3 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
125 g võid
Täidis:
1 kg maitsestamata toorjuustu (Bonjour, Philadelphia vms)
200 g hapukoort
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 muna
2 munakollast
3 sl jahu
1 tl riivitud sidruni- ja apelsinikoort
1 sl sidrunist pressitud mahla
Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, suhkur ning vanillisuhkur. Kõige viimasena näpi hulka või. Aseta tainas jahuste käte abil lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ning aseta 10 minutiks külmkappi. Seejärel eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise valmistamiseks sega kõik ained omavahel ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 250 kraadi juures 10 minutit, seejärel keera ahi 150 kraadini ja küpseta veel ca 1 tund ja 10 minutit. Jäta valmis küpsenud kook avatud ahjuuksega ahju jahtuma. Soovitav on kook valmis teha päev varem ning enne seveerimist hoida külmkapis.
