1. oktoober 2007

Krõbedad vahvlid

/Prindi retsept/

Õnneks on mul olemas vana hea veneaegne vahvliküpsetaja, millega tulevad kõige paremad ja krõbedamad vahvlid. Vahvleid tehes olen kasutanud tavaliselt seda retsepti. Lihtsama vastupanu teed (kuigi retsept ka ju lihtne) minnes olen vahest poest ostnud ka vilma vahvlipulbrit, aga seda vaid väga-väga äärmisel juhul.
(Retsept: Omamaitse)


20 tk

200 g võid
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl jahu
2 dl tärklist
1,5 dl vett

Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning küpseta õhukesed krõbedad vahvlid. Täida näiteks jäätise või kohupiimakreemiga ja serveeri.

24 kommentaari :

  1. Tere!!! Suur aitäh retsepti eest! Vahvlid tulid tõesti mõnusalt krõbedad! Minu jaoks ehk ainult liiga magusad, mahedama vahvli jaoks lisasin natuke piima :) Lihtsalt informeerimaks teisi :)

    VastaKustuta
  2. sellised näpunäited on igati oodatud:) aitäh

    VastaKustuta
  3. Hei. Mul ka samasugune veneaegne vahvlimasin, aga küpsetab aeglaselt (ca. 5 minti kulub ühe vahvli jaoks).
    Kas sinu oma teeb ka sama aeglaselt või on minu omal lihtsalt midagi viga?

    Aga see retsept on hea, tänud!

    VastaKustuta
  4. Minu oma küpsetab õhukese vahvli päris kiiresti valmis. Jõuan vaevu taigna vahvliraudade vahele panna, kui juba pean selle sealt ära võtma.

    VastaKustuta
  5. Tere Ragne
    Perekond Tarn ka kohe proovib ja annab teada :)

    VastaKustuta
  6. Täna kohe kadestan perekond Tarni, paar vahvlit tee kõrvale kuluks endalegi ära;)

    VastaKustuta
  7. Meie pere jäi ka selle retseptiga väga rahule, super head. Pealegi esimene retsept, millega õnnestus ka paksemate vahvlite tegemise masinaga need krõbedad saada:) Enamus retseptide puhul tulevad pigem "pannkoogid".

    VastaKustuta
  8. vot paksude vahvlite tegemisel pole seda retsepti proovinud....hea mõte!!

    VastaKustuta
  9. Meie kogu perega katsetasime erinevaid taignaid. See retsept oli parim, hääletuse tulemusena sai 27 punkti 30st. Väga hea retsept!!!!!!!!!!!!!!

    VastaKustuta
  10. A milleks tärklis?
    Ma lapsepõlves ikka tegin ka kogu aeg ja pole tärklist kunagi pannud.
    Ja täna ka plaanis ja ikka teen ilma tärkliseta;)

    VastaKustuta
  11. Tärklis aitab minu teada hoida krõbedust:)

    VastaKustuta
  12. Ilusad ja väga maitsvad tulid välja :) Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loodetavasti valmistasid ikka selle vana hea nõuka-aegse masinaga:)

      Kustuta
  13. Olen mitmeid retsepte proovinud, see siin on kõige parem! :)

    VastaKustuta
  14. Küpsetasin ka neid vahvleid, väga head tulid aga uuema masinaga, sest minu vana nõukaaegne läks katki. Kas seda võid saab asendada nt. õliga? aitähh :)

    VastaKustuta
  15. Kas tärklisena võib lisada ka maisitärklist või peab olema kartuli oma?
    Kairit

    VastaKustuta
  16. Vahvlid tulid krõbedad nagu lubatud, aga või sisaldus on liiga suur. Vahvlimasina Esta-2 nn rasvarenn oli pidevalt triiki väljavalgunud rasvavedelikku täis, kaant tainale peale surudes tuli rasv mullitades masina vahelt. Samuti on suhkrut liiga suur kogus, esimese kommentaari põhjal vähendasin ka suhkru kogust. Lihtsalt informeerimaks teisi :o)

    VastaKustuta
  17. Lõpuks ometi tulid krõbedad vahvlid ja mitte veneaegse masinaga tehes, igakord on lubatud ja tulemus on ikka null, kuid seekord, tuli nii nagu lubatud - krõbedad vahvlid. Aitäh hea retsepti eest ;)

    VastaKustuta
  18. Suur tänu suurepärase retsepti eest! Järgmine kord panen enda jaoks vähem suhkrut, aga nii krõbedaid vahvleid pole mul kunagi õnnestunud teha! Soovitan teistelegi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, kui meeldis.Ma plaanin just täna lapsega ühe vahvliteo ette võtta. Jäätis juba külmkapis ootamas;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails