Selle uue koogiretseptiga tervitan oma uut köögiabilist, milleks on Electroluxi imeilus köögikombain. Mina, suure tainasegajana ja igasugu koogikreemide valmistajana suutsin ma oma eelmise köögikombaini lõpuks katki teha. Seega, on mul selle uue masina üle kohe eriti suur rõõm. Oma olemuselt lihtne masin, mis aga tänu lisavidinatele pakub meeldivalt palju võimalusi. Sel on 2 mahukat kaussi, mida saad tänu kaasasolevale kaanele kasutada koheselt ka kergitamiseks. Sel on erinevad otsikud, mis aitavad vahustada, segada täidiseid ja valmistada erinevaid tainaid jne. Saad valida väga aeglase kiirusastme või siis ülikiire segamise vahel (skaalavahemik 1-10). Kusjuures olenemata valitud kiirusest on antud masina müratase meeldivalt vaikne. Ja olgem ausad – suures osas mängis köögikombaini valikul rolli ka selle välimus;) Ahjaa...otsiku töötamisel lülitub sisse ka led-valgustus, et kausis oleva segu valmisolekut/konsistentsi näha. Lisaks avastasin, et sel masinal on all ka iminapad, mis reaalselt töötavad ja kinnituvad suurepäraselt tasapinnale. Masina kohta leiad täiendavat infot siit: https://www.electrolux.ee/kitchen/small-kitchen-appliances/kitchen-machines/kitchen-machine/e6km1-4owt/
Vaata biskviidi valmistamist minu instagramist SIIT!
Kogus: 10le
Valmistamisaeg: 40 min + tahenemisaeg
Rullbiskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,5 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
piima (immutamiseks)
Täidis:
200 g toasooja toorjuustu (soovitavalt Philadelphia)
300 g kohupiimapastat
3 sl (kuhjaga) pistaatsiapastat
100g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl vahukoort (35%)
150 g vaarikaid
Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja lisa segades munasegule. Mikserda kergelt läbi, et kõik seguneks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (26x37cm) ja küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 12-15 minutit ehk kuni biskviit on pealt kuldne. Tõsta ahjust ja kummuta biskviit teisele puhtale küpsetuspaberile, millele on peale raputatud tuhksuhkrut. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja immuta biskviiti kergelt piimaga.
Täidise valmistamiseks sega toorjuust esmalt lahti, lisa kohupiimapasta, pistaatsiapasta ja suhkrud. Mikserda ühtlaseks. Vahusta vahukoor vahule ja lisa ülejäänud segule. Määri kreem biskviidile, lisa vaarikad ja keera seejärel biskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase toatemperatuuril seista 10 minutit ja tõsta siis külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit meelepäraselt
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar