17. veebruar 2020

Lapi leiva takod - kiire mugavustoit!

Alles eelmises postituses rääkisin ma Fazeri uuest Lapi leivast ning jagasin ühte lihtsat avokaadopitsaretsepti, mis valmib kiirelt ning ilma ahjukuumuseta. Lapi leiva puhul on tegemist täpselt paraja viiluga, mida on hea kasutada just siis, kui soovid tortiljast pisut paksemat, kuid hamburgerikuklist veidi õhemat saia.  Seda saad suurepäraselt kasutada pitsapõhjana, võileiva valmistamisel või siis näiteks takona, täites pehme Lapi leiva meelepäraste lisanditega. Seesugune tako on ideealne kodune kiirtoit, sobides hästi nii hommiku- lõuna- kui ka õhtusöögiks. Ja just nendeks puhkudeks retseptisoovitusi jagangi! Täpsete kogustega olen seekord pisut kitsi, sest ausalt öeldes on neid seesuguse toidu puhul raske jagada! Tako ehitamine käib pigem maitsemeelte järgi, seega lähtugem sellest!

PS! Kel huvi, siis jälgige mind ka Instagramis, jagan seal tihtipeale nii toidusoovitusi kui ka samm-sammult pildiretsepte!


Mitmele: ühest takost jagub ühele sööjale
Valmistamisaeg: kuni 10 minutit
Infoks: Selleks, et Lapi leiba oleks lihtsam painutada, siis soojenda seda eelnevalt kuival kuumal pannil mõlemalt poolt - kokku umbes minutijagu!

Hommikusöögiks
1 Fazeri Lapi leib
hummust
kurgiribasid
kirsstomatipoolikuid
praemuna (soovi korral)
praepeekonit
koriandrit või muud meelepärast maitserohelist

Lõunasöögiks
1 Fazeri Lapi leib
hummust
kurgiribasid
wakame vetikat
prosciutto sinki
punase sibula viile
koriandrit või muud meelepärast maitserohelist

Õhtusöögiks
1 Fazeri Lapi leib
hummust
riivitud keedupeeti
kirsstomatipoolikuid
valgehallitusjuustu
koriandrit või muud meelepärast maitserohelist

Kõikide takode valmistamisõpetus on sama. Soojenda Lapi leib kergelt kuumal kuival pannil (nii saad seda lihtsamini painutada). Määri peale hummus, lisa ülejäänud ained nii, nagu retseptis antud. Raputa maitseks peale pisut pipart. Ise niristasin takod üle veel kergelt tšilliga kostitatud majoneesiga!

Lastele magustoiduks!
Lapi leib sobib kasutamiseks ka magusate lisanditega! Määrige sellele šokolaadikreemi ning lisage peale banaani- ja pirniviile, kiivit ning marju. Raputage peale ka pähkleid ning murra kokku takoks!


Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

7. veebruar 2020

Küpsetamata avokaadopitsa minu lemmikmäärdega!

See on naljakas, kuidas pisikene roheline avokaado võib tekitada nii palju erinevaud arvamusi - on neid, kes armastavad seda vilja jäägitult ning on neid, kes jooksevad sellest suure kaarega mööda. Minu jaoks on avokaado köögis täiesti asendamatu ning lausa igapäevane külaline toidumenüüs. Muidugi on oluline, et avokaado oleks parajalt küps, sest toorelt on selle olemus täiesti teistsugune ning minu jaoks söögiks lausa kõlbmatu. Ka üleküpsenult ei ole avokaado väga maitsev, seega otsi poest võimalikult küpset vilja. Mina eelistan koheselt tarbimiseks "ready to eat" avokaadosid, mis nagu nimigi ütleb, sobivad koheselt söömiseks. Tõsi, vahest on ka need viljad kõlbmatud, kuid siiski on see osakaal suurem, et sul õnnestub poekorvi pista koheselt söömiseks sobiv avokaado. Vahest ostan ka toorema olemusega avokaadosid, kuid seda ainult siis, kui teadlikult lasen neil kodus mõned päevad küpseda.

Minu lemmiksoovitus avokaado kasutamiseks on avokaadopüree, mis valmib ääretult lihtsalt ja nõuab vähe komponente ning seda jagan retseptisoovitusena ka alljärgnevalt. Jällegi nõuab seesugune püree küpset vilja. Selline määre sobib hästi salatile, vrapi sisse määrdeks, aga loomulikult ka võileivale. Ja eriti soovitan seda serveerida õhukesel ja pehmel lameleival. Nimelt jõudsid Fazeri kaubamärgi alt hiljuti müügile sedasorti lameleivad ning minu rõõm on piiritu - need on täpselt seesugused, nagu olen neid nautinud paaris kohalikus toidukohas Pärnus! Ka alljärgnev retsept on ideaalne just siis, kui kasutad sedasama lameleiba. Mõtlesin kaua, kuidasmoodi seda retsepti kutsuda, aga kuna tõepoolest pakatab see roog suurepärasest avokaadomäärdest, siis on ehk avokaadopitsa just õige nimetus. Seesugune pitsa on meeldivalt toitev, kuid samas ei tekita ebameeldivat ülesöömistunnet!


Kogus: retsept on arvestusega kahele
Valmistamisaeg: 10 minutit

2 Fazeri Lapi leiba
75 g mozzarellat
ca 50 g kurki
mõned suhkruherned
maitserohelist (koriandrit või peterselli)
1 tl seesami- ja/või linaseemneid
tšillihelbeid, musta pipart, oliiviõli  (peale)

Avokaadomääre:
1 suurem küps avokaado
tšillihelbeid
ca 1 sl sidrunist pressitud mahla
2-3 sl oliiviõli
soola, pipart

Avokaadomäärde valmistamiseks pane avokaado viljaliha kaussi, lisa ülejäänud ained ning purusta   kõik kahvliga püreeks, maitsesta!

Kui Sul on pehme Lapi leib, siis asu kohe pitsat valmistama. Kui aga pisut kõvem, siis soojenda lapileibasid eelnevalt kuumal kuival pannil mõlemalt poolt. Määri peale avokaadopüree, selle peale aseta rebitud mozzarella ning raputa peale pisut musta pipart. Tõmba kurgist pikad ribad (või kartulikoorimisnoaga laastud) ning aseta pitsadele, lisa ka poolitatud suhkruherned. Tõsta peale maitseroheline ning raputa üle seemnete, veidikese tšillihelveste ja pipraga. Nirista peale oliiviõli ning serveeri!



Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

6. veebruar 2020

Šokolaadibrownie toorpuder

Toorpuder on vahel ikka siin blogis päevakorrale tõusnud! Ongi põhjust, sest see on tõepoolest üks maitsev ja ülimalt mõnus mugavustoit hommikuks ning miks mitte ka magustoiduks. Šokolaadibrownie toorpuder sobib näiteks imeliselt ka magustoiduks - see on tummine, šokolaadine ning paraja magususega. 
Selle nädala Naistelehes (05.02.2020) jagan samuti erinevaid toorpudruretsepte ning annan soovitusi, millest ja kuidas selline lihtne hommikusöök valmis ehitada. Sedasorti kõhutäit on tõesti imelihtne valmistada ning lisaboonusena ei ole ka toorained väga kallid. Seega, kui Sa toorputru veel valmistanud ei ole, siis on viimane aeg seda endale meisterdada. Kui aga oled juba selle fänn, siis kindlasti soovitan proovida allolevat retsepti, mis on eriti kohustuslik kõikidele šokolaadisõpradele!


Mitmele: ühele
Valmistamisaeg: ettevalmistusteks 5 minutit + valmimiseks üleöö
Muu info: Laktoosivaba, gluteenivaba!

1 dl kaerahelbeid
1,5 dl mandlipiima
1 tl pehmet mett
1 tl chiaseemneid
näpuotsatäis soola
1 sl naturaalset kakaopulbrit
2 sl šokolaaditükke, hakituna


Pane kõik komponendid säilituskarpi või purki ning sega ühtlaseks. Lase segul üleöö külmkapis valmida. Vahetult enne söömist sega veelkord puder läbi. Kaunista ning asu sööma!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails