11. juuli 2025

Majoneesi-pestomarinaad linnulihale

Kui Sa otsid üht väga lihtsat marinaadiretsepti, mis sobib suurepäraselt linnulihale, siis siin see nüüd on. Selle marinaadi valmistamisel ei saa ebaõnnestuda! Selle retsepti peaosalisteks on majonees ja pesto, mis kergele linnulihale väga lihtsasti maitseid jagavad. Hoia liha marinaadis vähemalt 3 tundi, et linnuliha jõuaks maitseid koguda. Kuid loomulikult võid kanaliha marinaadi pista juba eelmisel õhtul, et see siis üleöö veelgi korralikumalt maitsestuks. 

Ma ise kasutan grillimiseks alati kanakintsuliha. Rinnafilee on minu jaoks kuidagi nii tuim ja ühenäoline. Kintsuliha on oluliselt mitmekülgsem, mahlasem ja ka lõpptulemusena parem. Muidugi võid kasutada marinaadis mistahes endale sobivat linnuliha.

Kui juba grillimiseks läheb siis kindlasti eemalda üleliigne marinaad lihalt, eriti just sibulaviilud, mis grillides võivad lihtsasti kõrbema minna!

Vaata kindlasti ka selle piruka valmistamivideot koos ühe mõnusa loosimängu soovitusega minu instagramist: vajuta siia!

Kogus: 4-6le

800g-1 kg kanakintsuliha
soola

Marinaad:
2 sl pestot
1 sibul,
viilutatuna
1 sl magusat sinepit
3-4 sl majoneesi (Hellmann´s)
1 sl laimist pressitud mahla
musta pipart

Sega omavahel marinaadikomponendid, lisa maitseks pisut musta pipart. Tõsta kintsulihatükid marinaadi ja sega korralikult, et liha saaks ilusti marinaadiseguga kokku. Tõsta liha külmkappi maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks, veel parem on lasta sel maitsestuda üleöö. Pool tundi enne grillima asumist tõsta linnuliha toatemperatuurile.

Vahetult enne grillima asumist maitsesta liha kergelt soolaga. Eemalda lihalt üleliigne marinaad ja küpseta liha grillil mõlemalt poolt valmis. 

 

 Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmann´s.


26. juuni 2025

Dubai šokolaadi juustukook

Nagu nimest juba aru saada, siis selle koogi valmimisel on mu inspiratsiooniallikaks Dubai šokolaad. Mulle isiklikult on see maius vägagi meeltmööda ning seetõttu valmis sellest ka üks mõnus küpsetamata koogike. Mulle meeldib selle maiuse puhul ülimõnus tekstuur, kus kataifi tainas annab mõnusalt krõbedust, samas pistaatsipasta lisab kreemisust ja ülihead pähklis mekki. Kui kogu see kupatus lisada veel ühe komponendina koogi koostisesse, siis saab lõpptulemusena valmis vägagi meeldejääv koogike.

Sellel koogil on brownie moodi nätske põhi, kreemine juustutäidist ja siis veel Dubai šokolaadist inspireeritud täidis, mida katab šokolaad ja vaarikad. Mmmõõõnus! Soovitan proovida!

PS! Retsept ilmus ka minu köögirubriigis ajakirjas Naisteleht.  

Valmistamisaeg: 1 tund + tahenemisaeg
Kogus: 12le

Põhi:
250 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
200 g valget šokolaadi
1 dl vahukoort

Pistaatsiatäidis:
200 g kataifi tainast
3-4 sl võid
175 g pistaatsiapastat

Kate:
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi (56%)
75 g piimašokolaadi

Peale:
pistaatsiapastat, -pähkleid, vaarikaid

Peenesta küpsised, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (Ø24cm). Täidise valmistamiseks sega toorjuustu kausis lahti, lisa vanillisuhkur. Sulata šokolaaditükid veevannil ja sega ühtlaseks. Lisa segades toorjuustusegusse. Kõige viimasena vahusta koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustusegusse. Laota täidis vormi küpsisepõhjale.

Rebi ülessulatatud kataifi tainas väiksemateks tükkideks. Sulata pannil või ja prae kataifi selles kuldpruuniks. Tõsta pliidilt ja sega juurde pistaatsiapasta. Laota valminud segu vormi.

Katte jaoks kuumuta koor keemiseni. Lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks ja nirista kate koogile. Lase koogil jahedas taheneda vähemalt 6 tundi. Vahetult enne serveerimist nirista koogile pistaatsiapasta, lisa hakitud pähklid ja vaarikad. 

 


12. juuni 2025

Juustu-lõhepirukas

Siin on retsept ühe tõeliselt mahlase piruka valmistamiseks. Sellele pirukale on maitsvat katet ikka kuhjaga lisatud, mistõttu on see omajagu toitev amps. Loomulikult on see hea soojana, aga maitseb hästi ka jahtunult. See piruka võid valmis teha ahjus, aga veel parem, kui kasutad valmistamiseks grilli, nii saab see pirukas juurde veel ka kergelt suitsuse meki. Väga maitsev! Kui otsustad grilli kasuks, siis ma soovitan küpsetada pirukat võimalusel grilli ülemisel restil. Nii ei kõrbe pirukapõhi ära ning kate küpseb soovitult mõnusalt kuldseks.

Pirukapõhjana kasutasin ma Gruusia leiba, millel tuleb õhukese kihina ülemine osa ära lõigata. Seda ülemist saiaosa siin retseptis enam vaja ei lähe, seega võid seda poolt kasutada oma äranägemise järgi. Ma soovitan selle samuti grillil krõbedaks küpsetada ning määrida seejärel peale võid ja mett (ja lisaks pisut kaneeli). Mis puutub aga retseptis kasutatavasse alumisse ossa, siis sellele tuleb peale määrida mõnda kastet, et kate hiljem paremini haakuks. Mina lisasin peale Hellmann´s BBQ kastet, mis annab juurde kerget suitsust maitset. 

Ja mis puutub täidisesse, siis see tuleb lihtsalt üleütlemata maitsev. Lisaks külmsuitsulõhele, oli siin kattes täiendavaks komponendiks ka marineeritud šampinjonid. Neid on poes konserviriiulitel ilusti olemas, isegi erinevaid versioone. Sidumiseks on vajalik hapukoor ja taaskord Helmann´si paks majonees.

Vaata kindlasti ka selle piruka valmistamivideot koos ühe mõnu loosimänguga minu instagramist: vajuta siia!


Kogus: 2-4le
Valmimisaeg: 10 minutit + küpsemisaeg

1 Gruusia leib
3-4 sl BBQ kastet (Hellmann´s)

Kate:
75 g sinihallitusjuustu
125 g külmsuitsulõhet
125 g marineeritud šampinjone
100 g riivjuustu + peale ca 50 g
2 sl värsket tilli, hakituna
2 sl hapukoort
75 g majoneesi (Hellmann´s)
soola, pipart

Murenda sinihallitusjuust ja tükelda lõhe ning šampinjonid. Sega katte ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Lõika Gruusia leival õhukese kihina ülemine osa ära. Määri alumisele poolele kaste. Selle peale laota kate. Küpseta pirukat fooliumi peal grillil (võimalusel ülaosas) kuni see on pealt kuldne.

Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmanns.


6. juuni 2025

Pistaatsia-vaarikarull

Selle uue koogiretseptiga tervitan oma uut köögiabilist, milleks on Electroluxi imeilus köögikombain. Mina, suure tainasegajana ja igasugu koogikreemide valmistajana suutsin ma oma eelmise köögikombaini lõpuks katki teha. Seega, on mul selle uue masina üle kohe eriti suur rõõm. Oma olemuselt lihtne masin, mis aga tänu lisavidinatele pakub meeldivalt palju võimalusi. Sel on 2 mahukat kaussi, mida saad tänu kaasasolevale kaanele kasutada koheselt ka kergitamiseks. Sel on erinevad otsikud, mis aitavad vahustada, segada täidiseid ja valmistada erinevaid tainaid jne. Saad valida väga aeglase kiirusastme või siis ülikiire segamise vahel (skaalavahemik 1-10). Kusjuures olenemata valitud kiirusest on antud masina müratase meeldivalt vaikne. Ja olgem ausad – suures osas mängis köögikombaini valikul rolli ka selle välimus;) Ahjaa...otsiku töötamisel lülitub sisse ka led-valgustus, et kausis oleva segu valmisolekut/konsistentsi näha. Lisaks avastasin, et sel masinal on all ka iminapad, mis reaalselt töötavad ja kinnituvad suurepäraselt tasapinnale. Masina kohta leiad täiendavat infot siit: https://www.electrolux.ee/kitchen/small-kitchen-appliances/kitchen-machines/kitchen-machine/e6km1-4owt/



Ja nüüd liigume ühe mõnusa koogiretsepti juurde. See on pistaatsiakreemi ja vaarikatega täiustatud rullbiskviit. Mõnusalt kreemja sisu ja õhulise ümbrisega koogike, mis maitseb väga hästi. Õnnestumiseks ei ole vaja samuti erilisi soovitusi. Tuletan meelde vaid seda, et rullbiskviiti tehes ära seda üle küpseta ning ahjust tulles ära liialt kaua oota selle rullikeeramisega. Nimelt on ahjust tulles biskviit mõnusalt elastne, jahtudes aga muutub tugevamaks, mistõttu on seda keerulisem rulli keerata. Muus osas on aga kõik meeldivalt lihtne!

 

 

Vaata biskviidi valmistamist minu instagramist SIIT


Kogus: 10le
Valmistamisaeg: 40 min + tahenemisaeg


Rullbiskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,5 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
piima (immutamiseks)


Täidis:
200 g toasooja toorjuustu (soovitavalt Philadelphia)
300 g kohupiimapastat
3 sl (kuhjaga) pistaatsiapastat
100g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl vahukoort (35%)
150 g vaarikaid

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja lisa segades munasegule. Mikserda kergelt läbi, et kõik seguneks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (26x37cm) ja küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 12-15 minutit ehk kuni biskviit on pealt kuldne. Tõsta ahjust ja kummuta biskviit teisele puhtale küpsetuspaberile, millele on peale raputatud tuhksuhkrut. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja immuta biskviiti kergelt piimaga.

Täidise valmistamiseks sega toorjuust esmalt lahti, lisa kohupiimapasta, pistaatsiapasta ja suhkrud. Mikserda ühtlaseks. Vahusta vahukoor vahule ja lisa ülejäänud segule. Määri kreem biskviidile, lisa vaarikad ja keera seejärel biskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase toatemperatuuril seista 10 minutit ja tõsta siis külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit meelepäraselt


 

Postitus sündis koostöös Electroluxiga.

21. mai 2025

Salaami-juustusalat

Siin on üks erakordselt maitsev ja lihtne salat, mida olen viimasel ajal väga tihti teinud. Esiteks valmib see
reaalselt umbes 15 minutiga. Teiseks, ei ole vaja maitsestamisega siin vaeva näha, sest salatikomponentide
hulgas on kõvajuust ja salaami, mis siia rooga ohtralt maitset jagavad. Ja muidugi lisab täiendavat maitset
kaste! Seega ei pea muretsema, et see salat kuidagimoodi üksluine jääb.

 


Nagu eelnevalt mainisin, siis on ühe olulise komponendina siis kasutusel Džiugase pikantne kõvajuust (12kuud).
See annab kergelt juustuse maitse ja olemuse. Salat on suurepärane just sellisel juhul, kui kokkamiseks palju
aega ei ole. Seega soovitan kõik vajalikud komponendid eelnevalt kappi varuda ja edasine on juba kõik väga
lihtne.

 

 

Kogus: neljale Valmistamisaeg: 15 minutit


pool jääsalatipead

paar peotäit Rooma salati lehti
220 g salaamit
250 g mozzarellat
1 purk (400g) konserveeritud kikerherneid
100 g kõvajuustu, riivituna (Džiugas)


Kaste:
125 g majoneesi
25 ml oliiviõli
1 tl magusat sinepit
1 tl mett
0,25 tl cayenne´i pipart
0,25 tl musta pipart


Tükelda salatilehed. Lõika salaami peeneteks ribadeks, rebi mozzarella tükkideks. Loputa ja nõruta kikerherned.
Sega kõik salatikomponendid omavahel kokku. Lisa salatile majonees. Sega ülejäänud kastmeained omavahel ja
nirista samuti salatile. Sega ja serveeri.

 

 Retsept valmis koostöös Džiugas Eestiga!


6. aprill 2025

Minu lemmik panna cotta

Panna cotta on imeline magustoit, mis saab valmis väga vähese vaevaga. See magustoit sobib igasse hooaega! Mulle meeldib selle kreemjas, kuid samas kerge olemus. Vastavalt oma soovidele võid maiusele peale lisada moosi või värskeid marju. Kusjuures, ma ei soovita lisada sellele magustoidule liiga palju ja maitselt liialt domineerivat moosikihti, sest see kaotab kerge ja maheda panna cotta täielikult enda alla. Pigem lisada moosi kerge täiendusen

Kes pelgavad želatiini, siis põhjuseta. Ma ise eelistan želatiinilehti -pulbrile, sest nii on õnnestumine alati garanteeritud! Želatiinipulbrid on tihtipeale väga erineva tarretumisvõimega, mistõttu ei pruugi lõpptulemus alati soovitult taheneda. 

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit + tahenemisaeg

3 želatiinilehte
külma vett
400 ml vahukoort
100 ml täispiima
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
 

Pane želatiinilehed külma vette paisuma umbes 7-10 minutiks. Samal ajal kuumuta potis vahukoor ja täispiim, lisa suhkrud ning sega segunemiseni.

Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja tõsta kuuma kooresegusse, sega kiirelt ühtlaseks. Lase segul jahtuda 5-10 minutit ning jaota see siis nelja klaasi. Lase toatemperatuuril 1-2 tundi jahtuda. Seejärel tõsta külmkappi täielikuks tahenemiseks (selleks kulub umbes 4-6 tundi). Kaunista ja serveeri!

PS! Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht, mille köögirubriigis jagan ma iganädalaselt rohkelt erinevaid toiduretsepte!


24. märts 2025

Parmesaniküpsised

Ma pean ütlema, et need on ühed mõnusad juustumaitsega küpsised. Kergelt muredad ja samas seest meeldivalt juustused. Tugevalt juustuse maitse tekitamiseks kasutasin Džiugase pikantset kõvajuustu (18kuud). See annab juurde parajalt särtsu nii, et kohe on tunda, et tegemist on juustuküpsistega. Seda on ikka parasjagu, seega ei pea juustust küpsist süües lootusetult juustu maitset taga otsima. Oluline on tainasse juust kindlasti peene riivipoolega riivida. Nii laiub see ilusti kogu küpsises.

Kusjuures, selle taina võid vabalt külmkappi valmis teha ning selle siis 3-4 päeva jooksul küpsetamiseks ära kasutada. Kui soovid kohe küpsiseid valmistada, siis arvesta, et tainas peaks vähemalt 30 minutit enne küpsetamist külmkapis seisma. Nii on lõpptulemus mõnusalt murenev. 


Ma ise eelistan sedasorti küpsiste valmistamisel kasutada pisut suuremaid küpsisevorme. Soovi korral võid küpsised välja vormida mistahes küpsisevormiga. Ütleme nii, et need juustuampsud on imehead, sobivad niisama krõbistamiseks, piknikule, metsamatkale või siis autoreisile. 

Kogus: ca 35 küpsist (oleneb küpsiste suurusest)
Valmistamisaeg: ettevalmistused 10 min / külmkapis 30 min / küpsetamiseks 15 min

150 g nisujahu
0,5 tl soola
1 tl kuivatatud tüümiani
100 g Džiugase kõvajuustu
125 g külma võid
2 sl külma vett
munakollane (pealt määrimiseks)

Küpsiste valmistamiseks sega omavahel jahu, sool ja tüümian. Riivi juust peene riivipoolega ja lisa kuivainetele. Lisa ka võitükid ja näpi sõrmede abil jahuga kokku. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks tainapalliks. Paki tainas toidukilesse ja tõsta külmkappi vähemalt 30 minutiks.

Seejärel rulli tainas jahusel pinnal õhemaks (mitte liiga õhukeseks). Lõika tainast küpsisevormiga välja tainaringid ja tõsta ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munakollasega. Küpseta 170 kraadi juures 13-15 minutit. 

 
Retsept valmis koostöös Džiugase juustutoodetega!

23. märts 2025

Krõmpsuv kurgisalat tahiiniga

See kurgisalat on mõnusalt krõmpsuv ja nii maitserohke. Lisaboonusena saab see ääretult lihtsasti valmis. Ma soovitan salati enne serveerimist panna külmkappi, sest külmkapikülmalt on see amps parim. Loomulikult võid valmistamiseks kasutada ka kurki, mis on äsja külmkapist võetud.

Soovi korral võid salatisse lisada ka hakitud tšillit, mis annab kerget vürtsikust. Ja ühe soovitusena soovitan lõplikult maitsestada salati kindlasti soola ja veidikese suhkruga. Nii on kurgisalatil parajalt maitset. Söö niisama või paku lisandina grillitud linnuliha kõrvale.Vaata ka minu instagramist retseptivideot: SIIT.


Valmistamisaeg: 10 minutit

1 suur kurk
1 sl (kuhjaga) tahiinit
2 sl majoneesi
2-3 sl sojakastet
2 tl seesamiseemneid
soola, suhkrut (maitsestamiseks)

Pane õhukesteks viiludeks lõigatud kurk koos teiste komponentidega kaussi. Aseta kausile peale taldrik ja raputa kaussi korralikult, et kõik seguneks. Lisa maitseks soola ja suhkrut. Serveeri tilli ja seesamiseemnetega. 


14. märts 2025

Eriline apelsinikeeks ... majoneesiga

Keeksifännid peavad seda küpsetist kindlasti proovima. See on õhuline, pehme ja apelsinine. Kusjuures, kui sööjad kuulevad, et selle valmistamiseks on kasutatud majoneesi, siis keegi ei seda ei usu. Majonees lisab sellele küpsetisele õhulisust ja pehmust ning toob eriti hästi esile apelsinise maitse. Kui üldjuhul sisaldavad keeksiretseptid tavaliselt parajas koguses võid, siis siinses retseptis seda kasutatud ei ole. Mulle maitseb see keeks oma lihtsa ja klassikalise maitse poolest ja ma usun, et palju keesisõbrad nõustuvad minuga – lihtsates maitsetes peitub võlu. 

Selles retseptis kasutasin ma Tarplani „Peakoka majoneesi”. See asendab võid ning muudab lõpptulemuse meeldivalt mahlaseks ja kohevaks. Ei pea pelgama, et magusas küpsetises on kasutusel majonees. Lõppmaitses majoneesi maitset tunda ei ole, sest majonees on vajalik just sobiva tekstuuri andmiseks küpsetisele. 

See keeks on maitsev koheselt, kuid ei kaota oma mahlasust ka järgmiseks päevaks. Pigem on see keeks järgmisel päeval veidi isegi mahlasem. Lisaboonusena on tegemist väga lihtsasti valmiva küpsetisega, mille retsept nõuab vaid asjade kokkusegamist!

Vaata minu instagramist ka selle apelsinikeeksi retseptivideot: vajuta siia!

Mitmele: kuuele-kaheksale
Valmistamisaeg: 10 min + küpsemisaeg u 55 min

200 g suhkrut
175 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl vanillisuhkrut
225 g majoneesi
125 ml piima
2 muna
1 apelsini riivitud koor

Glasuur
4 sl tuhksuhkrut
apelsinist pressitud mahla

Sega kuivained omavahel. Pane majonees ja piim kaussi ja klopi ühtlaseks. Lisa majoneesisegule kuivained, lisa munad, apelsinikoor ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi(mahutavusega 1,5l) ja küpseta pöördõhurežiimil 175 kraadi juures 50-60 minutit.

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkrule tasapisi juurde apelsinimahl, kuni saavutad kergelt voolava segu. Nirista glasuur keeksile. Kaunista ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Tarplani Kaubanduse OÜ!


6. märts 2025

Pudingu-kohupiimakook

Lubagem esitleda üht kooki, mis on kerge, mahe ja lausa sõltuvusttekitavalt maitsev. Tegemist on küpsetamata koogikesega, kus tummise küpsisepõhja peal laiub 2 mahlast täidisekihti. Esimeseks kihiks on valgest šokolaadist ja vaarikapüreest valmistatud kohupiimatäidis, mida omakorda katab maitsev vaarika-mascarpone puding. Kõik kokku on üks ideaalne maitsete kombo, mille lõpptulemusel on see koogike meeldivalt kerge ja õhuline. 

Retseptis kasutatud vaarika-mascarpone puding on Valio üks uusimaid tooteid. Maitselt meenutab see puding kõige positiivsemas mõttes miskipärast pisut lapsepõlve oma magusa maitse ja täidlase olemusega. Mulle tuli seda pudingut proovides esmalt meelde pingviinijäätis! Ühesõnaga on tegemist vägagi mõnus pudinguga, mis sobib sellistesse küpsetamata kookidesse suurepäraselt, samuti aga ka lisandiks (jäätise asemel) õuna- šokolaadikoogile või klassikalisele keeksile.

PS! Selle koogi võid julgelt 2 päeva enne serveerimist valmis teha.

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg ööpäev

Põhi:
300 g digestive küpsiseid
näpuotsatäis kaneeli
125 g võid, sulatatuna
2 sl hapukoort

Täidis:
150 g valget šokolaadi
300 g kohupiimapastat
50 g vaarika toormoosi
2 pk (460g) Valio vaarika-mascarpone pudingut
2 želatiinilehte
1 sl vett

Purusta küpsised peeneks puruks. Lisa kaneel, või, hapukoor ja sega ühtlaseks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhja ja äärtele.

Täidise valmistamiseks sulata šokolaaditükid veevannil, sega ühtlaseks. Sega omavahel kohupiim ja toormoos, lisa segades sulašokolaad. Laota täidis koogipõhjale ja tõsta kook külmkappi.

Sega puding kausis lahti. Pane želatiinilehed külma vette paisuma umbes 7 minutiks. Seejärel pane kaussi 1 sl keevat vett. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja tõsta keevasse vette. Sega kiirelt lahustumiseni. Tõsta paar lusikatäit pudingut želatiinisegusse temperatuuride ühtlustamiseks. Seejärel sega želatiinisegu ülejäänud pudinguga. Laota pudingutäidis koogile kõige peale. Tõsta kook külmkappi ja lase taheneda vähemalt järgmise päevani. Kaunista ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Valioga!


20. veebruar 2025

Täidetud kartulid sinihallitusjuustu ja rannakarpidega

Kui Sa pole ammu täidetud kartuleid valmistanud, siis soovitan selle valmistamise kindlasti ette võtta. Tuleb tunnistada, et sedasorti roa puhul on tegemist ühe lõpmata mõnusa mugavustoiduga, mida võid valmistada mistahes ajal. Sobib sama hästi nii argipäevaks kui ka pidupäevaks peolauale.

Mis selle toidu puhul veel hea – täidise saad kokku segada vastavalt oma maitsemeeltele või sellele, mis parasjagu külmkapis ärakasutamist vajab. Mina valmistasin lihtsa hapukoorest ja sinihallitusjuustust valmiva täidise, millel lisandiks peal tšillise ja küüslauguse mekiga rannakarbid. Ohhh juudas küll, kui hea kombo see on. Mõelge ise – ahjus soola ja oliiviõliga küpsetatud kartul, millel lisandiks kergelt sidruniga maitsestatud hapukooretäidis ning mida katavad maitserohked rannakarbid. Imeline! Kui soovid, siis võid tegelikult ka täidisesse segada juurde pisut rannakarpe. Mina eelistan isiklikult seda varianti, kus rannakarbid laiuvad kõige peal, aga kõik oleneb maitsemeeltest. Ja nne täidise lisamist soovitan kartulitesse lisada ka veidi võid ja soola. Või teeb lõppmaitse veelgi rikkalikumaks!

Pean mainima, et kui valmistad täidist, siis maitsesta see korralikult,vajadusel võid pisut juurde segada ka rannakarpidest järgijäävat marineerimisvedelikku.

PS! Eelnevalt marineeritud rannakarbid leiad kauplustest Marwi kaubamärgi alt Selveri, Rimi ja Prisma kauplustest. Sedasorti rannakarbid on juba eelnevalt kõik ilusti puhastatud ja maitsestatud, mistõttu on neid väga mugav kasutada ka pasta valmistamisel, salatites, suppides või lisandiks võileibadel. 

Kui soovid vaadata seda retsepti videoõpetusena, siis leiad selle retseptivideo minu instagramist SIIT!

Kogus: 4 tk
Valmimisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg 1 tund

4 suuremat kartulit
oliiviõli
(mere)soola

Täidis:
125 g hapukoort
2 sl tilli
50 g sinihallitusjuustu (murendatud või riivitud)
1 sidruni riivitud koor
1-2 tl kappareid
soola, pipart, suhkrut

Peale:
1 pk Marwi rannakarpe tšilli-küüslaugu
kappareid
tilli
soola, pipart

Puhasta kartulid (ära koori!) ja tõsta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ja raputa peale parajas koguses soola. Keeruta kartuleid vormi, et kõik saaks õliseguga kokku. Küpseta kartuleid 200 kraadi juures umbes 1 tund või seni kuni need on pehmed ja pealt kuldpruunid.

Vahepeal valmista täidis, selleks pane kõik komponendid järgemööda kaussi, maitsesta soola, pipra ning suhkruga ja sega ühtlaseks.

Küpsenud kartulitele tee noaga peale risti sisselõige. Suru kartulitele, et läbi ristlõike tekiks ruum täidise lisamiseks (võid soolaga maitsestada ka kergelt kartuli seest ja lisada soovi korral võid). Aseta kartulitesse valmistatud täidis, lisa katteks peale rannakarpe, pisut kappareid ja tilli. Raputa peale soola ja pipart. Serveeri!

Postitus valmis koostöös ettevõttega JP Foods.


6. veebruar 2025

Vastlakuklid moosipontšikust

Siin üks imelihtne idee, kui soovid kiiresti valmistada maitsvaid vastlakukleid. Nimelt soovitan ma kukliks kasutada moositäidisega pontšikuid, mida müüakse erinevate toidukaupluste kondiitrilettides. Kuna pontšik on hästi õhuline ja kohev, siis on ka lõpptulemusena vastlakukkel mõnusalt pehme ja kerge. Moosi täiendavalt lisama ei pea, kuna see on juba pontšikus peidus. Loomulikult võid täiendavalt täidiseks lisada moosi, pudingut või muid lisandeid, aga kui soovid seda kõige klassikalisemat täidist, siis täida pontšik vaid vahukoorega.

Valmistamisaeg: 7 minutit
Kogus: 4 kuklit

4 moositäidisega pontšikut
3 detsiliitrit vahukoort
1–2 teelusikatäit tuhksuhkrut

Lõika pontšikutel ülemine osa ehk mütsike ära. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks ja täida sellega kuklid. Pane peale eelnevalt äralõigatud mütsike. Ongi valmis!


23. jaanuar 2025

Mahlane krevetipirukas (skageni võiku ainetel)

Ma usun, et see pirukas meeldib paljudele. Ma olen taolises stiilis eelküpsetatud põhjaga pirukaid teinud varemgi, aga seesuguse täidisega on see esmakordne. Sõin hiljuti ühes kohvikus skageni võileiba ning sedasorti krevettidest pungil võileivakate on ju imehea. Rohkelt krevette, sulatatud juustu, majoneesi ja veel mõned lisandid, mis kõik kuhjatud eelküpsetatud juustuse kattega pirukapõhjale. No ütleme nii, et see maitseb suurepäraselt ja on kindlasti kõikide mereannifännide lemmik. Hea pakkuda külalistele ja sobib ka argipäeval niisama valmistamiseks. See valmib vähese ajaga ning sobib söömiseks koheselt. 
 

Selles pirukas võtavad peaosalise rolli krevetid. Kasutasin piruka valmistamiseks Marwi soolvees krevette. Kuna mulle meeldib nendega kindlasti mitte koonerdada, siis ühte pirukasse läks kaks karpi krevette. Ühe karbitäie nõrutatud krevette segasin täidisesse ja teise karbi krevette laotasin kõige peale. Oli meeldivalt piisav:) PS! Marwi kaubamärgi alt leiab vägagi meeldivas valikus erinevaid mereande. Kui Sa soovid tutvuda täpsema tootevalikuga, siis külasta kodulehte: jpfoods.eu/et/marwi
 

Kasutasin pärmi-lehttainast, seda läheb umbes 300 g. Seega on kõige arukam võtta ühes tükis juba valmis rullitud tainas, millest siis lõigata piruka tarbeks 300 g jupp. Sellest samast saadki valmistada krevetipiruka. Ülejäänud tainast tee näiteks kaneeli- või kardemonirulle. Rohkem ei teagi miskit soovitada, kui vaid ... mõnusat pirukategu!

Kogus: 1 pirukas, millest saab 8 pirukaruutu.
Valmimisaeg: 25 minutit

Pirukapõhi:
300 g pärmi-lehttainast
4 sl sulatatud juustu
50 g riivjuustu
1 munakollane (määrimiseks)

Täidis:
1 karp (300g) krevette soolvees (Marwi)
2 sl majoneesi
100 g sulatatud juustu
2 sl tilli, hakituna
1 sidruni riivitud koor
u 1 sl sidrunist pressitud mahla
2 sl hapukoort
soola, pipart

Peale:
1 karp (300g) krevette soolvees (Marwi)
kalamarja, tilli, sidruniviile

Laota valmisrullitud tainas tööpinnale ja tee sellesse noaga mööda ääri sisselõige (umbes 2 cm laiuselt), ilma tainast läbi lõikamata. Määri need ääred lahtiklopitud munakollasega. Seejärel määri taina keskmine osa kokku sulatatud juustuga ja raputa peale riivitud juustu. Küpseta pirukapõhja 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit.

Samal ajal pane kaussi 1 karp nõrutatud krevette, lisa ülejäänud ained ja sega segamini. Maitsesta! Laota täidis küpsenud pirukapõhjale (ääred jäta katmata). Laota peale veel 1 karp nõrutatud krevette. Lisa kaunistuseks peale kalamarja, tilli ja sidruniviile. 


Postitus valmis koostöös ettevõttega JP Foods.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails