31. juuli 2015

Saagem tuttavaks - imeline gluteenivaba laimi-kondenspiimakook!

Paar kuud tagasi poes ringi uudistades sattusin ma ühe põneva toote peale - kookospiimast valmistatud kondenspiim, mille valmistamiseks on kasutatud vaid kookospiima, roosuhkrut ja soola. Ma olen tohutu kookose maitse austaja ning seetõttu ei olnud kahtlustki, et see toode mul koheselt ka poekorvi rändab. Tuleb tunnistada, et esimene purgike läks koheselt niisama maiustamiseks ning tundub, et kellele olen seda kondenspiima soovitanud, siis ka nemad on sellest vaimustuses. Oma olemuselt nagu kondenspiim, aga maitselt mõnusa kookose mekiga ning tekstuurilt hästi sarnande traditsioonilisele kondenspiimale. Ühesõnaga on maitse nii hea, et tahab meelemärkuse viia:) Lisaks ei sisalda kookospiimast kondenspiim laktoosi, gluteeni ning sobib ideaalselt veganitele. Mina ostsin selle Pärnu Keskuse Delice toidupoest, aga olen näinud seda ka Solarise toidukaupluses. 


Valmistasin sellest üht lihtsat kookose mekiga laimikooki, mis ei sisalda gluteeni ning ei nõua ka ahjukuumust. Kui soovite traditsioonilise küpsisepõhja asemel miskit muud, siis mina olen viimasel aja valmistanud pähklitest ja tumedast šokolaadi valmistatud koogipõhja, mis veel lisaboonusena on gluteenivaba;) 


Täidise valmistamiseks on vaja aga vaid 3 komponenti - kondenspiima, toorjuustu ja laimimahla. Lõpptulemusena saab valmis maitsev, värskendav ja kreemjas koogike. Ise soovitan kõige parema tekstuuri saavutamiseks see enne söömist umbes kaheks tunniks sügavkülma pista, nii on kook serveerides jahe ja parajalt tahenenud (aga siiski kreemjas).

Põhi:
100 g tumedat šokolaadi 
100 g India pähkleid

Täidis:
300 g toorjuustu, toasooja 
1 prk (320g) kookoskondenspiima
2 laimi pressitud mahl


Murra šokolaad tükkideks ning sulata vesivannil. Haki pähklid hästi peeneks ning sega kokku sulatatud šokolaadiga. Laota täidis küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (10x30cm) põhjale. Sega toorjuust kondenspiimaga, lisa laimimahl ning sega ühtlaseks seguks. Jälgi, et täidisesse toorjuustutükke ei jääks! Vala täidis vormi ning lase külmkapis seista üleöö. Enne serveerimist pista 2 tunniks sügavkülma. Serveeri koos hapukate marjadega!



4 kommentaari :

  1. Tahtsin seda kooki teha, aga see kondenspiim kõik Solarisest otsas :) . Ilmselt kõik teevadki seda ahvatlevat kooki. Aga keetsin hoopis ise ja arvan, et ei jää ka kuidagi purgi omale alla. Eks annan teada kui kook valmis, et kuidas õnnestus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Liis - anna kindlasti teada, kuidas õnnestus;) Kusjuures, tahtsin paar päeva tagasi Pärnu Delice toidukauplusest seda kookoskondenspiima osta, aga ka sealt oli otsas. Ainult silt oli järgi:) .... plaan oli sellest jäätist valmistada...

      Kustuta
  2. Tere, Ragne
    Kaua see kook sügavkülmas säiliks? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Ma eeldan, et soovid seda pikemalt sügavkülmas hoida. Ega sügavkülmas see kook ju iseenesest ei rikne. Seega võid seda kooki nii säilitada küll. Aga ma ise üle nädala ei hoiaks:) Enne serveerimist aseta kook esmalt külmkappi ning seejärel toatemperatuurile. Sulatamiseks varu aega:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails