27. märts 2012

Kihiline keeks apelsinimaitselise šokolaadikreemiga

Mul tundub viimasel ajal magusasoon kuidagi kadunud olevat. Esmalt löövad silmad särama mõni hea soolane suutäis, kui kuhjaga magusat. Loodetavasti on see siiski mööduv nähtus..... kuid siiski-siiski on üks kook, mis suutis hetkeks magusasoone üles leida. Võib juba etteruttavalt öelda, et veidike apelsinimaitset šokolaadises glasuuris on justkui kokkuloodud kooskõla. Iseenesest on tegemist ühe minu lemmikkeeksi retseptiga, mis veidi mugandatud rikkalikumaks ning mahlasemaks keeksikoogiks. 

Viiludeks lõigatuna saab sellest keeksist ilmatuma palju tükke - umbes 15, ma pakuks. Nii, et veidi suuremale seltskonnale pakkumiseks soovitan plaani võtta kohe kindlasti.


25. märts 2012

Pasta viina-koorekastmes

Ühel mõnusal õhtul ühe sümpaatse seltkonnaga õhtustades, sattus täiesti ootamatult menüüsse üks kelmikas pastaportsjon. Tuli välja, et see ei ole üldsegi mitte selline tavapärane taldrikutäis, vaid kuhi tagliatellesid, mille kastmesse on lisatud pisut viina. Maitselt oli ülihää. Viina tunda ei olnud, pigem selline järelmekk, kus pits viina mängib pigem justkui maitseaine rolli ning seetõttu ka äratuntavat viina maitset toidus ei eksisteeri. Tegemist lihtsalt pastatoiduga, mis maitseb eriliselt hästi.... ja kui see pastaroog miksipärast siiski ei maitse, siis rohkelt paremsani peale ja kohe teine asi;)




18. märts 2012

Redise-kitsejuustusaiad

Oodates üha lähenevat kevadet, ei saa ma seda võileivapostitust mittekuidagi kirjutamata jätta. Üks rõõmus postitus päikeselistele ja energiat täis ilmadele koos rõõmust tekitavate rediseviiludega, mis poelettidel tasakesi juba kevadet kuulutavad. Seetõttu ei saa ka see kitsejuustu-redisevõileib hommikuti kohvi kõrvale nautimata jääda. 

Ma ei tea, kas see on põhjustatud kevadest või millestki muust, siis olen viimasel ajal tublisti idudedega mässanud (sellest ka õigepea juba blogis). Nii, et kui sellisele kevadekuulutajast-võileivale veel kerge käega idusid peale panna on üks lõpmata mõnus võileib hommikuks saavutatud. PS! retseptikoguseid ei pea nii täpselt jälgima, peamine et oleks kitsejuustu, parajalt rediseviile ning veidike idusid.


14. märts 2012

Porgandi-juursellerisupp ehk siis selle nädala teema on PORGAND!

Mitmed on kindlasti juba blogides lugenud selle nädala reedel toimuvast maffiast, täpsemalt porgandimaffiast. Kui ei, siis pikemalt lahtikirjutama ei hakka, täpsemalt saab lugeda näiteks Mari-Liisi või Marju blogist ja veel mitmetest teistest toidublogidest. Lisaks võib külastada ka Porgandimaffia FB-lehte. 

Igastahes tulen ka mina kapist välja oma porgandipostitusega. Niisiis... ükspäev võtsin ette marineeritud porgandite tegemise - see mõte ja idee läksid aga mul õhtu lõppedes aiataha. Porgandid jäid kõvad, marinaad lahja ja üleüldse oli kogu lõpptulemus kehvake. Järgmisel päeval oli aga porgand jälle kokkamiseks platsis. Seekord supina - pole midagi paremat, kui üks soojendav kausike suppi pärast tööd. Peale veidi (või ka rohkem) küüslauguga röstitud leivakuubikuid või kasvõi tükkideks murtud näkileiba. Viimane on mõnus mugavusvariant eriti mugavatele inimestele.

Lisaks porgandile on esindatud ka minu viimase aja kõige-kõige lemmikum - juurseller, need kaks juurvilja on osa ühest lihtsast, kergest ja kiiresti valmivast supist. Head isu!



11. märts 2012

Maailma kõige lihtsam magustoit üldse - banaanijäätis

Kui ma kogemata tavalise köögikapi mingil kummalisel põhjusel sügavkülmaga segamini ajasin, siis see magustoit polnud mul veel plaaniski - tänud aga hajameelsusele.

Lihtsusel ei ole piire, seda tõestab seesama ülimõnus magustoit - no tõesti kõige kiirem asi üldse ja ainult 1 komponent. Lõpptulemisena valmib aga parajalt vahune, kreemjas ja veidike jahutav (justkui) banaanijäätis. Retsept on piinlikult lühike, eriti just komponentide osa, aga mis parata - lihtsate asjadega nii tundub olevadki:)



7. märts 2012

Rostbiif ja selle valmistamise telgitagused

Kui Ragne ükskord oma rostbiifi postitusega ühele poole saab, on aasta lõpp juba käes... Ehk lühidalt lugu sellest, kuidas ma oma lemmikretsepti mittekuidagi postitatud ei saa. Ühesõnaga on mul külmkapile kritseldatud üks ääretult hea, lihtne ja alati õnnestuv rostbiifi retsept, mida ma aja puuduse tõttu kunagi siia üles kirjutatud ei saa. Juba pikemat aega on seesama retsept mul paiknenud truult külmkapiukse peal koos teiste samasuguste kritseldatud retseptide kõrval. 



4. märts 2012

Toorsuitsusingi-meloniröstikad

Ma olen juba paljudele lubanud oma rostbiifi retseptipostitusega "kapist välja" tulla. Enne seda, aga üks kiire võileivaretsept. Ei miskit uut, lihtsalt endale talletamiseks ja meeldetuletamiseks mõnusatest maitsekombinatsioonidest. Kiiksuga magusa-soolase kooslus toorsuitsusingist, melonist ja loomulikult rukolast - seda viimast tarbin liialdamata iga söögi alla ja peale. Proovige!

...pikka ruttu ei räägi, panen lihtsalt kirja ja asun rostbiifi postitust kirja panema:)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails