26. mai 2013

Kana päikesekuivatatud tomatite püreega

Mõned head toidud valmivad täiesti juhuslikult. Hea näide sellest on alljärgnev retsept, mis valmis kiiresti lihtsalt kodus olevatest toiduainetest.  Alljärgnevalt valmistatud kala sobib hästi tükeldatuna värskesse salatisse.

Põhimõttelt on vaja fileed praadida ning siis püreestatud seguga katta küpsetatud kanafilee. Lõpptulemus on imeline! Kuna on juba suvine aeg, siis hing ihkab koguaeg miskit värsket, seetõttu maitseb mulle kõrvale süüa lihtsalt värsket salatit, mis kergelt oliiviõli ja palsamiäädikaga üle piserdatud. Palsamiäädikas on hetkel minu köögis aukohal. Öeldakse ju, et kui miski toit välja ei tule, siis hapukoor teeb kõik heaks. Mul on palsaniäädikaga umbes sama suhe:)


21. mai 2013

2 lihtsat retsepti - teistmoodi hommikupuder ja üks eriti hea jogurtikaste


Alles veidi aega tagasi tõi Farmi müügile uued jogurtid - türgi jogurti ning eriti kreemja ja paksu tekstuuriga kreeka jogurti. Ma olen kindel, et kõiki kreeka jogurti sõpru rõõmustab see uudis väga. Minuni jõudis teade uutest toodetest juba paar kuud tagasi, kui pidin nendesamade jogurtitega mõned retseptid valmis meisterdama. Peab ütlema, et tõeliselt lihtne ülesanne, kuna kreeka jogurt on minu menüüs juba ammu. Kuna Pärnu poodides on valik siiski keskpärane, kui väga suur, siis tihtipeale olen kreeka jogurti valmis teinud maitsestamata jogurtist, mis on ööpäevaks sõelale nõrguma jäetud (täpsemalt saab vaadata ka siit). Nüüd aga peaks juba igas poes piimariiulitel valik korralikult olemas olema ning marlil nõrutamise protsess võib ära jääda. Esmalt muidugi on kreeka jogurt ideaalne hommikul koos kaneeli ja meega röstitud puuviljadega, hommikupudrus või siis jogurtikastme koostises. Kahte viimast näete retseptidena ka alljärgnevalt - ühed minu lemmikud suvisel ajal!

Kui nüüd telgitagustest rääkida, siis nendele toodetetele tegime eelmisel nädalal ka reklaamklippi, kus tavapäraselt olin toidustilisti rollis. Reklaamklipi lühikesed 30sekundit valmisid kõigest 14tunniga:) Väsitav päev, aga lõpptulemus on minu arvates vägagi lahe. Seda klippi näete selle postituse kõige lõpust.

  

12. mai 2013

Uudis nr 2. Askeldused ajakirka Maret köögitoimetajana. Õhuliste vahukommide retsept ka!

Kui lubasin ühes hiljutises blogipostituses kolme uudist, siis sellest esimene teade oli minu ja Andra mõnusalt paksu kokaraamatu "Retseptisahtel käsitöökapis" ilmumine poelettidele. Teine uudis, aga sai juba selle postituse pealkirjas avalikustatud... Nimelt aprillikuust alates askeldan ajakirjas Maret köögitoimetajana ning juba maikuunumbris võib ajakirjas näha mõningaid minu retsepte ja lühikesi (ning pikemaid) mõtisklusi toiduteemadel. Hetkel tegelen juba ajakirja juunikuu teemadega ning võin öelda, et sinna panustan juba oluliselt rohkemate teemade ja retseptidega. Niisiis üks mõnus lisategevus, aga ikka toiduteemat järgides!

Alljärgnev retsept tuleb samuti ajakirjast Maret, kus võrdlesin poes müüdavaid vahukomme kodus tehtutega. Ega ei pea ütlema, millised vahukommid võitjaks tulid:)

Magusad ja õhulised - sellised need vahukommid juba on. Boonuseks ka äärmiselt lihtne retsept, mille leiate alljärgnevalt. Täpsemaid soovitusi ning pikemaid mõtisklusi vahukommidest võib aga lugeda juba ajakirja Maret maikuunumbrist. Kohtumiseni ajakirja Maret lehekülgedel;)

PS! Ja tuletan ikka meelde, et juba sellel kolmapäeval (15.05) kell 17.00 toimub minu ja Andra kokaraamatu "Retseptisahtel käsitöökapis" esitlus Pärnus Rahva Raamatus (Port Artur2 kolmandal korrusel)




9. mai 2013

Raamat loositud, võitja selgunud!

Nagu eelmises postituses mainitud, siis 9.mail (täna) loosin välja inimese, kes saab Andra ja minu kokaraamatu "Retseptisahtel käsitöökapis". Fortuunaks oli seekord minu pisike abiline Andri.


Suured-suured tänud kõikidele, kes leidsid aega kommenteerimiseks. Rõõm oli lugeda ning ausalt öeldes olen ka meeldivalt üllatunud kommenteerijate rohkuse üle. 124 kommenteerijat, mis läksid kõik kirja pisikestele paberitükkidele. Seejärel tõmbas pisike abiline välja juba võitja.
 

Loosikausist tuli välja number 15, mis tähendab, et viieteistkümnes kommenteerija ongi raamatu võitja. Palju õnne Annika M. - Sind ootab kokaraamat. Palun saada mulle oma kontaktid meiliaadressile ragne_m@hotmail.com . Siis saab juba täpsemalt arutada, kuidas auhind kätte saada:)

Suured tänud veelkord kõikidele:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails