Homme on juba esimene advent.
Uskumatu, sest alles see oli, kui olin ärevil esimestest punapõsksetest
maasikatest, mis peenral valmis olid saanud. Alles see oli, kui
paljajalu üle kastemärjase rohu jooksin, et kasvuhoone uksi päikeselise
päeva tervituseks avada. Alles oli suvi .... nüüd on aga käes aasta lõpp
ning aeg, kui kaminas põleb tuli, pliidil viliseb teekann, mis annab
märku, et aeg on juua üks soojendav piparmünditee. Suve lõpul sai
värskeid piparmündilehti peenralt nii ohtralt korjatud, et seda jagub
tõenäoliselt tublisti järgnevateks talvekuudeks. Tuleb tunnistada, et ei
ole miskit paremat, kui jaheda ilmaga toasoojas endale tassike teed
valmistada ning siis teki alla peitu pugeda. Loomulikult võiks ka miskit
head tee kõrvale varuda, lihtsalt juhuks, kui pahaaimamatult magusaisu
peale tuleb.
Minu üks soovitus jõuludeks on aga ühed lihtsalt valmivad šokolaaditrühvlid, mis kergelt piparmündise mekiga. Ei ole ju sobivamat kooskõla, kui piparmünt ja šokolaad. Kas olete juba see aasta piparkooke meisterdanud? Minul algas piparkookide küpsetamine umbes paar kuud tagasi. Nimelt on Leiburil sel aastal müügile tulnud piparmündi ning sidruni-tšilli maitsega piparkoogitainad. Nendele uutele toodetele oli vaja mõelda miskit mõnusat retsepti ning tulemus on allolev retsept (selle retsepti leiate ka nimetatud piparkoogitainaste karbilt). Nii, et kui piparmündimaitselised trühvlid ahvatlevana ei kõla, siis proovige hoopis piparkoogitainast sidruni ja tšilliga. Kui ma neid iseküpsetatud piparkooke maitsesin, siis minu jaoks jäi nende jõuluste küpsiste maitse niisama süües liialt tugevaks. Ühe retsepti koostisosana trühvlites oli aga sobivus ideaalne! Neid piparkooke soovitangi kasutada lisandina näiteks jäätises või siis küpsetamata tainast mõne jõulusema küpsetise tarbeks koogipõhjana.
Alustuseks soovitan aga valmistada trühvleid, mille valmimisse kaasasin meeldivas koguses võid, mis teeb trühvlid meeldivalt mahlaseks. Olgem ausad, talvisel ajal ei ole võid kunagi liiga palju...