23. aprill 2010

Sula-šokolaadine müsli

/Prindi retsept/

Ei mäletagi millal viimati poemüslit ostsin? Igastahes eelistan kodu-tehtud varianti, kus mandleid, banaanilaaste ja šokolaadi võid müsli valmistamisel sellele lisada niipalju kui soovid. Viimati tehtud šokolaadise maiuse idee sain perenaistelt. Sulašokolaadiga kokku segatud ahjus röstitud müsli on minusuguse šokolaadiarmastaja unistus. Tuleb tunnistada, et suuremad šokolaadiga kokku sulanud müslipallid kadusid imeväel müslitopsist, lapsega võidu sai see kõige parem kraam ära söödud.

50 g mett
25 g võid
250 g kaerahelbeid
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
50 g banaanilaaste, hakituna
50 g mandleid, hakituna
50 g rosinaid, peeneks hakituna
75 g piimašokolaadi

Sulata pliidil mesi ja või. Sega omavahel kokku kaeraelbed, vanillisuhkur, kaneel, banaanilaastud ja mandlid. Lisa sulatatud mee-segu ning sega korralikult. Aseta müslisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 170 kraadi juures 20 minutit, vahepeal segu segades, et kõik ühtlaselt küpseks.

Küpsemise ajal murra šokolaad väiksemateks tükkideks ning sulata veevannil. Ahjust tulnud müslile lisa juurde rosinad ning vala juurde, ise samal ajal segades, sulatatud šokolaad. Lase veidi jahtuda ning naudi koos piimaga.

9 kommentaari :

  1. tead, tänu sinule pole ka mina enam poemüslit enam ammu-ammu ostnud and i love it :) aga tegelikult tahtsin ma hoopis seda küsida, et kust sa oled suutnud endale nii imearmsad tassid leida? sellistest maitseks hommikune kohv hoopis paremini kui mu praegustest :P

    VastaKustuta
  2. Täna oli mul JÄLLE müsli tegemise päev - sellesama retsepti järgi. Ainukese vahega, et lisasin kaera- ja rukkihelbeid pooleks.

    Kui aega on, meeldib mulle tohutult taaskasutuspoodides erinevaid nõusid luuramas käia - sealt need pärinevadki:)

    VastaKustuta
  3. Tere, Ragne! Kui palju müslit sellistest kogustest umbes tuleb? JA kas see müsli säilib ka näiteks paar päeva suletud karbis? Tahaks teha, et hea hommikul lapsele anda ennem kooliminekut, aga tekkisid just sellised küsimused. Aitäh vastuse eest!

    VastaKustuta
  4. Sellest kogusest tulebb ikka paras kogus. Minule olemas spetsiaalne müslipurk (sama suur kui on sellised kuivaine purgid, kus hoitakse jahu ja suhjrut näiteks), selle panen täis ja siis jääb veel veidi üle.

    See müsli seisab ilusti kauemgi - Täpselt samamoodi nagu poemüsligi.

    VastaKustuta
  5. Aitäh, Ragne! Väga maitsev on ja lapsele ka meeldib;)Hea kerge teha ja saab mitu hommikut kerge avevaga söönuks. Kuigi see 50g mett... Mina küll ei tea, kuidas seda täpselt mõõta, aga antud juhul see polegi vist väga oluline, et oleks just täpselt 50 grammi ja mitte raasugi rohkem ega vähem. Veelkord tänud ja head kokkamist sulle!

    VastaKustuta
  6. Aitäh Ragne maitsva šokolaadimüsli idee eest. Olen küll varem teinud müslit, aga šokolaadiga mitte, kuigi just šokolaad on minu salakirg. Ja lapsele maitses ka väga!

    VastaKustuta
  7. Ennike - jah selle meega on nii, et tuleb panna nii kuis meeldib. Panin täpse koguse sellepärast, et siis on umbes-täpselt teada palju ise sellesse müslisse mett panustasin:)

    Kodukokk - ega šokolaadist saa üle ega ümber. Tegin paar päeva tagasi sedasama müslit, ainult et jagasin müsli pooleks. Ühele poolele lisasin piimašokolaadi, teisele valget šokolaadi. Lasin veidi taheneda ja siis segasin need kokku:)

    VastaKustuta
  8. Minagi hakkasin tänu Sinule ise müslit tegema :). Aga tahan öelda, et pole vajadust šokolaadi eraldi sulatada. Võtan müsli ahjust ja panen samasse potti, milles algul müsli kokku segasin, panen juurde ka šokolaaditükid, segan ja need sulavad ise segamise käigus ära, s,t kohe ahjust võttes tuleb segada juurde, eraldi kuumutamist ei ole vaja. Vahelduse mõttes võib mõnikord või asendada extra virgin kookosõliga (muidugi kellele kookose maitse meeldib)ja olen mõnikord lisanud ka kookoshelbeid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh ideid jagamast:) Valmistan müslit päris tihti. Suure kookose sõbrana proovin kookosõliga valmistamise järgmine kord kindlasti ära.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails