28. juuli 2025

Piparmündine Eton Mess

Jah, ma tean, et mul on siin blogis üleval juba paar Eton Mess retsepti, aga tegemist on nii lihtsa ja hea magustoiduga, et ma arvan, et alati võib selliseid retsepte veel rohkem olla. Seekord on see kergelt õhetama paneva piparmündise maitsega, milles täienduseks veel tumeda šokolaaditükid.

Eton Mess on muidugi ehe suvise aja magustoit, sest valmistamiseks on vaja omajagu värskeid marju. Kuna hetkel on kohtumas maasika- ja vaarikahooaeg, siis kasutasin sedapuhku mõlemaid marju. Vaarikate äratuntav maitse ja maasikate mahlasus on nii mõnus kooslus!  
(Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 23.07).


Valmistamisaeg: 20 minutit

Kogus: neljale-kuuele

4 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
100 g beseed
300 g värskeid maasikaid ja vaarikaid
50 g tumedat šokolaadi
väike peotäis piparmündilehti


Peale:
marju, šokolaadipuru

 

Vahusta koor vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Purusta käte vahel besee, tükelda marjad, haki šokolaad ja piparmünt ning lisa need segades vahukoorele. Laota valminud segu pokaalidesse või ühele suurele alusele. Kaunista ja serveeri! 


11. juuli 2025

Majoneesi-pestomarinaad linnulihale

Kui Sa otsid üht väga lihtsat marinaadiretsepti, mis sobib suurepäraselt linnulihale, siis siin see nüüd on. Selle marinaadi valmistamisel ei saa ebaõnnestuda! Selle retsepti peaosalisteks on majonees ja pesto, mis kergele linnulihale väga lihtsasti maitseid jagavad. Hoia liha marinaadis vähemalt 3 tundi, et linnuliha jõuaks maitseid koguda. Kuid loomulikult võid kanaliha marinaadi pista juba eelmisel õhtul, et see siis üleöö veelgi korralikumalt maitsestuks. 

Ma ise kasutan grillimiseks alati kanakintsuliha. Rinnafilee on minu jaoks kuidagi nii tuim ja ühenäoline. Kintsuliha on oluliselt mitmekülgsem, mahlasem ja ka lõpptulemusena parem. Muidugi võid kasutada marinaadis mistahes endale sobivat linnuliha.

Kui juba grillimiseks läheb siis kindlasti eemalda üleliigne marinaad lihalt, eriti just sibulaviilud, mis grillides võivad lihtsasti kõrbema minna!

Vaata kindlasti ka selle piruka valmistamivideot koos ühe mõnusa loosimängu soovitusega minu instagramist: vajuta siia!

Kogus: 4-6le

800g-1 kg kanakintsuliha
soola

Marinaad:
2 sl pestot
1 sibul,
viilutatuna
1 sl magusat sinepit
3-4 sl majoneesi (Hellmann´s)
1 sl laimist pressitud mahla
musta pipart

Sega omavahel marinaadikomponendid, lisa maitseks pisut musta pipart. Tõsta kintsulihatükid marinaadi ja sega korralikult, et liha saaks ilusti marinaadiseguga kokku. Tõsta liha külmkappi maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks, veel parem on lasta sel maitsestuda üleöö. Pool tundi enne grillima asumist tõsta linnuliha toatemperatuurile.

Vahetult enne grillima asumist maitsesta liha kergelt soolaga. Eemalda lihalt üleliigne marinaad ja küpseta liha grillil mõlemalt poolt valmis. 

 

 Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmann´s.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails