10. oktoober 2025

Ühes vormis valmiv kana-pastaroog

Selle retsepti märksõnaks on „lihtne argipäevaroog”, kuna sobib tõepoolest ideaalselt ühe kiire ja toitva lõuna- või siis õhtusöögi valmistamiseks. See on roog, kus kõik saab valmis ühes ahjuvormis. Lõpptulemuseks on mõnusalt kreemine ja maitserohke roog. Kusjuures, selle toidu ettevalmistusteks kulub maksimaalselt 10 minutit, ülejäänud töö teeb ära ahjukuumus. Ühesõnaga on see ülimalt mõnus mugavusroog.

Ahjuroa valmistamiseks kasutasin ma Barilla risoni pastat, mis on väike, riisiterakese kujuline pasta. Tänu koos koore ja puljongiga ahjus küpsedes jääb see mõnusalt kreemine ja sobib kanalihaga väga hästi kokku. Soovitan kasutada kindlasti kanakintsuliha, kuna see on minu jaoks rohkem iseloomuga kui tavaline rinnafilee. Seega soovitan eelistada kindlasti kanakintsuliha -fileele. Selleks, et kogu roog saaks veel pisut särtsu juurde, siis maitsestasin enne vormi panekut kanalihad paraja koguse pestoga. Tänu sellele jääb kogu roog mõnusalt pestone. 

Kui Sa soovid vaadata selle roa valmimist videoretseptina, siis soovitan seda piiluda minu instagramist: VAATA SIIT!

PS! Üks oluline info veel! E-eugesta e-poes on oktoobris KÕIK Barilla tooted -30% soodsamad! Vajuta siia, et näha täpsemaid pakkumisi!  

Valmistamisaeg: 50 minutit
Kogus: neljale

1 sl toasooja võid
150 g risoni pastat (Barilla)
2 dl kanapuljongit
2 dl rõõska koort
2 küüslauguküünt
500 g kanakintsuliha
soola, pipart
100 g pestot (kasutasin Barillla pestot)
50 g mozzarellat (soovi korral)

Määri vormi põhjale või. Lisa pasta, vala juurde puljong ja rõõsk koor. Tõsta vormi poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta kanakintsuliha soola ja pipraga ning hõõru kokku pestoga, tõsta liha vormi. Küpseta rooga pöördõhurežiimil 175 kraadi juures umbes 40 minutit.

Soovi korral võid lisada ka mozzarellat, mis roal mõnusalt ära sulab. Laota murendatud mozzarella peale 5 minutit enne valmimist! 

 

Retsept valmis koostöös Eugesta Eestiga.


23. september 2025

Šokolaadi-vaarikakook

See kook on pisut erilisem, kuna kasutasin selle valmistamiseks ühe komponendina TЁRT kakaomassi. Kakaomass on siis šokolaadi “tooršokolaad” ehk puhas jahvatatud kakaoubadest saadud mass. Toatemperatuuril on see tahke ning näeb välja nagu tume šokolaadiplokk. Kui seda aga kuumutada, muutub see vedelaks pastaks (nagu sulatatud šokolaad). Sellele ei ole lisatud suhkruid ega lisaaineid ning seda kasutatakse šokolaadi valmistamiseks. Seega, sõltuvalt šokolaadi tüübist lisatakse kakaomassile teisi komponente. Ühesõnaga on see väga põnev tooraine, millega tutvuda ja mängida. Ma soovitan piiluda TЁRT kakaotoodete valikut koduelehel: tertkakao.ee Sealt leiab väga erineva valikuga kakaomasse, lisaks ka kakaopastat ja kakaod täiuslike kakaojookide valmistamiseks. 

Minul oli antud koogi valmistamisel kasutusel 100% käsitöö kakaomass Grenadast, mis on kergelt kirsise maitsega. Just väga sobiv ühe luksusliku koogi valmistamiseks. Mina kasutasin siin kakaomassi sulatamiseks kuuma vahukoort, mis peale valatuna muutus väga kiiresti kakaomassi ühtseks seguks. 

Kui antud koogist rääkida, siis siin said lõpptulemusena kokku šokolaad ja vaarikad ning pisut Vana Tallinna likööri, mis ideaalset kogu koogi maitset täiendab. See on mõnusalt rikkalik koogike, kus värsked vaarikad segunevad šokolaadivahuse massiga imepäraselt kokku. Koogi valmistamiseks on vaja väga vähe tooraineid ning tahenemiseks piisab ka kolmest tunnist. Ühesõnaga vägagi lihtne maius, mida võid mistahes ajal ette võtta.

Kui Sa soovid vaadata selle koogi valmistamist videoretseptina, siis piilu kindlasti ka minu Instagrami: vaata siit!

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 35 minutit + tahenemisaeg

Põhi:
275 g Domino küpsiseid
50 g võid, sulatatuna
1 sl hapukoort
näpuotsatäis soola

Täidis:
150 g TЁRT kakaomassi
350 ml rõõska koort (35%)
1-2 sl Vana Tallinna likööri
50 g suhkrut
125 g vaarikaid

Peale:
vaarikaid, tüümiani, viigimarja, füüsalit

Purusta küpsised peeneks, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm) põhja ja äärtele. Tõsta külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Haki kakaomass peeneks. Kuumuta 150 ml koort keemiseni ja vala kakaomassile. Lase pisut seista ja sega siis ühtlaseks. Lisa liköör ja suhkur. Lase segul korralikult jahtuda. Vahusta järelejäänud 200 ml rõõska koort tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult jahtunud šokolaadimassiga.

Laota vaarikad koogipõhjale, selle peale tõsta valminud täidis. Silu see ühtlaseks ning tõsta külmkappi tahenema vähemalt kolmeks tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook.

Retsept valmis koostöös TЁRT kakaoga!



16. september 2025

Kreemine juustupasta kukeseentega

Argipäevaks igati sobiv pastaroog, kuna valmib hetkega. Selle roa krooniks on trühvlimaitseline sulatatud juust, mis kogu roale trühvlile omast maitset annab. See on Valio uudistoode, mis on minu arvates täiesti geniaalne. Mõnusalt maitserohke ja põnev, lisaboonusena saad seda kasutada kokkamisel nii paljudes erinevates toitudes. 

See pastaroog on lihata, kuid selle asemel täiendavad pastat vastavalt hooajale kuldkollased kukeseened. Muul ajal kasuta endale meelepäraseid seeni.

Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 15 minutit

200 g pastat (farfalline)
soola, pipart
1 sl võid
õli
175 g kukeseeni
2 küüslauguküünt, peeneks hakituna
2 tl kappareid (soovi korral)
1 dl rõõska koort (35%)
125 g Alma trühvlimaitselist sulatatud juustu
2 sl Alma Forte kõvajuustu, riivituna
peoätis basiilikulehti
1 tl sidruni riivitud koort

Serveerimiseks peale:
hakitud Kreeka pähkleid, oliiviõli,
basiilikulehti, kõvajuustu

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta lohakalt.

Sulata pannil või ja pisut õli. Tõsta pannile kukeseened (suuremad seened lõika tükkideks) ja küpseta neid minutjagu. Seejärel lisa hakitud küüslauguküüned ja kapparid. Prae seente pehmenemiseni. Vala juurde rõõsk koor, lisa sulatatud juust. Sega juustu sulamiseni. Tõsta pannile eelnevalt keedetud pasta, lisa peene riiviga riivitud kõvajuust, basiilikulehed ja sidrunikoor. Sega kõik läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koheselt!

Retsept valmis koostöös Valioga!




 


11. september 2025

Kardemonisaiakesed

Kes suudaks vastu panna pehmetele kardemonisaiakestele! Need tulevad mahlased, maitserikkad, kardemonised, seest kergelt nätsked ja pealt parasjagu krõbedad. Ega nende küpsetiste valmistamine keeruline ole, kuid lihtsalt on vaja meeles pidada mõningasi nippe ja soovitusi.

Esiteks olen ma seesuguste kaneeli- ja kardemonisaiakeste puhul kasutanud niisket pöördõhku. Loomulikult võib neid küpsetada ka tavalise režiimiga ja ka vaid pöördõhku kasutades, kuid niiske pöördõhuga jäävad küpsetised mahlasemad. Mu enda Electroluxi ahi on mul juba mitmeid aastaid olnud ja ka sellel oli juba see funktsioon olemas. Seega, vaata oma ahi üle, et mis võimalused sel on. Niisket pöördõhku soovitan ma igaljuhul proovida ja katsetada. Mis see on? Ütleme nii, et kui tavalise pöördõhu puhul puhub ventilaator niiskuse ära, siis selle puhul hoiab ahi hoopis niiskust kinni, mistõttu on saiakesed mahlasemad ja pehmemad. Kui juba ahjufunktsioonidest rääkida, siis kindlasti soovitan ma osta ahju, kus on olemas pürolüüs ehk isepuhastusfunktsioon. Nii lemmik asi minu Electroluxi ahjul! See lihtsalt teeb elu nii mugavaks, hoiab aega kokku ning tänu isepuhastusele aitab hoida ahju sisemust pidevalt nagu uuena. Ahi ENNE ja PÄRAST:


Loomulikult on nende saiakeste valmistamisel oluline, et kõik komponendid oleksid toatemperatuuril. Kui kasutad kuivpärmi (nagu retseptis antud), siis piima võib kuumutada pisut soojemaks kui käesoojaks. See paneb kuivpärmi paremini tööle. Taina sõtkumiseks võta aega. Võid teha seda kätega, kuid muidugi on mugavam seda teha köögikombaini abil, kus tainakonksud teevad tööd olulisemalt efektiivsemalt ja tublimalt, kui käed seda teha suudaksid. 

Taina edukaks kerkimiseks hoia seda umbes 45 kraadises ahjusoojas. Nii on ühtlane soojus tagatud (ilma tuuletõmbeta) ja nii võid kindel olla, et tainas ilusti kerkib. Täidises kasuta kindlasti toasooja võid, nii saad selle kreemi hõlpsamini ülejäänud maitseainetega kokku segada. Ja kardemoniga koonerdada ei tohi!

PS! Hetkel kehtib electrolux.ee kodulehel sooduskood! Kasuta ostu sooritamisel koodi Ragne15, millega saad -15% allahindlust kogu väikemasinate kategooriast (v.a lisatarvikud). 

Kui Sa soovid vaadata, kuidas neid kardemonisaiakesi täpsemalt voltida ja kuidas need valmivad, siis vaata retseptiõpetust minu Instagramist: VAATA SIIT!



Valmistamisaeg: ca 1 tund
Kogus: 9 tk

7 g kuivpärmi
100 g suhkrut
1 tl soola
250 ml piima
450 g nisujahu
100 g toasooja võid

Täidis:
100 g toasooja võid
75 g suhkrut
3 sl kardemoni
1 tl kaneeli

Peale:
1 tl kardemoni
2 tl suhkrut

Peale määrimiseks:
1 lahtiklopitud muna

Sega kausis pärm, suhkur ja sool. Kuumuta piim potis käesoojaks ning lisa segades pärmisegule. Seejärel lisa jahu ning hakka tainast kätega (või köögikombaini kasutades) sõtkuma. Lisa või ja sõtku kõik ühtlaseks siidiseks tainaks. Kata anum rätikuga ning kergita tainast 45 kraadises ahjus 30-40 minutit. Sõtku tainas läbi ning rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks.

Sega täidiseained omavahel ja määri tainale. Tõsta tainas lühemast otsast teise poole peale ja lõika pikuti välja 1 cm laiused ribad. Rulli nendest ribadest kordamööda sõrmede vahel saiakesed (vaata õpetust minu videost SIIT). Tõsta ahjuplaadile, määri saiakesed üle lahtiklopitud munaga ja puista neile peale kardemoni-suhkrusegu. Küpseta saiakesi (niiske) pöördõhuga režimil 175 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Lase jahtuda. Ahjust välja võttes, võid saiakesi pintseldada keevast veest ja suhkrust kokkusegatud siirupiga. Head isu!

Postitus sündis koostöös Electroluxiga.


19. august 2025

Kodused kaneeliküpsised

Ühed mõnusalt krõbedad ja kodused kaneeliküpsised peaksid kuuluma iga küpsisefänni retseptivaramusse. Lisaks heale maitsele saavad need küpsised ilma suurema vaevata valmis, koosnevad lihtsatest komponentidest ning õnnestuvad alati! Mõnusat küpsisetegu!

Nende küpsiste valmimist näed minu Instagramist ka videoretseptina: VAATA SIIT!


 
 

Valmistamisaeg: 30 minutit 

Kogus: umbes 22 tk

200 g toasooja võid
200 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl kaneeli
2 muna
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl maisi- või kartulitärklist
näpuotsatäis soola

Kate:
6 sl suhkrut
3 tl kaneeli

Mikserda või, suhkrud ja kaneel omavahel ühtlaseks seguks. Lisa ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja lisa või-segule. Mikserda ühtlaseks. PS! Tainas jääb kergelt kleepuv!

Sega katte komponendid omavahel. Vormi tainast pisikesed pallikesed (ca 22 tk) ja keeruta neid suhkru-kaneelisegus. Tõsta pallikesed ahjuplaadile ja küpseta neid 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Soovi korral võid jahtunud küpsistele peale niristada šokolaadi ja raputada üle pähklipuruga!

*Retsept valmis koostöös kirjastusega Eesti Raamat ja nende hiljuti ilmunud raamatuga "Cinnamon Fallsi saladus".  

 


2. august 2025

Pudingutäidisega vaarikakook

Seda kooki on suvisel ajal ideaalne valmistada. See on mõnusa koogipõhja ja ohtra pudingutäidisega, mis kaetud ja magusate vaarikatega. Tegelikult pean ma tunnistama, et selle koogipõhja retsept on mul kasutusel väga tihti. See on mõnusalt pehme ja keeksilaadne, mistõttu kasutan seda tihti erinevate kihiliste kooki/tortide valmistamisel. Selle tainas on lõpptulemusena pehme ja siidine ning pole olnud juhust, et see mul läbi ei küpseks või siis jääks kuidagimoodi ebaõnnestunult tihke.


Selle koogiga on nii, et võimalusel tee see valmis serveermispäeval või siis päev enne. Kui otsustad selle päev varem valmis teha, siis oleks parem, kui uuristad koogisisu välja ja täidad selle pudingu ja vaarikatega ikkagi serveerimispäeval! Koogi valmistamisvideot vaata minu Instagramist: SIIT.

Nagu piltidelt näha võib, siis mu truu köögiabiline on mul viimasel ajal tihedasti kasutusel. Täpsemalt saab minu Electroluxi köögikombainist lugeda ka SIIT (koos imehea rullbiskviidiretseptiga). Antud masina kohta leiad täiendavat infot ka Electroluxi lehelt. 

PS! Ja tegelikult on mul suur rõõm öelda, et hetkel kehtib electrolux.ee kodulehel sooduskood. Kasuta ostu sooritamisel koodi “Ragne15” , millega saad -15% allahindlust kogu väikemasinate kategooriast (va lisatarvikud).

Valmistamisaeg: 1 tund
Kogus: 8le

Põhi:
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
3 muna
0,5 dl piima
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
ca 250 g pudingut (soovi korral vanilli- ja kakaopudingut võrdselt)

Kate:
vaarikaid, mustikaid, tuhksuhkrut

Vahusta või suhkrute ja soolaga. Lisa ükshaaval munad ja seejärel piim. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa segades ülejäänud tainaga. Vala tainas 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 25 minutit. Lase jahtuda.

Uurista koogilt sisemus välja (selle saad niisama ära süüa:)) Tõsta koogi sisse puding ning määri see laiali. Selle peale laota marjad ning raputa peale tuhksuhkrut.

Postitus sündis koostöös Electroluxiga.


28. juuli 2025

Piparmündine Eton Mess

Jah, ma tean, et mul on siin blogis üleval juba paar Eton Mess retsepti, aga tegemist on nii lihtsa ja hea magustoiduga, et ma arvan, et alati võib selliseid retsepte veel rohkem olla. Seekord on see kergelt õhetama paneva piparmündise maitsega, milles täienduseks veel tumeda šokolaaditükid.

Eton Mess on muidugi ehe suvise aja magustoit, sest valmistamiseks on vaja omajagu värskeid marju. Kuna hetkel on kohtumas maasika- ja vaarikahooaeg, siis kasutasin sedapuhku mõlemaid marju. Vaarikate äratuntav maitse ja maasikate mahlasus on nii mõnus kooslus!  
(Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 23.07).


Valmistamisaeg: 20 minutit

Kogus: neljale-kuuele

4 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
100 g beseed
300 g värskeid maasikaid ja vaarikaid
50 g tumedat šokolaadi
väike peotäis piparmündilehti


Peale:
marju, šokolaadipuru

 

Vahusta koor vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Purusta käte vahel besee, tükelda marjad, haki šokolaad ja piparmünt ning lisa need segades vahukoorele. Laota valminud segu pokaalidesse või ühele suurele alusele. Kaunista ja serveeri! 


11. juuli 2025

Majoneesi-pestomarinaad linnulihale

Kui Sa otsid üht väga lihtsat marinaadiretsepti, mis sobib suurepäraselt linnulihale, siis siin see nüüd on. Selle marinaadi valmistamisel ei saa ebaõnnestuda! Selle retsepti peaosalisteks on majonees ja pesto, mis kergele linnulihale väga lihtsasti maitseid jagavad. Hoia liha marinaadis vähemalt 3 tundi, et linnuliha jõuaks maitseid koguda. Kuid loomulikult võid kanaliha marinaadi pista juba eelmisel õhtul, et see siis üleöö veelgi korralikumalt maitsestuks. 

Ma ise kasutan grillimiseks alati kanakintsuliha. Rinnafilee on minu jaoks kuidagi nii tuim ja ühenäoline. Kintsuliha on oluliselt mitmekülgsem, mahlasem ja ka lõpptulemusena parem. Muidugi võid kasutada marinaadis mistahes endale sobivat linnuliha.

Kui juba grillimiseks läheb siis kindlasti eemalda üleliigne marinaad lihalt, eriti just sibulaviilud, mis grillides võivad lihtsasti kõrbema minna!

Vaata kindlasti ka selle piruka valmistamivideot koos ühe mõnusa loosimängu soovitusega minu instagramist: vajuta siia!

Kogus: 4-6le

800g-1 kg kanakintsuliha
soola

Marinaad:
2 sl pestot
1 sibul,
viilutatuna
1 sl magusat sinepit
3-4 sl majoneesi (Hellmann´s)
1 sl laimist pressitud mahla
musta pipart

Sega omavahel marinaadikomponendid, lisa maitseks pisut musta pipart. Tõsta kintsulihatükid marinaadi ja sega korralikult, et liha saaks ilusti marinaadiseguga kokku. Tõsta liha külmkappi maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks, veel parem on lasta sel maitsestuda üleöö. Pool tundi enne grillima asumist tõsta linnuliha toatemperatuurile.

Vahetult enne grillima asumist maitsesta liha kergelt soolaga. Eemalda lihalt üleliigne marinaad ja küpseta liha grillil mõlemalt poolt valmis. 

 

 Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmann´s.


26. juuni 2025

Dubai šokolaadi juustukook

Nagu nimest juba aru saada, siis selle koogi valmimisel on mu inspiratsiooniallikaks Dubai šokolaad. Mulle isiklikult on see maius vägagi meeltmööda ning seetõttu valmis sellest ka üks mõnus küpsetamata koogike. Mulle meeldib selle maiuse puhul ülimõnus tekstuur, kus kataifi tainas annab mõnusalt krõbedust, samas pistaatsipasta lisab kreemisust ja ülihead pähklis mekki. Kui kogu see kupatus lisada veel ühe komponendina koogi koostisesse, siis saab lõpptulemusena valmis vägagi meeldejääv koogike.

Sellel koogil on brownie moodi nätske põhi, kreemine juustutäidist ja siis veel Dubai šokolaadist inspireeritud täidis, mida katab šokolaad ja vaarikad. Mmmõõõnus! Soovitan proovida!

PS! Retsept ilmus ka minu köögirubriigis ajakirjas Naisteleht.  

Valmistamisaeg: 1 tund + tahenemisaeg
Kogus: 12le

Põhi:
250 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
200 g valget šokolaadi
1 dl vahukoort

Pistaatsiatäidis:
200 g kataifi tainast
3-4 sl võid
175 g pistaatsiapastat

Kate:
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi (56%)
75 g piimašokolaadi

Peale:
pistaatsiapastat, -pähkleid, vaarikaid

Peenesta küpsised, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (Ø24cm). Täidise valmistamiseks sega toorjuustu kausis lahti, lisa vanillisuhkur. Sulata šokolaaditükid veevannil ja sega ühtlaseks. Lisa segades toorjuustusegusse. Kõige viimasena vahusta koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustusegusse. Laota täidis vormi küpsisepõhjale.

Rebi ülessulatatud kataifi tainas väiksemateks tükkideks. Sulata pannil või ja prae kataifi selles kuldpruuniks. Tõsta pliidilt ja sega juurde pistaatsiapasta. Laota valminud segu vormi.

Katte jaoks kuumuta koor keemiseni. Lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks ja nirista kate koogile. Lase koogil jahedas taheneda vähemalt 6 tundi. Vahetult enne serveerimist nirista koogile pistaatsiapasta, lisa hakitud pähklid ja vaarikad. 

 


12. juuni 2025

Juustu-lõhepirukas

Siin on retsept ühe tõeliselt mahlase piruka valmistamiseks. Sellele pirukale on maitsvat katet ikka kuhjaga lisatud, mistõttu on see omajagu toitev amps. Loomulikult on see hea soojana, aga maitseb hästi ka jahtunult. See piruka võid valmis teha ahjus, aga veel parem, kui kasutad valmistamiseks grilli, nii saab see pirukas juurde veel ka kergelt suitsuse meki. Väga maitsev! Kui otsustad grilli kasuks, siis ma soovitan küpsetada pirukat võimalusel grilli ülemisel restil. Nii ei kõrbe pirukapõhi ära ning kate küpseb soovitult mõnusalt kuldseks.

Pirukapõhjana kasutasin ma Gruusia leiba, millel tuleb õhukese kihina ülemine osa ära lõigata. Seda ülemist saiaosa siin retseptis enam vaja ei lähe, seega võid seda poolt kasutada oma äranägemise järgi. Ma soovitan selle samuti grillil krõbedaks küpsetada ning määrida seejärel peale võid ja mett (ja lisaks pisut kaneeli). Mis puutub aga retseptis kasutatavasse alumisse ossa, siis sellele tuleb peale määrida mõnda kastet, et kate hiljem paremini haakuks. Mina lisasin peale Hellmann´s BBQ kastet, mis annab juurde kerget suitsust maitset. 

Ja mis puutub täidisesse, siis see tuleb lihtsalt üleütlemata maitsev. Lisaks külmsuitsulõhele, oli siin kattes täiendavaks komponendiks ka marineeritud šampinjonid. Neid on poes konserviriiulitel ilusti olemas, isegi erinevaid versioone. Sidumiseks on vajalik hapukoor ja taaskord Helmann´si paks majonees.

Vaata kindlasti ka selle piruka valmistamivideot koos ühe mõnu loosimänguga minu instagramist: vajuta siia!


Kogus: 2-4le
Valmimisaeg: 10 minutit + küpsemisaeg

1 Gruusia leib
3-4 sl BBQ kastet (Hellmann´s)

Kate:
75 g sinihallitusjuustu
125 g külmsuitsulõhet
125 g marineeritud šampinjone
100 g riivjuustu + peale ca 50 g
2 sl värsket tilli, hakituna
2 sl hapukoort
75 g majoneesi (Hellmann´s)
soola, pipart

Murenda sinihallitusjuust ja tükelda lõhe ning šampinjonid. Sega katte ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Lõika Gruusia leival õhukese kihina ülemine osa ära. Määri alumisele poolele kaste. Selle peale laota kate. Küpseta pirukat fooliumi peal grillil (võimalusel ülaosas) kuni see on pealt kuldne.

Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmanns.


6. juuni 2025

Pistaatsia-vaarikarull

Selle uue koogiretseptiga tervitan oma uut köögiabilist, milleks on Electroluxi imeilus köögikombain. Mina, suure tainasegajana ja igasugu koogikreemide valmistajana suutsin ma oma eelmise köögikombaini lõpuks katki teha. Seega, on mul selle uue masina üle kohe eriti suur rõõm. Oma olemuselt lihtne masin, mis aga tänu lisavidinatele pakub meeldivalt palju võimalusi. Sel on 2 mahukat kaussi, mida saad tänu kaasasolevale kaanele kasutada koheselt ka kergitamiseks. Sel on erinevad otsikud, mis aitavad vahustada, segada täidiseid ja valmistada erinevaid tainaid jne. Saad valida väga aeglase kiirusastme või siis ülikiire segamise vahel (skaalavahemik 1-10). Kusjuures olenemata valitud kiirusest on antud masina müratase meeldivalt vaikne. Ja olgem ausad – suures osas mängis köögikombaini valikul rolli ka selle välimus;) Ahjaa...otsiku töötamisel lülitub sisse ka led-valgustus, et kausis oleva segu valmisolekut/konsistentsi näha. Lisaks avastasin, et sel masinal on all ka iminapad, mis reaalselt töötavad ja kinnituvad suurepäraselt tasapinnale. Masina kohta leiad täiendavat infot siit: https://www.electrolux.ee/kitchen/small-kitchen-appliances/kitchen-machines/kitchen-machine/e6km1-4owt/



Ja nüüd liigume ühe mõnusa koogiretsepti juurde. See on pistaatsiakreemi ja vaarikatega täiustatud rullbiskviit. Mõnusalt kreemja sisu ja õhulise ümbrisega koogike, mis maitseb väga hästi. Õnnestumiseks ei ole vaja samuti erilisi soovitusi. Tuletan meelde vaid seda, et rullbiskviiti tehes ära seda üle küpseta ning ahjust tulles ära liialt kaua oota selle rullikeeramisega. Nimelt on ahjust tulles biskviit mõnusalt elastne, jahtudes aga muutub tugevamaks, mistõttu on seda keerulisem rulli keerata. Muus osas on aga kõik meeldivalt lihtne!

 

 

Vaata biskviidi valmistamist minu instagramist SIIT


Kogus: 10le
Valmistamisaeg: 40 min + tahenemisaeg


Rullbiskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,5 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
piima (immutamiseks)


Täidis:
200 g toasooja toorjuustu (soovitavalt Philadelphia)
300 g kohupiimapastat
3 sl (kuhjaga) pistaatsiapastat
100g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl vahukoort (35%)
150 g vaarikaid

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja lisa segades munasegule. Mikserda kergelt läbi, et kõik seguneks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (26x37cm) ja küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 12-15 minutit ehk kuni biskviit on pealt kuldne. Tõsta ahjust ja kummuta biskviit teisele puhtale küpsetuspaberile, millele on peale raputatud tuhksuhkrut. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja immuta biskviiti kergelt piimaga.

Täidise valmistamiseks sega toorjuust esmalt lahti, lisa kohupiimapasta, pistaatsiapasta ja suhkrud. Mikserda ühtlaseks. Vahusta vahukoor vahule ja lisa ülejäänud segule. Määri kreem biskviidile, lisa vaarikad ja keera seejärel biskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase toatemperatuuril seista 10 minutit ja tõsta siis külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit meelepäraselt


 

Postitus sündis koostöös Electroluxiga.

21. mai 2025

Salaami-juustusalat

Siin on üks erakordselt maitsev ja lihtne salat, mida olen viimasel ajal väga tihti teinud. Esiteks valmib see reaalselt umbes 15 minutiga. Teiseks, ei ole vaja maitsestamisega siin vaeva näha, sest salatikomponentide hulgas on kõvajuust ja salaami, mis siia rooga ohtralt maitset jagavad. Ja muidugi lisab täiendavat maitset kaste! Seega ei pea muretsema, et see salat kuidagimoodi üksluine jääb.

 

Nagu eelnevalt mainisin, siis on ühe olulise komponendina siis kasutusel Džiugase pikantne kõvajuust (12kuud). See annab kergelt juustuse maitse ja olemuse. Salat on suurepärane just sellisel juhul, kui kokkamiseks palju aega ei ole. Seega soovitan kõik vajalikud komponendid eelnevalt kappi varuda ja edasine on juba kõik väga lihtne.

 

 

Kogus: neljale 
Valmistamisaeg: 15 minutit

pool jääsalatipead
paar peotäit Rooma salati lehti
220 g salaamit
250 g mozzarellat
1 purk (400g) konserveeritud kikerherneid
100 g kõvajuustu, riivituna (Džiugas)

Kaste:
125 g majoneesi
25 ml oliiviõli
1 tl magusat sinepit
1 tl mett
0,25 tl cayenne´i pipart
0,25 tl musta pipart

Tükelda salatilehed. Lõika salaami peeneteks ribadeks, rebi mozzarella tükkideks. Loputa ja nõruta kikerherned. 

Sega kõik salatikomponendid omavahel kokku. Lisa salatile majonees. Sega ülejäänud kastmeained omavahel ja nirista samuti salatile. Sega ja serveeri.

 

 Retsept valmis koostöös Džiugas Eestiga!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails