29. aprill 2013

Uudis nr 1. Kaua tehtud kaunikene - uus mahukas kokaraamat "Retseptisahtel käsitöökapis" kohe-kohe müügil! Loosimine ka....

Kui ma oma üle-eelmises postituses mainisin, et minu poolt on lähiajal saabumas 3 põnevat uudist, nüüd suure rõõmuga avalikustan ühe põnevama ja ligi aasta aega kestnud projekti. Nimelt tekkis meil Andraga (blogist retseptikas.blogspot.com) eelmise aasta alguses pisike kokaraamatu mõte. Seesama algne idee hakkas aina edasi veerema ning korduvalt kohvitassi taga istudes tekkis ikka aina uusi mõtteid ja ideid juurde. Nii saigi kevadel asi teoks ning alustasime kokaraamatu kirjutamist. See oli algus pikale-pikale projektile, mille juures olid mõtted iga päev. Tegelikult aga ei ole see lihtsalt tavaline kokaraamat. Nagu nimigi ütleb, siis "Retseptisahtel käsitöökapis" peidab endas miskit olulisemat veel. Nii ongi - see on kokaraamat, mille lehekülgedelt leiate ka lihtsaid käsitöö-õpetusi ja sellest lähtuna ka taaskasutusideid. Kokku on põimitud toit ja käsitöö.Selle raamatu läbiv idee on kiirus ja lihtsus. Ei ole keerulisi koostisaineid ning pikki tunde käägis askeldamist nõudvaid retsepte. Kogu raamat on pühendatud kiiretele, maitsvatele ja lihtsatele retseptidele! Veidi sekka ka käsitööd. Loomulikult peidab raamat endas rohkelt meeleolupilte, sest kogu aasta vältel oli neid helgeid momente, mis väärisid pildistamist, küllaga. Veel mainin, et kõik raamatus olevad pildid oleme teinud ise ning retseptipiltidel on kasutatud vaid taaskasutuspoodidest hangitud nõusid! Juba 3.mail on raamat poodides müügil.


See aasta on olnud täis naeru, rõõmu, pingeid ja pisaraid. Kõige selle eest tänan Andrat, kellega vapralt siiski erinevatele juhtumistele vastu pidasime. Võin öelda, et selle kokaraamatu tegemisele kulus täpselt üks võimekas makroobjektiiv (mis lihtsalt põandale tükkideks kukkus), lisaks veel üks statiiv (mis lihtsalt otsad andis) ning IT-mehe nädalapikkune töö ajal, kui arvutist oli kadunud üle poole aasta kokaraamatu pilte - kokku veidi üle 100GB musta materjali. Siiski-siiski on kõik juhtumised ületatud ning raamat müügil juba paari päeva pärast.

Raamatusse on peidetud 7 peatükki, pakkudes igale eale avastamisrõõmu (teemadeks rohenäpud, piknik, maakodu, turumelu, sõbrannade hommikusöök, lõõgastav talveõhtu ja laste sünnipäev). Kõigile peatükkidele on omased toidud, retseptid ja käsitööideed. Kõik see mahutab ennast raamatu 328 leheküljele. Selleks, et raamatust veidi paremini aimu saada, siis alljärgnevalt pisike sisututvustust raamatu tagakaanelt:

Selle raamatu kaante vahele on peidetud neli aastaaega, mille kaudu tuuakse teieni lihtsad, kiired, ausad maitsed ja käsitööideed. Teekond läbi raamatu viib teid koos autoritega esmalt kevadisele ürdipeenrale, sealt otse piknikule ning siis juba vana kriuksuva ratta seljas maakodusse. Avastamata ei jää ka ande täis turuletid. Ja kui kõik need õuerõõmud otsa saavad, kolitakse vihma ja külma eest tuppa ning nauditakse soojendava kohvi saatel varajasi hommikusööke koos sõbrannadega või õdusaid talveõhtuid pere seltsis. Ega lapsedki rõõmust ilma jää, sest raamat lõpeb ühe uhke sünnipäevapeoga.
Retseptisahtel sisaldab endas vanu häid ning juba kordi ja kordi katsetatud roogasid, aga ka uusi lemmikuid. Samuti leiab nende kaante vahelt põnevaid mõtteid ning ideid, kuidas vanadele asjadele uus sisu ja vorm anda. Üks on kindel – nii retseptid kui ka käsitööideed on ülimalt lihtsad ning kõik road ja näputööd valmivad kiirelt ja ilma liigse peenutsemiseta. 


Kes aga soovivad raamatus olevate roogadega rohkem tutvust teha, siis annan teada, et meie kokaraamatu esitlus toimub 15.mail kell 17.00 Pärnus RAHVA RAAMATUS (Port Artur 2 kaubanduskeskuse kolmandal korrusel). Teeme Andraga maitsmiseks kokaraamatust pärit roogasid. Olete oodatud:)

LOOSIMISEST KA. Ühesõnaga mul on rõõm anda ühele minu blogikülastajale ära seesama trükivärske kokaraamat. Selleks jätke lihtsalt siia postituse alla kommentaariga endast märk maha ning kirjutage, millal (ja kuidas) Teie minu kokkama-blogi avastasite. Nii tore on teada saada minu blogikülastajatest veidikenegi. Võitja nime teatan 9. mail;)

Loodetavasti naudite selle raamatu seltkonda ning saate sellest kuhjaga ideid, katsetamisjulgust ning toredat avastamisrõõmu!



24. aprill 2013

Paras kaloripomm, aga nii lihtne ja maitsev. Isetehtud maapähklivõi!

Kes mind teavad, siis neile on juba ammu teada, et üks minu nõrkusi on maapähklivõi. No ei saa mina sellele vastu panna, ükskõik kas see on siis pandud piimakokteili sisse, jäätisesse, magustoitu, kommi või kooki - ühesõnaga jumalik. Maapähklivõi (peanut butter) on tegelikkuses siis võie, mis koosneb soolapähklitest. Jah, soolapähklitest ja ei miskist muust koostisainest. Ühesõnaga valmistamine on ülimalt lihtne ning poes müüdavatele samadele toodetele teeb silmad ikka ette küll. Järgnevalt 2 sõltuvust tekitavat retsepti!



11. aprill 2013

Ahjuomlett peediga



Minu postituste vähesus blogis näitab, et miskit on toimumas. Mõned põnevad toiduprojektid on lõppemas ning mõned tulemas. Igastahes on kiire periood, kui varsti võin juba siin blogis välja hõisata kolm suuremat uudist, millega viimasel ajal tegelenud olen. Seni aga jätkame hommikusöögi lainel. 

Nii mõnestki blogipostitusest on kindlasti kõlama jäänud minu suur armastus omlettide vastu. Mul on täpsed soovid ja ootused, milline minu omletiroog olema peab. Seetõttu olen tihtipeale kuskil kohvikus seda rooga tellides pettumuse osaliseks saanud. Mitte, et halb oleks, aga lihtsalt on mõned nüansid..... Näiteks meeldib mulle, kui omletis on valmistamisel kasutatud rukki- või odrajahu. See annab lõpptulmusele juurde kerge teralise tekstuuri - mulle meeldib öelda, et tekstuur muutub veidi kohmakaks. Veel meeldib, kui omlett ei ole üliõhuline, et see märkamatult  taldrikult kaob. Lisaks peab see olema paksem, mitte õhuke, et see noaga lõigates koheselt taldrikupinda kriipima hakkaks:)

Alljärgnevalt üks mõnus ahjuomleti retsept, mille saab ahju pista ning siis selle küpsemise ajal laud katta ja mõnus hommikukohv valmistada.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails