27. aprill 2014

Redise-porgandisupp

Kas pole mitte suurepärased ilmad välja? Tänu sellistele ilmadele tahad päikest justkui rohkem haarata ning seetõttu leiad põhjuseid, et tubased tööd hetkeks ootele jätta ning õues terve päev aega veeta. Eile oli just üks selline päev. Esmalt tegin ühe suure ringi ümber Pärnu jõe - meil on nüüd Pärnus ka teine jõepool korda tehtud ning ilusti valgustatud tee tehtud. Mööda jõekallast sõites ahhetan ja ohhetan iga kord, et Pärnu on ikka üks väärt koht - nii ilus, pisike, hubane ja rahulik. Nii, et kui Pärnu satute, siis kindlasti tehke üks jalutuskäik või rattasõit mõlemal pool kallast mööda Jaansoni rajal.

Peale rattasõitu otsustasin oma igavat ratast pisut tuunida. Ostsin tibukollase sprei-värvi, veidi teipi ning ilusa uue puiduvärvi korvi. Seejärel 4 tundi tööd ning ratas justkui uus (veidikene ainu saab minu instagramist, kuigi tegelikkuses on ratas kordi kenam)

Siis veel veidi (juba uuendatud rattaga) rattaga sõitmist ning lõpuks oligi märkamatult juba õhtu käes. Õnneks tegin hommikul valmis alljärgneva supi, nii et kööki ka päeval väga suurt asja ei olnud. Seda suppi süües meenuski mulle, et pole seda blogisse kirja pannud. Valmistasin selle retsepti mõned nädalad tagasi Naistelehele. Kui kapis leidub pisut porgandit, kartulit, sibulat ning ka redist leidumas, siis kiirustage köögikapi juurde sobivat potti otsima - supitegu võib alata! Rediseid ärge kindlasti suppi lisamata jätke, kuna need annavad lõpptulemusele just selle õige maitse! Kui soovite selget suppi, siis jätke toorjuustu lisamata, mulle meeldib nii üks kui ka teine variant - kõik oleneb tujust:)


24. aprill 2014

Veidi õhetava piparmündiga jäätisekokteil

Viimaste uudiste seas oli mul äärmiselt hea meel lugeda, et Farmi Kreeka jogurtite sari pälvis Eesti parima toiduaine tiitli. Minu arvates on Kreeka jogurt uskumatult hea toode ning tean, et väga paljudel on see külmkapiriiulil peaaegu, et aukohal. Kellel asendamaks hapukoort, kellel hea lihtne kasutamiseks hommikusöögi valmistamisel või salatites või lihtsalt söömiseks kiire nälja kustutamisel. Mu lapse suureks lemmikuks on näiteks tavaline Kreeka jogurt, millele ta siis ise kuhjab peale erinevaid marju, mett ja pähkleid.Üks lihtne retsept on aga piparmündisheik, mida mõni päev tagasi koos lapsega tegime. Suurte piparmündijäätise austajatena tuli see jahutav kokteil ikka väga mõnus. Meil oli kasutusel piparmündi-šokolaadijäätis, kuid kes soovib võib vabalt kasutada šokolaaditükkidega piparmündijäätist.


22. aprill 2014

Kartuli-kilusalat .... täiesti teistmoodi

Mulle meeldib hommikuti endale keeta üks õigesti valmistatud 6-minuti muna ning seda siis koos isetehtud majoneesi, koduleiva ja kõrvitsaseemneõliga süüa. Tegelikult olen ma vist viimased paar kuud sellist võileiba söönud.... Sellisele heale võileivale pretendeerib kindlasti ka allolev kilu-munasalat, kus on kokkusaanud alati toimivad kooslused: kartul, kilu, muna ja majonees.Tulemus on ülimaitsev ning retsept lihtne, siiski ühe nõuandena soovitan kindlasti valmis keeta 5-6 minuti muna, et munakollane ikka ilusti vedel jääks;) Uskuge mind - te jääte sellest lihtsast salatist sõltuvusse;)

Selle retsepti valmistasin ma aprillikuu Maretisse, kus rubriigis "Omatehtud on parem" olid seekord luubi all isetehtud vürtsikilud. Kindlasti jagan ka seda vürtsikilude retsepti mõni aeg, sest tulemus oli kiiduväärt ning mis seal salata - ka praegu on külmas karp isetehtud vürtsikiludega.


18. aprill 2014

Toorjuustu-pudingupirukas ehk taas retsept sarjast "Lihtne ja kiire"

Eilne koogipostitus andis mõtte teha täna veel üks........koogipostitus! Seda kooki tehes oli mul mõttes valmistada ohtra täidisega kook, mis muretainast pirukapõhjal sööjaid võlub. Esmalt valmis kiirelt muretainast põhi, mis ahju küpsema rändas. Põhimõtteliselt on ju vaja veel enne põhja küpsetamist põhjale oad raskuseks panna, et ääred koledalt alla ei vajuks. Ühe kavala soovitusena soovitan aga mitte nende ubadega mässama hakata. Selle asemel hoopis pistke korralikult tainaga vooderdatud koogivorm umbes 15 minutiks sügavkülma. Tainas külmeneb sel ajal ning tänu sellele ei vaju pärast küpsetamisel tainaääred alla. Lihtne ja toimiv idee, sest pean tunnistama, et nende ubadega mässamine on ikka tüütu ning alati ei ole raskuseks erinevaid herneid ja ubasid võtta.


Valmistasin selle koogi pirukavormi, mis alt pisut kitsam. Küpsetuspaberiga vormi ei vooderdanud, kuna kooki saab ilusti vormist lõigata. Kui on aga soovi igaks juhuks küpsetuspaber abiks võtta, siis võib seda loomulikult teha.

Nagu retseptist näha võib, valmib täidis kõigest kahest ainest - toorjuustust ja vaniljepudingust. Kasutasin Farmi vaniljepudingut, mis on üsnagi uus toode, aga mis sai koheselt maitstes minu suureks lemmikuks - ei ole liialt magus, aga see-eest hästi mõnusa kreemise ja vaniljese maitsega. Kindlasti soovitan proovida. Ühesõnaga nendest kahest tootest täidis valmiski. Täidis tahenes ööpäevaga ideaalselt, kuid kui soovite seda paar tundi peale valmistamist juba külalistele pakkuda, siis pistke kook kiirelt sügavkülma tahenema. Värskelt valmistatud koogitäidisega teeb sügavkülm imet ning nii jääb kook meeldivalt jahe.

.... ja nüüd koogi juurde. Pean hoiatama, et retsept on lühem, kui minu eelnev jutt:)


17. aprill 2014

Lihtne, hea, toorjuustune ja kreemjas - virsiku-toorjuustukook


Ma olen üsna kindel, et päris paljud otsivaid erinevaid retseptiideid, millist kooki nädalavahetuseks küpsetada. Hooajale vastavalt on kindlasti eesmärgiks leida miskit kerget, kevadele omast ning midagi, mille nimel tasuks üks küpsetusaktsioon ette võtta. Niisiis, lubage tutvustada virsiku-toorjuustukooki, millesse võite esimest ampsu süües koheselt armuda. Lihtsalt valmiva koogi lõpptulemus on mõnusalt kreemjas, samas oranživärvilised virsikud annavad juurde meeldivat mahlasust - ja loomulikult teevad ka tuju rõõmsamaks ja päikeselisemaks.

Selle koogi põhi on pisut teistsugune, kui tavaline muretainas, aga see-eest on täis põnevaid (ja pisut tervislikumaid) maitseüllatusi.

Koogil laske kindlasti täielikult jahtuda enne sööma asumist. Veel parem, kui valmistate küpsetise päevakese varem, sest uskuge mind - see kook muutub seistes aina paremaks:)



14. aprill 2014

Petersellimajonees ja üks lihtne salat kanaga

Ma olen täielikult hea koduse isetehtud majoneesi usku ning ei olegi vist hetke, mil seda kodus külmkapis ei leidu. Valmistamine on ju nii lihtne ja kiire ning maitse kordi parem, kui mistahes poes müüdav majonees. Viimasel ajal leidub mul külmkapiriiulil purgike helerohelist petersellimajoneesi, mis imehästi sobitub värske salatiga....või siis näiteks võileivakatteks koos pošeeritud muna ja kõrvitsaseemneõliga, super:)


Hooaeg soosib seda, et isu on igasugu värske kraami järele ning seetõttulisaks petersellmajoneesile ühe värske salati retsept, mida me viimasel ajal tihti koos abikaasaga teeme. Mulle üldiselt ei meeldi jagada salatiretsepte, kuna need valmivad peamiselt komponentidest, mis kodus olemas. See salat on aga üks selliseid, mida valmistan alati täpselt nii, kuis alljärgnevalt kirjas. Retsepti üleskirjutades panin tähele, et see sobib ka paleo-toitumise austajatele. Niisiis kaks kärbest ühe hoobiga:)


9. aprill 2014

Sidruniga Madeleine-koogikesed


See retsept oli mul blogis üleval juba ammu, ainult et nüüd on seesama küpsiseretsept läbinud väikesed muudatused ja mugandused. Seetõttu on see ka veidi uuendatud kujul nüüd siin täiesti olemas. Tegemist on äärmiselt lihtsa retseptiga, mille lõpptulemust on hea tassikese tee kõrvale ampsata. 

Kui kunagi olin vaimustatud silikoonist Madeleine-vormidest, siis nüüd olen siiski nende küpsiste küpsetamisel pööranud traditsiooniliste teflonist vormide usku - kujult tulevad ilusamad ning ka kättesaamine vormist on hästi mugav. 


2. aprill 2014

Tatrajahuga sinihallitusjuustuküpsised


Ma olen äärmiselt rõõmus, et päikeselised ilmad on jõudnud sinnamaani, et saan nüüdsest oma pildistamistega verandale kolida. Pisikese köögi asemel on seal ruumi rohkem, valgust rohkem, õhku rohkem, vaikust rohkem. Esimesena saidki verandal pildistatud needsamad küpsised, pilti telgitagustest võib näha instagramist. 


Tatrajahu on üks minu viimase aja lemmikuid. Meeldivalt pähklise maitsega ning sobib kasutamiseks küpsistes, pannkookides, saia-leivatainas, hommikupudru valmistamisel jne. Paljudele on maitsenud just alloleva retsepti järgi valmistatud küpsised.Valmivad need äärmiselt lühikese ajaga ning lõpptulemuseks on väga hea maitsega soolase varjundiga tatrajahuküpsised. Küpsised võib vabalt valmistada ainult tatrajahuga. Tegelikult olen nii tihti just teinud, aga lastele meeldib pigem siis, kui nisu- ja tatrajahu on pooleks.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails