4. jaanuar 2016

Kokkuvõte eelmisest aastat ning uue aasta esimene Nipiraamat:)

Nagu oma eelmises postituses mainisin, siis tuleb nüüd üks eelmist aastat kokkuvõttev postitus. Väga pikalt ei jutusta, aga siiski võtan asjad lühikese postitusena kokku. Eelmine aasta oli täis põnevaid toiduprojekte ning tegevusi. Lubasin endale eelmise aasta alguses, et tekitan endale rohkem vaba aega, aga aasta keskel tundus, et läheb pisut teisiti:) Niisiis alustan esmalt lõpust, sest detsembrikuu esimeses pooles pildistasime uue aasta esimest Nipiraamatu kaant ning tulemus on alljärgnev. Lisaks leiate seest ka 8-leheküljelise artikli minu tegemiste kohta. Loomulikult jagan ka retsepti ja lemmikumaid toidunippe.
Sel aastal oli rohkelt erinevaid videoprojekte. Aastat alustasime lühikese telereklaamiga: Rannamõisa hakklihasegud. Seejärel tegime sama meeskonnaga Farmile kahte jogurtiklippi: Farmi1 ja Farmi 2. Siis oli veel mitmeid reklaamiprojekte, kus ma toidustilistina kaasa tegin. Lisaks erinevad toote-, menüü- ja retseptipildistamised. Maikuu alguses alustasin alguses oma neljanda kokaraamatu kirjutamist, mis novmebrikuu lõpus ka uhkelt raamatupoodidesse jõudis. Kes veel ei tea, siis tegemist on minu paleo magusate küpsetiste teise osaga ehk "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid 2 ... jätkame magusalainel". Raamatu kirjutamist võtan ma alati kui üht suurt ja väga-väga tähtsat projekti ning seetõttu võin ausalt öelda, et terve suvi kulges katsetuste proovimiste ja pildistamiste lainel. Ma soovisin, et raamatus oleks rohkelt lisaks retseptipiltidele ka meeleolupilte (mulle ei meeldi tavapärased pilt-retsept kokaraamatud). Ma arvan, et suutsin selle eesmärgi täita:)

Kui aasta esimeses pooles olin ajakirjas Maret köögitoimetaja, siis septembrist asusin ma nädalaajakirja Naisteleht köögitoimetaja kohale. Ma pean tunnistama, et see tempo, mis on Naistelehes, on ikka midagi muud (ja olulisemalt tempokamat), kui kuuajakirjas töötades. Samas mulle tohutult meeldib Naistelehes. Sain enda äranägemise järgi teha uuendusi, muuta rubriike, millest lähtuvalt saan teha retsepte, mis mulle meeltmööda on. Niisiis, kohtute minuga iga nädala kolmapäeval Naistelehe kuuel köögileheküljel:) 


Kuna olen tihedalt seotud ka Katharinenthali kohviku ja Rannamõisaga, siis aasta teises pooles alustasime viimasega sarja "Rannamõisa terviseterad". Mõned klipid on juba ilusti valmis saanud ja nähtaval, mitmed veel monteerimisel. Täpsemalt saab vaadata aga siit: Terviseterad 1, Terviseterad 2, Terviseterad 3 ( Klippe on tegelikult veel ning neid saate vaadata siit: Rannamõisa Linnuliha). 


 "Rannamõisa terviseterad" filmimine 
Põnevaima teleprojekti auhind läheb loomulikult kokasaatele "Milline maitse", kus ma kohtunikuna kaasa lõin. Jah, see oli põnev - võttepäevad olid küll pikad, kuid see kaalus suuresti üle kogu meeskonna ja osalised, kes selles kaasa tegid:)

 Foto: Martin Dremljuga
Seesama blogi on mulle ikka sama armas, kui oli see eelmine, üle-eelmine või mõni varasem aasta. Kusjuures 2015 aasta oli taas üle pika aja retseptirohke, kuhu sai kirja täpselt 119 postitust (viimati tegin täpselt sama arv postitusi 2010 aasta). Aitäh kõikidele, kes seda blogi on külastanud ning seda ka edaspidi teevad. Kas soovite teada, millised on 2015 aasta kõige populaarsemad postitused? Aga palun TOP5 on täies hiilguses teie ees:
  1. Lihtne ja maitsev õunakook
  2. Patuselt hea juustukook Domino küpsistega
  3. Banoffee kook ehk kiire küpsetamata kook banaanide, iirise ja vahukoorega
  4. Kõrvitsasalat
  5. Ahjusoe leib 
Niisiis - uuel aastal uue hooga! Toredat uut aastat kõigile!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails