31. märts 2016

Munad tuunikalakastmega

Ma tean, et peale lihavõttepühi on alati paljudel mure, et mida nende keedetud munadega peale hakata. Kindlasti on kõikidel juba kõik need pühademunad söögiks ära kasutatud, aga alljärgnevalt üks idee, millest ma olen juba ammu vaimustunud. Tegelikult otsisin juba bogist, et ega ma seda retsepti siin jaganud e ole, kuid tundub, et siiski ei ole. Niisiis on Teie ees munad tuunikalakastmega (jah, kastme idee on näpatud vitello tonnato roalt;)), mis sobituvad liigagi hästi kokku. Kõige parem on muidugi seda süüa hommikusel röstsaial või -leival, aga kes saia-leiva usku enam ei ole, siis söö seda koos värskete salatilehtede ja köögviljadega. 

See roog on gluteenivaba ning ise kasutan selle valmistamisel isetehtud majoneesi, kes miskipärast majoneesi valmistamist ette võtta ei soovi, siis jälgi kindlasti majoneesipudelil olevat koostisainete nimekirja;)


29. märts 2016

Taipärane kalasupp

Kui ma peaksin nüüd valima ühe supi, millest ma viimasel ajal olen sõltuvusse sattunud, siis on see seesama taipärane kalasupp. See on parajalt vürtsine ning kookosene supp, mis täidab meeldivalt kõhtu, kuid tekitamata ebameeldivat raskutunnet:)

Supp on vürtsikas - aga täpselt nii terav, kui helge käega sellesse suppi vürtsikat karripastat lisad. Minule meeldivad isegi üleliia vürtsikad toidud ning seetõttu on minu supp tihtipeale vürtsikam, kui kaassööjatele meeldib. Aga jah, valmistage see roog täpselt nii terav, kui soovite! 
Supp on gluteeni- ja laktoosivaba!


28. märts 2016

Ahjukana sinepi-köömnepastaga

Ma olen seda vist juba korduvalt maininud, aga minu arvates peab nädalavahetus mööduma hea toiduga. Kui nädala sees valmistad pigem miskit kiiret, siis nädalavahetus on meie peres ikka see aeg, kus juba traditsiooniks on saanud hommikused pannkoogid, korralik lõuna- või õhtusöök ning loomulikult miskit magusat õhtuse kohvi või tee kõrvale. Üheks nauditavaks lõunasöögiks on minu arvates ahjukana, mis üsna tihti nädalavahetuseti meie koduses ahjukuumuses valmib. Niisiis leiate ka alljärgnevalt ühe ülimalt hea ahjukanaretsepti, millel lisandiks koos kanaga küpsenud kartulid. Selleks, et kana aga ilusti (ja ka pisut kiiremini) ära küpseks, siis selleks on kana selja pealt lahti lõigatud nn "liblikaks"!



25. märts 2016

Krõbesaiad kilutoorjuustu ja kurgiga

Pean ütlema, et minul on küll kevad südames. Olgugi, et ilmad vahetuvad ülepäeviti päikesepaiste ja pilvedega, siis eilne päev oli nii meeldiv päikeseline vaheldus. Tegin eile ühe mõnusa 12 km jalutuskäigu Pärnus - päike paistis, jõgi sätendas päikesekiirtest ja õhus oli tunda kevadist värskust. Tekkis kohe selline ootusärev tunne. Jalutuskäigu jooksul panin mõtteis kokku ka koduse pühademenüü ning mulle meenus üks mõnus retsept, mida mõni aeg tagasi ka Naistelehes jagasin. Tegemist on ühe värskendava ampsuga, mis koosneb krõbedast saiast, soolakast kiluga täiendatud toorjuustust ning krõmpsuvast kurgist, mis pakub mahedat värskendust kogu suupistele. Ühesõnaga igati sobiv amps kevadesse:)


16. märts 2016

Mahlane tortiljapirukas kanaga

Otsustasime laupäevaõhtul, et peaks magamistoas natuke remonti hakkama tegema. Mõeldud-tehtud ning tunnike hiljem oli kogu mööbel korralikult katte all, põrand kaetud ning vajalikud küljed teibitud. Remont võis alata! Järgmine päev jätkus samuti remondilainel. Sellisel ajal jääb aga lõunasöök otseloomulikult unarusse ning üldjuhul valmib miskit kiirelt, et siis taas töölainel jätkata. Sellest remonditeost sündiski seesama vrapp, (mida ma ise nimetaksin pigem tortiljapirukaks:) valmib see nii kiirelt, täidab kõhtu ja maitseb hästi. Kuigi remondiga sai juba pühapäeva õhtuks kenasti ühele poole, siis seesama "pirukas" oli menüüs veel järgmiselgi päeval. Nii hästi maitses lihtsalt! 
Retsept alljärgnevalt Teie ees.


12. märts 2016

Kanakintsud kreemja pasta ja juustukastmega

Olen täna hommikul juba pikemat aega kokkamislainel. Ahjust tuli just klassikaline kohupiimakook, mannavaht sai ka korralikult vahtu löödud ning mõne aja pärast on ahju rändamas kanakoivad, millel lõpptulemusena on loodetavasti mõnusalt krõbe nahk:) See toit tuletas mulle aga meelde sellesama retsepti, mida valmistasin lõunasöögiks eelmisel nädalavahetusel. See roog sai lõpptulemusena nii maitsev. Kuigi tavaliselt ma armastan nädalavahetusel toiduvalmistamisele rohkelt aega kulutada, siis eelmisel nädalal võtsid erinevad toimetused oma osa ning seepärast saigi alternatiivina valmistatud sedasama imelihtsalt valmivat kanarooga. See on toit, mis valmib kõik ühes ahjuvormis. Lõpptulemuseks on mahlased kanakintsud, kreemjas pasta ning kiiduväärselt hea juustukaste ... ja kõik see valmib ühel ajal, ühes vormis. Säästad aega ja puhtaid nõusid:) Ahjaa, ahjus küpseb peekon nii mõnusalt krõbedaks, et paratamatult soovid ka kõik ülejäänud peekoniviilud ära süüa;)



8. märts 2016

Kohvismuuti – hommikune ärataja!

Ütleme nii, et smuutisid valmistan ma pigem harva. Olen pigem värskelt pressitud mahla suur austaja. Soetasin endale hiljuti ka pisikese ja lihtsasti puhastatava mahlapressi, mis on vist küll peaaegu igapäev kasutuses. Võib-olla sellepärast jääbki smuutitegu tahaplaanile? Siiski, kui smuuti on kord juba valminud, siis imestan alati, et miks ma seda lihtsasti valmivat joogitegu tihedamini ette ei võta. Valmib ilma suurema vaevata ning täidab kiiresti kõhtu. Tihtipeale on kell juba õhtutunde tiksumas, kui märkad, et lõunasöök on vahele jäänud, siis just ongi smuuti ideaalne esmase nälja kustutaja. See kohvismuuti toimib edukalt ka hommikusöögilauas - täidab parajalt kõhtu, toimib hommikukohvi asendajana ja on natukene ka magustoidu eest. Mida veel kiirel hommikul vaja? Niisiis, üks lihtne ja kosutav kohvismuuti on Teie ees! Soovitavalt pista smuuti sisse ka jahutavad jääkuubikud, nii tuleb lõppmaitse veelgi paremini esile. Head nautimist!


6. märts 2016

Majoneesipannkoogid (paleo)

Üldjuhul ma oma kokaraamatutes olevaid retsepte siin blogis ei jaga (kui just ei ole tegemist raamatu esmase tutvustamisega), kuid selle nädalavahetuse laupäevane hommikusöök tuletas mulle taas meelde, kui maitsvad võivad olla lihtsad majoneesipannkoogid. See retsept on tõesti imeline ning pärineb minu kokaraamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ... ehk jätkame magusalainel". Selles raamatus jagan ma lisaks magusatele küpsetistele ka rohkelt erinevate hommikusöökide retsepte, mis tuginevad paleo-toitumiseviisile. Ka need pannkoogid mahuvad julgelt just hommikusöögilauale. Pannkookide meisterdamine on lihtne ning valmivad põhimõtteliselt vaid kahest komponendist - majoneesist ja munast. Soovitan siiski majoneesi ise valmis teha, sest selle valmistamine on tegelikult ju vaid kokkusegamise vaev. Lõpptulemus on aga kordi parem (ja tervislikum ja kasulikum), kui mistahes poetoode. 

Majoneesipannkoogid jäävad hästi õhulised, kuid samas tummised. Selle olemust on raske kirjeldada, aga kui ma kunagi neid pannkooke esmakordselt tegin, siis oli positiivses mõttes väga üllatunud. Sobivad eelkõige soolakamate pannkookide asemel ning seetõttu võivad moosid ja muud magusad hoidised lisandina jääda hetkel keldririiulile. Need pannkoogid kannatavad pannil puulabidaga ümber pööramist hästi ning seetõttu võid küpsetad valmis nii pisemad lusikapannkoogid või siis suuremad pannukad, millele soovi korral saab a pisut täidist vahele pista.



3. märts 2016

Lihtne ingverilõhe

Kas lihtsasti valmiva kalaroa retsepti soovite? Igastahes on alljärgnev toit ülimalt lihtne ning maitselt meeliülendavalt hea. Mulle meeldivad sellised road, mis saavad valmis nii kiiresti, et vaevu oled suutnud laua katta, kui ahjukell annab juba märku valminud toidust. Selle lõheroaga on samamoodi, kus ainsaks vaevaks on kastme kokkusegamine ... seejärel teeb kogu ülejäänud töö ära juba ahjukuumus. Siia kõrvale olen teinud ise tavaliselt värsket salatit, samas sobib hästi bulgur, riis, kuskuss. Kartuli-porgandipüree on ka imehea!
Retsept ilmus ka 17.02.16 Naistelehes.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails