1. oktoober 2007

Krõbedad vahvlid

Õnneks on mul olemas vana hea veneaegne vahvliküpsetaja, millega tulevad kõige paremad ja krõbedamad vahvlid. Vahvleid tehes olen kasutanud tavaliselt seda retsepti. Lihtsama vastupanu teed (kuigi retsept ka ju lihtne) minnes olen vahest poest ostnud ka vilma vahvlipulbrit, aga seda vaid väga-väga äärmisel juhul.


20 tk

200 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl jahu
2 dl tärklist
1,5 dl vett

Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Täida näiteks jäätise või kohupiimakreemiga ja serveeri.

47 kommentaari :

  1. Tere!!! Suur aitäh retsepti eest! Vahvlid tulid tõesti mõnusalt krõbedad! Minu jaoks ehk ainult liiga magusad, mahedama vahvli jaoks lisasin natuke piima :) Lihtsalt informeerimaks teisi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. sama siin.. hullult magusad said küll.. tegin topelt portsu tainast, millele üldse suhkrut ei seganud ja lisasin selle magusale taignale juurde... sain just parajad minu jaoks, kuigi nüüd meeletuma hunniku... :D

      Kustuta
    2. See vahvllikuhi saab kindlasti kiiresti söödud:)

      Kustuta
  2. sellised näpunäited on igati oodatud:) aitäh

    VastaKustuta
  3. Hei. Mul ka samasugune veneaegne vahvlimasin, aga küpsetab aeglaselt (ca. 5 minti kulub ühe vahvli jaoks).
    Kas sinu oma teeb ka sama aeglaselt või on minu omal lihtsalt midagi viga?

    Aga see retsept on hea, tänud!

    VastaKustuta
  4. Minu oma küpsetab õhukese vahvli päris kiiresti valmis. Jõuan vaevu taigna vahvliraudade vahele panna, kui juba pean selle sealt ära võtma.

    VastaKustuta
  5. Tere Ragne
    Perekond Tarn ka kohe proovib ja annab teada :)

    VastaKustuta
  6. Täna kohe kadestan perekond Tarni, paar vahvlit tee kõrvale kuluks endalegi ära;)

    VastaKustuta
  7. Meie pere jäi ka selle retseptiga väga rahule, super head. Pealegi esimene retsept, millega õnnestus ka paksemate vahvlite tegemise masinaga need krõbedad saada:) Enamus retseptide puhul tulevad pigem "pannkoogid".

    VastaKustuta
  8. vot paksude vahvlite tegemisel pole seda retsepti proovinud....hea mõte!!

    VastaKustuta
  9. Meie kogu perega katsetasime erinevaid taignaid. See retsept oli parim, hääletuse tulemusena sai 27 punkti 30st. Väga hea retsept!!!!!!!!!!!!!!

    VastaKustuta
  10. A milleks tärklis?
    Ma lapsepõlves ikka tegin ka kogu aeg ja pole tärklist kunagi pannud.
    Ja täna ka plaanis ja ikka teen ilma tärkliseta;)

    VastaKustuta
  11. Tärklis aitab minu teada hoida krõbedust:)

    VastaKustuta
  12. Ilusad ja väga maitsvad tulid välja :) Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loodetavasti valmistasid ikka selle vana hea nõuka-aegse masinaga:)

      Kustuta
  13. Olen mitmeid retsepte proovinud, see siin on kõige parem! :)

    VastaKustuta
  14. Küpsetasin ka neid vahvleid, väga head tulid aga uuema masinaga, sest minu vana nõukaaegne läks katki. Kas seda võid saab asendada nt. õliga? aitähh :)

    VastaKustuta
  15. Kas tärklisena võib lisada ka maisitärklist või peab olema kartuli oma?
    Kairit

    VastaKustuta
  16. Vahvlid tulid krõbedad nagu lubatud, aga või sisaldus on liiga suur. Vahvlimasina Esta-2 nn rasvarenn oli pidevalt triiki väljavalgunud rasvavedelikku täis, kaant tainale peale surudes tuli rasv mullitades masina vahelt. Samuti on suhkrut liiga suur kogus, esimese kommentaari põhjal vähendasin ka suhkru kogust. Lihtsalt informeerimaks teisi :o)

    VastaKustuta
  17. Lõpuks ometi tulid krõbedad vahvlid ja mitte veneaegse masinaga tehes, igakord on lubatud ja tulemus on ikka null, kuid seekord, tuli nii nagu lubatud - krõbedad vahvlid. Aitäh hea retsepti eest ;)

    VastaKustuta
  18. Suur tänu suurepärase retsepti eest! Järgmine kord panen enda jaoks vähem suhkrut, aga nii krõbedaid vahvleid pole mul kunagi õnnestunud teha! Soovitan teistelegi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui meeldis.Ma plaanin just täna lapsega ühe vahvliteo ette võtta. Jäätis juba külmkapis ootamas;)

      Kustuta
  19. Täiesti imelised vahvlid tulid seda retsepti kasutades! "Krõbedus" sai minu silmis endale uue mõiste.. kuidagi teistsugused aga väga võrratud. Suur tänu retsepti eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda. Mul on just homme vahvlite tegemise päev:)

      Kustuta
  20. Tõepoolest väga head ja krõbedad. Eelnevate soovituste järgi vähendasin samuti suhkru kogust, oleks isegi veel võinud vähemaks võtta. Kuid jah, siiani parim vahvlite retsept.

    VastaKustuta
  21. Vahvlid tulid maitsvad ja krõbedad ning kõikidest eelnevatest retseptidest maitsesid need kõige paremini!! Suur tänu retsepti eest, nüüd saan parimaid vahvleid lapsele lasteaedagi viia!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur rõõm on kuulda, et sobilik retsept on leitud:)

      Kustuta
  22. Väga head vahvlid! Enne taigna tegemist lugesin siinsed kommentaarid läbi ja panin poole vähem suhkrut. Väga maitsvad tulid sellegipoolest!

    VastaKustuta
  23. Kui lisada veel ka tiba kardemoni, siis eriti head:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Polegi kardemoniga proovinud, aga mõte väga hea! Tänud:)

      Kustuta
  24. Suhkru kogus on küll ulmeline!
    Isegi 1dl-ga liiga magus, rääkimata 2,5dl-st.

    VastaKustuta
  25. Uskumatu... Niii heaaa !!!! Suhkrut panin tunde järgi ja kasutasin maisitärklist. Lõpptulemus on super :)

    VastaKustuta
  26. Tegin Bomanni masinaga,väga head krõbedad

    VastaKustuta
  27. Väga hea retsept. Olen ammu otsinud head krõbedate vahvlite retsepti :) Aitäh!

    VastaKustuta
  28. Pole 100 aastat vahvleid teinud, tegin täna selle retseptiga ja imehead. Vähendasin suhkrukogust ainult poolevõrra. Nii krõbedad tulevad, et pidin kasutama köögikindaid ilusa koonuse tegemiseks, ainult 3 sekundit oli aega vormimiseks. Kunagi,kui rohkem aega on, teen siinset kodujäätist ja vahvleid korraga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on endal spetsiaalne plastmassist koonus olemas, millega on ülimugav vahvleid vormida. Nii ei kõrveta väga näppe ka ära:)

      Kindlasti soovitan järgmine kord ka ise jäätist vahvlitesse pistmiseks teha. Selline kooslus on imehea!

      Kustuta
  29. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  30. Ma saadaksin pildi ka,aga siin vist ei ole võimalust? Seekord jah panin poejäätist vahvli sisse, lapsele väga meeldis. Olen teinud siinse retsepti järgi jäätist, samuti imemaitsev:)

    VastaKustuta
  31. Köök on mõnusalt vahvlilõhna tãis! Hea on lugeda suhkru kohta infot. Sai lisatud ainult 1dl ja pruuni suhkurt ning maisitärklisega! Viimasepeal vahvlid tulid! Järgminekord lisaks isegi veidi vähem suhkrut. Aitäh ja mônusat maiustamist ka teistele! :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails