17. aprill 2021

Minu lemmik – mõnusalt kreemjas krevetipasta

Sellest pastaroast ei saa minul vist küll mitte kunagi isu täis! See valmib ääretult lihtsalt ning lõpptulemus on mõnusalt kreemjas, kergelt tšilline ning krevettidest tulvil. Kui ihkad üht mõnusat koorest pastarooga, siis on see retsepti kindlasti õige proovimiseks. Vastavalt soovidele saad lisada täiendavalt köögivilju või suurendada tšillist maitset. Minule aga meeldib just allolev variant.

PS! Pastaroa valmistamiseks kasutasin Panzani gluteenivabu spagette!

 Kogus: 3
Valmistamisaeg: 20 minutit
Muu info: gluteenivaba

200 g gluteenivabu spagette (Panzani)
2 sl õli
2 küüslauguküünt, hakituna
0,5 tšillipipart, hakituna
0,5 paprikat
peotäis suhkruherneid
1 dl valget veini
2 dl vahukoort
2 peotäit spinatilehti
250-300 g tooreid krevette
4 sl riivitud parmesani

Maitsestamiseks:
soola, pipart
sidrunist pressitud mahla
oliiviõli

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta lohakalt. Samal ajal kuumuta pannil õli ning lisa pannile hakitud küüslauguküüned ja tšillipipar. Kuumuta läbi ning lisa tükeldatud paprika ja poolitatud suhkruherned. Kuumuta minutijagu ning vala juurde vein, lase podiseda mõned minutid ning lisa vahukoor ja spinatilehed. Sega läbi, lisa krevetid ning kuumuta kuni krevetid omandavad roosaka värvuse, seejärel lisa koheselt keedetud pasta ja parmesan. Sega, maitsesta ning serveeri!

Retsept valmis koostöös Panzaniga.


8. aprill 2021

Toorpuder - mangokoogi ja soolakaramelli

Toorpuder on alati hea valik. Olgugi, et olen taolisi retsepte siin blogis juba jaganud, siis tegelikult on selle valmistamisvõimalusi nii palju. Seetõttu on 2 maitsvat võimalust taas Teie ees. Need toorpudrud on inspireeritud mango- ning karamellikookidest, seega sobivad suurepäraselt magustoiduks. Kes hommikuti aga maiustada armastab, siis need võivad seda ka hommikusöögiks süüa!

PS! Nende toorputrude videoõpetuse leiate minu instagramist: vajuta siia!


Kogus: 4
Valmistamisaeg: 10min  + seismisaeg

Toorpuder:
2 dl kaerahelbeid
2 tl tšiiaseemneid
2 tl mett
2 sl kreeka jogurtit
2 dl mandlipiima
näpuotsatäis soola

Soolakaramelli toorpuder
keedetud kondenspiima
banaani
šokolaaditükke

Mangokoogi toorpuder
mangopüreed
mangotükke
kookoshelbed

Pane kõik toorpudru jaoks vajaminevad komponendid järgemööda kaussi ning sega ühtlaseks. Tõsta segu külmkappi paisuma ning maitsestuma vähemalt 3 tunniks. Seejärel jaota segu 4 klaasi või purki.

Nirista pooltesse klaasidesse keedetud kondenspiim, lisa banaani- ja šokolaaditükid. Ülejäänud klaasidesse tõsta mangopüree, lisa mangotükid ning kookoshelbed. Naudi!


5. aprill 2021

Kohupiimatäidisega vaarakud

Sotšnikud ehk vaarakud on ulmeliselt head, kus magusa ja maitserohke kohupiimatäidise ümber on pehmet küpsist meenutav tainas. Need küpsetised on nostalgilised, olemuselt üsna lihtsa maitsega, aga see-eest väga erilised. Valmistamine ei nõua samuti keerukat tehnikat!

PS! Pildijadana samm-sammult retsepti leiate minu instagramist!

Valmistamiseaeg: 1 tund
Kogus: 9 tk

Tainas:
200 g nisujahu
0,5 tl soodat
50 g suhkrut
0,25 tl soola
1 muna
2 sl hapukoort
50 g toasooja võid

Täidis:
50 g toasooja võid
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
400 g kohupiima
3 sl nisujahu
0,5 munakollased

Määrimiseks:
0,5 muna
 

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa muna ja hapukoor ning sega lusikaga ühtlasemaks. Seejärel lisa või ning sõtku tainas ühtlaseks. Tõsta valminud tainapall külmkappi tahenema 30 minutiks (veel parem 1 tunniks).

Täidise valmistamiseks sega toasoe või suhkrutega vahule. Lisa segades kohupiim ning seejärel jahu. Klopi muna kausis lahti ning sega pool sellest kohupiimatäidisesse. Ülejäänud lahtiklopitud muna jääb hiljem küpsetiste määrimiseks. Külmkapis seisnud tainas rulli jahusel pinnal õhemaks. Kui tainas tainarulli külge haakub, lisa tainale pisut jahu (1-2 sl). Oluline on, et tainas tänu jahule üleliia kummiseks ei läheks. 

Otsi välja sobiv klaas või pokaal, mille läbimõõt on ca 10-12 cm ning vormi selle abil tainast välja ümmargused kettad. Valminud tainast saad teha umbes 9 tainaketast. Tõsta ketaste ühele poolele kohupiimatäidist. Täidisega ära pigem koonerda, sest vaarakud peavad sisaldama mõnusalt täidist. Püüa tõsta katmata taina pool täidisele. Rohke täidise tõttu on seda pisut raske teha, kuid lihtsustamiseks võid katmata tainapoole sõrmedega suuremaks suruda, et see lihtsamini üle kohupiimakuhja ulatuks! Suru kahvliga tainaotsad omavahel kokku. Kohupiim võib küll vahelt pisut välja pressida, kuid sellest ei ole hullu. See näitab lihtsalt, et täidist on meeldivalt palju piruka sees.Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri eelnevalt kõrvale pandud lahtiklopitud munaga. Küpseta vaarakuid 220 kraadi juures 12-15 minutit!


1. aprill 2021

Kohupiimastritsel "Pasha"

Jagan üht eriti toredat ideed. See on retsept, mille järgi valmib mahlane ja eriti täidiserohke kohupiimastritsel, mis inspireeritud pasha magustoidust. Krõbeda kooriku sees on peidus martsipani, kuivatatud puuviljade ja pähklitega rikastatud kohupiimasegu, mis just sarnane pashale. Imehea ning vägagi lihtne valmistada!

PS! Tegin sellele retseptile ka videoõpetuse, mille leiate minu instagramist siit!

Valmistamisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg
Kogus: 10le

500 g pärmi-lehttainast
1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)

Täidis:
400 g kohupiima vanilliga (kandilises pakis)
200 g kohupiimapastat
50 g võid, sulatatuna
50 g suhkrut
2 sl vanillikastmepulbrit (Ekströms)
50 g martsipani, tükeldatuna
125 g kuivatatud puuvilju ja pähkleid

Täidise valmistamiseks pane kõik ained järgemööda kaussi ning sega ühtlaseks massiks. Rulli tainas vajadusel (jahusel pinnal) õhemaks ristkülikuks. Tee tainaäärtele noaga sisselõiked, et moodustuks ribad. Taina keskele laota täidis. Seejärel tõsta tainaribad kordamööda mõlemalt poolt täidisele. Suru tainaotsad kätega kinni ning määri enne küpsetamist lahtiklopitud munaga. Küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 25 minutit. 



21. märts 2021

Imeline riisi-hakklihasupp

Tunnistan ausalt, et see supp on viimase aja suuri üllatusi kõige positiivsemas võtmes. See on maitserohke, toitev ja soojendav. Olemuselt lihtne supp pakub nii palju koduseid maitseid, mistõttu on see roog meelepärane vist küll kõikidele. Sellest supist ei leia tundmatuid maitsekooslusi, küll aga alati suurepäraselt kokkusobivaid komponente, mis teevad sellest supist tõeliselt väärt lõunasöögi!


Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 30-40 minutit
Muu info: gluteenivaba

1 porru valge osa
2 suuremat porgandit
1 küüslauguküüs
125 g pikateralist riisi (Risella)
300 g hakkliha
8-9 dl puljongit
1 dl vahukoort
peotäis spinatilehti
2 sl riivitud parmesani
soola, pipart

Tükelda porru, porgandid ja küüslauguküüs väiksemateks tükkideks. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ja võid ning prae tükeldatud komponente pannil minutijagu. Seejärel lisa riis ja hakkliha ning prae need kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga. Vala juurde puljong ning keeda keskmisel kuumusel, kuni porgand ja riis on pehmed. Seejärel vala juurde koor, sega sisse spinatilehed ning parmesan. Kuumuta minutike, vajadusel lisa täiendavalt puljongit ning maitsesta siis lõplikult!

Retsept valmis koostöös Risellaga!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails