Iga aasta kerkib ülesse üks ja sama küsimus: mida teha arooniatega? Pole ju mõtet neid lihtsalt raisku lasta. Tavaliselt olen teinud aurutiga kõige tavalisemat mahla. See aasta aga andis mulle üks sõbranna palju huvitavama arooniamahla retsepti, mida pidin ka kohe katsetama. Ja teate mis..... enam ma aurutiga ei jända, vaid kasutan just seda retsepti, kuna mahl tuleb tunduvalt pehmem ning õrna kirsi maiguga (PS. üks purk on juba otsakorral ning järgmine ootab kohe-kohe avamist).
4kg arooniaid
kirsilehti
100g sidrunhapet
hiljem kuumutamisel 1l mahla kohta 0.3kg suhkrut
Esmalt panna arooniad kihiti kirsilehtedega suurde anumasse, peale kallata keev vesi, nii et marjad oleksid üleni kaetud. Lasta seista 12 tundi. Seejärel lisada sidrunhape, segada ja lasta seista veel 12 tundi. Seejärel marjad kurnata ja mahl kuumutada keemiseni lisades suhkrut ja sulgeda õhukindlalt (pärast sulgemist hoia purke hetke tagurpidi, nii sulguvad õhuvahed ning see säästab mahla kääritamisest).