23. märts 2014

Pontsakad šokolaadiküpsised soolapähklitega


See on küpsisteretsept, mille tegin veebruarikuu (2014) Maret ajakirja tarbeks. Mõtteis oli valmistada šokolaadiseid küpsiseid, mis hästi õhtuse kohvijoomisega sobituksid (õhtu all mõtlen ma oma traditsioonilist kella kuuest kohvitamist:)). Ma võin öelda, et täitsin oma eesmärgi edukalt, sest kohvijoomise lõpuks olid kõigil kõhud täis ning taldrikul vaid mõned üksikud küpsisepurud. Üleliia magusad need küpsised ei jää, nii et saab kohe mitu tükki süüa....

Pikka juttu ei aja - kõik küpsetama:)

16. märts 2014

Šokolaadi-kitsejuustuvaht

Selle magustoiduga on nüüd nii, et kui ma seda esimest korda pärast valmistamist maitsesin avastasin ma lõpuks, et olin ühe magustoiduklaasi täielikult tühjaks söönud. Mis ma oskan öelda...... hea oli:) Õnneks oli kapis veel mõned portsjonid seda kitsejuustuvahtu ootamas, et teised ikka ka saaksid. See magustoit jääb mõnusalt kreemjas, samas õhuline. Kitsejuustu tunda ei ole, vaid täidab pigem tekstuuri täiustamise rolli.



Tegelikult on mugav seda magustoitu pakkuda siis, kui külla on tulemas suurem hulk rahvast. Otsige kapist välja erinevad klaasid (ei pea üldse olema sarnased ja ühesuurused), pistke šokolaadivaht sinna sisse ning jääge külalisi ootama - kõik saavad valida endale meelepärase klaasi.... elevust kui palju, tean omast käest;)


13. märts 2014

Pirni-mandlirullivorm


Selle aasta veebruarikuu lõpus käisime koostöös d-kokaraamatu ja Dansukkeriga  lastekodus lastega süüa tegemas. Ideeks oli ühe õhtu jooksul koos lastega valmistada 2 toitu, millest üks toekam soolane ning teine pisut magusam roog. Ühesõnaga oli selline hästi tore kokkamisõhtu. Eriti rõõmustav oli muidugi vaadata, kuidas lapsed (eriti poisid) köögis käised üles käärisid ning õhinaga süüa aitasid valmistada.

Alljärgnevalt aga magustoit, mida siis lastega koos tegime. Üks äärmiselt lihtsalt valmiv pirni-mandlirull, millega sobiv maiustada koos kohviga või siis lihtsalt külma piimaga. Head!



5. märts 2014

Valge šokolaadiga kohupiimakook

Taas miskit magusat, aga see-eest midagi väga-väga head. Siin üks hästi lihtne koogiretsept, mis koosneb vähestest komponentidest ning saab ka kiirelt valmis. Kui Te šokolaadikatet peale ei tee, siis vajab see kook valmistamiseks vaid viit komponenti. Lõpptulemusena valmib mõnusalt kreemjas kohupiimakoogike, mis kohati juustukooki meenutab.

See retsept sai mul tehtud ajakirja Maret veebruarikuu(2014) tarbeks, kuid pärast seda olen seda kooki nii mõnelgi korral uuesti valmistanud. Tegelikult oli see mul vahepeal koogimenüüs liigagi tihti. Kuna koogis on paks kohupiimakiht, siis lastele maitses veel eriti......


3. märts 2014

Vastlakuklid erinevate maitsete ja lisanditega


Ilmselgelt on see nii, et kui teed öösel kella kolme paiku tööd, siis hoidu igasugustest kustutamistest ja nuppudest, kus peal delete:) Ühesõnaga olin täna hommikul Terevisioonis vastlakukleid tegemas ning kirjutasin valmis blogipostituse, mille ma kella kolme paiku (eeldatavalt kergest väsimusest) suutsin ära kustutada.... ja ega üks taoline tegu ilma teiseta jäänud:) Lootsin peale Terevisiooni koheselt ühe suurema kuklipostituse siia üles kirjutada, aga läks teisiti. Otsustasin keset ööd lihtsalt arvuti kinni panna ja magama minna...... vist oli tark otsus.

Kuklitest niipalju, et olen suutnud peaaegu kogu vastlakukli isu täis süüa. Soovisin see aasta miskit muud traditsioonilisele kukli-vahukoorekooslusele ning seetõttu alustasin kuklite küpsetamiste ja katsetustega nii umbes jaanuarikuus. Jõudsin arusaamisele, et piiridest väga väljuda ei tasu, sest need kõige paremad on ikka head ja lihtsad kooslused.


Ma olen alati arvanud, et pärmitainast tuleb ikka käega sõtkuda - nii saad kõik oma head soovid ja mõtted tainasse pista, et lõpptulemus kodusoojust täis oleks. Püüdsin mõttest - mina-ei-kasuta-kunagi-pärmitaigna-valmistamiseks-mikserit teiste soovitustel lahti saada ning viimasel aastal olen aru saanud, et oluliselt kiirema ja parema lõpptulemuse saab, kui kasutada tainasegamiskonksudega köögikombaini või mikserit. Kuklid tulevad õhulised, kohevad, siiski pisut tummised/tainased ning valmivad äärmiselt kiirelt. Sõtkumisele kuluva aja asemel saate hoopis täidise valmistada ning sellega lihtsalt maiustada.

Järgnevalt on kirjas 4 erinevat kukliretsepti koos nelja erineva täidisega. Kukleid ja täidiseid saab kombineerida vastavalt oma soovidele, mina sobitasin need nii, nagu need on retseptidena kirjas. Kombineerige aga nii, kuidas soovi on. Retseptides on mul kasutusel ka toorjuustukreem, mille kohta on paljud küsinud, et kus neid saab? Need leiate Farmi logo alt poodidest toorjuusturiiulitelt:)


Kõige pealt traditioonilised kuklid klassikaliste maitsete pooldajatele... ja siis kõik riburada järgi:
Klassikalised vastlakuklid vanillipudingu ja vahukoorega
Pähklitükkidega vastlakuklid kohupiimasegadikuga
Apelsini-kardemonikuklid karamellikreemiga

Kookosmaitselised vastlakuklid šokolaadikreemi ja kitsejuustuvahuga

Hõissa vastlad!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails