29. september 2016

Pošeeritud klaarsäga kõrvitsa-porgandipüreega

Kala on meie pere toidulaual tihti, isegi väga tihti ning seetõttu olin ülimalt õnnelik, kui minu kätte sattus lausa ideaalselt fileeritud klaarsäga (nahaga ja nahata) fileed. See kala on Eestis veel pisut tundmatu, kuid kuulda on, et nii mitmedki restoranid (vähemalt Päruns) plaanivad selle kala kaasata oma sügismenüüdesse. Klaarsäga on roosakas-valge lihaga (küpsedes muutub valgeks) ning hästi lihase tekstuuriga. Selline tugev ja nö tummine tekstuur on meeldiv üllatus ning samas ka hea vaheldus tavapärasele kalalihale, millega üldjuhul harjunud oleme. Oma olemuse poolest sobib see ideaalselt grillimiseks, aga ka küpsetamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks, marineerimiseks, aurutamiseks... Ühesõnaga on tegemist suurepärase kalaga, mida kindlasti soovitaksin. Kel huvi, siis täpsemalt võib uurida siit: klaarsaga.ee


Selle kala valmistamisel läksin esmalt kookospiimas pošeerimise teed. See on hea lihtne ja alati õnnestuv viis kala valmistamiseks. Selleks, et kala saaks pisut särtsu juurde, siis lisasin kookospiimale seltsiks veel pisut ingverit, küüslauku, laimimahla ja -koort ning tšillit. Valmistasin seda väiksemal pannil, kuhu rändas ka kolm prisket klaarsägafileed. Kalad jäid õigepisut vedelikust pealt katmata ning seepärast pöörasin fileesid korra küpsemise ajal. 
Pošeerimine rohkelt aega ei nõua ning seetõttu hoia valmimise ajal kaladel valvsalt silm peal. Nagu sellise valmistamismeetodi puhul ikka, siis eksimisvõimalust väga palju ei ole ning lõpptulemus on nii mahlane. Ja veel - kookospiimasegu, milles pošeerisid fileesid, sobib ideaalselt kastmeks!

Kogu roog on meeldivalt gluteenivaba ning kui kõrvitsa-porgandipüree valmistamisel kasutad tavalise piima asemel näiteks mandlipiima ning asendad või gheega, siis on roog ka laktooosivaba!

3 tk (3x150g) klaarsäga (nahata) fileed
soola, pipart
2 sl ingveriviile
1-2 sl hakitud tšillit (kogus oleneb sellest, kui vürtsikat rooga soovid)
1 küüslauguküüs
1 laimi mahl+koor
400 g kookospiima
2 tl austrikastet
1 sl demerera suhkrut (mitte kuhjaga)
paar tüümianioksa
paksoid (soovi korral)


Maitsesta fileed soola ja pipraga ning jäta maitsestuma kookospiimakastme valmistamise ajaks. Kuumuta pisemal pannil* sorts õli, pane pannile küpsema ingverisiilud, tšilli, poolitatud küüslauguküüs ja laimikoor. Kuumuta kergelt läbi ning vala pannile kookospiim. Lisa ka laimimahl, austrikaste, suhkur ja tüümianioksad. sega läbi ning lase kogu segu keema, seejärel alanda kuumust ning lase vedelikul kergelt podiseda. Kuumuta paar minutit ning seejärel lisa pannile ka kalafileed. Minule mahtus pannile veel pisut paksoi-lehti ning seetõttu lisasin ka need pannile.

Lase kaane all küpseda (vedelik peab kergelt podisema) 5 minutit, seejärel pööra fileed ümber ning keeda kaane all veel 3-5 minutit**. Seejärel tõsta pann tulelt ning lase fileedel kookospiimas veel mõned minutid seista. Serveeri koos kõrvitsa-porgandipüree, keedetud paksoi ning kookospiimakastmega.

*Pann võiks olla nii suur, et fileed mahuks täpselt ilusti ära ning ei jääks üleliia ruumi üle, samas aga võiks olla nii suur, et kalafileed ilusti ära mahuks.
** Keetmisaeg oleneb kõik fileede paksusest, minul piisab lõpus täiesti 3 minutist.

Kõrvitsa-porgandipüree

300 g kõrvitsat
300 g porgandeid
soola
1 sl võid
ca 0,5 dl (mandli)piima
paar näpuotsatäit jahvatatud muskaatpähklit


Koori köögiviljad ning lõika väiksemateks tükkideks. Seejärel keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ning lisa köögiviljadele või, piim ja muskaatpähkel. Püreesta ühtlaseks massiks, vajadusel maitsesta.



27. september 2016

Sidruni-juustukook pisikesele printsessile

Aeg möödub nii kiirelt, isegi liiga kiirelt. Täpselt nädal aega tagasi tähistasime pisipreili Mia teise elukuu täitumist. Meil on juba traditsiooniks, et enne esimest eluaastat peab iga kuu traditsiooniks saanud mini-sünnipäevasid tähistama - hea põhjus külaliste külla kutsumiseks ning koogi meisterdamiseks. INSTAGRAMIS ilutses mul see koogi pilt juba nädalajagu tagasi, pisikese hilinemisega tuleb nüüd siia blogisse täpne retsept. Kuna mind valdas juba pikemat aega isetehtud (küpsetatud) juustukoogi isu, siis see sai ka sünnipäevakoogi nö aluseks. Mulle meeldivad hästi kreemjad ning siidjad juustukoogid ning kindlasti kõige parem viis seesuguse küpsetise saavutamiseks on veeaur. Ühesõnaga soovitan kindlasti pista juustukoogi küpsetamise ajaks ahju alumisele siinile ka ahjuplaat, mis täidetud keeva veega. See hoiab (ja aitab säilitada) koogi mahlakust ja kreemisust. Selles koogis laiub rohkelt sidruni mekki, kui ärge ehmuge, sest kohe kindlasti ei jää koogike hapu. Kõik on paigas ning väike tükike juustukooki mõjub kui värskendava puhanguna. Põhja sisse puistasin pisut ka jahvatatud pähkleid, mis teevad maitse pisut tummisemaks ning tihkemaks.


No ja muidugi ei saa see kook läbi ilma roosamanna tupsude ja kommikestega. Ise-enesest valmib see juustukook ülimalt lihtsalt ning ega ka kaunistamine rohkelt aega nõua. Ja mis kõige parem - selle koogi soovitan ma kindlasti varem valmis meisterdada, sest kõige paremini maitseb üks õige juustukook külmkapikülmalt järgmisel või isegi ülejärgmisel päeval. 


Põhi:
125 g küpsiseid
50 g võid
2 sl peeneks jahvatatud (metsa)pähkleid
soola

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
200 g toasooja sulatatud juustu
225 g suhkrut
2 sl kartulitärklist
4 muna
100 g hapukoort
näpuotsatäis kaneeli
1 sidrun

Kate:
75 g valget šokolaadi
150 g toasooja toorjuustu
50 g hapukoort

Kaunistuseks: šokolaadinööpe, beseeküpsiseid ja riivitud valget šokolaadi

Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ning lisa koos ülejäänud ainetega küpsisepurule. Sega ühtlaseks ning laota mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhjale.

Täidise valmistamiseks sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel ühtlaseks. Seejärel lisa munad, hapukoor ja kaneel. Riivi sidruni koor ning pressi viljast mahl välja. Lisa need segades täidisele. Vala täidis küpsisepõhjale. Aseta ahju alumisse ossa ahjuplaat keedetud veega ning seejärel küpseta kooki keskmisel siinil 150 kraadi juures 1 tund 30 min. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil (suletud ahjuuksega) ahjus seista veel ca 1 tund. Seejärel hoia kooki serveerimiseni külmkapis. 

Kate: sulata šokolaad vesivannil ning sega seejärel kokku toorjuustu ja hapukoorega. Lase segul taheneda külmkapis. Vahetult enne serveerimist kaunista kook äärtest ja pealt toorjuustukattega. Pritsi antud segust koogile läbi pritskoti ka pisikesed tupsud, mille peale aseta beseeküpsised. Koogi äär kaunista soovi korral šokolaadinööpidega.


Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.


23. september 2016

Pärnu Kohvikute Nädal tuleb taas!

Ma juba pikemat aega olen arvamusel, et Pärnus leidub hulgaliselt väga häid toidukohti. Eile sain sellele taas kinnitust siis, kui toimus Pärnu Kohvikute Nädalat tutvustav eelüritus. Jah, rõõm on tõdeda, et juba teist aastat järjest on see tore üritus jällegi toimumas, täpsemalt 1-9. oktoobrini. Eelmise aasta kohvikute nädalast on mul ainult head mälestused ning omamoodi tore on vaadata, kui õhtusel ajal on Pärnu kohvikud inimestest tulvil. Madalhooajal on see üldjuhul harv nähtus ning tihtipeale (eriti nädala sees) on siinsed kohvikud õhtuti lihtsalt inimtühjad. Selline tore nädal aga aitab kindlasti veidikenegi suvehooaega pikendada ning loomulikult uusi lemmikuid või taasavastusi leida. Kohvikutenädal ei ole ju tegelikult vaid väljaspool Pärnust elavatele inimestele meie kohikukultuuriga tutvumiseks. See tore üritus on ka kohalikele, tutvustamaks Pärnu õdusaid kohvi-kohakesi. Ühesõnaga on tegemist tänuväärt üritusega ning kindlasti üks siiras kniks selle nädala korraldajatele. 

Eilsel, Pärnu Kohvikute Nädalat, tutvustaval üritusel oli suurepärane võimalus kohtuda mitmete inimestega, kes on nende kohvikute taga ning tänu kellele ka siinses Pärnus on võimalik nautida häid maitseid. Siin on tõepoolest nii palju toredaid kohakesi, mis ei pruugi paikneda otse peatänaval/vahetusläheduses, kuid mis peidavad endas nii palju head - rohkelt häid maitseid ning rõõmu isetegemise üle.

Nagu juba eelnevalt mainitud, siis Pärnu Kohvikute Nädal toimub 1-9. oktoobrini ning osalemas on 21 toidukohta: Café Grand, Café Piano, Café XS, Hea Maa, Jääkuum, Kohvihoovik,Kohvik NOOT, Kroon, Mon Ami, MUM Café, Murumaja kohvik, Muuseumikohvik, Pagaripoisid (bussijaamas ja Pühavaimu tänaval), Pai kohvik (Vee tänaval ja Port Arturis), Piccadilly, Purje Raamatukohvik, Taluturu kohvik, Teatrikohvik, Villa Ammende salongikohvik. Neis kohvikutes pakutakse kogu kohvikute nädala ajal salatist/eelroast, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet hinnaga 7 eurot. Tegemist on konkreetsete roogadega, mis ei erine tavapärases menüüs pakutavatest roogadest absoluutselt. Ühesõnaga väikeseid degusteerimisampse menüüdes ei kohta.Eelnevalt on kindlasti soovitav laud broneerida, sest nagu kuulda, on mõned kohvikud saanud juba rohkelt broneeringuid. Kogu lisainfo ja täpsed menüüd leiab kohvikutenadal.ee lehelt.

Üks pikk jutt ei saa toimida ilma piltideta. Alljärgnevalt pisut fotosid isutekitamiseks, mida võimalik saada ka kohvikute nädalal!


22. september 2016

Jäätisepulgad maapähklivõiga

Selle nädala alguses olin Terevisioonis ning valmistasin kööginurgas kaneelimekiga magusat kõrvitsavormi (LINK). See maitseb praegusel hooajal eriti mõnusalt ning seetõttu soovitaksin kindlasti proovida, isegi juhul, kui kõrvits eriliste lemmikute hulka ei kuulu. Minult on ka juba korduvalt küsitud selle ahjuvormi täpset retsepti. Jah, see on mul blogis juba eelmisest aastast olemas ning selle leiab järgnevalt lingilt: http://www.kokkama.ee/2013/10/korvitsa-kaerahelbevorm.html 
Pisikesi muudatusi olen retseptis teinud: olen suurendanud kõrvitsakogust (250-300 grammini) ning samuti lisanud juurde nö "pisikeseks preemiaks" 5-8 kommi. Terevisioonis läks kõrvitsavormi lehmakommid, mis lõpptulemuse mõnusalt karamelliseks teevad, aga tegelikult sobivad kõik meelepärased kommikesed:)

Ja mitte grammigi halvem ei ole seesama jäätiseretsept. Komponente selle retsepti tarbeks on vaja kõigest 3 ning olgem ausad - ka valmistamine on lihtsamast lihtsam.  Mulle tegelikult meeldib mõelda, et sellised retseptid on ideaalsed ka neile, kes söögitegemist väga ei naudi või siis lihtsalt ei oska. Seesuguseid jäätiseid on nii mugav külmkappi nö ette varuda ning siis, kui juhuslikult kerge magusaisu peale peaks tulema, siis on täpselt üks külm maius sind jahedas ootamas Ideaalne! See maius ei ole nüüd üleliia magus, kuid täpselt paras, et üks kerge magusaisu maha jahutada. Suure maapähklivõi austajana laiutab see komponent ka siinses retseptis. Minu arvates sobib see vist igale poole - ka riisi- või rukkijahupuder saavad hoopis teise olemuse, kui pisut maapähklivõid sellesse lisada!


Soovitus: kui soovid, kasuta spetsiaalseid jäätisevorme.  Kui neid aga poest ei leia, siis sobivad ka näiteks pisikesed (plastmassist) ühekordsed pitsid. Täida need kokkusegatud jäätiseseguga ning pista seejärel igasse pitsi üks poolik jäätisepulk! 

2 suuremat jäätisepulka või 4 pisemat (viinapitsi suurust) jäätisemaiust

150 g (Farmi) Skyr proteiinidesserti (maitsestamata)
2 tl maapähklivõid (soovitavalt crunchy ehk pähklitükkidega)
2 tl vedelat mett

Sega omavahel jäätiseretsepti komponendid ning jaota segu sobivatesse jäätisevormidesse. Hoia sügavkülmas kuni külmumiseni.
NB! Valminud jäätisepulgad saad topsidest/vormidest kõige paremini välja siis, kui lased neil veidi toatemperatuuril seista või pistad vormid korraks kuuma vette.

11. september 2016

Bounty jäätis

Paar postitust tagasi avaldasin imelihtsa kakaojäätise retsepti. Seda jada jätkates on siin nüüd üks veidi teistsugune kookosemaitseline külm maius. Mina ristisin selle Bounty jäätiseks, kuna rohke kookose mekk ning šokolaaditükid lihtsalt meenutavad sedasama šokolaadi. Valmistamisel kasutasin taas kookoskondenspiima. Kindlasti tasub kookoshelbed peeneks jahvatada, kuna nii laiub nende maitse kogu segusse. Lisaks võib veidi ka jahvatamata kookoshelbeid jäätisesegusse lisada.

  
100 g kookoshelbeid
75 g tumedat šokolaadi
6 dl vahukoort
300g kookoskondenspiima
 

Jahvata kookoshelbed (kohviveskiga) peeneks jahuks, haki šokolaad tükkideks. Vahusta koor kuni pehmete tippude tekkimiseni (liialt kõvaks vahuks vahustades võib lõpptulemus jääda võine). Seejärel lisa ülejäänud ained ning sega ettevaatlikult lusikaga segu korralikult ühtlaseks. Aaseta segu säilituskarpi ning aseta sügavkülma külmuma vähemalt neljaks tunniks.


Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.

8. september 2016

Gluteenivaba maapähklivõisai

Riisijahu on üks minu lemmikjahusid. Tihtipeale lisan seda pannkoogitainasse või koogile. Leib saab ka loomulikult sellega rikastatud. Riisijahu annab küpsetistele miski omanäolise puudutuse  ... ja see kas meeldib või mitte. Sama lugu on ka maapähklivõiga, mis annab igale küpsetisele sellele omase, kergelt soolaka meki.See muudab selle küpsetise pisut tihkemaks ja lisab soolakust ning loomulikult sobib siia imehästi!

Seda saia võib tegelikult vabalt nimetada keeksiks ning mis sobib ideaalselt maiustamiseks tassi kohviga. Minule tegelikult meeldib see tegelikult koos veidikese või ja juustuviiluga. Niimoodi meenutab see mulle maakodu lemmikvõikut - pehme rosinasai juustu ja võiga.
PS! Kui plaanid seda retsepti katsetada, siis pean kindlasti mainima, et see küpsetis on kõige parem järgmisel või ülejärgmisel päeval peale küpsetamist.


175 g maapähklivõid (soovitavalt maapähklitükkidega ehk crunchy peanutbutter)
125 g Demerera suhkrut
2 muna
250 g Kreeka jogurtit
4 dl riisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Vahusta mikseriga maapähklivõi suhkruga. Lisa vahustamist jätkates munad ja Kreeka jogurt. Sega kuivained omavahel ning lisa lusikaga segades tainasse. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ning küpseta 175 kraadi juures 1 tund – 1tund 15minutit.

 Retsept valmis koostöös Farmi piimatööstusega.

6. september 2016

Kakaojäätis


Ma olen korduvalt mõelnud jäätisemasina ostmisele, kuid tõenäoliselt jääb see pärast suurt tuhinat ja jäätisetegu lihtsalt kasutult seisma, nagu nii mitmedki "väga vajalikud" köögimasinad. Seepärast olen selle mõtte peast visanud. Seetõttu on ka antud retsept ikka seesama hea ja toimiv kondenspiimajäätis, mis ei vaja spetsiaalset jäätisemasinat. Kes on proovinud, siis teavad, et lõpptulemus on kreemjas ja sõltuvusttekitav ... rammus, aga hea! Tänu kakaopulbrile ei ole jäätis ka üleliia magus, mis tihtipeale võib kondenspiima nö ohuks olla. Selle jäätise valmistamisel kasutasin kookoskondenspiima, mis on juba pikemat aega üks minu lemmikuid. Kes soovivad näiteks valmistada mõnda laktoosivaba magustoitu, siis sellisel juhul saab kasutada just sedasama kookoskondenspiima. Olgem ausad, see kondenspiim on ka niisama maiustades ülimalt hää. Olen seda toodet ka varem siin blogis maininud ning täpsemalt saab tootepilti piiluda ühest minu magusast koogipostitusest: Gluteenivaba laimi-kondenspiimakook.

  
Selles kakaojäätises on šokolaadi, kookose ja ka kergelt pähklist mekki. Pähklijahuna kasutasin umami.ee veebipoe õlivaba metsapähklijahu, mis on lihtsalt uskumatult aromaatne. Selle asemel võib kasutada ka röstitud metsapähklitest isejahvatatud jahu...viimasel juhul tuleb abiks kohviveski:) Lisandina võib siia jäätisesse lisada pisut ka tumeda šokolaadi tükke. Veel parem, kui šokolaad on kergelt piparmündise mekiga.
PS! Kõige parem on see jäätis värskelt valminuna!


4 sl metsapähklitest jahvatatud jahu
6 dl vahukoort
300g kookoskondenspiima
5 sl naturaalset kakaopulbrit

Rösti pähklid ning jahvata need (kohviveskiga) peeneks jahuks. Vahusta koor pehmete tippude tekkimiseni (liialt kõvaks vahuks vahustades võib lõpptulemus jääda võine). Seejärel lisa ülejäänud ained ning sega ettevaatlikult lusikaga segu korralikult ühtlaseks. Aaseta segu säilituskarpi ning aseta sügvkülma külmuma vähemalt neljaks tunniks.


5. september 2016

(Küpsetamata) õunapirukas vanillikastmega


Mõtlesin siin ükspäev taas ühe õunakoogi valmis meisterdada. Õunu on ning seetõttu on hetkel kõige õigem aeg neid toiduvalmistamisse samuti kaasata. Samal ajal, kui pidasin plaanin millist õunakooki valmistada, meenus mulle üks äärmiselt lahe õunaküpsetis, mille leiab ka minu viimasest koogiraamatust "Küpsetamata koogid ehk lihtsad retseptid magusast koogimaailmast". Sellest raamatust leiab üleüldse igasugu koogikesi erinevatele maitsetele. Lisaboonuseks muidugi see, et nende kookide valmistamiseks ei pea sa ahju omama:)

See õunapirukas koosneb kolmest osast - põhjaks traditsiooniline küpsisepõhi, selle peal aga pliidil kuumutatud õunasegu ning kõige viimasena laiub koogil katteks magus vanillikreem. See on hea kook ning on siiamaani maitsenud kõikidele, kes seda proovinud on. 
 

Põhi
200 g kaeraküpsiseid
75 g sulatatud võid 


Õunatäidis:
500 g õunu
125 g moosisuhkrut
0,5 laimist pressitud mahl
näputäis kaneel
näputäis kardemoni 


Vanillikreem:
2 dl kohvikoort (10%)
4 munakollast
4 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
100 g võid


Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm koogivormi põhja. Eemalda õuntelt südamik (ära koori) ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane õunaviilud koos suhkru ja laimimahlaga potti ning kuumuta keskmisel kuumusel umbes tund aega või seni, kuni õunaviilud on haudunud pehmeks massiks. Kõige viimasena lisa kaneel ja kardemon. Tõsta täidis küpsisepõhjale. 

Vanillikreemi valmistamiseks vahusta kergelt 4 esimest komponenti. Seejärel kuumuta segu vesivannil kreemi paksenemiseni (kreem peab märgatavalt paksenema, vastasel juhul ei tahene see hiljem soovitult koogil). Tõsta pliidilt, lisa või ja sega, kuni see on sulanud. Lase kreemil 10 minutit jahtuda ja jaga siis koogile. Hoia kooki järgmise päevani jahedas.


3. september 2016

Ploomikompott

Loodetavasti ma ei ole selle postitusega liialt hiljaks jäänud ning veel on leidumas ploome, mida hoidistada. Minul toimus tõeline ploomide hoidistamisralli selle nädala alguses. Meil nimelt on suvilas kaks pisikest ploomipuud, mis annavad igal aastal saaki rohkem, kui esmapilgul oodata oskaks. Iga suve lõpuks on puud ploomidest lookas nii, et lehed õieti väljagi ei taha paista. Niisiis tegin neist ohtralt moosi, kompotti ja pistsin veel mõned ploomipoolikud karpidega sügavkülma (talvisel ajal maitseb üks mahlane ploomikook tõeliselt hästi). 


Lubasin suve alguses, et kuhjan sel aastal sügavkülma vaid maasikatest-vaarikatest valmistatud toormoose ning siis oleks talvevarud justkui olemas. Kuna eelmisel aastal sai sügavkülm moosivarudest juba poole talve pealt otsa, siis seekord sai toormooosidega täidetud peaegu kõik sügavkülmasahtlid. Peale vaarikate valmimist said aga valmis kirsid ning mõtlesin, et teen  siis pisut kirsikompotti ka. Seejärel aga valmisid suvilas juba punased ja mustad sõstrad, millest nii pooljuhuslikult valmis siirup (hea talvel morssi, kisselli ja mannavahtu ju teha). Seejärel mõtlesin, et nüüd on küll kõik ning rohkem ei tee, seda aga ajani, kui said valmis tikrid ja arooniad - jälle läks hoidistamiseks ... ja suures tuhinas tegin veel õuntest mahla ja kompotti. Ma nüüd loodan, et peale ploomide on mu hoidistamistuhin peatunud, sest tõepoolest olen ma sel aastal talveks juba nii palju varunud.

Minu ploomikompotiretsept on kõige tavalisem, ilma igasuguste lisanüanssideta. Lihtsalt vana hea klassika - pisut vett, veidi rohkem suhkrut ja loomulikult ploomid. Lõpptulemus on heas mõttes tavaline ning kindlasti meeltmööda lastele! Retsept on lihtne ning erilisi juhendeid ei vaja:

ühe purgi jaoks (see kõige tavalisema suurusega purgike)

ploome
2,5 dl vett
150-170 g suhkrut


Poolita ja eemalda ploomidelt kivid. Pista ploomipoolikud steriliseeritud purki. Purgi täitumisel soovitan seda raputada, nii mahub purki veel ploome. 

Siirupi valmistamiseks pane potti vesi ja suhkur ning lase keema tõusta. Kuumuta segu suhkru lahustumiseni (suhkru kogus oleneb täielikult ploomide hapukusest, mina olen 2,5 dl veekoguse juures tavaliselt suhkrut lisanud 150 g ringis). Seejärel vala kuum siirup purgis olevatele ploomidele ning sulge purk koheselt kaanega.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails