22. detsember 2020

Šokolaadi-kinoakook (gluteenivaba)!

Kohe kindlasti on see üks teistmoodi koogike, sest nisujahu asendab selles küpsetises hoopis keedetud kinoa, mis sobib kasutamiseks lisaks soolastele roogadele ka magustoitudes! Sellele koogile annab kinoa tekstuuri ning tummisust!


Tegemist on üsnagi lihtsasti valmiva koogikesega, mida saab vastavalt oma maitsemeeltele parajaks timmida. Kui soovid võid koogitainast rikastada veel pähklite, martsipani, sukaadi, kommitükkide, riivitud apelsinikoore või muu meelepärasega! Kohe kindlasti ärge unustage meisterdada koogile šokolaadist katet, sest kookospiimast valmistatud glasuur on tõeliselt maitsev ning täiendab kooki imeliselt. Antud retseptist tuleb glasuuri omajagu, seega saad selle soovi korral ka koogi vahele määrida või siis serveerida kõrvale juhuks, kui keegi suurem šokolaadisõber kipub olema! Muidugi võid alati teha ka glasuurist pool kogusest lihtsalt koogi katmiseks ... aga olgem ausad - šokolaadine vahekiht on tegelikult ju ka mõnus!

Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsemisaeg
Muu info: gluteenivaba

150 g keetmata kinoad
vett (kinoa keetmiseks)
4 muna
50 ml (mandli)piima
175 g võid, sulatatuna
100 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
125 g pruuni suhkrut
50 g naturaalset kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
50 g valget šokolaadi, hakituna


Glasuur:
150 g kreemjat kookospiima
150 g šokolaadi (kasutasin 75 g piimašokolaadi ja 75 g tumedat šokolaadi)

Loputa kinoa hoolikalt voolava vee all ning keeda see valmis: selleks pane 150 g kinoad ja 300 ml vett potti ning keeda kaskmisel kuumusel ca 10 minutit. Selleks ajaks peaks vedelik enam-vähem imendunud olema. Tõsta pott pliidilt ning lase kaane all kinoal paisuda veel umbes 7-10 minutit (kinoa peab vee endasse tõmbama ning see ei tohi jääda vesine). Lase kinoal jahtuda!

Kannmikserit või blenderit kasutades aja munad piimaga vahule. Sulata või koos šokolaaditükkidega vesivannil ning lisa saadud segu koos keedetud kinoaga munavahule. Mikserda kõik ühtlaseks seguks. Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa sellele segades muna-kinoasegu. Sega ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (Ø20-22cm) ning küpseta kooki 175 kraadi juures pöördõhurežiimil 35-45 minutit. Seejärel jäta kook avatud ahjuuksega veel järelküpsema.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaaditükid vesivannil. Kuumuta kookospiim ning lisa segades sulatatud šokolaadile. Sega ühtlaseks ning tõsta glasuur koogile ning soovi korral lisa ka küpsetisele vahekihiks! Serveeri!

 Retsept valmis koostöös Risellaga!


21. detsember 2020

Nostalgilised kohvisaiakesed õuna-kaneelitäidisega

Uskuge mind - need mahlased õuna-kaneelitäidisega kohvisaiakesed on imehead! Parajalt võised ning tänu õunatäidisele pehmed ja maitserikkad. Ja olgugi, et retsept võib esmapilgul tunduda pisut pikk, siis tegelikkuses valmib kõik vägagi lihtsalt. Pärmitaina valmistamisel on kasutatud kuivpärmi, mis teeb taina valmistamise veel eriti lihtsaks. Ainus koht, mis pisut aega võtab on taina kihitamine,  see on aga vajalik mõnusalt pehme ning võise lõpptulemuse saavutamiseks!


PS! Retsepti all on jagatud pildijadana see, kuidas taina kihitamine käib. Kui soovid aga kogu retsepti samm-sammult näha, siis külasta kindlasti minu instagrami-lehte: @ragnevark . Kohvisaiakeste valmistamisõpetuse piltidena leiad minu profiililt "highlight" alt (nimega kohvisaiad)!

Retsepti valmistasin ka ajakirja Naisteleht köögirubriiki (august 2020).

Valmistamisaeg: 2 tundi
Kogus: 9-12 tk

7 g kuivpärmi (kasutatud Nordic Yeast kuivpärmi)
75 g suhkrut
1 tl soola
250 g piima
400 g nisujahu
75 g toasooja võid

Taina kihitamiseks:
75 g toasooja võid

Täidis:
300 g õunu
0,5 tl kaneeli
1-2 sl suhkrut
1 sl toasooja võid

Purukate:
30 g nisujahu
30 g suhkrut
0,25 tl kaneeli
20 g külma võid

Sega kausis pärm, suhkur ja sool. Kuumuta piim potis soojaks (37-39 kraadi) ning lisa segades pärmisegule. Seejärel lisa jahu ja või ning sõtku korralikult ühtlaseks tainaks. Kata anum rätikuga ning kergita tainast 40-50 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kerkinud tainas peab olema kindlasti kahekordistunud!

Taina kihitamine: kerkinud tainas rulli jahusel pinnal ristkülikuks ning määri õhukese kihina 2/3 tainale kihitamiseks mõeldud pool või-kogusest. Seejärel tõsta ilma võita tainapool 1/3 tainaosale, mis määritud võiga. Tõsta samamoodi ka teine tainapool peale ning lase tainal jahedas seista 30 minutit.

Seejärel rulli tainas jahusel pinnal uuesti lahti ning korda eelmises lõigus olevat tegevust (taina kihitamine).

Taina külmkapis seismise ajal valmista täidis, selleks koori ja tükelda õunad hästi väikesteks tükkideks. Sega õunatükid kaneeli ja suhkruga. Valmista ka purukate: sega kuivained omavahel, lisa või-tükid ning näpi segu purutaoliseks. Tõsta külmkappi kasutamiseni.

Külmkapis seisnud tainas rulli jahusel pinnal õhukeseks ristkülikuks. Määri poolele tainale (alumisele poolele) või ning laota sellele õunakate. Tõsta katmata tainapool õunatäidisele ning viiluta tainas ca 2 cm laiusteks ribadeks. Rulli sõrmede abil ribad pisut keerdu. Voldi keerutatud riba ümmarguseks saiaks. Toimi nii kõikide tainaribadega! Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa üle purukattega ning küpseta 200 kraadi juures 15-25 minutit.


11. detsember 2020

Maitsvad kapsapannkoogid

Soolased või magusad pannkoogid? Kui olete pigem soolase poole kaldu, siis jagan Teiega üht eriti toredat pannkoogiretsepti. Nendes pannkookides on omajagu pidulikkust, sisaldades kuhjaga pühademaitseid. Seetõttu sobivad need eriti hästi serveerimiseks just detsembrikuus. Paku neid lihtsasti valmivaid pannkooke kalamarja, sibula, soolalõhe, tšatni või muu meelepärasega!


Kogus: 14 tk
Valmistamisaeg: 20 minutit

2 toorest kartulit
400 g praekapsast (
Põltsamaa)
2 munakollast
100 g riivitud juustu
4 sl nisujahu
0,5 tl roseepipart (käte vahel purustatud)
soola, pipart, suhkrut


Koori kartulid ning riivi jämeda riivipoolega. Pane kõik komponendid kaussi ning maitsesta. Vormi käte vahel pisikesed pannkoogid ning prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri meelepäraste lisanditega.
 

Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

8. detsember 2020

Peedipasta India pähklitest valmistatud juustukastmega

Üks põnev ja teistmoodi pastaretsept, kus peedimahlaga valmistatud pähklikaste moodustab sellele roale justkui juustuse kastme. Seega, kui sa piimatooteid tarbida ei saa või ei soovi, siis see pastaretsept sobib Sulle ideaalselt, kuna on tänu India pähklitest valmistatud „juustukastmele“ täiesti laktoosivaba. See pasta on äärmiselt maitsev ning maitseelamusi pakkuv, kuna peet annab lisaks värvusele sellele köögiviljale omast maitset ning sobitub rooga imeliselt.
 

Tegelikkuses on selle roa valmistamine hästi lihtne, vaja on vaid meeles pidada seda, et pane pähklid kindlasti varakult mahlaga ligunema. Nii muutuvad need pehmeks ning tänu sellele saadki valmistada siidiselt kreemja kastme!


PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid selle
instagramis märkida ära: @ragnevark #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 15 minutit + pähklite leotamisaeg üleöö
Muu info: laktoosivaba

75 g India pähkleid
100 ml naturaalset peedimahla
2 küüslauguküünt
1-2 sl laimist pressitud mahla
soola, pipart
30 ml valget veini
225 g Tagliatelle pastapesasid (Panzani)


Serveerimiseks:
oliiviõli, maitsepärmi


Pane pähklid peedimahlaga likku 6-8 tunniks. Seejärel keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta, aga säilita pool klaasi pastakeeduvett.

Samal ajal tõsta ligunenud pähklid kannmikserisse, lisa küüslauguküüned, laimimahl ja pool peedimahlast, milles pähklid ligunesid. Seejärel hakka segu püreestama, vajadusel lisa täiendavalt peedimahla pehmemema tekstuuri saavutamiseks. Lõpptulemusena peab pähklikaste jääma siidine ja pehme, aga mitte vedel. Tekstuurilt võiks see jääda pisut vedelam, kui traditsiooniline hummus. Kui oled saavutanud sobiva tekstuuri, siis maitsesta kaste.

Kuumuta pannil vein, lisa segades valmistatud pähklikaste ja seejärel lisa pannile keedetud pasta. Sega läbi ning vajadusel lisa pastakeeduvett, kui pasta jääb pisut kuiv. Serveeri rooga koheselt, niristades peale pisut oliiviõli ning maitsepärmi!


Retsept valmis koostöös Panzaniga!


1. detsember 2020

Maitsev kohupiimakeeks

Kui Te otsite pühadeajaks mõnda lihtsat retsepti, siis see keeksiretsept on kindlasti üks nendest. See küpsetis on selline ehe nostalgia - lihtne ja maitsetelt nii puhas, aga samas põnev. Kusjuures, ka selle keeksi puhul on nii, et seistes muutub see üha mahlasemaks ning saavutab oma kõige maitsvama olemuse ehk isegi teisel või kolmandal päeval peale küpsetamist. Muidugi ei tähenda see seda, et see kohupiimakeeks poleks maitsev ka koheselt peale küpsetamist  - muidugi on ning klaasi piima või tassikese kohviga veel eriti mõnus!

Soovitusi ja nippe ma selle keeksi valmistamiseks jagada ei oska, kuna selle retsepti puhul on vaja tõesti vaid kõik komponendid kokku segada ning seejärel ahju küpsema pista! Valmistasin selle keeksi koostöös Farmiga. Soovitan kindlasti piiluda nende instragrami lehte, kuna leiate sealt ühe põneva auhinnamängu, kus on auhinnaks KitchenAid mikser. Lisaks leiab sealt lehelt ka kuhjaga erinevaid retseptiideid!

250 g toasooja võid
200 g suhkrut
3 muna
250 g köögikohupiimapastat (Farmi)
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola

Glasuur:
0,5 dl vahukoort
100 g valget šokolaadi


Sega või suhkruga vahule, lisa segades ükshaaval munad. Seejärel sega juurde kohupiimapasta. Sega kuivained omavahel ning lisa või-segule. Tõsta tainas võiga määritud keeksivormi ning küpseta 200 kraadi juures 45-55 minutit. Kummuta keeks alusele ning lase jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks kuumuta koor potis keemiseni. Lisa valge šokolaadi tükid ning lase neil koore sisse sulada. Sega ühtlaseks ning nirista kaste jahtunud keeksile.

Retsept valmis koostöös Farmiga.


27. november 2020

Pontsakad vahvlid!

Pikka juttu seekord ei tee! Siin on minu üks lemmikretsepte paksude vahvlite küpsetamiseks. Kui sul on sobiv vahvlimasin olemas, siis kindlasti proovi seda retsepti. Ma olen kindel, et küpsetad neid teinekordki:) Serveeri vahvleid meelepäraste lisanditeda, aga üht ma ütlen - jäätis on alati hea mõte!

2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna
150 g hapukoort
50 g õli


Sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud ained ning sega tainaks. Valmista vahvlimasina abil vahvlid! Serveeri!


16. november 2020

Speltajahust juustune sibula-peekonipirukas

Kui ma peaksin nimetama ühe roa, mis mulle sügist meenutab, siis on see kindlasti seesugune toitev pirukas. Mõnusalt kosutav ning sobib maiustamiseks eriti hästi just siis, kui väljas ilmad oodatust pisut jahedamad ja tuulisemad. Siis ongi seesugused juustuga rikastatud pirukad eriti oodatud - koos tassikese teega saab aja korraks maha võtta ning nautida kõike, mida sügis pakub!

Kogus: 8 pirukaviilu
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemisaeg
Info: Soovi korral võid vahukoore asendada ka kohvikoorega, kuid kindlasti mitte piimaga!

Põhi:
3 dl speltajahu
100 g võid
näpuotsatäis soola

Täidis:
2 sibulat
100 g suitsupeekonit
2 sl hakitud tilli
soola, pipart

Kate:
2 muna
1 dl rõõska koort (35%)
125 g juustukuubikuid
1 tomat

Aseta põhjaks minevad komponendid kaussi ning näpi sõrmedega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhja ja äärtele ning tõsta külmkappi ootele 10 minutiks. Tükelda sibul ning kuumuta pannil õlis läbi. Lõika peekon ribadeks ning lisa samuti pannile sibulale seltsiks. Kuumuta segu sibula pehmenemiseni, seejärel sega juurde till, maitsesta soola-pipraga ning tõsta pann pliidilt. Sega omavahel munad ja koor, lisa maitseks soola.

Laota sibulasegu pirukapõhjale, tõsta peale juustukuubikud ning vala vormi kooresegu. Kõige peale lisa katteks tomativiilud. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30-40 minutit.

Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!


6. november 2020

Rullbiskviit kohupiima-martsipanitäidisega

Kes meist ei armastaks rullbiskviiti – see on oma olemuselt lihtne, ohtra maitsva täidisega ning parajalt nostalgiline. Ja tegelikkuses on ka selle valmistamine lihtne, sest kui kord oled rullbiskviiditeo ette võtnud, siis veendud selles ka ise! Seesugune küpsetis sobib imeliselt valmistamiseks argipäeval, kuid ka mõne erilisema sündmuse tähistamiseks!

Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemis- ja tahenemisaeg

Tainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 ml (1 väike pk) vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiimapastat
2 tl suhkrut
2 tl vanillikastmepulbrit
100 g maasikamoosi (Põltsamaa)
50 g martsipani

Taina valmistamiseks mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule omavahel segatud kuivained ning sega ettevaatlikult segunemiseni. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (näiteks 26 x 37 cm) ja küpseta 200°C juures umbes 10-14 minutit, kuni küpsetis on kuldpruun.

Biskviidi küpsemise ajal valmista täidis. Vahusta koor tugevaks vahuks. Teises kausis sega lahti toorjuust, lisa kohupiimapasta ja suhkur ning seejärel lisa hulka vahukoor. Kõige viimasena lisa segades kreemile vanillikastmepulber.

Kummuta valminud biskviit kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ettevaatlikult ära, niisuta biskviiti pealt kergelt veega ning tõsta biskviidile põhjas olnud küpsetuspaber. Jäta jahtuma ca 5 minutiks.

Seejärel nirista biskviidile moos ning määri see laiali. Laota peale valmistatud täidis ning määri see samuti ühtlaselt laiali. Tõsta peale martsipanitükid. Nüüd keera biskviit lühemast servast ettevaatlikult rulli, kasutades all oleva küpsetuspaberi abi rulli keeramiseks.

Tõsta kook külmkappi maitsestuma ja tahenema vähemalt 6 tunniks! Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit tuhksuhkruga, nirista peale sulatatud šokolaadi või kata kook marjade vms!

 
 
Retsept valmis koostöös Põltsamaaga, kelle toodetest kasutasin maasikamoosi koogi täidises!

30. oktoober 2020

Eriti lihtne müsliretsept

Ma jagan üht eriti lihtsat müsliretsepti, mille järgi ma viimasel ajal müslit valmistan. Ühesõnaga valmib see nendest komponentidest, mida parasjagu vaja ära kasutada. Koguseid ma selle lihtsa müsliretsepti juures samuti ei jälgi, lihtsalt vaatan, et komponentide suhe oleks ilusti paigas - parajas koguses kaerahelbeid ning eriti meeldivas koguses lisandeid:)


kaerahelbed
võid
kuivatatud puuvilju
hakitud pähkleid, mandlilaaste, seemneid
kaneeli, näpuotsatäis soola
hakitud šokolaadi

Rösti kaerahelbed väheses võis kuldseks. Tõsta kaussi, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. PS! Kuna kaerahelbed on kuumad, siis šokolaaditükid sulavad mõnusalt müslisse!


28. oktoober 2020

Juustutäidisega kuklid - hea kaaslane supi kõrvale

Millal Te viimati miskit küpsetasite? Soovitan nüüd igaljuhul käed jahuseks teha ning saiatainast sõtkuma hakata. Jagan Teiega üht retsepti, selle tulemusena valmivad äärmiselt mõnusad saiakesed, millel täidiseks juust. Tänu juustule on kohe peale ahjust võtmist, siis kui saiakesed veel ahjusoojad, täidis küpsetiste sees mõnusalt voolav ja pehme.

Ühesõnaga on need ühed ägedad juustusaiad, mis sobivad serveerimiseks sooja supi kõrvale. Tegelikult oligi selle retsepti ajendiks üks supp. Nimelt palus Põltsamaa mul välja mõelda ühe retsepti, mida nende purgisuppidega serveerida võiks ja ei olnud kõhklusigi, et supi kaaslasteks saavad ühed ahjusoojad küpsetised. Praegusel pimedal ajal on see kindlasti igati teretulnud retsept! 


 PS! Valmistamisel on selles retseptis kasutatud valgehallitusjuustu, kuid tegelikult võid kasutada just sellist juustu, mis endale meelepärane. Lõpptulemus on nii või teisiti maitsev!


Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 20 min + kerkimis- ja küpsemisaeg

270 g nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl (kuhjaga) kuivpärmi
1 tl kuivatatud ürte
200g käesooja vett
2 sl õli

Lisaks:
150-200 g valgehallitusjuustu või muud meelepärast juustu
1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
2 sl toasooja võid
0,5 küüslauguküünt

Sega kuivained omavahel. Lisa käesoe vesi ja õli ning sõtku tainas ühtlaseks. Kergita tainast 40 kraadises ahjus 30-60 min. Seejärel jaota kerkinud tainas 10ks. Lõika juust kümneks tükiks ning peida iga tainatüki sisse juustutükk. Veereta need pallideks ning laota küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhjale. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadi juures 35-45 minutit.

Sega toasoe või peeneks hakitud küüslauguga ning määri küpsenud saiakesed võiseguga kokku. Serveeri koos lemmiksupiga.

Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!


16. oktoober 2020

Maasikakook kondenspiimakreemiga

Ma vabandan pisut vaiksema perioodi eest siin blogis. Retseptid on end tegelikult vapralt üles rivistanud ning ootavad tasapisi avaldamist. Mis mind peatab on aga aeg (täpsemalt selle puudumine). On nii palju erinevaid ägedaid toiduprojekte, millega seotud olen ning mis kõige toredam - meisterdan suure õhinaga ka oma uut kokaraamatut, mida võib kevadel ehk juba ka poodides kohata. Hoian Teid sellega kindlasti kursis!

Tänane postitatud koogiretsept on tegelikkuses ehk pisut rohkem suvine teema, siis kui maasikad peenramaadel valmivad. Kuna aga minu viimastele instgrami-storydele tuli selle retsepti küsijaid üsna palju, siis jagan rõõmuga seda ahvatlust ka oma blogis. Olgem ausad - see kook on niii maitsev, koogikihtide vahel olev kondenspiimakreem lihtsalt hullutavalt hea ning olemuselt sobib see ka praegusel hooajal valmistamiseks. See maius loob meeleolu, lohutab külma ilma eest ning tekitab lihtsalt nii mõnusa enesetunde. 

Valmistamisaeg: 45 minutit+tahenemisaeg
Mitmele: 10-12 koogiviilu
Muu info: See kook sobib söömiseks veel mitu päeva pärast valmimistamist! Esimestel päevadel on koogikihid krõbedamad, mis siis päev-päevalt tänu täidisele pehmemaks muutuvad!

Tainas:
200 g nisujahu
200 g võid (mitte külmkapikülma)
0,5 dl (50g) külma vett
0,5 tl soola
paar tilka äädikat

Täidis:
300 g kondenspiima suhkruga
125 g toasooja võid
250 g maasikaid

Sega jahu võiga purutaoliseks seguks. Sega omavahel kokku vesi, sool ja äädikas ning lisa see segades jahu-võisegule. Sega ühtlaseks tainaks ning tõsta tainas külmkappi tunnikeseks. Oluline on, et tainas oleks külm.

Külmas olnud tainas rulli jahusel pinnal õhukeseks. Otsi välja 20 cm läbimõõduga koogivorm ning aseta vormi põhi tainale. Lõika selle abil välja ümmargune tainaring. Seesuguse koogivormi puudumisel kasuta ca 21-22 cm läbimõõduga šablooni. Meisterda niimoodi valmis 3 tainaringi. Järelejäänud tainas rulli samuti õhukeseks, sellest saad valmistada koogile purukatte.

Tee tainaringide põhjadele kahvliga torked ning küpseta neid pöörõhurežiimil 225 kraadi juures umbes 8 minutit. Tavarežiimi kasutades küpseta sama aeg, kuid 245 kraadi juures! Oluline on, et küpsetatud tainakettad jääksid ilusti kuldpruunid!

Valmista täidis: sega omavahel ühtlaseks seguks kondenspiim ja või. Haki maasikad. Pane küpsenud ja jahtunud tainaring küpsetuspaberiga kaetud 20cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Kata põhi 1/3 kondenspiimatäidisega. Tõsta peale pool maasikatest.

Korda tegevust taas: tainapõhi, kondenspiimakreem, maasikad, tainapõhi, kondenspiimakreem. Viimasele kihile maasikaid ei tule, vaid selle asemel kata kondenspiimakreem eelnevalt küpsetatud ja seejärel käte vahel purustatud tainaga. Lase koogil külmkapis maitsestuda vähemalt 5 tundi. Seejärel kaunista kook meelepäraselt ja serveeri!

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (juuni2020)!


4. oktoober 2020

Eriti maitsev ja kodune õunapirukas

Loodetavasti pole paljudes kodudes õunahooaeg veel lõppenud! Kuigi tundub, et sel aastal oli selle õunauputusega nii ja naa - osadel olid õunapuud täiesti tühjad, osadel jälle ei tahtnud õunad puu peale kuidagi ära mahtuda.... Igastahes on see postitus pühendatud sügisele ja õunahooajale, sest jagan üht eriti toredat õunapirukaretsepti. 

Eile jagasin selle koogi samm-sammult õpetust ka oma instagramis ning aitäh kõigile neile, kes soovi avaldasid jagada ühe tervikliku retseptina seda ka siin. Kel huvi aga samm-sammult retsepti vastu, siis minge vaadake kindlasti minu instagrami-lehele.

PS! Samm-sammult retsepte (just nagu see siin) jagan igal nädalal ka oma köögirubriigis ajakirjas Naisteleht. Seega kui huvi, siis vaadake kindlasti ka ajakirja!


Mitmele: 8le

Tainas:
300 g nisujahu
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
200 g võid
2 sl külma vett
paar väikest tilka äädikat (30%)

Täidis:
4-5 õuna
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
2 sl nisujahu
näpuotsatäis soola
näpuotsatäis kardemon
2 sl või-tükke
1 muna (pealt määrimiseks)

Sega kuivained omavahel. Lisa külmad või-tükid ning näpi sõrmedega purutaoliseks massiks. Sega omavahel vesi ja äädikas ning lisa tainale. Sõtku tainas ühtlaseks pehmeks tainapalliks. Tõsta tainas külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Koori ja viiluta õunad. ja lõika need neljaks. Eemalda südamik. Lõika õunesektorist õhukesed viilud. Sega täidise jaoks omavahel kuivained ning sega seejärel segu kokku õunaviiludega. Jaga külmkapis seisnud tainas kaheks, jättes ühe tainaosa pisut suuremaks. Rulli suurem tainapall jahusel pinnal õhukeseks. Otsi välja koogivorm (Ø21-22cm) ning määri see võiga kokku. Tõsta tainas koogivormi.

Lõika üle koogivormi ulatuvad tainaääred ühtlaseks. Vajadusel vormi ja silu tainas ühtlaseks. Lisa tainapõhjale õunad ning selle peale tõsta või-tükid. Võta teine tainapall ning rulli see samuti õhukeseks. Tõsta pirukale katteks ning eemalda üle ääre ulatuvad tainaääred. Suru ülemise pirukaketta ääred alumisega omavahel korralikult kokku. Tee noaga tainale peale 2 sisselõiget ja määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta pirukat pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 30-40minutit.


24. september 2020

UUDIS! Toidufotograafia ja -stilistika workshop 7.11.2020

Selle aasta alguses korraldasime Meriliniga (koogikontor.ee) 2 toidufotograafiakoolitust ning meil oli suur rõõm, et huvi koolituse vastu oli nii suur. Tundub, et huvilisi on praegugi. Seega on meil aeg kuulutada välja uus koolitus, mis juba üsna varsti toimumas on! Kui oled huvitatud toidupildistamisest, siis loe kindlasti edasi! Mainin kohe ära, et sel korral on grupp väiksem ning pühendame veelgi rohkem aega pildiloomisele, rekvisiitidele ja töötlemisele!

 

Ühe toidupildi loomine on tõeliselt nauditav, sest iga pisidetail vajab tähelepanu ja hoolt. Toidupildistamisel on oluline tehnika, kuid veel tähtsamad on stilistika, toonid, valgus, toidud ning kogu kompositsioon, et lõpptulemus oleks tõeliselt äge. Kogu selle protsessi vältel on aga vaja teha palju pisikesi, kuid tähtsaid otsuseid. Koolituspäeva vältel harutamegi lahti kogu toidupildistamise põhitõed ning loome üheskoos midagi tõeliselt erilist.  

See koolitus on mõeldud Sulle, kui:
+ armastad toidupildistamist, kuid soovid end sel alal veel enam täiendada
+ oled kinni samades töövõtetes ning tehnikas
+ sooviksid saada teada, kuidas valgust enda kasuks tööle panna
+ sa soovid end täiendada toidustilistika alal
+ soovid rohkem teada saada toidustilistikas vajaminevatest vahenditest (taustad, nõud, värvid, kangad jne)
+ oled segaduses toonide kokkusobitamisega
+ soovid luua isuäratavaid toidupilte

Kui see tekitas elevust, siis sa ei kujuta ette, mis ägedaid üllatusi ja nippe me veel koolitusel jagame!

Mis me koolitusel teeme?

Töövahendid
Räägime tehnikast ja töövahenditest!

Valgus
Õpime kasutama naturaalset valgust enda kasuks ning loome fotosid, milles on sisu ja sära. Mängime valgusega ning vastavalt sellele loome erinevate emotsioonidega fotosid.

Kompositsioon
Vaatame, kuidas luua pildile emotsioon ning kuidas seada toitu ja rekvisiite fotole.

Stilistika, rekvisiidid, nipid
Leiame pildile parimad rekvisiidid, loome kogu stilistika ning jagame nippe pildi loomiseks! Samuti saad ülevaate, kuidas meie toidufoto ülesehitamine käib! Näitame ette, kuidas ise koduste vahenditega ägedaid fototaustasid meisterdada.

Pilditöötlus
Põikame sisse ka pilditöötlusmaailma ning vaatame, kuidas oma pilt veelgi rohkem kõnelema panna.

Küsimused ja vastused
Teeme ühe vägeva küsimusteringi, kus puudutame koolitusel läbinud probleeme ning teeme juttu toidufotograafi elust, tööst ja murekohtadest!

KOOLITUSE TÄPSEM INFO:

Hind: 185€
Registreerimiseks saada soov info@koogikontor.ee

Koolituse toimumisaeg:
+ kuupäev: 07. november 2020
+ kellaaeg: 9.00-16.00
+ koolitusel saab osaleda 8 inimest.
+ asukoht: Treff Stuudio (aadress Vana-Kalamaja 18)

Koolitus sisaldab:
+ 7-tunnist koolituspäeva
+ hommikusööki
+ lõunasööki
+ kohvi ja teed kogu koolituse vältel

Koolitusel osalemiseks võta kaasa:
+ fotokaamera* (vajalik on oskus käsitleda oma kaamerat);
+ lemmikobjektiiv
+ statiiv (soovi korral)
+ märkmik märkmete tegemiseks
+ hea tuju

*Fotokaamera ei ole kohustuslik. Koolitusel võid kasutada ka telefonikaamerat. Jagame nippe ka spetsiaalselt telefoniga pildistamiseks.

Veel infot:
Broneeringu tegemisel saadame Sulle arve koolituse eest tasumiseks. Broneering on kinnitatud peale arve tasumist. Palun ole kindel, et Sulle sobib see kuupäev osalemiseks, osavõtutasu ei ole tagastatav.

Soovitame kiiresti registreerida, kuna koolituse suurus on vaid 8 inimest.

Kui peaks juhtuma, et koroonaviirusest tulenevalt ei saa me koolitust korraldada, lükkame toimumisaja edasi!

Kui soovid veel miskit koolituse kohta teada või täpsustada, siis võta julgesti ühendust.

Merilin merilin@koogikontor.ee
Ragne ragnem@gmal.com

Kohtumiseni! 


3. september 2020

Tõeline nostalgia: Moskva saiad!

Appi, need saiakesed on nüüd küll väga-väga head. Võib-olla on selles süüdi killuke nostalgiat, mis nende küpsetistega kaasneb või siis hoopis asjaolu, et ise valmistatuna ning ahjusoojana on need ikka tõeliselt head! Seda retsepti jagasin ma selle aasta märtsikuu ajakirjas Naisteleht ning sellest ajast peale olen neid märkimisväärselt tihti valmistanud. Seega lisan retsepti ka siia - endalgi hea vaadata, kui isu taasküpsetamiseks läheb.

Nende saiakeste valmistamiseks on vaja valmis meisterdada kihiline pärmitainas. Sellest ei tasu ehmuda, sest tegelikult valmib see väga lihtsasti. Maitsev lõpptulemus on kindlasti seda väikest ponnistust väärt.

Lisasin sammsammulise õpetuse nende saiakeste valmistamisest ka oma instagrami (nii storysse, kui ka profiili all olevasse "highlight" alla. Kel täpsemat õpetust vaja, siis minge kindlasti vaatama: Moskva saiad samm-sammult.


Valmistamisaeg: 1 tund 30 minutit
Kogus: u 12-15 saiakest

7 g kuivpärmi (kasutatud Nordic Yeast kuivpärmi)
100 g suhkrut
1 tl soola
250 g piima
425-450 g nisujahu
100 g toasooja võid + 50 g võid (hiljem taina kihistamiseks)

Täidis:
300 ml piima
2 sl võid
2 tl vanillisuhkrut
2 sl nisujahu
2 sl mannat
2 muna
4 sl suhkrut


Sega kausis pärm, suhkur ja sool. Kuumuta piim potis soojaks (37-39 kraadi) ning lisa segades pärmisegule. Seejärel lisa jahu ja või ning sõtku korralikult ühtlaseks tainaks. Kata anum rätikuga ning kergita tainast 40-50 kraadises ahjus umbes 40-50 minutit. Kerkinud tainas peab olema vähemalt kahekordistunud!

Vahepeal valmista täidis: selleks pane potti piim, või ja vanillisuhkur. Lase keema tõusta. Sega jahu ning manna omavahel ning lisa segades piimasegule. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt vispliga kloppides, kuni segu pakseneb. Sega muna ja suhkur omavahel, lisa segusse ning kuumuta paksenemiseni. Ole valvel, et segu põhja ei kõrbeks! Lase segul seejärel jahtuda.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal ristkülikuks ning määri 2/3 tainale peale või (50g). Või peab kindlasti olema toasoe! Seejärel tõsta ilma võita tainapool 1/3 tainaosale, mis määritud võiga. Tõsta samamoodi ka teine tainapool keskele. Lase tainal nüüd jahedas seista 30 minutit. Seejärel rulli see jahusel pinnal uuesti lahti. Eemalda noaga ära ebaühtlased tainaääred ning lõika tainast ruudud. Ära lõikeääri sõrmedega kinni suru – need peavad jääma puutumata, sest vastasel juhul ei kihistu ääred küpsedes. Tõsta taina keskele eelnevalt valmistatud täidis. Tõsta taina servad keskele kokku ning suru kõvasti kinni, et need küpsemisel lahti ei läheks. Suru julgelt tainast läbi, et jääks sügav auk keskele. 

Valmista samamoodi ka teised saiakesed ning lase neil toatemperatuuril kerkida 10 minutit. Seejärel määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit kuni saiakesed on kuldsed.

1. september 2020

Eriti lihtsad juustupätsid ning suupistekandik!

Kooliaeg on taas saabumas ning selle tähistamiseks panin kokku ühe eriti põneva, aga see-eest lihtsa suupistekandiku. Seda on hea pakkuda tervituseks külaliste saabumisel. Tegelikult võid seesuguse kandiku kokku panna meelepärasteks komponentidest, aga üks näidis on seesugune. Miskit keerulist siin ei ole, isegi kandikul olevad juustupätsid valmivad ülimalt kerge vaevaga! Need juustupätsid said minu lemmikuks kevadel, kui koroona tõttu oli poodi minek limiteeritud. Seesugused küpsetasid asendasid saia hästi (vahest liigagi hästi) ning mis peamine - need ei sisalda ka pärmi, mis samuti kevadel tihti poodidest otsas oli. Ühesõnaga on need väga head küpsetised, mida eriti lihtne valmistada, kuid see-eest maitsevad tõeliselt hästi! Võimalusel valmista need pätsikesed vahetult enne serveerimist, siis on need veel serveerimisel ahjusoojad!


Suupistekandikule panin Põltsamaa särtsukurki, adžikasalatit, herneid, valgehallitusjuustu, suhkruherneid, viinamarju, kirsstomateid, pähkleid ja neidsamu juustupätse.

Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 5 min + küpsemisaeg

125 g speltanisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
125 g riivitud juustu
125 g piima


Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas võiga määritud muffinipanni 8 auku. Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit.

PS! Soovi korral võid tainasse lisada ka 0,5 tl kuivatatud ürte!



Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

26. august 2020

Kurgiraita ja tšilline avokaadomääre

Kas Teil on olemas oma lemmikkastme retsept? See postitus ongi pühendatud kahele väga lihtsasti valmivale kastmele, mis on mõnusalt värsked ja maitserohked. Need kastmed on ühed minu lemmikud ja seda tegelikult juba üsna pikka aega! Värskest kurgist valmiv kaste on tõeliselt suvine, maitserohke ning kerge piparmündise mekiga. Avokaadomääre on samuti minu suur ammune lemmik ning tõelise avokaadofännina pistan seda määret küll vist igale poole. See sobib nii leiva-saiakatteks, salatilisandina, kastme asendajana ja dipikastmena. Kui kurgiraita puhul on kõik lihtne ja selge, siis avokaadomäärde edukaks õnnestumiseks on vaja poest hankida küpset avokaadot. Toore viljaga ei tee seda määret kohe kindlasti valmis! Seega tasub pingutada.



Valmistasin neid kastmeid hiljuti dipikastmetena köögiviljakotlettide kõrvale. On ju äge serveerida külalistele vaagnal köögiviljakotlette, mille kõrval valikus erinevad kastmed. Koostöös Marta Pagariga on mul kodus hetkel nende tootevalikust üsna palju erinevaid köögikotlette, millest nii mõnedki on saanud minu lemmikuteks. Näiteks peedi-oakotletid ja kapsakotletid on superhead! Ka suvikõrvitsa-bataadikotletid on ühed maitsvad ampsud, mis kindlasti meeldivad just neile, kellele need köögiviljad meelepärased on (minul täielikud lemmikud!) Ja neid köögiviljakotlette saabki väga lihtsasti valmistada ning serveerida neid siis niisama näksimiseks koos kastmetega, salati lisandina või burgeri vahel.


Vaata veel retsepte, kus olen kasutanud Marta Pagar tooteid:
Eriline hamburger peedihummusega
Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega

Kastmete valmistamisaeg: ca 10 minutit

Kurgiraita

0,5 pikka kurki (ära koori!)
0,5 punast sibulat
peotäis piparmündilehti
300 g Kreeka jogurtit
0,5 tl köömneid
laimist pressitud mahla
soola, pipart

Riivi kurk jämeda riivipoolega ja haki sibul ning piparmündilehed peeneks. Sega kõik ained omavahel, maitsestades seejärel kastme laimimahla ning soola ja pipraga.

Avokaadomääre

2 küpset avokaadot
2 sl hakitud koriandrit
1 sl hakitud tšillit (võib ka rohkem lisada)
2 tl laimist pressitud mahla
oliiviõli
soola, pipart

Eemalda avokaado viljaliha ning tõsta see kaussi. Lisa koriander, tšilli ja laimimahl ning püreesta segu kahvliga ühtlasemaks. Lisa oliiviõli nii palju, et saad meelepärase tekstuuriga määrde. Maitsesta soola ja pipraga.


Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


21. august 2020

Üks eriti lihtne laimi-kitsejuustupasta

Pastaretsepte ei ole kunagi liialt palju ning arvestades asjaolu, et kooliaeg on juba ukse ees, siis kulub seesugune lihtne lõunasöögiretsept kindlasti ära. See pastaroog valmib tõesti kiiresti, mistõttu sobib ka peale tööpäeva valmistamiseks siis, kui väga pikalt köögis askeldada ei soovi. Selle pasta teeb kindlasti eriliseks kreemjas kitsepiimast määrdejuust ning laimikoor. Viimane annab tsitrusele omast maitset, sobitudes justkui värske noodina kogu roale. Kitsejuustu määrdejuust aga annab kreemisust ning sobib pastakastmesse imeliselt. Selles retseptis kasutasin mahedamaitselist NaTurek Kozi määrdejuustu (näete seda ka pildil), mis on valmistatud 100% kitsepiimast. Tegemist on madalama rasvasisaldusega tootega, mis erinevalt lehmapiimatoodetele sisaldab vähem laktoosi. Seda määrdejuustu saad lisaks kasutada erinevate magusate kreemide valmistamisel, soolastes ja magusates küpsetistes, määrdena leival või saial. Soovitan proovida sedasama määrdejuustu ka ciabattal, millel katteks mustika- või põldmarjamoos ning peale raputatud pisut tüümiani - ulmeliselt mõnus kooslus!


Laimi-kitsejuustupasta valmistamiseks kasuta oma lemmikpastat, olgu selleks siis spagetid, penned või midagi kolmandat. Kindlasti ära unusta spinatit, mida lisa toidule ikka mehised peotäied. Spinati suur kogus võib esmapilgul muidugi ehmatada, aga see kaheneb hämmastavalt palju pastakeeduvees. Head isu!


Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 15 min

150 g meelepärast pastat
3-4 suurt peotäit spinatilehti
2 dl kohvikoort
1 laimi riivitud koor
100 g kitsepiima määrdejuustu
parmesani, oliiviõli
soola, pipart


Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Minutijagu enne valmimist, lisa pastale seltsiks ka spinatilehed. Nõruta seejärel, jättes alles pisut ka pastakeeduvedelikku. Viimane on vajalik pasta turgutamiseks, kui see kipub lõpptulemusena liiga kuivaks jääma.

Samal ajal kuumuta pannil koor, lisa laimikoor ja kitsejuust ning kuumuta segades segunemiseni. Lisa pasta ja spinat ning sega õrnalt nii, et kõik saaks kastmega kokku. Maitsesta lõplikult, vajadusel lisa pisut eelnevalt kõrvale pandud pastakeeduvett. Serveeri parmesani, oliiviõli ja veidikese pipraga.


Postitus sündis koostöös Savencia juustudega.

16. august 2020

Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega

Selle retsepti puhul on tegemist äärmiselt lihtsasti valmiva toiduga, mis sobib hästi toitvaks lõuna- või õhtusöögiks. Kusjuures, tegelikult saab see roog valmida just sellest, mis parasjagu külmkapis (või ka peenramaal) leidumas on. Peaasi, et see sisaldaks võimalikult palju värsket kraami! Krooniks sellele roale sobib nii liha, kala või siis mõni kolmas variant. Mina kasutasin selle roa valmistamisel Marta Pagari peedikotlette, mis on maitserikkad ning peedisõpradele igati sobilikud. Ja kui lähed juba seda teed, siis tegelikult võid selle roa staarina kasutada endale meelepäraseid köögiviljakotlette. Kastmeks selle salatikausi valmistamisel soovitan kasutada pestot või hummust - need annavad toidule lisamaitset, samas jagades omajagu mahlakust. Kas teate mida mina kasutasin? See ahvatlev kuldkollane hummus, mida ka retseptipildil näete, on Marta Pagari apelsini-porgandihummus. See on parajalt mahe, kuid samas on selles tunda täpselt parasjagu apelsini ja porgandi kooslust.


Valmistamisaeg: 15 minutit
Mitmele: kahele

4 oa-peedikotletti (Marta Pagar)
1 porgand
1 väike kurk

2 peotäit salatilehti
hernevõrseid

4 kirsstomatit
1 küps avokaado
4 sl kikkernerneid (konserveeritud)

4 sl hummust (Marta Pagar)
2 tl kooritud kanepiseemneid (peale raputamiseks)
oliiviõli, musta pipart


Kuumuta kotlette ahjus 200 kraadi juures 5 minutit. Samal ajal ribasta porgand ja kurk (kasutasin spetsiaalset ribastajat, kuid võid seda teha ka julienne-riiviga). Laota salatilehed kahele taldrikule, lisa hernevõrsed, porgandi-ja kurgiribad, kirsstomatipoolikud, avokaado viljaliha ja kikkerherned. Lisa kuumutatud peedikotletid, hummus ja kanepiseemned. Nirista salat üle oliiviõliga ning lisa maitseks musta pipart. 

 
Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


14. august 2020

Maapähklivõi-vaarikasaiad

Saiakesi on alati hea küpsetada, sest lõpptulemus on igakord nii maitsev! Seekord pakun keerusaiasid, mis täidetud maapähklivõi ja vaarikamoosiga. Pole saladus, et soolaka maapähklivõi ja magusa moosi kooslus on kiiduväärselt hea ning ka nendes keerusaiades saavad mõlemad komponendid ilusti särada. Pakuvad kuhjaga maitseelamusi ning väärilist kaaslast tassikese kohvi või tee kõrvale!


Valmistamisaeg: 25 minutit
Mitmele: 8-9 keerusaia

500 g külmutatud pärmi-lehttainast
50 g võid
25 g pruuni suhkrut
125 g maapähklivõid
0,25 tl kaneeli
3-4 sl vaarikamoosi (Põltsamaa)
25 g soolapähkleid

Peale:
sulatatud valget šokolaadi
hakitud soolapähkleid

Lase tainal sulada, võimalusel kasuta juba valmisrullitud tainast! Täidise jaoks sulata või, lisa segades juurde pruun suhkur ning tõsta pliidilt. Seejärel lisa maapähklivõi ja kaneel ning sega ühtlaseks.

Laota tainas laiali ning määri sellele maapähklivõitäidis, seejärel määri peale vaarikamoos. Haki soolapähklid ning raputa tainale. Nüüd keera tainas ettevaatlikult lühemast küljest rulli ning lõika 8-9 viiluks. Laota rullid lõikepool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru rullid pisut lamedamaks. Seejärel küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.

Valminud saiakestel lase pisut jahtuda ning nirista seejärel üle sulatatud šokolaadi ja hakitud pähklitega. 

 Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!

10. august 2020

Teistmoodi burger peedihummusega ja viide auhinnaloosile!

Siin blogis ei olegi väga palju burgeriretsepte ning on aeg see viga parandada. Tegelikult ühe burgeri valmistamine ei vajagi täpsete kaalukogustega retsepti, vaid pigem ideid, kuidas üks maitsev lõunasöök kiirelt kokku ehitada. Seega jagan üht head ideed, mille lõpptulemusena valmib lihtsasti maitseelamusi pakkuv lõunasöök! Seekordses burgeriteos kasutasin ma Marta Pagari taimseid kotlette ning peedihummust, viimane on mistahes burgeri ja vrapi vahel imeline komponent ning täiendab kogu rooga hea maitsega. Soovitan kindlasti kasutada seda ka salatites, kausiroogades, vrappide ja võileibade täiendamisel ning katteks hommikupudrul!


See pirakas kotlet, mida pildil burgeri vahel näete on taimne pihv, mis täpselt parajalt suur, et sobituda ideaalselt saiakuklite vahele. Ja kuna praegune hooaeg soosib värsket kraami, siis loomulikult ei tohi unustada lisada burgeri vahele oma aia tomateid, salatilehti ja kurke, viimane on saanud kerge marineerimise teel just eriti maitserikkaks! Ja mis ma oskan öelda – see burger sai tõesti maitsev!


Marta Pagaril on üsna suur valik põnevaid köögiviljakotlette, hummuseid ning teisi taimseid tooteid. Olete ehk proovinud Marta Pagari tooteid? Millised on Teie lemmikud nende tootevalikust? NB! Kui Soovid proovida nende tooteid, siis loosin eriti pirakad Marta Pagari toodetega täidetud auhinnakastid välja oma instagrami lehel. Auhind on tõesti eriti rikkalik ning annab hea pildi ka Marta Pagari (taimsete toodete) tootevalikust! Seega kui huvi, siis võta kindlasti osa!
Ja nüüd retsepti juurde.

Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 10 minutit

2 taimset pihvi (Marta Pagar)
2 burgerikuklit
4 sl peedihummust või mõnda muud meelepärast hummust (Marta Pagar)
marineeritud kurgiviile*
mõned salatilehed
2 suurt tomativiilu


Küpseta pihve 200 kraadi juures ca 5 minutit. Küpsemise lõpu poole, lisa ahju soojenema ka burgerikuklid (jäta need terveks ning ära poolita). 

Seejärel poolita burgerikuklid, määri lõikepooltele hummust ning lisa alumiste kuklite pooltele marineeritud kurgiviilud (umbes 8 kurgiviilu mõlemale kuklile). Seejärel tõsta peale pihvid, lisa salatilehed ja tomativiilud. Kata burger ülemisel kuklipoolega ning asu sööma!

* Selle burgeri vahel kasutasin ma klopitud kurke! Valmistamiseks viilutasin pisikesed salatikurgid (ära koori), lisasin kaussi kurkidele seltsiks paar viilutatud küüslauguküünt ja maitse järgi soola, pipart, suhkrut ning tilli. Panin kausile peale kaane ning raputasin minutijagu üsna korralikult. Seejärel jätsin kurgid veel paariks minutiks seisma ja maitsestuma enne kasutamist!

Postitus valmis koostöös Marta Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails