Seda kooki on suvisel ajal ideaalne valmistada. See on mõnusa koogipõhja ja ohtra pudingutäidisega, mis kaetud ja magusate vaarikatega. Tegelikult pean ma tunnistama, et selle koogipõhja retsept on mul kasutusel väga tihti. See on mõnusalt pehme ja keeksilaadne, mistõttu kasutan seda tihti erinevate kihiliste kooki/tortide valmistamisel. Selle tainas on lõpptulemusena pehme ja siidine ning pole olnud juhust, et see mul läbi ei küpseks või siis jääks kuidagimoodi ebaõnnestunult tihke.
Selle koogiga on nii, et võimalusel tee see valmis serveermispäeval või siis päev enne. Kui otsustad selle päev varem valmis teha, siis oleks parem, kui uuristad koogisisu välja ja täidad selle pudingu ja vaarikatega ikkagi serveerimispäeval! Koogi valmistamisvideot vaata minu Instagramist: SIIT.
Nagu piltidelt näha võib, siis mu truu köögiabiline on mul viimasel ajal tihedasti kasutusel. Täpsemalt saab minu Electroluxi köögikombainist lugeda ka SIIT (koos imehea rullbiskviidiretseptiga). Antud masina kohta leiad täiendavat infot ka Electroluxi lehelt.
PS! Ja tegelikult on mul suur rõõm öelda, et hetkel kehtib electrolux.ee kodulehel sooduskood. Kasuta ostu sooritamisel koodi “Ragne15” , millega saad -15% allahindlust kogu väikemasinate kategooriast (va lisatarvikud).
Valmistamisaeg: 1 tund
Kogus: 8le
Põhi:
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
3 muna
0,5 dl piima
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
ca 250 g pudingut (soovi korral vanilli- ja kakaopudingut võrdselt)
Kate:
vaarikaid, mustikaid, tuhksuhkrut
Vahusta või suhkrute ja soolaga. Lisa ükshaaval munad ja seejärel piim. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa segades ülejäänud tainaga. Vala tainas 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 25 minutit. Lase jahtuda.
Uurista koogilt sisemus välja (selle saad niisama ära süüa:)) Tõsta koogi sisse puding ning määri see laiali. Selle peale laota marjad ning raputa peale tuhksuhkrut.
Postitus sündis koostöös Electroluxiga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar