27. aprill 2010

Kohvimaitseline kohupiima-šokolaadikreem

/Prindi retsept/

Pean kindlasti mainim, et täna saadeti mulle Olümpia kohviku võiroose - terve kotitäie. Kui Tallinnat külastan võib mind alati sealsamas kohvikus võiroosi järjekorras seismas näha. Mulle meeldib kui võirooside tegemisel pole või ega ka soolaga koonerdatud. Minu võirooside välimääraja: pealtnäha kihilised, seest kuldkollased või rohkusest ning parajalt suured, et kõht ikka täis saaks. Igastahes naudin neid hetkel koos teega ning peast käib läbi mõte, et neid võiks sama lihtne olla teha, kui seda kohvimaitselist kohupiimakreemi, mille tegin kaks päeva tagasi. Sellest ajast olen nüüd tihedasti lusikaga külmkapi kallal seda kreemi maitsmas käinud. Maitselt tuli super ning hetkel käivad peas mõtted seda magustoitu ka koogi koostisesse sokutada:)
Piilu ka nami-nami kooskokkamist!


kolmele-neljale

100 g piimašokolaadi
400 g kohupiimapastat

2 pk Nescafe lahustuvat kohvipulbrit 3in1

Murra šokolaad väiksemateks tükkideks ning sulata veevannil. Sega kohupiim ja kohvipulber ning lisa hulka sulatatud piimašokolaad. Lase külmas vähemalt 1 tund seista ja serveeri.

25. aprill 2010

Naadimuffinid, lisandiks juust ja kreekapähklid

/Prindi retsept/

Tunnistan, et tegelikut alustasin selle postituse kirjutamisega juba eile. Vahepeal tuli aga laps magama panna, mille järel tuli endalgi selline uni, et otsustasin kõik toimetused sinna paika jätta ja ise ka unne jääda. Täna hommikul tavapärasel ajal kell 7 tõustes hakkasin töönädalat ette valmistama ja üllatuseks avastasin pooleli jäänud blogipostituse. Nüüd siis ca 7-tunnise hilinemisega jätkan..... Alustades eile pooleli jäänud kirjutise ja retseptiga:

Täna oli jällegi üks nauditav nädalavahetuse hommik. Tõusin varem ning alustasin vaikselt päevaga. Panin kohvikannu hommikuse äratajaga tõmbama, ise aga lippasin samal ajal õue laupäeva hommisöögiks plaanitud muffinitesse naate korjama. Tagasi tulles oli tuba kohvilõhnu täis ning selle saatel valmisid ka need juusturohked muffinid. Soovitan soojalt neid muffineid küpsetada ja ma olen kindel, et need saavad Teil sama ruttu otsa kui meil.

Ps! kui Te kiikate retsepti tegemise juhendit, saate koheselt aru, kui lihtsalt need muffinid valmivad!

12-14tk

4 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl suhkrut näpuotsatäis soola
150 g riivitud juustu
100 g kreekapähkleid, hakituna
100 g sulatatud võid
100 g majoneesi
2 muna
4 sl piima

1-2 peotäit naati, hakituna

Sega omavahel kuivained, lisa riivitud juust ja kreekapähklid. Teises kausis sega sulatatud või, majonees, munad ja piim ning lisa eelnevalt kokku segatud kuivainetele. Kõige lõpuks sega taignasse hakitud naat. Aseta tainas muffinivormidesse (kõige parem oleks silikoonist vorm) ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.



23. aprill 2010

Sula-šokolaadine müsli

/Prindi retsept/

Ei mäletagi millal viimati poemüslit ostsin? Igastahes eelistan kodu-tehtud varianti, kus mandleid, banaanilaaste ja šokolaadi võid müsli valmistamisel sellele lisada niipalju kui soovid. Viimati tehtud šokolaadise maiuse idee sain perenaistelt. Sulašokolaadiga kokku segatud ahjus röstitud müsli on minusuguse šokolaadiarmastaja unistus. Tuleb tunnistada, et suuremad šokolaadiga kokku sulanud müslipallid kadusid imeväel müslitopsist, lapsega võidu sai see kõige parem kraam ära söödud.

50 g mett
25 g võid
250 g kaerahelbeid
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
50 g banaanilaaste, hakituna
50 g mandleid, hakituna
50 g rosinaid, peeneks hakituna
75 g piimašokolaadi

Sulata pliidil mesi ja või. Sega omavahel kokku kaeraelbed, vanillisuhkur, kaneel, banaanilaastud ja mandlid. Lisa sulatatud mee-segu ning sega korralikult. Aseta müslisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 170 kraadi juures 20 minutit, vahepeal segu segades, et kõik ühtlaselt küpseks.

Küpsemise ajal murra šokolaad väiksemateks tükkideks ning sulata veevannil. Ahjust tulnud müslile lisa juurde rosinad ning vala juurde, ise samal ajal segades, sulatatud šokolaad. Lase veidi jahtuda ning naudi koos piimaga.

Kuhjaga vabandusi!

Jah, just nimelt - kuhjaga vabandusi ja veel rohkemgi. Viimasel nädalal olete ehk märganud, et siin blogis on läinud üleliia reklaamiseks. Väikene apsakas, aga niipalju segadust. Täna hommikuse seisuga on aga kõik korras ning vasakpoolset bännerit siia blogisse ei ilmu. Tõesti siirad vabandused minu poolt!

Nüüd jääb alles vaid parempoolne bänner, nagu ikka. Loodetavasti see liigset segadust ei tekita.

Jätkame nüüd jälle kokkamise lainel ning luban, et õhtu postitan siia blogisse ühe tõeliselt hea sulašokolaadiga valmistatud koduse müsli:)

Kokkamisteni,
Ragne

21. aprill 2010

Coca-Cola kook - mahlane ja sõltuvust tekitav

/Prindi retsept/

See kook jäi mul mõlkuma meelde kohe, kui Babyback mainis sellenimelist kookiFacebookis. Mis siin ikka, natuke guugeldamist ja kõige isuäratavam pildiga retsept saigi selle koogi valmistamise aluseks. Ma olin üllatunud kui hästi see kook maitses, Coca-cola maitset tunda ei ole, küll aga on just see komponent õhulisuse või sellise eriise tekstuuri aluseks. Vahukommid annavad koogile vetruvust. Tunnistan, et vahel ei viitsi lihtsalt valmistada koogile ettenähtud glasuure, kuid antud kook ilma glasuurita pole pooltki see, mis peab.


2 dl Coca Colat
1 dl hapupiima

150 g toasooja võid

3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
4 dl jahu

2 sl kakaod (magustamata)
1 tl soodat
75 g pisikesi vahukomme

Glasuur:

75 g võid
3 dl coca-colat
4 sl kakaod (magustamata)
100 g suhkrut


Sega omavahel kokku coca-cola ja hapupiim. Vahusta või suhkruga. Lisa vanillisuhkur ja munad. Sega omavahel jahu, kakao ja sooda ning lisa see vaheldumisi coca-cola seguga või-segule. Kõige lõpuks sega sisse vahukommid. Aseta tainas ettevalmistatud kandilisse (kasutasin 24x36cm vormi) koogivormi/ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.

Glasuuri valmistamiseks sulata pliidl, ise pidevalt segades, kõik glasuuri ained ühtlaseks. Vala glasuur peale koogile peale kohe pärast ahjust võtmist. Lase veidi jahtuda ja serveeri.


18. aprill 2010

Kevadine naadiomlett

/Prindi retsept/

Dagris kuulutas oma blogis vara-kevadiste naatide hooaja algust. Võtsin siis täna kätte ja suundusin imepisike täpiline plekkkausike käes kaema naatide olukorda tagahoovis. Hommikusel päikeselisel tunnil tekkis selline mõnus südasuvine tunne, nagu läheks hommikutoiduks peenrale juba valminud salateid, rediseid ja värsket aedtilli korjama. Siiski tänaseks sai vaid naate, kuigi meliss ja piparmünt olid ka juba oma imepisikesed lehed nähtavale toonud ning rabarber, mida juba ammu ootan, oli üsna rabarberi näoga.

Korjatud naadisaaki kasutasin aga hommikuses omletis. Täna oli üldse selline mõnus hommikusöök – otse pannilt tulnud (loomulikult vahepealse peatumisege pildistamiseks) naadiomlett koos ahjuküpse kilutäidisega leiva ja taluvõiga ning magusaks veel värskelt valminud šokolaadi-granola.


kahele

4 muna
2 dl piima

2 sl jahu
2 peotäit varakevadisi naadilehti

riivitud juustu

soola, pipart


Klopi munad piimaga segamini ning sõelu pidevalt segades juurde jahu. Lisa peenemaks hakitud naadilehed. Maitsesta soola ja pipraga.

Aseta pool segust kergelt õliga piserdatud kuumale pannile. Kui omlett hakkab äärtest hüübima, tõsta puulusikaga see kergelt sissepoole, et keskmine vedel osa valguks äärtele, korda tegevust paar korda (nii hüübib omlett ütlaselt). Kui terve omlett hakkab valmis saama, raputa peale riivitud juustu ning küpseta seni kuni juust on sulanud. Aseta omlett taldrikule ning valmista sarnaselt ka teine omlett ülejäänud muna-segust.

15. aprill 2010

Batoonkommikattega kohupiimakook

/Prindi retsept/

Mina nüüd ei teagi kuidas batoonikesed õigesti käänduvad. Kas batoonkommid on väga valesti öeldud? Ma ei tea küll oma grammatikageeni osavust, kuid nii tundus kõige sobivam.

Tegin seda kooki eile hilisõhtul. Hämmastaval kombel oli aga jahupurki alles jäänud jahu vaid järel mõned armetud peotäied. Sobrasin natuke kapis ringi ning pärast pikki arutelusid endaga leidsin, et kõige sobivamaks aseaineks oleks odrajahu. See asendamine oli küll maitsev vedamine, sest odrajahu lisandiga põhi maitses kuidagi nii maiselt ja värskelt. Selle kreemja koogi katteks riivisin batoonikesi, minul olid hetkel olemas kama- ja kakaomaitselised, kuid kui poeriiulid pakuvad, võib lisada veel pilvekese või kiisu nimelisi batoonikesi.


Põhi:
1,5 dl nisujahu

1,5 dl odrajahu
3 tl suhkrut

125 g võid
3 sl vett

Täidis: 150 g toorjuustu
2 dl suhkrut

2 muna

1 munakollane
400 g kohupiimapastat
150 g maitsestamata jogurtit

Kate: 100 g erinevaid batoonikesi (mina kasutasin kama- ja kakao batoone)

Põhja jaoks sega omavahel kuivained. Näpi hulka või, lisa vesi ning sõtku tainaks. Suru see lahtikäiva 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele.

Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, suhkur ja munad, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Vala täidis vormi põhjale. Kata pealt peeneks hakitud batoonikestega ning küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.


13. aprill 2010

Mahlane makra-munasalat

/Prindi retsept/

Tahaks öelda miskit asjalikku, aga lihtsalt ei oska miskit. Peaks magama minema, arvestades seda et homme on tuhat toimetust, lisaks veel kella poole kuueks helisema pandud äratuskell ... aga ei, magamaminemist lükkan edasi peamiselt põhjusel viitsimatusest lihtsalt tõusta ja end unne sättida. Hommikul aga jälle imestan, miks kõnnin tööle kui liikuv zombi. Ei saa ka oma uniseid silmi päikeseprillide taha peita, kuna tundub et prillidel on minu vastu kuri vandenõu. Kahe päevaga on katki läinud täpselt kolm paari päikeseprille, lisaks on minu tavalised lugemisprillid kuskile rännanud. Hommikul kruus kohvi ja veel suurem kruusitäis karamelliteed piimada muudavad aga meele erksaks ja päikeseline päev võib alata. Kogu jutu lõpetuseks ja enne homset päeva üks salatipostitus, mitte ainult lihtne vaid ka mahlane ja hea.


1 pikk kurk
150 g makrapulki

4 keedetud muna
majoneesi

soola


Haki kurk väikesteks kuubikuteks ning pane sõelale veidikeseks nõrguma. Haki noaga väikessteks tükkideks makrapulgad ja keedetud munad. Vahetult enne serveerimist sega need kokku kurgikuubikutega. Lisa oma soovi kohaselt majoneesi ja maitsesta soolaga. Serveeri

11. aprill 2010

Kodu-tehtud mustikajogurt

/Prindi retsept/

Neid isevalmistatud toite hakkab juba üsna palju tekkima koduleib, koduvõi, isevalmistatud sõir...siis veel jäätis kondenspiim jne. Nüüd siis jogurt. Mulle juhtus juhuslikult kätte poerivis seistes Naistelehe uus number. Silm jäi peatuma kohale, kus räägiti jogurti valmistamisest. Kuigi olin juba terve kassa järjekorra ära seisnud, haarasin kassalindile pandud asjad ning siblisin poe teise otsa piimariiulite juurde. Täna siis tulemus - imehea, imekiirelt valmiv kodune jogurt. Seekord mustikatega...järgmine kord ehk katsun rammu riivleivatäidisega.

1 l piima
1 dl Gefilius maitsestamata jogurtit

mustikaid

Kuumuta liiter piima 45-55 kraadini, selleks kulub täpselt 4 minutit. Tõsta tulelt ja lisa juurde maitsestamata jogurt. Vala segu kaanega plastmasskaussi ning jäta ca 12 tunniks sooja kohta seisma (valmimise ajal ära jogurtisegu sega, kuna siis läheb see tükki).

Valmis jogurtilt võta ära 1 dl järgmise korra juuretist* (nii ei pea enam poest uut maitsestamata jogurtit ostma) Ülejäänud jogurtimassile sega sisse mustikad võ muud meelepärased lisandid ning serveeri!
*Juuretis säilib külmas kaanega suletud karbis ca 3 päeva.

9. aprill 2010

Mett ja pähkleid kaneelirulli-plaadisaiakestesse

/Prindi retsept/

Naljakas, juhtun iga kord telekanaleid klõpsides Oprah saadet vaatama just siis, kui seal miski kokanduslik eksperiment käib. Viimati toimus seal arutelu, kus müüakse Ameerika kõige paremaid kaneelisaiakesi. Ei tea küll, milline nominent võitis, kuid üks kaneelirullide täidis sisaldas mett, fariinsuhkrut ja kaneeli. Saatsin mehe poodi paki pärmi järele, sain vastutasuks oma soovidele kolm pakikest. Tõotab tulla tihe pärmitaigna valmistamise nädal. Valmistasin need rullid ahjuvormis pirusaia põhimõttel, nii et saiad kerkiksid ahjus üksteisega kokku. ..Täna tulin töölt ehe nostalgia oli murda tükike värsket kaneelirulli ning serveerida seda klaasi piimaga.

Tainas:
3 dl leiget vett

25 g pärmi
1 dl suhkrut

1 tl soola
8 dl jahu
75 g sulatatud võid, leigena

Täidis:
150 g mett

2 tl kaaneeli
2 sl fariinisuhkrut
75 g kreeka pähkleid, hakituna

Sulata leiges vees pärm, lisa suhkur ja sool. Sega juurde tasapisi jahu, sõtkudes lisa taignasse sulatatud või. Sõtku ühtlaseks (tainas peab lööma käte küljest lahti ja jääma ilus läikiv). Raputa peale veidi jahu ning lase taignal ca 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.

Täidise jaoks sulata pliidil mesi koos fariinsuhkruga. Lisa kaneel ning sega ühtlaseks, tõsta tulelt.

Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal ritkülikuks. Määri peale vedel meesegu. Kõige peale raputa hakitud kreeka pähklid. Rulli tainas kokku vorstiks ning lõika see ca 3 cm paksusteks viiludeks. Aseta kaneelirullid lõikepool all ahjuvormi (kasutasin 25x17cm vormi; kaneelirullid ei tohi vormis olla liiga lähedal, aga ka miite liiga kaugle teineteisest). Küpseta 175 kraadises (soovitavalt pöördõhuga) ahjus 20.25 minutit. Ahjust võttes pintselda saiad kokku kergelt veega ning jäta rätiku alla jahtuma.

6. aprill 2010

Porgandi lisandiga oranžikirev munavõie

/Prindi retsept/

Ega see blogija elu lihtne ei ole. Istusin eile unetusest või siis üleväsimusest arvuti taga ning kirjutasin pika romaani sellest kuidas unise peaga on võimalik kirjutada munavõidest. Viimased paar sõna oli veel kirjutada, kui järsku valitses arvutiekraanil valge ekraan, kus ainsaks kirjutiseks oli täht k. Mõni minut suurte silmadega imestust ja siis paar kurjemat sõna, taibates, et tähekombinatsioon ctrl+A on jälle pahanduse teinud.... nii ongi võimalik hetkega ilma vaevata kõike kustutada ning ilmselgelt oli kell pool 3 öösel liiga hiline aeg uuesti blogimiseks. Lükkasin arvuti klapi kinni, sulgesin teleka, kus miskipärast olin vaadanud venekeelset jalgpalli ja kobisin ennast sõimates magama:) Kurtmise kõrvalt aga natuke päikeselisemat tooni retsept - oranži värvuline munavõi, kus lisanditeks ricotta, toorjuust ja porgandid:


4 keedetud muna
75 g toorjuustu
0,5 keedetud porgandit

120 g ricottat (või teralist kohupiima)
soola, pipart


Eralda munakollased ning vahusta need mikseriga koos toorjuustu, keedetud porgandi ja ricottaga kohevaks. Haki munavalged noaga hästi väikesteks tükkideks ning sega see eelnevalt vahustatud munasegu hulka. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri röstsaiaga.

4. aprill 2010

Peidetud munaga pikkpoiss

See on ikka uskumatu, kui koba ma olen munade keetmises, küll läheb koor katki, küll jääb munadekoorimisel koor munade külge, nii et pärast koorimist on munast järel vaid kollane (väikeste liialdustega, aga peaaegu....) Kui keegi vastavat koolitust korraldab, andke teada. Neid keedetud mune on vaja kuskil ka rakendada. Olen hulgaliselt nuputanud retsepte, mida saab valmistada just keedetud munadest. Siin üks pühadeteemaline hakkliharull. Vaadake kindlasti ka linnulihablogi tänast retsepti - see pirukaretsept on üks minu viimase aja lemmikuid!


600 g hakkliha
3 tl sibulahelbeid

soola, pipart
5-6 keedetud muna
75 g hapukoort
3 sl riivsaia


Rösti kuival kuumal pannil kergelt sibulahelbeid. Sega hakkliha röstitud sibulahelveste, hapukoore ja riivsaiaga. Maitsesta soola ja pipraga.

Tee hakklihasegu pooleks ning vormi kätega see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ca 1cm paksuseks ristkülikuks. Lõika keedetud ja kooritud munadel ära valged otsad (nii saad need ilusti üksteise kõrvale ritta paigutada) ning aseta need ristkülikuks voolitud hakklihamassile. Seejärel kata ülejäänud hakklihaseguga, nii et munad jäävad ilusti keskele. Näpi otsad korralikult kinni ning vooli kätega vorsti-kujuliseks. Paki pikk poiss fooliumisse, jättes selle pealt avatuks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails