20. oktoober 2017

Minu uus kokaraamat: "Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma" .... ja raamatuloos loomulikult ka!


Nagu pealkirjast aru võib saada, siis mul on rõõm teatada, et ilmunud on minu uus kokaraamat "Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma"!  Ja mida peidab endas üks korralik pannkoogisahver? Sellest leiab pisut üle 80 retsepti, mille hulgas on klassikalised ja nostalgilised, kerge vimkaga, gluteeni- ja laktoosivabad, ahjus küpsetatud ja köögiviljadega ning muidu tervislikud pannkoogid. Lisaks on raamatusse sättinud end põnevad vahvliretseptid ja oma tähelennu teevad ka lisandid! Retsepte on ka pere pisematele!

Kes meist ei armastaks pannkooke?! Pannkooki saab ahjus küpsetada ning ohtra hapukoore ja juustuga katta. See võib ühes maitsvate lisanditega tõusta peolaua säravaimaks täheks, peita end koos heeringaga topsi või keerata end kohupiimaga rulli justkui biskviit. Pannkoogist on võimalik leida vahukomme, piparkoogipuru, kaalikat, porgandit, hapukapsast, rukkileiba. Pannkooki saab pista supi sisse ja panna maguskartuliga kelmikalt peitust mängima, selle võib ümber nimetada vahvliks ning valmistada nii soolase kui ka magusana, täidisega ja ilma.

Selles raamatus on tõepoolest nii palju mõnusaid retsepte ning ausalt öeldes on see ka mul nüüdsest abiliseks köögis nädalavahetuse pannkookide valmistamisel. Mina igastahes nautisin selle raamatu kirjutamist täiel rinnal. Täpsemalt öeldes peitus minu köögisahtlis ohtralt häid ja juba toimivaid pannkoogiretsepte, mis oli vaja lihtsalt kokku koguda ning raamatuks kokku köita. Lõpptulemusena võib öelda, et valmis sai raamat, mis sisaldab rohkesti minu lemmikretsepte, mida olen enamjaolt aastatega kogunud ning juba korduvalt valmistanud. Nii ongi raamatus minu ammused lemmikud - rukkileivapannkoogid, pärmitainapannkoogid, kohevad kohupiimasõrnikud, pontsakad vahvlid, ahjupannkoogid väga mitmel moel, pannipirukad, hakklihapannkoogid, kaneelripurupannkoogid jne jne Loomulikult kohtusin selle raamatu tegemise ajal aga  ka mitmete uute ahvatlustega, millega koheselt sina-sõpruse sõlmisin - peedimahlast valmistatud gluteeni- ja laktoosivabad peedipannkoogid, juustukoogipannkoogid, pannkoogilasanje, pannkoogiümbrises seenepirukad ... Kõige mõnusama soolakaramellikastme, õuna-kaneelikastme ning isetehtud jäätisteretseptid leiab ka raamatust!
 

Mul on heameel, et selle raamatu valmimiseks sai taas kokku minu lemmiktiim - projektijuht Lia Virkus, keeletoimetaja Tiiu Ilu, imelise kujundusandega Aila Utsu-Püttsepp ning selle raamatu autorifotode autor Kerli Sosi (Kerliga müttasime taas ringi Soomaal ning pildistasime päikeseloojangu ajal põllul sääseparvega võideldes). Suurimad tänud Mööblisahvrile, kelle poest sain pildistamiseks nõusid ja muud tarvilikku valida!

AUHINNAMÄNG! Loomulikult toimub ka sellesama raamatu loos. Anna palun selle postituse all kommentaariga märku, millised on Sinu lemmikpannkoogid ning juba teisipäeval (24.10) loosin välja ühe võitja. kes saab endale minu uue raamatu. Võitja teen teatavaks sellesama postituse all!
Raamat on ilusti müügil nii Apollo kui ka Rahva Raamatu kauplustes. Kusjuures, Pärnu Rahva Raamatu kauplusest (Port Artur2 kolmandal korrusel) leiate väikese teksti ja autogrammiga raamatud! Infoks veel, et selle kokaraamatu ametlik hashtag instagramis on #kõikpliidiäärde . Nii, et selle alt saab piiluda pilte, mis juba ilmunud või ka ise pannkoogipilte postitada!

Pannkoogisahver ehk jalutuskäik mummulisse pannkoogimaailma (2017)
Tekst ja retseptid: Ragne Värk
Fotod: Ragne Värk
Autorifotod: Kerli Sosi
Toimetanud: Tiiu Ilu
Kujundanud: Aila Utsu-Püttsepp
Projektijuht: Lia Virkus
Välja andnud AS Ajakirjade Kirjastus
Ega nüüd muud üle jää, kui mummuline põll ette siduda ning käed jahuseks teha!





51 kommentaari :

  1. Ilusat hommikut

    Meie peres pannkoogitegu on aukohal vähemalt 2 korda nädalas.Teeme katsetusi küll suvikõrvitsa,peedi jms. ning ei puudu ka magusad ülepannikad
    Laste lemmik on aga lihtne banaani-muna-kaerakliipannkoogid kaneeli,mee ja külmutatud marjadega.
    Pannkookide silmavaadet võiks küll laiendada peale klassikalise taigna,seega meil oleks köögis vajalik selline ilus raamat.Siis saavad lapsed ka laupäeva hommikul hoopis emmele-issile pannkooke teha :)

    VastaKustuta
  2. Kõige lemmikumad on klassikalised ülepannikoogid mee, moosi, kohupiima või maapähklivõi ja banaaniga. Soolaste pannukate puhul odrajahupannkook singi-juustu täidisega. Hea meelega katsetaks uusi ja isuäratavaid retsepte. Raamatu kohta üks sõna- VAU! :) teiereilika@hotmail.com

    VastaKustuta
  3. Nii mõnus raamat tundub juba piltidelt. Palju õnne ka muidugi raamatu ilmumise puhul :) Lemmik pannkookideks on kindlasti paksud hapupiimapannkoogid maasikatoormoosi ja värskete suvemarjadega. Ega kui päris aus olla siis ma väga teistsuguseid pannkooke polegi palju teinud. Oleks väga põnev katsetada raamatus olevaid uusi ja põnevaid retsepte.

    VastaKustuta
  4. Minu lemmikuteks on klassikalised ülepannikoogid metsmaasika toormoosiga :)

    VastaKustuta
  5. Laste lemmikud on mõnusad kohupiimapannkoogid, aga mulle meeldisid väga õhukesed ja mõnusa maitsega pannkoogid, mis tehtud toortatrajahust!

    VastaKustuta
  6. Pannkoogid on minu tõeline nõrkus ning eriti just magusad, mmmm!
    See raamat rändab koju igaljuhul :)
    Tubli töö ja väga mõnus mummuline maailm tundub :)

    VastaKustuta
  7. Meie perele väga meeldivad pannkoogid,probleem on selles,ma lihtsalt ei oska neid teha :( Seega olen läinud tihti lihtsama vastupanu teed ja ostan poest valmis pulbreid. Paraku ei meeldi need mulle endale,aga üldse.

    VastaKustuta
  8. Oo kui vahva! Palju õnne imeilusa raamatu puhul! :)

    Päris üht lemmikut vist ei saa välja tuua kui kaks nii hääd aga iseloomult erinevat lemmikut on: ühed lemmikpannkoogid on imeõhukesed tatrapannkoogid, pigem soolaselt, näiteks singi-juustuga, kõrvale salat. Teised lemmikud on vanaema pontsakad lusikapannkoogid, mitte soojalt, aga kas leigelt või lausa külmalt (ei tea, kust see kiiks pärit on) ning meega. Kõrvale ideaalis klaas piima. :)

    VastaKustuta
  9. Minu lemmikud on maapähklivõipannkoogid (https://moonihelves.wordpress.com/2016/02/27/kohevad-maapahklivoipannkoogid/) ja sõrnikud (https://moonihelves.wordpress.com/2017/03/19/sornikud-rosinatega/)!

    VastaKustuta
  10. Mulle on viimasel ajal hakanud meeldima tatra- ja kaerajahuga pannkoogid.

    VastaKustuta
  11. Meie pere armastab õhukesi ülepanni pannkooke nii soolase kui magusa kattega.

    VastaKustuta
  12. Minu lemmikud on minu vanaema tehtud väikesed pannkoogid, need on sellised mida saab süüa nii vorsti ja juustuga, kui ka maasika toormoosiga. Lisaks sellele, et need valmivad alati puupliidil,on neil kohe mingi eriline lapsepõlve maitse 😊

    VastaKustuta
  13. Palju õnne uue raamatu puhul! Meie pere lemmikud on ülepannikoogid moosiga ja sõrnikud. Väga põnev oleks raamatust leida just soolaste pannukate ideid.

    VastaKustuta
  14. Meie peres nōutakse väga sageli pannkoogitorti- õhukesed ülepannikoogid, kohupiimavaht ja maasikamoos vahele ning hulgi erinevaid marju peale

    VastaKustuta
  15. Õnnitlused!!! Jälle midagi mõnusat on sündinud! Need kokkukõlad ja muidugi pildid! Aga millised pannkoogid. Meile meeldivad vist kõige enam need traditsioonilised ülepannikoogid. Moosiga.

    VastaKustuta
  16. Minu lemmikud on õhukesed ülepannikoogid kas mee ja pähklivõiga või kohupiima ja maasikatoormoosiga :)

    VastaKustuta
  17. Minu lemmikud on ikka vanaema tehtud ülepanni pannkoogid, ma ei tea, mis ta salanipp on, aga need maitsevad alati oivaliselt.

    VastaKustuta
  18. Mulle väiksena pannkoogid üldse ei maitsenud, kuid tundub, et mida aeg edasi, seda paremaks nad muutuvad. Meie pere laste lemmikud on keefiri-odrajahu pannkoogid, minu isiklikud lemmikud on hapupiimaga kohevad lusikapannkoogid ja abikaasale maitsevad õhukesed singi-juustu täidisega. Igale ühele oma :)

    VastaKustuta
  19. Kõige rohkem meeldivad traditsioonilised pannkoogid koduse moosiga.

    VastaKustuta
  20. Uskumatu, et pannkooke on nii palju erinevaid! Meie pere lemmikud on kohupiimapannkoogid.

    VastaKustuta
  21. Suureks lemmikuks on hapupiimapannkoogid. Hea meelega katsetaks enda jaoks uute ning põnevate retseptidega :).

    VastaKustuta
  22. Meie teeme kodus pannkooke laupäevahommikuti. Tavaliselt õhukesi ülepannikooke. Kõigepealt paar kooki soolase täidisega (juust, suitsuvorst või sink, marineeritud kurk, tibake majoneesi jne) ning kui veel mahub siis ka magusana kohupiima ja koduse moosi või marjadega. Aga seda uut raamatut ja inspireerivaid retsepte sooviks küll.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nele - Palju õnne uue kokaraamatu puhul:) Mu laps ütles ühe numbri, milleks oli 22. Väikese lugemise tulemusena oligi võitja selgunud! Palun saada mulle oma kontaktid (kuhu raamatu saan saata) meiliaadressile: ragne_m@hotmail.com

      Tervitan,
      Ragne

      Kustuta
  23. Ohh ma armastan pannkooke aga eriti oma mehe valmistatud maaaailmaparimaid ôhukesi klassikalisi ülepannkook ilma lisanditeta😍

    VastaKustuta
  24. Ohoo! Minule kui suurele pannkoogifännile väga hea uudis. Raamat täpselt minu maitsele :) Kui ei võida siis lähen kindlasti poodi ja ostan endale ise raamatu ja edaspidi on iga pühapäev pannkoogipäev! :D
    Meeldivad nii soolased kui magusad pannkoogid. Tihti lähevad tegemisele hapupiima- ja kohupiimapannkoogid ja banaanipannkoogid. Üks uus väga hea leid sinu blogist on rukkileivapannkoogid :)

    VastaKustuta
  25. Meie lemmikud on kohupiima pannkoogid. Kasutan taignas vanilje kohupiimapastat ja natuke vaniljesuhkrut lisaks..õunamoos peale ja ..perfect :)

    VastaKustuta
  26. Palju õnne uue ja väga muheda raamatu puhul!
    Pannkoogid on tõelised õnne ja õndsuse allikad. Ei kujutaks ette täiuslikku pühapäevahommikut ilma nendeta.
    Minu lemmikud on õhukesed ülepannikoogid, mis on serveeritud kohupiimakreemi ja värskete mustikatega. Jaapani kapsapannkoogi avastasin enda jaoks suht hiljuti ja nüüd olen sedagi päris mitu korda teinud.
    Aga väga äge on ka vene köögi kulebjaka, mille klassikalises versioonis tuleb erinevate kala-, sibula- ja seenekihtide vahele samuti pannkoogid sättida. :)
    Mercredi (ei saa sisse logida)

    VastaKustuta
  27. Õnnitlused ja edu uuele raamatule! Pannkoogid on ka meie peres päris tihti menüüs. Lemmikud on ülepannikoogid ja minu isiklikud lemmikud on köögiviljapannkoogid ahjus.

    VastaKustuta
  28. Lapsed rõõmustasid kui kuulsid, et selline raamat on müügil! 1x nädalas sööme lemmik pannkoogiretsepti järgi valminud kooke, nüüd kibelen ka hapukapsa kooke meisterdama. Jõudu ja jaksu uuteks tegemiseks!

    VastaKustuta
  29. Oh, mis vahva raamat. Mina kokkan ka pea iga pühapäev pannkooke ja tihti katsetan midagi uut ka. Suurimaks lemmikuks on aga jäänud kookospiimaga pannkoogid maasika toormoosiga või siis soolased sinihallitusjuustu, suitsuvorsti ning mingi rohelise kraamiga täidetud ülepannipannukad.

    VastaKustuta
  30. Lemmikuteks on saanud Jamie Oliveri retsepti järgi valmistatud pannkoogid, mida iga pühapäev mehe õe juures perega söömas käime - nagu omaette traditsiooniks juba saanud :)

    VastaKustuta
  31. Minu lemmik pannkoogid on suured ja imeõhuksed krepi-laadsed ülepanni pannakad. Kui väike olin, siis ema alati tegi neid ja need maitsesid paremini, kui ükskõik kelle teise pannakad. Ja kui ükskord ise nuputama hakkasin, siis sain täpselt sama maitsega super mõnusad pannkoogid valmis :D Kõige parem on neid süüa tummise musta sõstra moosiga, mille on jällegi emps isiklikult purki pannud :)

    VastaKustuta
  32. Mulle meeldivad igasuguste täidistega ülepanni pannkoogid, lapsepõlve klassika on juustu-singi täidis. Ja suured lemmikud on sõrnikud ka!

    VastaKustuta
  33. Mulle on kõige südamelähedasemad vanaema tehtud pannkoogid, mida ta tegi lahtiklopitud munavalgetega. Need olid armsad, väiksed ja mõnusalt pontsakad. Imelised nii moosiga kui ilma ja kindlasti kruusitäie külma piimaga kõrvale. Kahjuks endal ei tule need niimoodi välja, aga mälestus nendest on kustumatu.

    VastaKustuta
  34. Õnnitlused raamatu puhul!
    minu lemmikud on sellised paksud ameerikapärased pannkoogid. Mmmm :)

    VastaKustuta
  35. Nii ilus!
    Minu lemmikpannkoogid on minu ema pannkoogid, mille teeb eriliseks eraldi tugevaks vahuks vahustatud ning viimasena taignale lisatud munavalge. Lisaks jälgin oma abikaasa vanaema nippe: rohkem soola, kui suhkrut ning küpsetamisel pigem rohkem kuuma! :)

    VastaKustuta
  36. No see on küll üks väärt mõte - pannkoogiraamat välja anda. Meie pere armastab pannkooke, olen teinud peamiselt nn klassikalisi ja vahelduseks ka banaanipankkooke. Muna-piima-jahu pannkooke sööme vähemalt kord nädalas, enamasti isetehtud maasika- või vaarikamoosiga, aga vahel ka kondenspiimaga ja alati külm piim kõrvale.Imehea :)

    Meeli
    meelim@outlook.com

    VastaKustuta
  37. Minu vaieldamatult lemmikud on "vanad" head väikesed hapupiimapannkoogid! :)

    VastaKustuta
  38. Minu lemmikud on ülapannikoogid kohupiima, maasikamoosi, banaani ja kaneeli täidisega. Viimasel ajal on üha sagedasemaks muutunud ka katsetused igasuguste köögiviljade lisamisega taignasse, et veidike vaheldust oleks. Seega uued retseptid, mida katsetada, on vägagi oodatud.

    VastaKustuta
  39. Tere,
    Meie pere lemmikud on õhukesed ülepannikoogid koos meega või maasikamoosiga.

    VastaKustuta
  40. Minu lemmikud on vanaema paksud pannkoogid koos meega.
    Väga ilus raamat on.

    VastaKustuta
  41. Minu lemmikud on paksud kohupiimapannkoogid serveerituna mõnusa piimakohvi ja armastusega.... :)
    Kuhjaga inspiratsiooni ja palju maitsvaid küpsetisi edaspidiseks, Ragne!

    Evelyn

    VastaKustuta
  42. Mmmmnjämma! Mulle ja meie pisiperele maitsevad kõige rohkem need klassikalised ülepannikoogid, mida saab rikastada erinevate katetega. Alguses soolased ja pühapäeva lõunaks jõuame magusate juurde ka lõpuks!

    Ohh. miks küll täna alles esmaspäev on?? Traditsiooni ei tohi ju murda.. või võib..? Ehk teeks homme hommikusöögiks jälle pannikaid?! :D

    Raamat ilmub just õigel ajal!

    VastaKustuta
  43. Armas Ragne :) Minu lemmikud on pontsakad vegan-banaanipannkoogid, milles vedelikuks on kasutatud kookospiima või koort, mune pole sidujana vajagi. Jahuks võib kasutada tavalist mahedat nisujahu või peent speltajahu. Maitsestada võib neid kas vanilje või kaneeliga ja serveerida marjade ning näiteks mõne pähklivõiga. Praadimiseks kasutada extra virgin kookosõli või minu kõige lemmikumat toiduainet - ghee'd.

    Jään ootama loosiõnne, sest see raamat on küll ahvatlev! ;)

    VastaKustuta
  44. Palju õnne uue raamatu ilmumise puhul!
    Minu lemmikud on õhukesed ülepannkoogid koos vaarikatoormoosi ja jäätisega :)

    VastaKustuta
  45. Lihtsuses peitub võlu: kõige lemmikumad on ikkagi need kõige tavalisemad krõbedad ülepannikoogid koos koduse maasikamoosiga.

    VastaKustuta
  46. Oo, milline super raamat see tundub! Kusjuures mind on just viimasel ajal vallanud tohutu pannkoogiisu, nii et seesugune raamat kuluks väga ära! :) Lemmikuid on palju, aga ühed kõige lemmikumad on pontsakad hapupiimapannkoogid, mis on mu ema tehtud:) Ise olen proovinud, aga kunagi ei tule päris sellised. Teised viimase aja lemmikud on veidi tervislikumad banaani-kaerahelbe-maapähklivõi pannukad killukese šokolaadiga. Taevalik! :) Kolmandana on aukohal klassikalised õhukesed krepid jäätise ja muu heaga :)Olen kindel, et uuest raamatust leiaksin veel palju uusi lemmikuid! Edu kõigis oma ettevõtmistes! :) JA palju õnne uue raamatu puhul!!

    VastaKustuta
  47. Palju õnne uue raamatu ilmumise puhul. Minu lemmikud on paksud keefiri taignast tehtud pannkoogid.

    VastaKustuta
  48. Ema paksud hapupiima juntsud on parimad, ise ei oska teha selliseid, jäävad nätsked :( Peal peab olema maasika toormoos ja/või jäätis.

    VastaKustuta
  49. Minu lemmikud on klassikalised üliõhukesed ülepannikoogid, kuid miks mitte proovida miskit täiesti uut. Näiteks juustukoogipannkoogid või pannkoogilasanje kõlavad väga ahvatlevalt! :)

    VastaKustuta
  50. Ja võitjaks osutus Nele (kommentaar 21.10) - Palju õnne uue kokaraamatu puhul:) Loosijaks oli taas minu laps, kes ütles ühe numbri (22). Väikese lugemise tulemusena oligi võitja selgunud!
    Palun Nele saada mulle oma kontaktid (kuhu raamatu saan saata) meiliaadressile: ragne_m@hotmail.com

    Tervitan,
    Ragne

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails