30. detsember 2012

Piparkoogipõhjaga karamelli-toorjuustukook

Nüüd, kus pühad on möödas, olen ma kindel, et paljudel leidub kuskil külmkapis veel veidike piparkoogitainast. Kui terve detsembrikuu on möödunud piparkookide küpsetamise tähe all, siis mida lähemal aasta lõpule, seda harvemaks muutub ka piparkookide valmistamine. Vähemalt mul on see niimoodi ja seetõttu jääb üle kaks võimalust - süüa tainast niisama või siis teha sellest miskit kooki. Jõulupühade ajal valmistasin piparkoogipõhjalist kooki, kuhu kuhjasin peale kookoskreemikihi, siis kohupiimakihi ning kõige lõpuks meeldivas koguses vahukoort ja šokolaadihelbeid - valmis puhtalt hetkeajendil. Retsepti sellest koogist mul ei ole, küll aga võin ma sovitada hapukoorekooki või siis sedasama allpool olevat kiirelt valmivat koogikest. Eriti hea, kui baarikapis juhtub veidi kreemlikööri või tilgake brändit olema - lausa kohustuslik on siis sellega küpsetatud piparkoogipõhja niisutada.



23. detsember 2012

Šokolaadikook toorjuustukihtidega



Selle jõulukoogipostitusega olen ma ammuilma hiljaks jäänud. Siiski-siiski, kui keegi veel peab plaani, mida jõululauale magusaks pakkuda, siis see kook võib magusalauale kandideerida küll. Jõulutoimetused on hetkel need, mis enamuse aja ära võtavad. Õnnelikult võib aga öelda, et enamike kohustuslike tegevuste nimekiri on saanud juurde linnukesed - kuusepuu tuppa toodud ja ehitud, jõulukingid meisterdatud, sült keedetud, koogid valmis ja maitsestumas, terriin tehtud ning mõned nipet-näpet toidud veel söömist ootamas ja siis veel jõululeivad, mis lähevad õhtul kerkima. Niisiis võib jõuluõhtu saabuda - olen valmis:)

Selle koogi valmistamine on aga lihtsamast lihtsam.Vaja lihtsalt veidi küpsetada ning hiljem täidisega kostitada. Üht tuleb aga meeles pidada - ärge unustage kooki korralikult joota/niisutada, sest teadagi ju - mida mahlasem on selline kihiline kook, seda parem. Mina lisasin koogile juurde veidi kreemlikööri, nii et kui sööjate hulgas lapsi ei ole, siis ärge olge alkoholiga kitsi (siiski mõistuse piires) - šokolaad ja kreemliköör sobivad ideaalselt kokku:) Kui kapis likööri ei ole, siis sobib ka rumm või konjak.

... ja kui teile juhuslikult tundub see pilt tuttav, siis tegelikult valmis see kook ühel ajal oivalise tuunikalakastmes kanalihaviilude retseptiga. Modell on sama, pilditaust ka, aga toit ise veidi magusam.

Ilusaid jõulupühi kõigile!



19. detsember 2012

Küpsetamata patee pardimaksaga - täiesti sobiv kiirel ajal!



Võtan mina siis külmkapist pardimaksa välja plaaniga üks hea patee kokku segada. Enne seda tahan aga korra siit blogist kõik koostisosad veel ruttu-ruttu igaks juhuks ülevaadata. Otsin ja otsin aga selgub, et see retsept puudub siit blogist sootuks. Miskipärast on üks mõnusamaid ja lihtsamaid (ja üks lemmikumaid) patee-retsepte mul jäänud suure õhinaga siia üles kirjutamata - parandan vea.

Kui pateed on enamasti vormis küpsetatud, siis see retsept ahjukuumust ei vaja. Lähenevate pühade lauale sobib see retsept kohe kindlasti. Kõrvale värkelt küpsetatud leiba või ahjusooja värsket saia ja rõõmuhõisked võivad alata:)

PS! Kui pardimaksa poest ei leia, siis proovi seda retsepti näiteks kanamaksaga.

 


16. detsember 2012

Karamelli-šokolaadi krõbedik ehk kodune Daim šokolaad

Järgnevalt midagi Daim-šokolaadi austajatele, samuti ka päkapikkudele, kes talvisel ajal miskit head ja paremat plaanivad kinkimiseks valmistada;) Selle retsepti otsa komistasin ma ühes toredas blogis ning juba ainuüksi pilti vaadates ma juba teadsin, et see maiustus läheb kohe esimesel võimalusel proovimisele. Niisiis retsept, mis koosneb vaid viiest komponendist ning tänu oma lihtsusele saab seda valmistada kasvõi kõige kiiremal ajal. Maitselt Daim, mis Daim* (tekstuurilt siiski mitte nii kõva, vaid pigem karamelline, mis on isegi parem).
*Tean-tean - Daimi süües ei leia sellest mitte ühtegi küpsisetera, aga no lõpptulemusena meenutab seda maiust väga.

Pikka juttu ei aja, retsept alljärgnevalt.



15. detsember 2012

Pariis, Pariis, Pariis....

Paar nädalat tagasi, siis kui Eesti möllasid lumetormid, sai ettevõetud üks kosutav reis Pariisi. Otseloomulikult oli lõuna pool päikest, soojust ning üldjoontes tundus kõik veidi kevadisem. Selle reisi idee tuli tegelikult suvel Kanada reisilt tagasitulles lennukis. Reisiaeg oli ju nii pikk, et lausa kohustuslik on selliste lendude ajal miskit põnevat ja ärevust tekitavat arutada. Eriti veel siis, kui seljataga on üleütlemata mõnus kahenädalane puhkus Kanadas.

Niisiis oli järgmiseks reisisihiks Pariis oma väikeste pagariäride, toidukohtade, väliturgude ja siis veel kohustislike vaatamisväärsustega. Üks pildimeenutus reisist alljärgnevalt....

NB! Kätrin - aitäh kasulike reisivohjete ja -soovide eest;) 



10. detsember 2012

Piparkoogipavlovad – seekord kausis

Käes on juba see aeg, mil mandariinid, küünlaleek, piparkoogid, hõõgvein ja ahjust tulevad tummise kartuli-lihapajaroa lõhnad tekitavad suurt jõulutuhinat ning helget talvetunnet. Ahju rändavad peamiselt tummised talveroad või siis kaneeli- ja jõuluvürtsiderohked talvemaiused - hea on ju tulla lumisest õuest, teha endale üks väike kosutav tee ingveriga ning siis nautida miskit head ja paremat..... jõulud-jõulud:)

Niisiis, talveõhinas olen viimasel ajal küpsetanud rohkelt piparkoogibeseesid, mis valmivad klassikalise pavlova koogi retsepti järgi. Enda premeerimiseks tuleb pavlovale seltsiliseks juurde õrn toorjuustukreem, piparkoogipuru ning suvisest ajast sügavkülma korjatud mustikad. Mis veel tahta?!?!



7. detsember 2012

Mis toimub? Püstijalabaar toimub. Pardirostbiifi retsept sibulamoosiga ka.

Detsembrikuus on Veinisõbras (Võrgu tn 3) toimumas veinilaat. Selle laada raames toimub kohapeal mitmeid põnevaid üllatusi ning lisaks ka üks tore püstijalabaar, kus suupisteid kokkusobitatud veinidega pakuvad toidublogijad (hinnad on sümboolsed ja sõbralikud:)). Igal laupäeval on kohal 2 toidublogijat ning esimesena  astuvad sel laupäeval (8.12) leti taha mina ja Piret (toidublogi Puhas rõõm)..Piret valmistab meloodilise nimega suupistet -  kasukat rubiinpunase kalaga.

Mina aga astun köögist välja pardirostbiifi ja sibulamoosiga. Hetkel on köögis kerkimas ka leivatainas, nii et tundub, et pakun pardirostbiifi omaküpsetatud värske leivaga. Tulge kindlasti proovima ning veine maitsma. Kel huvi aga laupäeval pakutava retsepti vastu, siis alljärgnevalt kirjutan selle siia. Tähelepanekuna ütlen, et moos peab valmima ikka oma maitse järgi, Kui on käsi raskem ning soov brändit veidi rohkem lisada, siis ära pelga, kui aga soovid veidi magamat, soolakamat, siis lisa maitseained nii nagu endale sobiv. Alljärnevast kogusest saab pisikese purgikese, nii et kui soovid suuremat kogust, siis suurenda koguseid;)

Lisaks meile astuvad üles:
15.12 Liina Karron ja Tuuli Mathisen
22.12 Priit Vahar ja Silja Luide

Kohtumiseni laupäeval!



5. detsember 2012

10 võileivaretsepti, mis teevad tuju rõõmsaks

Kui suured võileibade armastajad Teie olete? Minul on võileibadega jälle omamoodi suhe. Kui mul on ahjust tulnud värske leib või sai, siis PEAB mul olema peale määrimiseks taluvõid ning veidike meresoola - rohkem pole vaja. Küll aga, kui kõht näitab tühjenemise märke, siis on vahest hea ehitada valmis mõni toitev (mis peab olema ka mahlane) võileib, mis kergema lõunasöögi või õhtuse kehakinnituse eest. Niisiis 10 lihtsat ja maitsvat retsepti - pole üldsegi mitte keeruline valmis meisterdada:)

Kümme võileivaretsepti valmisid Leiburi uute röstkuklite jaoks. Needsamad 10 retsepti on leitavad Selverites uute röstkuklite jaoks valminud retseptivihikutest (täpsemalt on leitavad sealt, kus saab ka Selveri retseptilehti). Võib aga ka piiluda internetis uute toodete jaoks valminud erilehele

Selleks, et veidike isu tekitada, siis alljärgnevalt 2 mõnusat ja ülimalt kiirelt valmivat võileivaretsepti. Kõik kööki:)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails