7. veebruar 2013

Patuselt hea juustukook Domino küpsistega, mis valmib 13 minutiga

Magusasoon tundub mul ikka veel viimasel ajal kadunud olevat ning pigem pööran pilgu soolase poole. Miks ma siis üldse kooke küpsetan? Eks ikka sellepärast, et näpud lihtsalt kibelevad miskit uut ja põnevat proovima. Eriti suur rõõm on veel siis, kui kook tuleb välja üleootuste hea, mida siis ka teistega jagada saab. Täpselt nii juhtus sellesama koogiga - see Domino küpsistega juustukook tuli kreemjas, täidlane, parajalt magus ja üleüldse täpselt selline, mille võtan kindlasti oma koogimenüüsse ka edaspidiseks. Kuna juba üks koogilõik on üsnagi kõhtutäitev, siis jätkus sellest koogist ka sõpradele-tuttavatelegi ja tegelikult sain juba paar vihjet, et millal ja kus seda kooki lähiajal valmistada võin.


Niisiis on tegemist ühe äärmiselt lihtsa ja kiirelt valmiva koogiga. Mul oli justkui juustukoogi isu, kuid väga palju mässata ei soovinud. Minu rõõmuks tuli kook täpselt selline nagu ideelt soovisin. Kooki ärgitas valmistama juba üks ammu siin blogis postitatud juustukoogiretsept, mis on tuntud kui hea ja alati toimiv koogiretsept. Niisiis veidi edasi mõeldes tuligi lõpptulemusena alljärgnev koogiretsept.Veel üks oluline asi: kui küpsetamata koogid peavad tavapäraselt külmas seisma üleöö, siis selle koogi kallale võib asuda ka juba 4 tundi pärast jahedas seismist.




Põhi:
1 pk (180g) šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Kate:
800 g toorjuustu, toasooja
200 g valget šokolaadi
100 g piimašokolaadi
1 pk (175g) domino küpsiseid

Purusta küpsised peeneks. Sulata või ning lisa segades küpsisepurule. Suru küpisepõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm) põhjale.

Sulata šokolaadid veevannil. Mikserda toorjuust lahti ning lisa (ise mikserdades) sulatatud šokolaad. Mikserda seni, kuni šokolaad on segunenud. Haki küpsised väiksemateks tükkideks ning sega sisse toorjuustutäidisele. Aseta täidis küpsisepõhjale ning lase külmas taheneda vähemalt 4 tundi. Serveermisel võid peale raputada kakaopulbrit ja riivitud šokolaadi.


69 kommentaari :

  1. Abikaasa saabub homme teisest maakera otsast koju ning on kaevanud, et kogu selle 2 nädala jooksul pole ta saanud head magustoitu.. nüüd tean, millega teda üllatada :)

    VastaKustuta
  2. Vastused
    1. Tere,

      tahtsin küsida, milliseid sokolaadiküpsiseid te kasutasite ja kui väikseks te domino küpsised tegite? Hetkel kasutasin ise Selga sokolaadimaitselisi küpsiseid ja dominod tegin käega väiksemateks tükkideks, voi oleksin pidanud mingit lisavahendit kasutama?

      ette tänades vastuse eest.

      Kustuta
    2. Minul olid kasutusel needsamad Selga küpsised. Domino küpsised olen tavaliselt hakkinud noaga väiksemaks. Käega purustades jäävad need veidi liiga suured.

      Kustuta
  3. Tuli imehea ning kaasa oli väga rahul :) Nägin täna suurt vaeva, et nii hommiku- kui lõunasöögi ajal ühe tükiga piirduda - kusjuures üldiselt ma toorjuustukookidest suures vaimustuses pole..
    Tegin väikesed omapoolsed muudatused: põhjaks kasutasin Domino küpsiste puru (koos kreemiga) segatuna veidikese toasooja võiga ning täidises kasutasin ainult piimašokolaadi (suurendasin vastavalt selle kogust).
    See kook on igatahes nüüd mu retseptide kuldvaramus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore kuulda:)

      Ma alguses mõtlesin ka, et põhjaks panen Domino küpsiseid, aga kuna tahtsin ikka toorjuustuga ka neid segada, siis poleks täidisesse üldse jagunud:)

      Kustuta
  4. kallis, hinnaks tuleb 15-16 eurot Soomes

    VastaKustuta
  5. Tõesti väga hea,kreemjas tort.Aplaus selle retsepti eest

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui meeldis, mina just tegin seda kooki uuesti paar päeva tagasi külaliste tulekuks. Nüüd vaid üks pisike tükike järel:)

      Kustuta
  6. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  7. Tegin valmis, panin külma ja nüüd peab homseni ootama, et süüa saaks (paneme küünla peale ja viime sünnipäevalapsele voodisse). Mul ei ole kahtlustki, et maitsev ei tule. Ja nii lihtne teha:)

    VastaKustuta
  8. Kas toorjuustu võiks nt poole koguse osas Mascarponega asendada? Sain siit inspiratsiooni ja plaanin seda Domino kooki teha aga kuna just suht hilju tegin ühe koogi mascarponega, siis mõtlesin, et huvitav kas ta sobiks sinna...`?

    Nurrimummu

    VastaKustuta
  9. Tere, kas toorjuustu võiks ricotta kohupiimakreemiga asendada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte. Tänu toorjuustule jääb see kook mõnusalt kreemjas ja nö tummine. Ricotta toorjuustu siiski ei asenda.

      Kustuta
  10. Ega ei oska öelda, kas annaks pool toorjuustust asendada nt kohupiimaga? Mu mees ütles et natuke liiga rammus on. Mulle endale täitsa meeldis ei olnud üleliia magus, aga selline päris rammus amps :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et võib täitsa proovida. Šokolaad aitab edukalt koogil taheneda.

      Kustuta
  11. Proovisin nii , et panin 400g toorjuustu ja 400g kohupiimakreemi ja šokolaadi panin 100g tumedat, 100g valget ja 100g piimašokolaadi ja põhjaks panin Kalevi piparkoogid, jõulukuuks väga mõnus amps. Ja kui pool kogusest panin kohupiima, sai parem mu meelest, ei olnud nii rammus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga hea soovitus ja aitäh tagasiside eest. Olen seda kooki korduvalt teinud ning järgmine kord katsetan ka kohupiimaga!

      Kustuta
    2. Ma lisasin põhja ja katte vahele jõhvikaid.Peale panin tuhksuhkrus jõhvikaid. Jõuludeks teeks glögist tarretise peale ;)

      Kustuta
    3. Ma lisasin põhja ja katte vahele jõhvikaid.Peale panin tuhksuhkrus jõhvikaid. Jõuludeks teeks glögist tarretise peale ;)

      Kustuta
  12. Sellest tuleb meie homsele sünnipäevalisele üks uhke kook! Kas oskad öelda, kas seda Farmi köögi toorjuustu sobiks kasutada? Paneksin paki seda ja ülejäänu seda kallimat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul ongi tavaliselt selles retseptis kasutusel Farmi köögi toorjuust;) Nii, et sobib küll.

      Kustuta
  13. Sünnipäevalaps maitses kooki, mõtles, ja ütles: "Tead, just sellist torti ma oma sünnipäevaks tahangi. Nüüd ja edaspidi :) ". Kuna sünnipäevalapsele ehk abikaasale meeldib väga vahukoor, siis lisasin koogi servale kauni vahukooretupsudest rea, mille omakorda kaunistasin üksikute jõhvikatega. Ja vot just need koos, vahukoor ja õige pisut jõhvikaid, lisasid I-le täiusliku täpi.

    VastaKustuta
  14. Plaanin ka seda kooki lähiajal teha, aga mul tekkis üks küsimus. Kui katteks kasutada kakod, siis kas see liiga mõru ei jää? Retseptis on ikka mõeldud seda "õiget", mõru kakod, jah?

    Ette tänades,
    Evelin :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõru kakaod jah:) Minu arvates ei jää, kuid kui kahtled võid ju lihtsalt tumedat riivitud šokolaadi koogile peale riivida:)

      Kustuta
    2. Siis ma tean, mõtlen veel selle üle, suur aitäh! :)

      Kustuta
  15. Väga mõnus ja kreemine kook jäi!
    Mina purustasin kaunistuseks Selga küpsiseid, mis põhja sisse läksid ja oli ka väga ok :)

    VastaKustuta
  16. Tere Ragne! Ei tea, kas välismaise Domino asemel saab ka Mesikäpa Dopsi küpsiseid kasutada? Iseenesest on nad sarnased, kas ka tulemus sama hea võib jääda?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja võib ikka, Olen isegi Mesikäpa Dops küpsiseid selle retsepti puhul kasutanud:)

      Kustuta
  17. Kas võib peale panna ka kirsse või mustikaid?

    VastaKustuta
  18. Teen seda kooki juba aastaid ja tõsi ta on...üldiselt kõigile meeldib :)

    VastaKustuta
  19. Kas sellele koogile kannataks ka suhkrumassi katet peale panna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pigem ei paneks. See kook on parajalt rammus ning suhkrumassi täiendav magusus ei mõjuks hästi.

      Kustuta
  20. Kook tuli väga ilus, kuid kuna ma pole väga suur toorjuustu fänn, siis mulle jäi see järelmaitse veidike häirima, et kas mascarponel seda pole? Mehele maitses aga väga, v-olla ongi asi vaid minus :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen seda kooki teinud enamasti Farmi toorjuustuga. Mascarpone on pehmem ja siidjam ning maitselt jääb kindlasti teistsugune. Ise olen siin retseptis just maitse tõttu eelistanud Farmi toodet. Maitsed on aga ju erinevad:) Milline toorjuust oli kasutusel?

      Kustuta
    2. Farmi köögi toorjuust.Ilmselt toorjuust peabki selline veidike hapukam olema :) aga eks pean ise selle maitsega harjuma. Igaljuhul teistele väga maitseb see tort :)

      Kustuta
    3. Ragne, see kook muutub seistes väga palju paremaks, et täna toorjuustu maitse üle ei käinud :). Igatahes seda kooki teen ma veel kindlasti: väga lihtne ja maitsev :).

      Kustuta
    4. Kas olete teinud antud kooki ka Philadelphia toorjuustuga? :)

      Kustuta
    5. Ja, olen küll teinud. Philadelphiaga jääb kooktulemus veelgi kreemisem, seetõttu soovitan kindlasti proovida:)

      Kustuta
  21. Leidin selle retsepti juhuslikult ja olin meeldivalt üllatunud kui lihtne ja vähenõudev see on. Nüüdseks on seda proovitud teha ja külalistelegi pakutud. Sain positiivsete kommentaaride osaliseks. Tänud retsepti jagamise eest ja jõudu edaspidiseks! :)

    VastaKustuta
  22. Kui tahan teha seda 26cm vormi, siis kudas kogustega on? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellisel juhul tuleb kogused korrutada 1,4ga:)

      Kustuta
  23. Tere Ragne :)

    Sooviks teada kui ma tahaks 24 cm vormi tegema et kui suure kogused pean tegema :)?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen 24 cm vormi kasutamisel kogused samaks jätnud. Kook tuleb pisut madalam, aga see ei häiri. Kui soovid aga sama kõrget kooki, siis korruta retseptis antud kogused 1,2ga :)

      Kustuta
  24. Tere

    Retseptis ei ole suhkrut, kas kook jääb ikka magusapoolne?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      See kook jääb kindlasti ikka magus, kuna siin annavad suhkru asemel magusust retseptis kasutatavad šokolaadid:)

      Kustuta
  25. Tere, tundub ikka väga ahvatlev kook olevat, kas üleliia magus ei ole?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks see oleneb sellest, kui suur magusasõber oled. Aga koogi kohta ei tohiks küll olla:)

      Kustuta
    2. ... ja muidugi saab seda kooki ju alati vastavalt oma maitsele timmida, vähendades šokolaadi sisaldust!

      Kustuta
  26. Väga-väga hea kook ja lihtne teha ka! Üleliia magus ei ole minu arvates, pigem lihtsalt väga rammus, üle ühe tüki süüa ei jõua eriti :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, eks see kook rammus, aga sama jätkubki kauemaks;)

      Kustuta
  27. Tere mitmega peaksin kogused korrutama ,kui soovin pakkuda 20-le inimesele.Aitäh

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Kuna kook on rammus, siis retseptis antud kogustest saab u 12 viilu. Soovitan aga 20-le inimesele kooki tehes teha selle kandilisse vormi ning kogused korrutaga 1,5ga:)

      Kustuta
    2. Kas see kandiline peaks siis olema ca 30*25cm vorm?

      Kustuta
    3. Sellise vormiga tehes tuleb kook pisut õhem, kui pildil, aga kandilise koogi jaoks ma arvan, et on täitsa sobiv:)

      Kustuta
  28. Tere, kas põhja küpsised võib ka blendris puristada? või siis tuleb liiga pudi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, ikka võib - mida peenem seda parem:)

      Kustuta
  29. Mis siis saab kui katte sisse ka näiteks mustikaid panna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja ikka võib panna. Kuna see kate jäb pigem tihkem, siis mustikad seda vedelaks ei muuda:)

      Kustuta
  30. Tere Ragne,
    tegin koogi retsepti järgi valmis, ainus erinevus oli see, et koogi sisse ei pannud valget šokolaadi (ainult 100g piimašokolaadi). Mõtlesin, et tahaksin katta koogi valgešokolaadi glasuuri ja maasikatega. Mis sa arvad sellest ideest? Kas valgele šokolaadile peaks sulatamisel lisama ka mingid lisaainet - et ta jääks pehmem koogi peal?

    VastaKustuta
  31. Tere,

    Soovitan valmistada glasuur vahukoorega, siis jääb selline parajalt pehme. Vaid šokolaadi kasutades jääb lõpptulemus liialt kõva. Kuumuta 1 dl vahustamata vahukoort potis keemiseni, tõsta tulelt. Lisa šokolaaditükid (u 75g) ning lase koore sisse sulada. Seejärel sega lusikaga segu ühtlaseks ning vala siis koogile. Üldiselt lasen u 10 minutit enne koogile valamist veel jahtuda niisama:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails