30. oktoober 2023

Halloween. Hirmutavad ideed ja suupisted.

Sinu ees on üks põnev ideepostitus, millest saad ehk endale noppida ideid Halloweeni tähistamiseks. Tavapärastele retseptipostitusele vahelduseks ongi see just ideede ammutamiseks, kuidas toitudele pisut halloweeni vunki juurde lisada. Seega, kõik ideed on siinses postituses hästi lihtsad ja väga vähese vaevaga teostatavad.

Antud postitus sündis taaskord koostöös ettevõttega Kaup24 ja piltidel olevad Villeroy&Boch ja Iittala nõud on pärit sealtsamast Kaup24.ee veebipoest. Ma olen nõude fänn ja selliste ilusate rekvisiitidega on lausa lust uusi retsepte pildistada ning teistega jagada. Kes soovib piltidel kasutatud nõudega veelgi paremini tutvuda ja täpsemalt vaadata, kuidas antud suupisted valmisid, siis oma instagrami kanalile tegin antud toitude valmimisest ka täpsema video. Seega saate seda videot vaadata SIIT.

Mitte kunagi ei ole liialt vara, et hakata mõtlema jõulukinkidele. Mõned ilusad nõud kingikotti on minu arvates suurepärane idee. Seega soovitan ringi piiluda Kaup24 lehel, kus on väga lai valik erinevaid nõusid. Paljud nõud sealsel lehel on märgiga „kiire tarneaeg“, Juhuks, kui kingiga on kiire, siis seda märki järgides saabuvad saadetised sinuni vaid loetud päevadega.

Ja nüüd suupistete juurde! PS! Nagu eelnevalt mainisin, siis vaata kindlasti ka minu instagrami, kus on seesama postitus retseptivideona välja toodud.

Püreesupp ämblikuvõrguga
Meisterda valmis oma lemmik püreesupp. Antud korral tegin kõrvitsasupi, kuhu lisasin veel pisut kurkumit, mis täiendavalt kollakat tooni supile annab. Vala supp kaussidesse ja tee supile hapukoorega (pritskotti või -pudelit kasutades) peenikesed ringid. Seejärel tõmba grilltiku abil ringidest läbi (keskelt väljapoole). Kaunista maitserohelise ja roseepipraga. Ongi valmis!


Tondikook
Küpseta ahjus valmis (šokolaadi)kook. Siit blogist võid kasutada näiteks retsepte: Imelihtne šokolaadikook või Šokolaadine brownie. Tegelikult võid kasutada mistahes retsepti, ka küpsetamata koogi võid valmis teha! Sega kokku toasoe toorjuust ning sulatatud šokolaad. Valminud segu määri koogile. Sulata valge šokolaad ning tõsta küpsetuspaberile pisikesed šokolaadikuhjad. Tõmba need kuhjakesed lusikaga lamedaks, et tekiks kummitused. Silmadeks ja ninaks tee tumeda šokolaadiga täpikesed. Tõsta valminud šokolaaditondid sügavkülma tahenema. Seejärel aseta kummitused koogile. Lisa kaunistuseks mustikaid ja maitserohelist. Serveeri!


Silmamunajook
See punane joogike koosneb kirsimahlast, mineraalveest ja pressitud laimimahlast. Kogused sega kokku oma maitsemeelte järgi. Silmamunade valmistamiseks on vaja mustikaid ja konserveeritud litši. Täida klaasid jääga, lisa mõned valmistatud silmamunad ning vala juurde jook. Tõsta kaunistuseks pokaalile veel silmamunasid ja maitserohelist. Naudi!


Ajuküpsised
Võta tavalised ümmargused küpsised ning määri need pealt kokku toorjuustuga, mis maitsestatud veidikese vanilliga. Seejärel määri toorjuustule pisut punast moosi (näiteks kirsi-, maasika- või sõstramoosi). Kasta terved Kreeka pähklid kergelt moosi sisse ning tõsta küpsistele. Head isu!

Hirmutavad ajumunad
Poolita keedetud munad ja eemalda munakollane. Sega munakollased kokku võrdses koguses majoneesi, või ja hummusega. Lisa peenelt riivitud peet (nii palju, kuni saavutad sobiva tooni). Maitsesta ja tõsta segu munadele. Võid eelnevalt munavalgetele noaga sisse teha väikesed lõiked. Kasta nuga enne sisselõigete tegemist peedimahla, et lõiked munavalgel näha oleks. Lisa munadele kaunistuseks oliiviviilud. Nii lihtne ongi!

Kui tunned huvi piltidel olevate nõude vastu, siis kogu info on siin:

Püreesupp ämblikuvõrguga
Must kauss: Villeroy & Boch Manufacture Rock 

Tondikook
Vaagen: Villeroy & Boch Old Luxembourg
Taldrik: Villeroy & Boch Old Luxembourg
Söögiriistad: Villeroy & Boch Mademoiselle

Silmamunajook
Pokaalid: Villeroy & Boch Rose Garden 

Ajuküpsised
Taldrik: Villeroy & Boch Old Luxembourg
Klaas: Iittala Raami

Hirmutavad ajumunad
Taldrik: Iittala Taika

Postitus valmis koostöös PHH Groupiga, kes esindab e-poode: Kaup24, Hansapost ja Hobby Hall.


20. oktoober 2023

Mõnusalt kreemjas kõrvitsa-peekonipasta ja kasulik sooduskood

Kellele ei meeldiks erinevad pastaroad! Need valmivad nii lihtsalt ja arvestades saabunud külmahooaega, siis on need ka suurepärased mugavustoidud. Lisaboonusena on mitmesugused pastaroad väga rahakotisõbraliku hinnaga. Suurepäraseks näiteks on seesama kõrvitsa-peekonipasta, mis valmib lihtsatest komponentides ning ei koorma üleliia ka rahakotti. Hooajale kohaselt on selles retseptis kasutatud kõrvitsat, millest saab väga lihtsasti valmistada kiire pastakastme. Lõpptulemuseks on maitserohke ja äärmiselt mõnus pastaroog.

Nagu piltidelt aimata võib, siis kasutasin selle pastaroa valmistamisel Panzani Selezione Di Chef tagliatelle pastat. See on tootesari, mille märksõnaks on värsketest munadest valmistatud kvaliteetne pasta. Loomulikult saab seda retsepti valmistada mistahes pastaga. Samuti võid kasutada endale meelepärast pastasorti. Mulle lihtsalt tohutult meeldib tagliatelle pasta, aga kui on muid eelistusi, siis loomulikult toimi nii, nagu sulle meeldib.

Kusjuures, mul on eriliselt suur rõõm jagada üht head SOODUSKOODI: Ragne10
Seda koodi kasutades saad abestore.ee veebilehel Panzani tooteid osta 10% soodsamalt. Kui registreerid end ka kliendiks, siis saad täiendava -15% soodustuse. Seega, kui kasutad minu koodi ja oled ka klient, siis saad Panzani toodetelt kokku -25% soodustust. Kood kehtib selle aasta lõpuni abestore.ee veebilehel!

Nüüd aga soovitan selle suurepärase pasta valmistamise ette võtta. Ühe pisikese soovituse annan ka: kui soovid veelgi kuldkollasemat pastat, siis sega kõrvitsapüreele sisse 0,5-1 tl kurkumit. See annab täiendavalt juurde kollast tooni! Väike nipp, kui soovid natuke tooni lisada.

PS! Kui soovid seda retsepti vaadata ka videoõpetusena, siis see on leitav minu instagramist.

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 30 minutit

300 g kõrvitsa viljaliha
100 g suitsupeekoniviile
peotäis värsket tüümiani
0,5 tl tšillihelbeid
5 küüslauguküünt
100 ml (1 dl) rõõska koort (35%)
75 g cheddar juustu
50 g parmesani
250 g (tagliatelle) pastat (Panzani)
soola, pipart, oliiviõli

Tükelda kõrvits ja tõsta ahjuplaadile. Lisa peekoniviilud, tüümian, tšillihelbed ja poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta soola-pipraga ja nirista üle oliiviõliga. Rösti 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ja säilita klaasitäis pastakeeduvedelikku.

Röstitud segult tõsta peekon kõrvale, tükelda peekon. Ülejäänu püreesta 1 dl pastakeeduvedelikuga kannmikseris püreeks. Tõsta segu pannile, vala juurde rõõsk koor ja kuumuta segu keemiseni. Kui segu on liialt paks, siis võid täiendavalt lisada pastakeeduvedelikku. Seejärel lisa segusse juustud ja tükeldatud peekon. Kõige viimasena lisa pasta, sega läbi ja serveeri!

Retsept valmis koostöös abestore.ee ja Panzani!


17. oktoober 2023

Kõrvitsa-õunamoos

See moos oli täna (17.10.2023) üheks külaliseks Terevisioonis, kus ma kõrvitsatoitudest rääkimas käisin. See moos on väga hea viis täiendada talviseid moosivarusid ning kasutada ära kõrvitsaid, mis kodus ootel. Seega on siin nüüd üks mõnusalt maitserohke ja põnev kõrvitsa-õunamoos, mis sobib hästi kasutamiseks sarnaselt tavapärastele magusatele moosidele.


Valmistamisaeg: 45 minutit
Kogus: 2-3 purgikest

800 g kõrvitsa viljaliha
500 g õunu (puhastamata kogus)
1 kaneelikoor
1 apelsini riivitud koor ja mahl
5 nelgitera
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
125 g pruuni suhkrut

Pane kõrvitsa viljaliha ja kooritud ning puhastatud õunad potti. Lisa kaneelikoor apelsinist pressitud mahl ning kuumuta mahl keemiseni, seejärel hauta segu madalal kuumusel 5 minutit. Lisa nelgiterad, kardemon, muskaatpähkel ja apelsinikoor ning hauta komponentide pehmenemiseni. Vahepeal sega ja lisa pisut vett, kui selleks peaks vajadus tekkima.

Eemalda segust kaneelikoor ja soovi korral nelgiterad. Püreesta mass ühtlaseks. Tõsta segu uuesti potti, lisa suhkur ja kuumuta 5 minutit. Lisa soovi korral kardemoni või teisi maitseaineid. Seejärel tõsta valminud moos koheselt purkidesse ja kaaneta.


13. oktoober 2023

Vaarika-juustukook

See küpsetis on juustukoogile omaselt kreemine, millel maitse täiustamiseks lisatud värskeid vaarikaid. Talvisel hooajal võid kasutada külmutatud vaarikaid, mida kindlasti ära eelnevalt üles sulata! PS! See kook on parim jahtunult!

Retsept ilmus ka Naistelehe köögirubriigis (12.07.2023).


Valmistamisaeg: 35 min + küpsemis-ja tahenemisaeg
Kogus: 10le

300 g pärmi-lehttainast
400 g toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl nisujahu
1 dl vahukoort
50 g valget šokolaadi
150 g vaarikaid

Kata lahtikäiv koogivorm (Ø22cm) küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga kokku. Kasuta koogipõhjaks pärmi-lehttainast, võimalusel osta juba valmisrullitud tainas. Laota tainas (üle) vormi. Soovi korral või taina ilusti parajaks lõigata. Tõsta vorm külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Sega toorjuust kausis lahti, lisa suhkrud ning seejärel ükshaaval munad, segades iga muna lisamise järel lusikaga ühtlaseks. Lisa täidisesse jahu, sega. Vala juurde koor ning sega see täidisesse.Tükelda šokolaad. Tõsta vorm külmkapist ja aseta šokolaaditükid vormi põhjale Vala valminud täidis vormi ja silu ühtlaseks.

Lisa täidisele vaarikad, surudes need kergelt toorjuustusegusse. Küpseta kooki 185 kraadi juures 35-40 minutit. Seejärel jäta kook suletud ahjuuksega ahju järelküpsema 15 minutiks.

Tõsta kook ahjust. Õigesti küpsenud kook võbeleb kergelt keskosast. Lase koogil enne söömaasumist täielikult jahtuda. Soovi korral võid koogi enne serveerimist veidikeseks külmkappi tõsta.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails