Õunahooajaks üks lihtne küpsetis! Kes lihtsat õunakooki küpsetada soovivad, siis siin on üks kodune purukattega õunakook. Õuntega selles koogis koonerdatud ei ole ning nii leiate selle koogi vahelt mõnusalt kaneelise õunatäidise. Loomulikult on õunakook väga hea äsja küpsetatult, kuid tegelikult on selle koogi võlu veel selles, et seistes muutub see kook aina mahlasemaks. Serveeri seda kooki vanillijäätise või -kastmega.
Valmistamisaeg: 15 minutit+küpsemisaeg
Kogus: 10 koogiviilu
3 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
200 g Kreeka jogurtit
näpuotsatäis soola
Täidis:
500 g õunu (kooritud ja puhastatud)
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Kate:
75 g nisujahu
75 g mandlilaaste
paar näpuotsatäit soola
1sl suhkrut
75 g võid
Sega
retsepti 3 esimest komponenti omavahel. Lisa munad, Kreeka jogurt ning
sega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi
(Ø24cm). Sega täidiseained omavahel ning laota vormi.
Katte
jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning sega sõrmedega
purutaoliseks. Tõsta vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-55
minutit.