30. juuli 2014

Jogurtijäätisepulgad vaarikatega

Seda on vist nüüd kõik märganud, et õues valitseb suur suvekuumus. Inimesed otsivad varju ning söömiseks miskit jahutavat. Tuleb tunnistada, et minu igapäevases menüüs on jäätis hetkel aukohal. Seetõttu on ka see postitus pühendatud sellele heale külmale maiusele. Jogurtijäätise valmistamisel võtke lapsed kindlasti abiks, sest lõpptulemusena valmib miskit sellist, mille üle just pere väikestel eriti hea meel on. Jogurtijäätis on üks jahutav lahja maius, mida saab lihtsalt süüa ja nautida. Eriti hea just palava ilmaga. Lisandiks on sellel jogurtijäätisel vaarikad, aga pistke sellesse täpselt seda, mille järgi parasjagu isu on või mida marjapõõsad pakuvad. 

Valmistamiseks on vaja pulgajäätisevorme, mida on leida toidupoodide kodutarvete osakondadest. Tallinlased leiavad erikujuga jäätisevorme ka näiteks suhkrukunstist või Apelsinist (kui need muidugi palava ilmaga otsa pole saanud). Kui vorme ei ole, siis valmistage need lihtsalt tavalistesse ühekordsetesse pisiketesse joogitopsidesse, millele pistate sisse ühe puust jäätisepulga..... Retsept ilmus ka juulikuu Maret ajakirjas (2014).



15. juuli 2014

Kuhu ma suvepealinnas Pärnus sööma soovitan minna!

Minult küsitakse sageli, et ma soovitaks toidukohti, kuhu Pärnus sööma võiks minna. See juhtub eriti tihti just suvisel ajal. Olen 10 aastat elanud Pärnus ning seetõttu olen kohalikuna end siinsete toidukohtadega kurssi viinud. Minu rõõmuks lisandub viimaste aastatega siia juurde enam üha uusi toidukohti, millest nii mõnigi elab ka külma talve üle. Kuna eile hommikul postitasin just Rannamõisa linnulihablogisse lühikese ülevaate kohtadest, mida Pärnus külastada soovitan, siis lisan selle ka siia.

Ei saa vastu vaielda, et Steffani on ja tõenäoliselt ka jääbki üheks populaarsemaks toidukohaks Pärnus. Aga kui otsite miskit muud, siis minu poolt 11 isiklikku lemmiktoidukohta Pärnus. Pean mainime, et minu viimane väga hea toiduelamus pärineb nädalavahetusest, täpsemalt uuest Hedon SPA restoranist Raimond.. See on rõõm, kui nii teenindus ja toit pakuvad elamuse. Elamuse nii, et pärast seda on veel pikalt-pikalt hea tuju. Restoran Raimondi külastusest mõned pildid ka postituse all.

PS! Toidukohad on välja toodud suvalises järjekorras ning ei ole paremusjärjestus.

1. Lime Lounge (Hommiku 17)
Olgugi, et nimi Lime Lounge annab aimduse kohast, kus märksõnadeks on kokteil ja suupisted, siis tegelikult on olukord postiivselt teistsugune. Toidud on seal väga head (ka roa väljapanekule on olulist rõhku pandud) ning teenindus on samuti alati tasemel. Lisaboonusena on kohviku ees mõnus terrass, mida tasub kindlasti päikeselise ilmaga külastada. Loomulikult leiate joogimenüüst ka erinevad kokteilid, mis maitsevad väga hästi.
Koduleht: www.limelounge.ee

2. Mahedik – kohvik ökogurmaanile (Pühavaimu 20)
Mahedik on hea koht aja mahavõtmiseks ning lihtsalt olemiseks. Lai küpsetistevalik on muidugi lisaboonuseks. Kohviku maja taga olevat terrassi tasub suvisel ajal kindlasti külastada. Mahedik saab lisapunktid väga maitsvate hommikusöökide eest. Proovige kindlasti pardimuna prosciutto crudo ja kohapeal küpsetatud leivaga.
Koduleht: www.mahedik.ee

Mahediku hommikusöök - pardimuna
3. Villa Wesseti restoran (Supeluse 26)
Hiljuti asus restorani tööle uus peakokk, kelle juhtimise all on toidud saavutanud tõeliselt maitsva puudutuse ja apetiitse väljanägemise. Proovige näiteks kanarinda suhkruherneste, röstitud tomati, kartulipüree ja punase veini kastmega. Magustoidu jaoks jätke ka ruumi!
Koduleht: www.wesset.ee

4. Sõõrikukohvik (Pühavaimu 15)
See on tõeline nostalgikoht, milles veendute koheselt, kui selle ukselt sisse astute. Kohvikust leiate tõeliselt maitsvaid ja tuhsuhkruseid sõõrikuid ning ka teisi nostalgiahõngulisi kooke ja pirukaid. Sõõrikukohvik on avatud juba hommikul 7.30, mistõttu on seal hea varajastel ärkajatel tassikest kohvi ja värskeid küpsetisi nautida. Tihtipeale (eriti talvisel ajal) on järjekord uksest välja ning kõigil ootajatel soov üks – maiustada värskelt valminud sõõrikutega.

5. Komfek (Kuninga 24-1)
Kirjeldus kohviku kodulehelt: Kui raamat algab Alice’i sattumisega Imedemaale ja lõpeb tema naasmisega tagasi päris maailma, siis Kohvik Komfek ongi üks päris Imedemaa.
Mõnusa sisekujunduse ja suure välihooviga Komfek on hea paik sõpradega kohtumiseks või siis niisama aja mahavõtmiseks. See on Pärnu ainuke koht, millel on oma muusikamenüü – jah, suvisel ajal saab õhtuti nautida kohvikuhoovis erinevaid esinejaid. Menüüs on kelmikas ning täis üllatusi. Suurt rõhku on pandud erinevatele tassikookidele ning eritäidistega pirukatele.

 Komfek


6. Mama Toni´s Gelato (A H Tammsaare 6/ Pärnu Keskuse I korrus)
Kui Te tahate süüa tõeliselt häid ja kooreseid jäätiseid, gelatosid ning jahutavaid sorbette, siis seadke sammud Mama Toni´s jäätisekohvikusse. Valik on suur ning maitseid igale sööjale. Kindlasti proovige sarapuupähkligelatot, pistaatsiapähkligelatot ning kiivisorbetti!

7. Restoran Raimond (Ranna pst 1)
Suve alguses avatud uues Hedon SPA hotellis asub uustulnuk Pärnu restoranimaastikul – Restoran Raimond. Juba ammu põnevust tekitanud uue koha menüü on meeldivalt lühike ja lööv. Võib öelda, et see on restoran, mida Pärnu hädasti vajas. Teenindus kiiduväärt ning toidud sama maitsvad. Võib julgelt öelda, et toidud on nii väljanägemise, kui ka maitse poolest samm ees Pärnu enamikest kohtadest. Juba ammu vajas Pärnu sellist kohta, kuhu head õhtusööki ning veini nautima minna. Suvisel ajal on eriti mõnus istuda suurel terrassil!
Koduleht: www.restoranraimond.ee

 Lihtsalt oivaline magustoit Raimondis - Šokolaad.

8. Pärnu Kalamajaka kohvik (Suur-Sepa 18)
Tegemist on Pärnu esimese kalakohvikuga, misa avati selle aasta suve alguses. Turu hoones asuv kalakohvik on seotud sealsamas asuva Kalamajakaga, mistõttu on pakutav kala toorainena värske. Toidud on ausad ning maitsvad. Kui turuhoone juures näete terrassi, kus euroalustest valmistatud lauad, siis oletegi jõudnud Kalamajaka kohvikusse!
Koduleht: www.kalamajakas.ee

6. Piccadilly veinikohvik (Pühavaimu 15)
Seal saab nautida suurepäraseid veine ning kohapeal valmistatud küpsetisi, tummiseid trühvleid (kindlasti proovige!), kooke, torte. Ka toidumenüü on olemas ning tervislikuma noodiga. Pakutakse ka kofeiinivaba kohvi, valikuna saab tavalise piima asendada mandli- või riisipiimaga!
Koduleht: www.wine.kohvila.com

Piccadilly veinikohviku veiniriiul

 10. Ahoy (Kuninga 34)
Sushi-sõpradele ka miskit. Pärnusse on tekkinud mitmeid sushi-kohti. Kuhu minna? Mina soovitan omalt poolt kesklinnas asuvat Ahoy-sushit. Sushimeistri käe alla valminud ampsud on tõeliselt head ning maitsvad.. Täpselt sellised, nagu peab. Suvisel ajal on võimalik istuda ka päikesepaistelisel väliterrassil.
Koduleht: www.ahoy.ee

11. Fookus (Kuninga 1)
Fookuses on märksõnadeks kolm sõna – Kahvel/Peeker/Bass. Tegemist on teistsuguse kohaga – päeval suurepärane einestamiskoht ning õhtusel ajal mõnus ajaveetmiskoht koos muusikaga. Nädalavahetusel esinejad (sel ajal sissepääs tasuline). Head kokteilid (ka alkoholivabad) ja põnev menüü, mida kõike saab muuhulgas nautida ka sisehoovi ehitatud terrassil. Fookuse ruumid on suured (keskmise Pärnu toidukohaga võrreldes) ning seetõttu on hea ka suuremal seltskonnal seal olla.

Sellised olidki minu 11 lemmiktoidukohta Pärnus.

Nagu eelnevalt postituse alguses mainisin, siis üks minu viimase aja toiduelamusi pärineb äsja avatud Hedon SPA esimesel korrusel asuvast restoranist Raimond. Minu jaoks on äärmiselt oluline, et lisaks toidule oleks ka teenindus hea.Ühe näitena võin tuua ühe hiljuti külastatud koha, kus tekkis tunne, nagu ettekandja oleks 2 minutit tagasi rannast saabunud: jalas tennised, seelik pigem nagu väga lühike tuunika ning juuksed tuulest sasitud.... Raimondis seda ei ole, stiililt Valgreliku väljanägemise/riietusega teenindajad on äärmiselt hoolitsevad ning pakutavast menüüst igati teadlikud. Minu plusspunktid lähevad kindlasti meesteenindajate riietusele - beežikas triiksärk ja traksidega viigipüksid sobivad nii hästi Pärnu päikeselisse sooja suveõhtusse. Menüü on meeldivalt lühike, rõhku on pandud kohalikule toorainele ja hooajalisusele. Maitsed on nii head, et nii mõnigi komponent jääb mõtteisse kummitama.

Õhtu algab vahulise peakoka tervitusega ning lõppeb tapvalt hea šokolaadise magustoiduga. Sinna vahele jäävad veel nii mõnedki suurepärased maitseelamused....

 Hapukas astelpajuvaht - peakoka tervitus
 Värskendav kurgisorbett Raimondis

11. juuli 2014

Praekurgid krõbeda kattega ehk retsept juhuks, kui tahaks miskit veel.....

Suvi on tõeliselt tore aeg. Esmajoones muidugi sellepärast, et turult, peenramaalt ja kasvuhoonest on saada igasugu värsket kraami. Tuleb vaid pisut aega leida, et kõiki neid komponente köögis õigel ajal ära saaks kasutada.



Minu üheks suureks lemmikuks on loomulikult hapendatud kurgid, neist ei saa isu suve jooksulgi täis. Kui aga sooviks miskit veel, siis tulebki appi seesama retsept. Nimelt on hapukurgid pannil läbi praetud. Otseloomulikult on katteks krõbe koorik, mis jahust veest ja munakollasest saab kiirelt kokku segatud. Ideaalne õhtune maiustus ongi olemas!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails