6. november 2025

Banaanikoogid marjade ja šokolaadiga

Ma pean alustama kiidulauluga. Need banaanikoogikesed on lihtsalt nii head, et väärivad kindlasti proovimist. Eriti meeldiv on veel see, et need küpsetised saavad tõepoolest megakiiresti valmis. Sul on vaja põhimõtteliselt kõik komponendid kannmikserisse panna ja ühtlaseks püreestada. Seejärel tõsta kuumaõhufritüüri ja küpseta kiirelt valmis. Lõpptulemusena on need mõnusalt pontsakad, õhulised, banaanised, meeldivalt magusad ja marjased koogid, mida hea serveerida nii jäätise, vanillikastmega või siis süüa lihtsalt niisama soojalt. Tegelikult maitseb hästi ka jahtunult, aga äsja küpsetatuna on need veel eriti maitsvad. Mina lisan enne ahjupanekut koogile peale veel (külmutatud!) marju ja hakitud šokolaadi. See jääb mõnusaks täidiseks ning marjad annavad ka meeldivat hapukust. Marju ära kindlasti eelnevalt üles sulata, kuna sulatatud marjad ujutavad kogu koogi mahlaga üle ja lõpptulemusena ei küpse koogikesed korralikult ära. Seega kasuta kindlasti külmutatud marju!

Kuumaõhufritüürist rääkides. Kui Sul seda veel ei ole või vajab masin uuendamist, siis soovitan siiralt piiluda antud mudelit. See on kolm-ühes masin, mis tähendab seda, et selles peitub kuumaõhufritüür/aurutaja/dehüdraator. Mõnusalt meeldiv kokkuhoid ruumi mõttes eriti just siis, kui oled nende kolme kasutaja. Olgem ausalt, alguses olin veidi pessimistlik dehüdraatori suhtes, aga see töötab väga hästi ja on ausalt öeldes saanud minu üheks lemmikuks! Kuivatatud köögiviljad on lihtsalt parimad snäkid. Soovitan!

Aurutusfunktsioon on samuti väga lihtne. Vaja on vaid masina ülaossa lisada vett, mille abil masin toitu aurutab. Anuma veega täitmine ja tühjendamine on kõik väga lihtne. 

Ja kuumaõhtufritüür eraldi vist tutvustamist ei vaja. Kui see juba olemas, siis kohe kindlasti soovitan proovida neid lihtsaid banaanikoogikesi, mis on täpselt õige amps koogiisu korral.

Kui Sul tekkis selle masina vastu huvi, siis mainin veelkord, et hetkel kehtib electrolux.ee kodulehel sooduskood! Kasuta ostu sooritamisel koodi Ragne15, millega saad -15% allahindlust kogu väikemasinate kategooriast (v.a lisatarvikud). Sinna alla kuulub ka kuumaõhufritüür, millest rääkisin. Lisan otselingi, kes lehelt eraldi otsida ei viitsi: Electroluxi kuumaõhufritüür. 

Kui soovid vaadata selle retsepti videoõpetust, siis leiad selle minu Instagramist!

Valmistamisaeg: 15 minutit
Kogus: 2-3 tk

50 g (täistera)kaerahelbeid
1 muna
50 ml mandlipiima
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis kaneeli
1 banaan
1 sl mett

Peale:
külmutatud marju (vaarikaid, sõstraid vms)
hakitud šokolaadi

Pane kõk komponendid kannmikserisse ja surista ühtlaseks seguks. Määri 2 või 3 ramekinvormi võiga kokku ja vala segu vormidesse. Tõsta peale pisut marju ja hakitud šokolaadi.

Küpseta kooke kuumaõhtufritüüris 150 kraadi juures 12 minutit. Serveeri!

Postitus sündis koostöös Electroluxiga.


4. november 2025

Ülimalt lihtsad rõngasaiad ehk bagelid

Need on ühed väga lihtsasti valmivad saiakesed, mille valmistamiseks on vaja vaid ained kokku segada ning siis lihtsalt valmis küpsetada. Kasutasin nende rõngasaiade küpsetamiseks kuumaõhufritüüri, milles saavad need kohe eriti kiiresti valmis. Selle masina puudumisel küpseta neid aga lihtsalt tavaahjus.

Kui antud kuumaõhufritüürist rääkida, siis on tegelikult tegemist 3in1 masinaga ehk siis on see masin, mis on samal ajal nii kuumaõhufritüür, auruti kui ka dehüdraator. Kõlab ju hästi! Kokkuhoid ruumi arvelt vägagi arvestatav, eriti kui kasutad neid kõiki masinaid! 

Kui Sul tekkis selle masina vastu huvi, siis mainin veelkord, et hetkel kehtib electrolux.ee kodulehel sooduskood! Kasuta ostu sooritamisel koodi Ragne15, millega saad -15% allahindlust kogu väikemasinate kategooriast (v.a lisatarvikud). Sinna alla kuulub ka kuumaõhufritüür, millest rääkisin. Lisan otselingi, kes lehelt eraldi otsida ei viitsi: Electroluxi kuumaõhufritüür.

Valmistamisaeg 20 min
Kogus 4 tk

150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola (või pisut rohkem)
näpuotsatäis suhkrut
1 sl riivitud parmesani
225 g Kreeka jogurtit

Sega kuivained omavahel, lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Vormi tainast jahusel pinnal 4 pallikest ja tee sõrmedega keskele auk. Tõsta küpsetuspaberile, määri pealt munakollasega ja raputa peale seesami- ning päevalilleseemneid. Küpseta kuumaõhufritüüris 175°C juures 10-12 min. 

Postitus sündis koostöös Electroluxiga.


22. oktoober 2025

Ahjus küpsetatud suvikõrvitsad hakklihatäidisega

Üks toit, mida ma sel suvel väga tihti valmistasin. Ahjus küpsetatud suvikõrvitsad, mis täidetud hakklihaseguga. Ilmselgelt väga lihtsasti valmiv roog ja lõpptulemus samuti maitsev, kodune ja toitev. 

2 suvikõrvitsat
soola, pipart, oliiviõli

Täidis:
0,5 sibulat
1 küüslauguküüs
100 g paprikat
200-250 g hakkliha
4 sl pastakastet
2 sl tilli või rohelist sibulat, hakituna
4 sl riivitud juustu või mozzarellat
soola, pipart

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ja uurista seemnesisu välja. Maitsesta suvikõrvitsapoolikud soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga.

Haki sibul ja küüslauk, tükelda paprika. Tõsta need kuumale õliga piserdatud pannile ja kuumuta läbi. Lisa hakkliha ja küpseta liha valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa segades pastakaste ja maitseroheline. Tõsta segu suvikõrvitsatele, raputa peale riivitud juustu ning küpseta 180 kraadi juures 15-25 minutit ehk seni kuni juust on pealt sulanud.


10. oktoober 2025

Ühes vormis valmiv kana-pastaroog

Selle retsepti märksõnaks on „lihtne argipäevaroog”, kuna sobib tõepoolest ideaalselt ühe kiire ja toitva lõuna- või siis õhtusöögi valmistamiseks. See on roog, kus kõik saab valmis ühes ahjuvormis. Lõpptulemuseks on mõnusalt kreemine ja maitserohke roog. Kusjuures, selle toidu ettevalmistusteks kulub maksimaalselt 10 minutit, ülejäänud töö teeb ära ahjukuumus. Ühesõnaga on see ülimalt mõnus mugavusroog.

Ahjuroa valmistamiseks kasutasin ma Barilla risoni pastat, mis on väike, riisiterakese kujuline pasta. Tänu koos koore ja puljongiga ahjus küpsedes jääb see mõnusalt kreemine ja sobib kanalihaga väga hästi kokku. Soovitan kasutada kindlasti kanakintsuliha, kuna see on minu jaoks rohkem iseloomuga kui tavaline rinnafilee. Seega soovitan eelistada kindlasti kanakintsuliha -fileele. Selleks, et kogu roog saaks veel pisut särtsu juurde, siis maitsestasin enne vormi panekut kanalihad paraja koguse pestoga. Tänu sellele jääb kogu roog mõnusalt pestone. 

Kui Sa soovid vaadata selle roa valmimist videoretseptina, siis soovitan seda piiluda minu instagramist: VAATA SIIT!

PS! Üks oluline info veel! E-eugesta e-poes on oktoobris KÕIK Barilla tooted -30% soodsamad! Vajuta siia, et näha täpsemaid pakkumisi!  

Valmistamisaeg: 50 minutit
Kogus: neljale

1 sl toasooja võid
150 g risoni pastat (Barilla)
2 dl kanapuljongit
2 dl rõõska koort
2 küüslauguküünt
500 g kanakintsuliha
soola, pipart
100 g pestot (kasutasin Barillla pestot)
50 g mozzarellat (soovi korral)

Määri vormi põhjale või. Lisa pasta, vala juurde puljong ja rõõsk koor. Tõsta vormi poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta kanakintsuliha soola ja pipraga ning hõõru kokku pestoga, tõsta liha vormi. Küpseta rooga pöördõhurežiimil 175 kraadi juures umbes 40 minutit.

Soovi korral võid lisada ka mozzarellat, mis roal mõnusalt ära sulab. Laota murendatud mozzarella peale 5 minutit enne valmimist! 

 

Retsept valmis koostöös Eugesta Eestiga.


23. september 2025

Šokolaadi-vaarikakook

See kook on pisut erilisem, kuna kasutasin selle valmistamiseks ühe komponendina TЁRT kakaomassi. Kakaomass on siis šokolaadi “tooršokolaad” ehk puhas jahvatatud kakaoubadest saadud mass. Toatemperatuuril on see tahke ning näeb välja nagu tume šokolaadiplokk. Kui seda aga kuumutada, muutub see vedelaks pastaks (nagu sulatatud šokolaad). Sellele ei ole lisatud suhkruid ega lisaaineid ning seda kasutatakse šokolaadi valmistamiseks. Seega, sõltuvalt šokolaadi tüübist lisatakse kakaomassile teisi komponente. Ühesõnaga on see väga põnev tooraine, millega tutvuda ja mängida. Ma soovitan piiluda TЁRT kakaotoodete valikut koduelehel: tertkakao.ee Sealt leiab väga erineva valikuga kakaomasse, lisaks ka kakaopastat ja kakaod täiuslike kakaojookide valmistamiseks. 

Minul oli antud koogi valmistamisel kasutusel 100% käsitöö kakaomass Grenadast, mis on kergelt kirsise maitsega. Just väga sobiv ühe luksusliku koogi valmistamiseks. Mina kasutasin siin kakaomassi sulatamiseks kuuma vahukoort, mis peale valatuna muutus väga kiiresti kakaomassi ühtseks seguks. 

Kui antud koogist rääkida, siis siin said lõpptulemusena kokku šokolaad ja vaarikad ning pisut Vana Tallinna likööri, mis ideaalset kogu koogi maitset täiendab. See on mõnusalt rikkalik koogike, kus värsked vaarikad segunevad šokolaadivahuse massiga imepäraselt kokku. Koogi valmistamiseks on vaja väga vähe tooraineid ning tahenemiseks piisab ka kolmest tunnist. Ühesõnaga vägagi lihtne maius, mida võid mistahes ajal ette võtta.

Kui Sa soovid vaadata selle koogi valmistamist videoretseptina, siis piilu kindlasti ka minu Instagrami: vaata siit!

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 35 minutit + tahenemisaeg

Põhi:
275 g Domino küpsiseid
50 g võid, sulatatuna
1 sl hapukoort
näpuotsatäis soola

Täidis:
150 g TЁRT kakaomassi
350 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl Vana Tallinna likööri
50 g suhkrut
125 g vaarikaid

Peale:
vaarikaid, tüümiani, viigimarja, füüsalit

Purusta küpsised peeneks, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm) põhja ja äärtele. Tõsta külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Haki kakaomass peeneks. Kuumuta 150 ml koort keemiseni ja vala kakaomassile. Lase pisut seista ja sega siis ühtlaseks. Lisa liköör ja suhkur. Lase segul korralikult jahtuda. Vahusta järelejäänud 200 ml rõõska koort tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult jahtunud šokolaadimassiga.

Laota vaarikad koogipõhjale, selle peale tõsta valminud täidis. Silu see ühtlaseks ning tõsta külmkappi tahenema vähemalt kolmeks tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook.

Retsept valmis koostöös TЁRT kakaoga!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails