31. detsember 2015

Šokolaadi-kondenspiimakommid (fudge)


Tegemist on ühe tõeliselt lihtsa magusa kommiretseptiga, mida tegelikult tuntakse ka kui nimega fudge. See on veidi pehme ja ülimalt magus kommike, mille valmistamine õnnestub ka kõige väiksema kogemusega kokkajatel. Fudge retsepte on nii palju erinevaid, mõned keerukamad, kuid enamus sama lihtsad nagu alljärgnevgi retsept. Selle maiuse võib valmistada mistahes lisanditega, mina pistsin segusse veel Geisha šokolaadi:)


Ilusat vana-aasta lõppu kõigile! Aasta alguses teen pisikese kokkuvõtte ka selle aasta populaarsematest postitustest ning uuel aastal luban siin blogis jagada veel rohkem põnevaid maitseid:) Suur-suur tänu kõikidele, kes siinset retseptikogumikku külastavad ning ikka ja jälle siia taas satuvad!


Kogus: ca 25-30 tk
Valmistamisaeg: 15 minutit

100 g piimašokolaadi
175 g tumedat šokolaadi
400 g kondenspiima (suhkruga)
100 g Geisha šokolaadi

Tükelda piimašokolaad ja tume šokolaad tükkideks ning pane koos kondenspiimaga paksupõhjalisse potti, Kuumuta madalal vaiksel kuumusel segades seni, kuni šokolaaditükid on täielikult ühtlaseks massiks sulanud. Seejärel vala mass küpsetuspaberiga vooderdatud vormi* (ca 19cmx19cm). Haki Geisha šokolaad väikesteks tükkideks  ning raputa šokolaadimassile. Sega kergelt kahvliga läbi, et mõned kommitükid ka maiuse sisse jõuaksid. Lase külmkapis taheneda vähemalt 4 tundi ning seejärel lõika mass pisikesteks ruutudeks.

*Vabalt võid kasutada ka suuremat või väiksemat vormi. Maitse sellest ei muutu, lihtsalt kommi kõrgus!

13 kommentaari :

  1. Vastused
    1. Jäävad jah sellised pehmed, aga mitte vedelad. Näppe ei määri ning kiiresti ei sula:)

      Kustuta
  2. Tere
    Jälgisin väga täpselt retsepti aga millegipärast jäi see osa, kuhu geišat sisse ei seganud, ehk siis põhi, liiga pehme. Pealmine osa oli kena, täpselt nii nagu pidi, aga põhi siis selline, mida pidi küpsetuspaberilt kokku kraapima. Šokolaadina kasutasin bitterit ja fazeri piimašokolaadi. Külmkapis oli ka terve ööpäeva. Milles võis asi olla, kas oleks pidanud geiša tükid segama läbi terve koogi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere

      Nendes kommides on šokolaadi nii palju, et kohe kindlasti peavad need lõpptulemusena tahenema. Kas kogused olid õiged ning šokolaaditükid segunesid ilusti kondenspiimaga ära? Geiša tükke ei pea segama üle terve koogi - neid peaks peale raputama ning siis kergelt segama, et mõned tükid ka koogist n-ö läbi läheksid:)

      Kustuta
    2. Tere
      Vabandust, alles nüüd nägin teie vastust. Aga jaa. Kõik oli täpselt nii nagu retseptis kirjas, nii kogused kui ka protsess. Olin ise samuti tulemuses täiesti kindel kuna kõik näis tegemise ajal niivõrd õige.
      Ainuke vahe, hakkan praegu mõtlema, on, et tegin topeltkoguse ja panin lahtikäivasse koogivormi selle. Et kas äkki oli liiga paks ja seepärast ei tahenenud ära, kas see üldse oleks loogiline?

      Kustuta
    3. Võib-olla tõesti, kui vormi suurus jäi samaks, aga tainast oli topelt, siis ehk tõesti. Uurin veel, et milline tume šokolaad kasutusel oli?

      Kustuta
    4. Kasutasin Bitter 56% šokolaadi. Oleks pidanud see veel kangem olema?

      Kustuta
    5. See kindlasti mõjutab ka pehmust, pigem soovitan 70% kakaosisaldusega šokolaadi.Ehk see nende kahe koosmõju oligi, et kook liialt pehme - topelt kogus ja šokolaad:)

      Kustuta
    6. Tere
      Proovisin kohe täna hommikul uuesti. Kell 10 läks külmikusse, ühekordne kogus 70% šokolaadiga ja kell 21 tuli välja. Ja uskumatu, aga endiselt sama tulemus.:D

      Kas vahe võib olla piimašokolaadis? Kasutan Fazeri oma, sest tundub mulle, et see kõige n-ö puhtam. See tehtud piimaga kui nt kalevi oma piimapulbriga. Fazeri loetelus piim esikohal, kalevi omas suhkur (kuigi suhkrukoguste vahe seal 100gr kohta on 3gr).et kas see võib midagi mõjutada?

      Kasutan ümmargust vormi, mille diameeter 19cm. Seekord ei tulnud kook/komm kindlasti liiga paks. Kogused ka kaaluga mõõdetud grammi pealt õiged.

      Kondentspiima kasutan seda sinises tuubis, see täiesti klassikaline Kondentspiim.

      Väike hasart tekib juba, et mis jama on :D

      Kustuta
    7. Tervitus taas :) Fazer sobib väga hästi ning selles kindlasti probleem ei tohiks olla. Kui pikalt sa seda potis kuumutad?
      Äkki liialt vähe`. Tegelikult on see nii lihtne maius, et nagu väga eksida ei saa:) Kondenspiim on suhkruga, eks?

      Kustuta
  3. Vaatan ka pilti ja oma kööki ning minu oma on tumedam.... Kui see ka mingit vihjet annab, milles asi võiks olla :D

    VastaKustuta
  4. Minul tekkis sama probleem, mass jäi suhteliselt pehmeks.. :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaua segu külmas seisis? Kõik komponendid läksid õigesti? Millist tumedat šokolaadi kasutasid?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails