30. oktoober 2020

Eriti lihtne müsliretsept

Ma jagan üht eriti lihtsat müsliretsepti, mille järgi ma viimasel ajal müslit valmistan. Ühesõnaga valmib see nendest komponentidest, mida parasjagu vaja ära kasutada. Koguseid ma selle lihtsa müsliretsepti juures samuti ei jälgi, lihtsalt vaatan, et komponentide suhe oleks ilusti paigas - parajas koguses kaerahelbeid ning eriti meeldivas koguses lisandeid:)


kaerahelbed
võid
kuivatatud puuvilju
hakitud pähkleid, mandlilaaste, seemneid
kaneeli, näpuotsatäis soola
hakitud šokolaadi

Rösti kaerahelbed väheses võis kuldseks. Tõsta kaussi, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. PS! Kuna kaerahelbed on kuumad, siis šokolaaditükid sulavad mõnusalt müslisse!


28. oktoober 2020

Juustutäidisega kuklid - hea kaaslane supi kõrvale

Millal Te viimati miskit küpsetasite? Soovitan nüüd igaljuhul käed jahuseks teha ning saiatainast sõtkuma hakata. Jagan Teiega üht retsepti, selle tulemusena valmivad äärmiselt mõnusad saiakesed, millel täidiseks juust. Tänu juustule on kohe peale ahjust võtmist, siis kui saiakesed veel ahjusoojad, täidis küpsetiste sees mõnusalt voolav ja pehme.

Ühesõnaga on need ühed ägedad juustusaiad, mis sobivad serveerimiseks sooja supi kõrvale. Tegelikult oligi selle retsepti ajendiks üks supp. Nimelt palus Põltsamaa mul välja mõelda ühe retsepti, mida nende purgisuppidega serveerida võiks ja ei olnud kõhklusigi, et supi kaaslasteks saavad ühed ahjusoojad küpsetised. Praegusel pimedal ajal on see kindlasti igati teretulnud retsept! 


 PS! Valmistamisel on selles retseptis kasutatud valgehallitusjuustu, kuid tegelikult võid kasutada just sellist juustu, mis endale meelepärane. Lõpptulemus on nii või teisiti maitsev!


Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 20 min + kerkimis- ja küpsemisaeg

270 g nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl (kuhjaga) kuivpärmi
1 tl kuivatatud ürte
200g käesooja vett
2 sl õli

Lisaks:
150-200 g valgehallitusjuustu või muud meelepärast juustu
1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
2 sl toasooja võid
0,5 küüslauguküünt

Sega kuivained omavahel. Lisa käesoe vesi ja õli ning sõtku tainas ühtlaseks. Kergita tainast 40 kraadises ahjus 30-60 min. Seejärel jaota kerkinud tainas 10ks. Lõika juust kümneks tükiks ning peida iga tainatüki sisse juustutükk. Veereta need pallideks ning laota küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhjale. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadi juures 35-45 minutit.

Sega toasoe või peeneks hakitud küüslauguga ning määri küpsenud saiakesed võiseguga kokku. Serveeri koos lemmiksupiga.

Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!


16. oktoober 2020

Maasikakook kondenspiimakreemiga

Ma vabandan pisut vaiksema perioodi eest siin blogis. Retseptid on end tegelikult vapralt üles rivistanud ning ootavad tasapisi avaldamist. Mis mind peatab on aga aeg (täpsemalt selle puudumine). On nii palju erinevaid ägedaid toiduprojekte, millega seotud olen ning mis kõige toredam - meisterdan suure õhinaga ka oma uut kokaraamatut, mida võib kevadel ehk juba ka poodides kohata. Hoian Teid sellega kindlasti kursis!

Tänane postitatud koogiretsept on tegelikkuses ehk pisut rohkem suvine teema, siis kui maasikad peenramaadel valmivad. Kuna aga minu viimastele instgrami-storydele tuli selle retsepti küsijaid üsna palju, siis jagan rõõmuga seda ahvatlust ka oma blogis. Olgem ausad - see kook on niii maitsev, koogikihtide vahel olev kondenspiimakreem lihtsalt hullutavalt hea ning olemuselt sobib see ka praegusel hooajal valmistamiseks. See maius loob meeleolu, lohutab külma ilma eest ning tekitab lihtsalt nii mõnusa enesetunde. 

Valmistamisaeg: 45 minutit+tahenemisaeg
Mitmele: 10-12 koogiviilu
Muu info: See kook sobib söömiseks veel mitu päeva pärast valmimistamist! Esimestel päevadel on koogikihid krõbedamad, mis siis päev-päevalt tänu täidisele pehmemaks muutuvad!

Tainas:
200 g nisujahu
200 g võid (mitte külmkapikülma)
0,5 dl (50g) külma vett
0,5 tl soola
paar tilka äädikat

Täidis:
300 g kondenspiima suhkruga
125 g toasooja võid
250 g maasikaid

Sega jahu võiga purutaoliseks seguks. Sega omavahel kokku vesi, sool ja äädikas ning lisa see segades jahu-võisegule. Sega ühtlaseks tainaks ning tõsta tainas külmkappi tunnikeseks. Oluline on, et tainas oleks külm.

Külmas olnud tainas rulli jahusel pinnal õhukeseks. Otsi välja 20 cm läbimõõduga koogivorm ning aseta vormi põhi tainale. Lõika selle abil välja ümmargune tainaring. Seesuguse koogivormi puudumisel kasuta ca 21-22 cm läbimõõduga šablooni. Meisterda niimoodi valmis 3 tainaringi. Järelejäänud tainas rulli samuti õhukeseks, sellest saad valmistada koogile purukatte.

Tee tainaringide põhjadele kahvliga torked ning küpseta neid pöörõhurežiimil 225 kraadi juures umbes 8 minutit. Tavarežiimi kasutades küpseta sama aeg, kuid 245 kraadi juures! Oluline on, et küpsetatud tainakettad jääksid ilusti kuldpruunid!

Valmista täidis: sega omavahel ühtlaseks seguks kondenspiim ja või. Haki maasikad. Pane küpsenud ja jahtunud tainaring küpsetuspaberiga kaetud 20cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Kata põhi 1/3 kondenspiimatäidisega. Tõsta peale pool maasikatest.

Korda tegevust taas: tainapõhi, kondenspiimakreem, maasikad, tainapõhi, kondenspiimakreem. Viimasele kihile maasikaid ei tule, vaid selle asemel kata kondenspiimakreem eelnevalt küpsetatud ja seejärel käte vahel purustatud tainaga. Lase koogil külmkapis maitsestuda vähemalt 5 tundi. Seejärel kaunista kook meelepäraselt ja serveeri!

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (juuni2020)!


4. oktoober 2020

Eriti maitsev ja kodune õunapirukas

Loodetavasti pole paljudes kodudes õunahooaeg veel lõppenud! Kuigi tundub, et sel aastal oli selle õunauputusega nii ja naa - osadel olid õunapuud täiesti tühjad, osadel jälle ei tahtnud õunad puu peale kuidagi ära mahtuda.... Igastahes on see postitus pühendatud sügisele ja õunahooajale, sest jagan üht eriti toredat õunapirukaretsepti. 

Eile jagasin selle koogi samm-sammult õpetust ka oma instagramis ning aitäh kõigile neile, kes soovi avaldasid jagada ühe tervikliku retseptina seda ka siin. Kel huvi aga samm-sammult retsepti vastu, siis minge vaadake kindlasti minu instagrami-lehele.

PS! Samm-sammult retsepte (just nagu see siin) jagan igal nädalal ka oma köögirubriigis ajakirjas Naisteleht. Seega kui huvi, siis vaadake kindlasti ka ajakirja!


Mitmele: 8le

Tainas:
300 g nisujahu
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
200 g võid
2 sl külma vett
paar väikest tilka äädikat (30%)

Täidis:
4-5 õuna
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
2 sl nisujahu
näpuotsatäis soola
näpuotsatäis kardemon
2 sl või-tükke
1 muna (pealt määrimiseks)

Sega kuivained omavahel. Lisa külmad või-tükid ning näpi sõrmedega purutaoliseks massiks. Sega omavahel vesi ja äädikas ning lisa tainale. Sõtku tainas ühtlaseks pehmeks tainapalliks. Tõsta tainas külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Koori ja viiluta õunad. ja lõika need neljaks. Eemalda südamik. Lõika õunesektorist õhukesed viilud. Sega täidise jaoks omavahel kuivained ning sega seejärel segu kokku õunaviiludega. Jaga külmkapis seisnud tainas kaheks, jättes ühe tainaosa pisut suuremaks. Rulli suurem tainapall jahusel pinnal õhukeseks. Otsi välja koogivorm (Ø21-22cm) ning määri see võiga kokku. Tõsta tainas koogivormi.

Lõika üle koogivormi ulatuvad tainaääred ühtlaseks. Vajadusel vormi ja silu tainas ühtlaseks. Lisa tainapõhjale õunad ning selle peale tõsta või-tükid. Võta teine tainapall ning rulli see samuti õhukeseks. Tõsta pirukale katteks ning eemalda üle ääre ulatuvad tainaääred. Suru ülemise pirukaketta ääred alumisega omavahel korralikult kokku. Tee noaga tainale peale 2 sisselõiget ja määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta pirukat pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 30-40minutit.


24. september 2020

UUDIS! Toidufotograafia ja -stilistika workshop 7.11.2020

Selle aasta alguses korraldasime Meriliniga (koogikontor.ee) 2 toidufotograafiakoolitust ning meil oli suur rõõm, et huvi koolituse vastu oli nii suur. Tundub, et huvilisi on praegugi. Seega on meil aeg kuulutada välja uus koolitus, mis juba üsna varsti toimumas on! Kui oled huvitatud toidupildistamisest, siis loe kindlasti edasi! Mainin kohe ära, et sel korral on grupp väiksem ning pühendame veelgi rohkem aega pildiloomisele, rekvisiitidele ja töötlemisele!

 

Ühe toidupildi loomine on tõeliselt nauditav, sest iga pisidetail vajab tähelepanu ja hoolt. Toidupildistamisel on oluline tehnika, kuid veel tähtsamad on stilistika, toonid, valgus, toidud ning kogu kompositsioon, et lõpptulemus oleks tõeliselt äge. Kogu selle protsessi vältel on aga vaja teha palju pisikesi, kuid tähtsaid otsuseid. Koolituspäeva vältel harutamegi lahti kogu toidupildistamise põhitõed ning loome üheskoos midagi tõeliselt erilist.  

See koolitus on mõeldud Sulle, kui:
+ armastad toidupildistamist, kuid soovid end sel alal veel enam täiendada
+ oled kinni samades töövõtetes ning tehnikas
+ sooviksid saada teada, kuidas valgust enda kasuks tööle panna
+ sa soovid end täiendada toidustilistika alal
+ soovid rohkem teada saada toidustilistikas vajaminevatest vahenditest (taustad, nõud, värvid, kangad jne)
+ oled segaduses toonide kokkusobitamisega
+ soovid luua isuäratavaid toidupilte

Kui see tekitas elevust, siis sa ei kujuta ette, mis ägedaid üllatusi ja nippe me veel koolitusel jagame!

Mis me koolitusel teeme?

Töövahendid
Räägime tehnikast ja töövahenditest!

Valgus
Õpime kasutama naturaalset valgust enda kasuks ning loome fotosid, milles on sisu ja sära. Mängime valgusega ning vastavalt sellele loome erinevate emotsioonidega fotosid.

Kompositsioon
Vaatame, kuidas luua pildile emotsioon ning kuidas seada toitu ja rekvisiite fotole.

Stilistika, rekvisiidid, nipid
Leiame pildile parimad rekvisiidid, loome kogu stilistika ning jagame nippe pildi loomiseks! Samuti saad ülevaate, kuidas meie toidufoto ülesehitamine käib! Näitame ette, kuidas ise koduste vahenditega ägedaid fototaustasid meisterdada.

Pilditöötlus
Põikame sisse ka pilditöötlusmaailma ning vaatame, kuidas oma pilt veelgi rohkem kõnelema panna.

Küsimused ja vastused
Teeme ühe vägeva küsimusteringi, kus puudutame koolitusel läbinud probleeme ning teeme juttu toidufotograafi elust, tööst ja murekohtadest!

KOOLITUSE TÄPSEM INFO:

Hind: 200€, varajastele broneerijatele hind 185 € (soodushind kehtib kuni 15.okt.2020)
Registreerimiseks saada soov info@koogikontor.ee

Koolituse toimumisaeg:
+ kuupäev: 07. november 2020
+ kellaaeg: 9.00-16.00
+ koolitusel saab osaleda 8 inimest.
+ asukoht: Treff Stuudio (aadress Vana-Kalamaja 18)

Koolitus sisaldab:
+ 7-tunnist koolituspäeva
+ hommikusööki
+ lõunasööki
+ kohvi ja teed kogu koolituse vältel

Koolitusel osalemiseks võta kaasa:
+ fotokaamera* (vajalik on oskus käsitleda oma kaamerat);
+ lemmikobjektiiv
+ statiiv (soovi korral)
+ märkmik märkmete tegemiseks
+ hea tuju

*Fotokaamera ei ole kohustuslik. Koolitusel võid kasutada ka telefonikaamerat. Jagame nippe ka spetsiaalselt telefoniga pildistamiseks.

Veel infot:
Broneeringu tegemisel saadame Sulle arve koolituse eest tasumiseks. Broneering on kinnitatud peale arve tasumist. Palun ole kindel, et Sulle sobib see kuupäev osalemiseks, osavõtutasu ei ole tagastatav.

Soovitame kiiresti registreerida, kuna koolituse suurus on vaid 8 inimest.

Kui peaks juhtuma, et koroonaviirusest tulenevalt ei saa me koolitust korraldada, lükkame toimumisaja edasi!

Kui soovid veel miskit koolituse kohta teada või täpsustada, siis võta julgesti ühendust.

Merilin merilin@koogikontor.ee
Ragne ragnem@gmal.com

Kohtumiseni! 


3. september 2020

Tõeline nostalgia: Moskva saiad!

Appi, need saiakesed on nüüd küll väga-väga head. Võib-olla on selles süüdi killuke nostalgiat, mis nende küpsetistega kaasneb või siis hoopis asjaolu, et ise valmistatuna ning ahjusoojana on need ikka tõeliselt head! Seda retsepti jagasin ma selle aasta märtsikuu ajakirjas Naisteleht ning sellest ajast peale olen neid märkimisväärselt tihti valmistanud. Seega lisan retsepti ka siia - endalgi hea vaadata, kui isu taasküpsetamiseks läheb.

Nende saiakeste valmistamiseks on vaja valmis meisterdada kihiline pärmitainas. Sellest ei tasu ehmuda, sest tegelikult valmib see väga lihtsasti. Maitsev lõpptulemus on kindlasti seda väikest ponnistust väärt.

Lisasin sammsammulise õpetuse nende saiakeste valmistamisest ka oma instagrami (nii storysse, kui ka profiili all olevasse "highlight" alla. Kel täpsemat õpetust vaja, siis minge kindlasti vaatama: Moskva saiad samm-sammult.


Valmistamisaeg: 1 tund 30 minutit
Kogus: u 12-15 saiakest

7 g kuivpärmi (kasutatud Nordic Yeast kuivpärmi)
100 g suhkrut
1 tl soola
250 g piima
425-450 g nisujahu
100 g toasooja võid + 50 g võid (hiljem taina kihistamiseks)

Täidis:
300 ml piima
2 sl võid
2 tl vanillisuhkrut
2 sl nisujahu
2 sl mannat
2 muna
4 sl suhkrut


Sega kausis pärm, suhkur ja sool. Kuumuta piim potis soojaks (37-39 kraadi) ning lisa segades pärmisegule. Seejärel lisa jahu ja või ning sõtku korralikult ühtlaseks tainaks. Kata anum rätikuga ning kergita tainast 40-50 kraadises ahjus umbes 40-50 minutit. Kerkinud tainas peab olema vähemalt kahekordistunud!

Vahepeal valmista täidis: selleks pane potti piim, või ja vanillisuhkur. Lase keema tõusta. Sega jahu ning manna omavahel ning lisa segades piimasegule. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt vispliga kloppides, kuni segu pakseneb. Sega muna ja suhkur omavahel, lisa segusse ning kuumuta paksenemiseni. Ole valvel, et segu põhja ei kõrbeks! Lase segul seejärel jahtuda.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal ristkülikuks ning määri 2/3 tainale peale või (50g). Või peab kindlasti olema toasoe! Seejärel tõsta ilma võita tainapool 1/3 tainaosale, mis määritud võiga. Tõsta samamoodi ka teine tainapool keskele. Lase tainal nüüd jahedas seista 30 minutit. Seejärel rulli see jahusel pinnal uuesti lahti. Eemalda noaga ära ebaühtlased tainaääred ning lõika tainast ruudud. Ära lõikeääri sõrmedega kinni suru – need peavad jääma puutumata, sest vastasel juhul ei kihistu ääred küpsedes. Tõsta taina keskele eelnevalt valmistatud täidis. Tõsta taina servad keskele kokku ning suru kõvasti kinni, et need küpsemisel lahti ei läheks. Suru julgelt tainast läbi, et jääks sügav auk keskele. 

Valmista samamoodi ka teised saiakesed ning lase neil toatemperatuuril kerkida 10 minutit. Seejärel määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit kuni saiakesed on kuldsed.

1. september 2020

Eriti lihtsad juustupätsid ning suupistekandik!

Kooliaeg on taas saabumas ning selle tähistamiseks panin kokku ühe eriti põneva, aga see-eest lihtsa suupistekandiku. Seda on hea pakkuda tervituseks külaliste saabumisel. Tegelikult võid seesuguse kandiku kokku panna meelepärasteks komponentidest, aga üks näidis on seesugune. Miskit keerulist siin ei ole, isegi kandikul olevad juustupätsid valmivad ülimalt kerge vaevaga! Need juustupätsid said minu lemmikuks kevadel, kui koroona tõttu oli poodi minek limiteeritud. Seesugused küpsetasid asendasid saia hästi (vahest liigagi hästi) ning mis peamine - need ei sisalda ka pärmi, mis samuti kevadel tihti poodidest otsas oli. Ühesõnaga on need väga head küpsetised, mida eriti lihtne valmistada, kuid see-eest maitsevad tõeliselt hästi! Võimalusel valmista need pätsikesed vahetult enne serveerimist, siis on need veel serveerimisel ahjusoojad!


Suupistekandikule panin Põltsamaa särtsukurki, adžikasalatit, herneid, valgehallitusjuustu, suhkruherneid, viinamarju, kirsstomateid, pähkleid ja neidsamu juustupätse.

Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 5 min + küpsemisaeg

125 g speltanisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
125 g riivitud juustu
125 g piima


Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas võiga määritud muffinipanni 8 auku. Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit.

PS! Soovi korral võid tainasse lisada ka 0,5 tl kuivatatud ürte!



Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

26. august 2020

Kurgiraita ja tšilline avokaadomääre

Kas Teil on olemas oma lemmikkastme retsept? See postitus ongi pühendatud kahele väga lihtsasti valmivale kastmele, mis on mõnusalt värsked ja maitserohked. Need kastmed on ühed minu lemmikud ja seda tegelikult juba üsna pikka aega! Värskest kurgist valmiv kaste on tõeliselt suvine, maitserohke ning kerge piparmündise mekiga. Avokaadomääre on samuti minu suur ammune lemmik ning tõelise avokaadofännina pistan seda määret küll vist igale poole. See sobib nii leiva-saiakatteks, salatilisandina, kastme asendajana ja dipikastmena. Kui kurgiraita puhul on kõik lihtne ja selge, siis avokaadomäärde edukaks õnnestumiseks on vaja poest hankida küpset avokaadot. Toore viljaga ei tee seda määret kohe kindlasti valmis! Seega tasub pingutada.



Valmistasin neid kastmeid hiljuti dipikastmetena köögiviljakotlettide kõrvale. On ju äge serveerida külalistele vaagnal köögiviljakotlette, mille kõrval valikus erinevad kastmed. Koostöös Marta Pagariga on mul kodus hetkel nende tootevalikust üsna palju erinevaid köögikotlette, millest nii mõnedki on saanud minu lemmikuteks. Näiteks peedi-oakotletid ja kapsakotletid on superhead! Ka suvikõrvitsa-bataadikotletid on ühed maitsvad ampsud, mis kindlasti meeldivad just neile, kellele need köögiviljad meelepärased on (minul täielikud lemmikud!) Ja neid köögiviljakotlette saabki väga lihtsasti valmistada ning serveerida neid siis niisama näksimiseks koos kastmetega, salati lisandina või burgeri vahel.


Vaata veel retsepte, kus olen kasutanud Marta Pagar tooteid:
Eriline hamburger peedihummusega
Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega

Kastmete valmistamisaeg: ca 10 minutit

Kurgiraita

0,5 pikka kurki (ära koori!)
0,5 punast sibulat
peotäis piparmündilehti
300 g Kreeka jogurtit
0,5 tl köömneid
laimist pressitud mahla
soola, pipart

Riivi kurk jämeda riivipoolega ja haki sibul ning piparmündilehed peeneks. Sega kõik ained omavahel, maitsestades seejärel kastme laimimahla ning soola ja pipraga.

Avokaadomääre

2 küpset avokaadot
2 sl hakitud koriandrit
1 sl hakitud tšillit (võib ka rohkem lisada)
2 tl laimist pressitud mahla
oliiviõli
soola, pipart

Eemalda avokaado viljaliha ning tõsta see kaussi. Lisa koriander, tšilli ja laimimahl ning püreesta segu kahvliga ühtlasemaks. Lisa oliiviõli nii palju, et saad meelepärase tekstuuriga määrde. Maitsesta soola ja pipraga.


Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


21. august 2020

Üks eriti lihtne laimi-kitsejuustupasta

Pastaretsepte ei ole kunagi liialt palju ning arvestades asjaolu, et kooliaeg on juba ukse ees, siis kulub seesugune lihtne lõunasöögiretsept kindlasti ära. See pastaroog valmib tõesti kiiresti, mistõttu sobib ka peale tööpäeva valmistamiseks siis, kui väga pikalt köögis askeldada ei soovi. Selle pasta teeb kindlasti eriliseks kreemjas kitsepiimast määrdejuust ning laimikoor. Viimane annab tsitrusele omast maitset, sobitudes justkui värske noodina kogu roale. Kitsejuustu määrdejuust aga annab kreemisust ning sobib pastakastmesse imeliselt. Selles retseptis kasutasin mahedamaitselist NaTurek Kozi määrdejuustu (näete seda ka pildil), mis on valmistatud 100% kitsepiimast. Tegemist on madalama rasvasisaldusega tootega, mis erinevalt lehmapiimatoodetele sisaldab vähem laktoosi. Seda määrdejuustu saad lisaks kasutada erinevate magusate kreemide valmistamisel, soolastes ja magusates küpsetistes, määrdena leival või saial. Soovitan proovida sedasama määrdejuustu ka ciabattal, millel katteks mustika- või põldmarjamoos ning peale raputatud pisut tüümiani - ulmeliselt mõnus kooslus!


Laimi-kitsejuustupasta valmistamiseks kasuta oma lemmikpastat, olgu selleks siis spagetid, penned või midagi kolmandat. Kindlasti ära unusta spinatit, mida lisa toidule ikka mehised peotäied. Spinati suur kogus võib esmapilgul muidugi ehmatada, aga see kaheneb hämmastavalt palju pastakeeduvees. Head isu!


Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 15 min

150 g meelepärast pastat
3-4 suurt peotäit spinatilehti
2 dl kohvikoort
1 laimi riivitud koor
100 g kitsepiima määrdejuustu
parmesani, oliiviõli
soola, pipart


Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Minutijagu enne valmimist, lisa pastale seltsiks ka spinatilehed. Nõruta seejärel, jättes alles pisut ka pastakeeduvedelikku. Viimane on vajalik pasta turgutamiseks, kui see kipub lõpptulemusena liiga kuivaks jääma.

Samal ajal kuumuta pannil koor, lisa laimikoor ja kitsejuust ning kuumuta segades segunemiseni. Lisa pasta ja spinat ning sega õrnalt nii, et kõik saaks kastmega kokku. Maitsesta lõplikult, vajadusel lisa pisut eelnevalt kõrvale pandud pastakeeduvett. Serveeri parmesani, oliiviõli ja veidikese pipraga.


Postitus sündis koostöös Savencia juustudega.

16. august 2020

Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega

Selle retsepti puhul on tegemist äärmiselt lihtsasti valmiva toiduga, mis sobib hästi toitvaks lõuna- või õhtusöögiks. Kusjuures, tegelikult saab see roog valmida just sellest, mis parasjagu külmkapis (või ka peenramaal) leidumas on. Peaasi, et see sisaldaks võimalikult palju värsket kraami! Krooniks sellele roale sobib nii liha, kala või siis mõni kolmas variant. Mina kasutasin selle roa valmistamisel Marta Pagari peedikotlette, mis on maitserikkad ning peedisõpradele igati sobilikud. Ja kui lähed juba seda teed, siis tegelikult võid selle roa staarina kasutada endale meelepäraseid köögiviljakotlette. Kastmeks selle salatikausi valmistamisel soovitan kasutada pestot või hummust - need annavad toidule lisamaitset, samas jagades omajagu mahlakust. Kas teate mida mina kasutasin? See ahvatlev kuldkollane hummus, mida ka retseptipildil näete, on Marta Pagari apelsini-porgandihummus. See on parajalt mahe, kuid samas on selles tunda täpselt parasjagu apelsini ja porgandi kooslust.


Valmistamisaeg: 15 minutit
Mitmele: kahele

4 oa-peedikotletti (Marta Pagar)
1 porgand
1 väike kurk

2 peotäit salatilehti
hernevõrseid

4 kirsstomatit
1 küps avokaado
4 sl kikkernerneid (konserveeritud)

4 sl hummust (Marta Pagar)
2 tl kooritud kanepiseemneid (peale raputamiseks)
oliiviõli, musta pipart


Kuumuta kotlette ahjus 200 kraadi juures 5 minutit. Samal ajal ribasta porgand ja kurk (kasutasin spetsiaalset ribastajat, kuid võid seda teha ka julienne-riiviga). Laota salatilehed kahele taldrikule, lisa hernevõrsed, porgandi-ja kurgiribad, kirsstomatipoolikud, avokaado viljaliha ja kikkerherned. Lisa kuumutatud peedikotletid, hummus ja kanepiseemned. Nirista salat üle oliiviõliga ning lisa maitseks musta pipart. 

 
Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


14. august 2020

Maapähklivõi-vaarikasaiad

Saiakesi on alati hea küpsetada, sest lõpptulemus on igakord nii maitsev! Seekord pakun keerusaiasid, mis täidetud maapähklivõi ja vaarikamoosiga. Pole saladus, et soolaka maapähklivõi ja magusa moosi kooslus on kiiduväärselt hea ning ka nendes keerusaiades saavad mõlemad komponendid ilusti särada. Pakuvad kuhjaga maitseelamusi ning väärilist kaaslast tassikese kohvi või tee kõrvale!


Valmistamisaeg: 25 minutit
Mitmele: 8-9 keerusaia

500 g külmutatud pärmi-lehttainast
50 g võid
25 g pruuni suhkrut
125 g maapähklivõid
0,25 tl kaneeli
3-4 sl vaarikamoosi (Põltsamaa)
25 g soolapähkleid

Peale:
sulatatud valget šokolaadi
hakitud soolapähkleid

Lase tainal sulada, võimalusel kasuta juba valmisrullitud tainast! Täidise jaoks sulata või, lisa segades juurde pruun suhkur ning tõsta pliidilt. Seejärel lisa maapähklivõi ja kaneel ning sega ühtlaseks.

Laota tainas laiali ning määri sellele maapähklivõitäidis, seejärel määri peale vaarikamoos. Haki soolapähklid ning raputa tainale. Nüüd keera tainas ettevaatlikult lühemast küljest rulli ning lõika 8-9 viiluks. Laota rullid lõikepool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru rullid pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Valminud saiakestel lase pisut jahtuda ning nirista seejärel üle sulatatud šokolaadi ja hakitud pähklitega. 

 Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

10. august 2020

Teistmoodi burger peedihummusega ja viide auhinnaloosile!

Siin blogis ei olegi väga palju burgeriretsepte ning on aeg see viga parandada. Tegelikult ühe burgeri valmistamine ei vajagi täpsete kaalukogustega retsepti, vaid pigem ideid, kuidas üks maitsev lõunasöök kiirelt kokku ehitada. Seega jagan üht head ideed, mille lõpptulemusena valmib lihtsasti maitseelamusi pakkuv lõunasöök! Seekordses burgeriteos kasutasin ma Marta Pagari taimseid kotlette ning peedihummust, viimane on mistahes burgeri ja vrapi vahel imeline komponent ning täiendab kogu rooga hea maitsega. Soovitan kindlasti kasutada seda ka salatites, kausiroogades, vrappide ja võileibade täiendamisel ning katteks hommikupudrul!


See pirakas kotlet, mida pildil burgeri vahel näete on taimne pihv, mis täpselt parajalt suur, et sobituda ideaalselt saiakuklite vahele. Ja kuna praegune hooaeg soosib värsket kraami, siis loomulikult ei tohi unustada lisada burgeri vahele oma aia tomateid, salatilehti ja kurke, viimane on saanud kerge marineerimise teel just eriti maitserikkaks! Ja mis ma oskan öelda – see burger sai tõesti maitsev!


Marta Pagaril on üsna suur valik põnevaid köögiviljakotlette, hummuseid ning teisi taimseid tooteid. Olete ehk proovinud Marta Pagari tooteid? Millised on Teie lemmikud nende tootevalikust? NB! Kui Soovid proovida nende tooteid, siis loosin eriti pirakad Marta Pagari toodetega täidetud auhinnakastid välja oma instagrami lehel. Auhind on tõesti eriti rikkalik ning annab hea pildi ka Marta Pagari (taimsete toodete) tootevalikust! Seega kui huvi, siis võta kindlasti osa!
Ja nüüd retsepti juurde.

Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 10 minutit

2 taimset pihvi (Marta Pagar)
2 burgerikuklit
4 sl peedihummust või mõnda muud meelepärast hummust (Marta Pagar)
marineeritud kurgiviile*
mõned salatilehed
2 suurt tomativiilu


Küpseta pihve 200 kraadi juures ca 5 minutit. Küpsemise lõpu poole, lisa ahju soojenema ka burgerikuklid (jäta need terveks ning ära poolita). 

Seejärel poolita burgerikuklid, määri lõikepooltele hummust ning lisa alumiste kuklite pooltele marineeritud kurgiviilud (umbes 8 kurgiviilu mõlemale kuklile). Seejärel tõsta peale pihvid, lisa salatilehed ja tomativiilud. Kata burger ülemisel kuklipoolega ning asu sööma!

* Selle burgeri vahel kasutasin ma klopitud kurke! Valmistamiseks viilutasin pisikesed salatikurgid (ära koori), lisasin kaussi kurkidele seltsiks paar viilutatud küüslauguküünt ja maitse järgi soola, pipart, suhkrut ning tilli. Panin kausile peale kaane ning raputasin minutijagu üsna korralikult. Seejärel jätsin kurgid veel paariks minutiks seisma ja maitsestuma enne kasutamist!

Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


6. august 2020

Kõige lihtsam panna cotta mangoga

On magustoidu aeg - kostitan Teid ühe eriti lihtsalt valmiva ning ülimalt mõnusa maiusega. See retsept koosneb tõesti väga vähestest komponentidest, mille valmistamine seisneb vaid veidikeses segamises. Seejärel valmib magustoit, mis tegelikult seisab külmkapis värskena üsna mitu päeva. Selle retsepti üheks staariks võib kindlasti pidada mangopüreed, mis täiustab maitseid sellele viljale omase maitsega. Kui oma eelmises retseptipostituses rääkisin ma Salvesti uutest puuviljapüreedest, siis selles magustoidus ongi kasutatud mangopüreed. See on äärmiselt maitserohke, meeldivalt mahe ning meeldib kõikidele mangomaitse eelistajatele kohe kindlasti. Seda mangopüreed saab kasutada erinevate magustoitude valmistamisel - saab lisada smuutikaussidele ning toorputrudele. Mangopüreest saab imelist mangokooki, smuutijooki ning teha kodust mangojäätist. Mina olen seda mangopüreed lisanud ka jogurtikausile, mida hommikuti üsna tihti teen. See koosneb Kreeka jogurtist, värsketest marjadest, seemnetest ja pähklitest, banaaniviiludest ning see kõik on siis üle niristatud sellesama mangopüreega - imeline!


Sellest retseptist veel rääkides, siis katsetasin seda panna cottat kahte moodi! Üks niimoodi, mis on kirjas allolevalt ning teine kookospiimaga. Kasutasin kreemjat Santa Maria kookospiima ning asendasin sellega rõõsa koore ja piima. Kellele meeldib kookospiim, siis niimoodi toimib ka magustoit väga hästi. Samuti on see sellisel juhul laktoosivaba!


Kogus: 6-7 pisikest magustoitu
Valmistamisaeg: 10 minutit

100 g Salvest mangopüreed
0,5 sidrunist pressitud mahl ja koor
2 dl rõõska koort (35%)
2 dl piima
60 g tarretisesuhkrut


Sega mangopüree korralikult sidrunimahla ja -koorega. Pane rõõsk koor ja piim potti ning kuumuta keemiseni (ära keema lase). Seejärel lisa tarretisesuhkur ning kuumuta keskmisel kuumusel (ise pidevalt segades) ca 3-4 minutit. Selleks ajaks peaks suhkur olema sulanud ning segu pisut paksenenud. Seejärel lisa mangosegu ning kuumuta segades veel umbes minutijagu. Tõsta magustoit pisikestesse tassidesse/klaasidesse ning tõsta külmkappi tahenema vähemalt paariks tunniks. Enne serveerimist kaunista!


Postitus valmis koostöös Salvestiga!


30. juuli 2020

Eriti mõnus salat pirnikastmega

Kui oled suur salatisõber, siis soovitan seda postitust edasi lugeda... ja kui Sulle meeldivad teistmoodi salatid, siis samuti jätka selle postituse lugemist! 
Tegelikult on selle retseptipostituse staariks pirnikaste ehk siis pirnivinegrett, mis sobitub erinevate värskete salatite kastmeks ideaalselt. See kaste on kergelt magus, samas õrnalt hapukas, nagu sedasorti vinegrettkastmed ikka. Seetõttu saad seda mugavalt lisada mistahes salatitele! Mina meisterdasin valmis ühe ilmatuma maitsva salati prosciuttost, virsikutest, mozzarellast ja pähklitest, mis võis praetud Gruusia leivale nii hästi sobituvad!

Muideks, selle kastme meisterdasin ma valmis Salvesti uuest tootest. Nimelt on nende tootevalikusse lisandunud 100% ökoloogilistest puuviljadest valmistatud püreed, millele ei ole lisatud suhkruid ega säilitusaineid. Hetkel on valikus mangopüree ja pirnipüree ning viimasega sellesama kastme valmis meisterdasingi. Mangopüree on samuti imehea ning olen seda kasutanud kookide ja koduste jäätiste meisterdamisel!

Kogus: 3-le (kastmest jagub mitmeks korraks)
Valmistamisaeg: 15 minutit

Pirnivinegrett:
100 g pirnipüreed (Salvest)
75 g oliiviõli
1-2 sl mahedat sinepit
1-2 sl valge veini äädikat
25 g sinihallitusjuustu
soola, pipart


Salat:
1 Gruusia leib (sul läheb sellest vaja pool)
2 sl võid
salatilehti
4-5 viilu prosciuttot
100 g mozzarellat
1 virsik
1 sl Kreeka pähkleid, hakituna
pipart, oliiviõli


Vinegreti valmistamiseks pane kõik ained kaussi ning püreesta ühtlaseks massiks. Vajadusel maitsesta ja täienda maitseid!

Lõika Gruusia leib horisontaalselt pooleks. Määri lõikepool võiga ning prae pannil kuldseks. Praetud lõikepool kata salatilehtedega, lisa peale väiksemaks rebitud prosciutto-viilud, mozzarella ning sektoriteks lõigatud virsik. Raputa üle pähklite, pipra ja oliiviõliga. Kõige lõpuks nirista salat üle pirnikastmega. Serveeri koheselt!



Postitus valmis koostöös Salvestiga!

23. juuli 2020

Imelised mandlisaiad - lihtne kodune retsept!

See retsept on inspireeritud imelistest mandli-croissant´idest, kus täidiseks maitsev mandlikreem ning katteks mandlilaaste. Samad maitsvad lood on nendesamade mandlisaiakestega, ainult et sarvesaiakeste asemel on kasutatud täiesti tavalist saia. Siin retseptis saadki nutikalt ära kasutada kappi seismajäänud kõvema saia. Kui seda ei juhtu olema, siis loomulikult meisterda need maiused valmis värskest saiast, sest ma soovitan kindlasti seda retsepti proovida! Olen juba mitu korda neid saiakesi teinud ning need on lihtsalt niiiiii head!


Mind ajendas seda retsepti meisterdama Fazer Eesti, kes on oma kodukale üles riputanud ühe ägeda menüüplaneerija, mille saad välja printida ning sellele kirja panna kogu nädala menüü. Nii on söögitegemisega vähem muret, samuti vähendad poes käike, emotsioonoste ning toiduraiskamist. Ja tegelikult on kogu nädala menüüd ju tore valmis mõelda - sellesse saad kaasata kogu pere! 
Lisaks leiad planeerija juurest ka retseptid ja nutikad nipid, kuidas toiduraiskamist vähendada. Kindlasti on kõikidel oma kavalad nipid olemas, kuid alustuseks ja meeldetuletamiseks on need soovitused planeerija juures igati kasulikud! Kel huvi, siis minge piiluge siia: Nädalamenüü planeerija. Kes aga retseptist on huvitatud, siis see alljärgnevalt.

Kogus: 6-7 mandlisaia
Valmistamiseaeg: 30 minutit

6-7 saiaviilu
mandlilaaste


Mandlikreem:
50 g toasooja võid
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g mandlijahu
1 muna
näpuotsatäis soola

Siirup:
100 g pruuni suhkrut
50 g vett
1-2 sl sidrunist pressitud mahla


Kreemi valmistamiseks sega või suhkrute ja mandlijahuga ühtlaseks, lisa ülejäänud ained. Sega ühtlaseks. Siirupi valmistamiseks vala potti suhkur ja vesi ning kuumuta keskmisel kuumusel suhkru sulamiseni. Seejärel lisa maitseks sidrunimahla.

Määri saiaviilude mõlemad pooled kokku siirupiga ning tõsta need seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale mandlikreem ning raputa peale mandlilaastud. Küpseta saiakesi ahjus 175 kraadi juures 20-25 minutit. Kaunista ja serveeri!


Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

17. juuli 2020

Värskendav apelsinijäätee

Nädalavahetus tõotab tulla ilus ning rõõm on taas tervitada päikesepaistelisi ilmasid! Ja just seesuguste suviste ilmade tervituseks on seesama retseptipostitus loodud! Pakun välja ühe eriti kosutava, jahutava ning niisama toreda jääjoogiretsepti. Kui ma mõned aastad tagasi jääteest veel vaimustunud ei olnud, siis tasapisi olen avastanud selle maailma, milliseid maitsemänge jääteedega luua võib. On põnev katsetada erinevaid maitseid ja kooslusi ning avastada tänu sellele omad lemmikud. Seega siit üks tore jääteeretsept, mis pakatab värskusest ning väärib kindlasti proovimist!

Valmistamisaeg: 5-10 minutit
Mitmele: neljale

4 dl musta teed
tüümianioksi
2-3 tl mett
2 dl apelsinimahla (Põltsamaa)
apelsiniviile
jääkuubikuid


Valmista must tee (4 dl), lisa mõned tüümianioksad ning lase sel maitsestuda 10 minutit. Seejärel sega juurde mesi. Lisa apelsinimahl ning vajadusel lisa täiendavalt mett. 

Tõsta klaasidesse mõned apelsiniviilud ning täida see jääkuubikutega, lisa sekka ka mõned tüümianioksad. Vala klaasidesse jäätee ning serveeri! 



Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

3. juuli 2020

Turgutav õunamojito (alkoholivaba)!

Mina olen selle suvega rahul - on päikest, nauditavat soojust, pisikesi tuuleiile, sumedaid suveõhtuid, kargeid hommikuid ning viimasel aja sekka ka pisut oodatud vihmasadu. Jaanipäev oli uskumatult ilus ning juulikuu on samuti alanud tegelikult päris kenasti, seega oleks patt nuriseda!

Kui aus olla, siis eelmistel nädalatel olnud suure suvekuumusega oli esialgu raske kohaneda, kuid sellega harjub siiski ajapikku ära. Ka menüü kohandub vastavalt soojusele ning nii on esikohal kerged toidud ning loomulikult arvestatavas koguses vett. Minule meeldib suvekuumusega meisterdada erinevaid alkoholivabasid kokteile - need on jahutavad ja turgutavad, kustutades janu, samas täites omajagu kõhtu. Üks minu lemmikkokteilidest ongi seesama mojito, mida tihtipeale teen vastavalt kodus olemasolevale. Seda kokteili saab tegelikult meisterdada igasugu mahladega, samuti olen seda valmistanud kasemahla ja mineraalveega. Viimast soovitaksin siiski pooleks mahlaga lisada, kuna (vähemalt minu maitsele) jääb niisama veega valmistatud joogike kuidagi puudulik. Piparmünti lisage ka kindlasti ning selle koha pealt ärge koonerdage! Minul on seda hetkel kodus enam kui küll, sest istutasin selle kevadel pisikestesse pottidesse ja vaid kahe kuuga on pisikestest taimedest kasvanud tõeliselt rohelised taimepuhmad. Seekord valmistasin mojito õunamahlaga, mis on küllaltki värskendav ja maitserohke. Tänu mahla magusele tõmbasin suhkrukoguse aga pisut väiksemaks. Kui aga valmistate selle joogi mõne vähemmagusa mahlaga, siis kindlasti koriigeeriga ka suhkrukogust!


Ühesõnaga on see värskendav ja lihtsasti valmiv suvekokteil, mida kindlasti soovitan proovida. Sisaldab see pisut magusat ja hapukat, kuhjaga värskendust ning põnevaid maitseid!

Valmistamisaeg: 5 minutit
Mitmele: kahele

väike peotäis piparmündilehti
pool sidrunit
2 tl pruuni suhkrut
jääkuubikuid
õunamahla* (Põltsamaa)


Jaota piparmündilehed kahte klaasi, lisa sidrunist lõigatud sektorid ning suhkur. Tambi mõne tömbi köögiriistaga klaasides olev segu puruks. Seejärel täida klaasid jääkuubikutega! Vala juurde õunamahl – niipalju, et klaasid oleks täidetud. Kaunista täiendavalt piparmündilehtedega!

*Õunamahla asemel sobib kasutamiseks ka ananassi- või viinamarjanektar või jõhvikajook!

 Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

23. juuni 2020

Kodune maasikakook kondenspiima ja küpsisepuruga

Ei ole saladus, et maasikahooaeg hakkab vaikselt saabuma. Nii, et on aeg seda hooaega tervitada väärikalt! Praeguste suviste ilmadega muutuvad need imelised punapõsksed maiused lausa tundidega jumekamaks, seega on vägagi sobiv aeg ühe maasikoogiretsepti jagamiseks. Olen hetkel selliste koduste kookide lainel ning seetõttu on ka seesama küpsetis oma olemuselt üsnagi kodune ja lihtne. Samas aga vägagi mõnus, et meeldida kõigile! Kui maasikad tihtipeale igasse küpsetatud kooki minu arvates nii hästi ei sobi, siis selle maasikakoogi teevad need maitsvamaks ja mahlasemaks kohe kindlasti.



Selle maasikakoogi juures pean ma mainima, et Pärnu on suvisel ajal imeline. Vähe sellest, et suvepealinnas asub kõik jalutuskäigu või rattasõidu kaugusel, siis siit võib leida ka täiesti imelisi kohti ja uusi avastusi. Näiteks nagu lupiinipõld, kus seesama maasikakook pildistatud on. Kiirustasime Meriliniga pildistamisele randa, mistõttu oli meil plaanis kaasa haarata mõned lupiinid, et need siis taustajõududena suviseid emotsioone jagaks! Endalegi üllatuseks vaatas meile paari lupiini asemel vastu vastu põld, mis oli kaetud lupiinivaibaga. Imeline!

Ja nii ongi üks pisike piknikulaud maasikakoogiga sätitud otse selle lilleilu keskele! Paitavaid koogielamusi!


75 g võid
75 g valget šokolaadi
1 muna
200 g kondenspiima
0,5 tl soola
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g maasikaid, tükeldatuna
2 digestive küpsist, purustatuna

Pane kaussi või-tükid ja šokolaad ning sulata need vesivannil ühtlaseks. Seejärel lisa muna, kondenspiim ning omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm), laota peale maasikatükid ning raputa kook üle küpsisepuruga. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda!




3. juuni 2020

Kihiline rabarberikook vanillikreemiga

Rabarber on minu arvates täiesti imeline tooraine ning sellest valmistatud koogid on alati nii head. Olgu tegemist siis lihtsa kodukoogiga või pisut pidulikuma maiusega. Rabarber sobitub kõigiga, lisades hapukust, mahlasust ning täiustades tekstuuri! Selle tõestuseks on ka seesama kihiline koogike, mille koogikihtidesse rabarberit lisasin. Ja teate mis, see kelmikas rabarber lisas koogile iseloomu, särtsu ning tekitas vanillikreemiga suurepäraseid maitsemänge. Hapukas rabarber sobis koogikihtidesse imeliselt, vastandudes magusa kreemiga. Seega on rabarber selles küpsetises lausa kohustuslik ning ei soovitaks seda asendada miski muuga, kui vaid õunahooajal proovida seda kooki parajalt hapukate õuntega! Ma pean tunnistama, et selle koogi valmistamine üleliia keerukas ei ole ning ebameeldivalt palju aega samuti ei nõua, sest suurema osa tööst peab tegema ära hoopis ahi. Seega, kui on tulemas mõni tore tähtpäev, siis miks mitte meisterdada sedasama koogikest peolauale!


Koogikihid:
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl suhkrut
3 sl tumedat kakaopulbrit
3 muna
250 g hapukoort



Rabarberisegu:
450g rabarbereid

ca 2 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli

Kreem:
2 dl vahukoort
300 g hapukoort
50 g vanillikastmepulbrit
75 g suhkrut


50 hakitud soolapähkleid (vahele)
piima (koogikihtide immutamiseks)


Koogikihtide valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa munad ja hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks. Koori ja tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning lisa segades tainasse. Tõsta 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (20cm) ning küpseta 175 kraadi juures 25-35 minutit. Küpseta järgemööda ka ülejäänud 2 koogikihti. Lase neil korralikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Lisa segades hapukoor. Seejärel lisa vanillikastmepulber ja suhkur. 

Ehita kook koogivormi: immuta esimene jahtunud koogikiht kergelt piimaga, tõsta sellele täidis ning raputa üle poole koguse soolapähklitega. Kata teise koogikihiga, immuta piimaga ning tõsta samuti peale täidis (arvesta pisut täidist ka koogi katmiseks) ja järelejäänud soolapähklid. Seejärel tõsta peale viimane koogikiht, immuta ning määri peale pisut täidist. Lase koogil jahedas maitsestuda vähemalt paar tundi (kuni üleöö). Kaunista meelepäraselt ning serveeri!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails