Siit tuleb üks rikkalik, samas kodune 
koogike, milles on peaosaliseks pistaatsiapähklid. Need annavad koogile 
nii mõnusat tekstuuri ja loomulikult ka maitset. Ja kui on juba 
pistaatsiapähklid, siis tuleb mängu ka praeguse hooaja üks peategelane 
vaarikas. Lõpptulemusena valmib omamoodi lihtne küpsetis, mida seest ja 
väljast täiustatud pähkli-kondenspiimatäidise ja maitsva 
vaarikakreemiga.

Selle koogi valmistasin ma sünnipäeva puhul. 
Nimelt tähistab minu üks koostööpartneritest PROMO Cash&Carry 
7.juulil oma kaheksandat sünnipäeva ning selle puhul see ahvatlev 
koogike valmiski. Tegelikult saavad sellest sünnipäevast kõik osa, sest 
 PROMO Cash&Carry pakub vaid sel nädalal ahvatlevaid 
sünnipäevapakkumisi. Neid näeb vaid eraldi koostatud pakkumiste lehel, 
mis on nähtavad kaupluse kodulehel: sünnipäevapakkumised. Pakkumised 
kehtivad vaid kolm päeva  (7.–9.juulini), seega viska kindlasti pilk 
peale!
Mind ajendasid seda kooki valmistama just pähklid, kuna 
PROMO Cash&Carry kauplustes on müügil väga suur valik heade 
hindadega pakendatud ja lahtiseid pähkleid. Näiteks kaaluga müüdavate 
pähklite hinnad on seal märgatavalt soodsamad, kui teistes kauplustes. 
Pealegi on seal meeldivalt laia valikuga n-ö pähklisein, kus saad 
kaalukaubana osta just täpselt seda, mida soovid. 
PS! Ahjaa, 
kindlasti astuge läbi ka selle poe puu- ja köögiviljaosakonnast, kust 
võib samuti leida väga häid hindasid. Tihti ostan seal väga korralikke  
n-ö smuutibanaane kilohinnaga 0,29€.

Kui sellest koogist veel 
rääkida, siis mul on paar soovitust! Sellele koogile tuleb juurde 
valmistada pähkli-kondenspiimakreem, mis läheb suuremast osast just 
koogi sisemusse. Kõige parem  on seda parajas koguses koogi sisse pista 
nii, et teed küpsenud koogile kogu küpsetise ulatuses sisse suured 
sügavamad augud (Ø2cm), ilma täielikult kooki läbimata. Koogipõhi peab 
jääma terveks! Seejärel vala täidis auku. Määri kreemiga ka koogipealne 
kergelt kokku. Seejärel lase kreemil külmkapis taheneda ning seejärel 
kata kook vaarikakreemiga. Pole hullu, kui kaks kreemi pisut omavahel 
segunevad. Ja kui vaarikakreem samuti peale määritud, siis lase koogil 
uuesti külmkapis taheneda. 
Kogus: 10 koogiviilu
Valmistamisaeg: 20 min + küpsemis- ja tahenemisaeg
75 g võid
125 g suhkrut 
3 muna
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
75 g pistaatsiapähkleid (kaal ilma kooreta)
2 dl keefirit
Pistaatsia-kondenspiimatäidis:
50 g pistaatsiapähkleid (kaal ilma kooreta)
150 g kondenspiima
1 dl vahukoort
Vaarika-toorjuustukate:
100 g toasooja toorjuustu
1-2 sl tuhksuhkrut (maitse järgi)
50 g vaarikaid
Vahusta
 või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, segades iga muna lisamise järel 
kergelt. Vala juurde keefir ning seejärel lisa omavahel segatud 
kuivained. Haki pähklid ja lisa need kõige viimasena tainasse. Vala 
täidis võiga määritud vormi (Ø21cm) ning küpseta 175 kraadi juures ca 
40-45 minutit. 
Täidise valmistamiseks jahvata pähklid 
kannmikseri peeneks massiks. Jahvatamist jätkates, nirista juurde 
kondenspiim. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega jaohaaval hulka 
pistaatsiasegu. Lase külmkapis segul seista vähemalt 30 minutit. Tee 
ahjust tulnud koogile peale augud (loe sissejuhatava teksti viimast 
lõiku) ning täida need pistaatsiakreemiga. Määri pisut kreemi ka koogile
 tõsta kook külmkappi veidikeseks tahenema. 
Toorjuustukatte 
valmistamiseks pane kõik komponendid kaussi ning sega/tambi kahvliga 
ühtlasemaks massiks. Määri kook valminud kreemiga ning lase külmkapis 
seista vähemalt tunnike. Serveeri.
See retsept valmis koostöös Promo Cash&Carry kauplusega.