20. juuli 2015

Rullbiskviit pirnitükkide ja mesise toorjuustutäidisega


Otsustasin eile õhtul küpsetada miskit tõeliselt head klassikat. Koheselt rändasid mu mõtted rullbiskviidile. Niisiis veidi vahustamist ja segamist ning juba see biskviiditainas ahju küpsema läkski. Biskviidiretsepti puhul olen ma täiesti truu minu alati õnnestunud retseptile ning ei kipu väga uute retseptidega katsetama. Kui miski õnnestub ideaalselt, siis tuleb selle juurde jäädagi, eks? 


Täidiseks sai seekord kreemjas toorjuust, hapukoor, šokolaadipuru ning pirnid. Täidist aitas magustada mesi. Jah, mis seal salata - kreem sai nii hea, et lausa sundisin end täidisekausi juurest ära tulema:) Lõpptulemus on samuti suurepärane, nagu vana hea rullbiskviit ikka. Kui aiast või metsast leiate marju, siis ärge neid kindlasti unustage rullbiskviidile peale raputada:)


3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:
400 g toorjuustu, toasooja
150 g hapukoort
50 g mett
100 g piimašokolaadi, riivituna
1 suur ja magus pirn

Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja tärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 x 35 cm) ja küpseta pöördõhuga režiimil 190°C juures (olenevalt ahjust) umbes 10-15 minutit. Kummuta valmis biskviit kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, niisuta biskviiti kergelt leige veega ning kata see siis pealt küpsetuspaberiga. Lase pisut jahtuda.

Täidise valmistamiseks sega kokku toorjuust, hapukoor, mesi ja šokolaad. Koori pirn, eemalda südamik ning tükelda väiksemaks. Sega need toorjuustusegusse. 

Kui rullbiskviit on pisut jahtunud siis immuta seda veega. Määri täidis biskviidile ning keera see küpsetuspaberi abil rulli (rulli kokku otsast, kus laius on lühem). Lase jahedas maitsestuda u 5 tundi. Serveeri koos marjadega.


3 kommentaari :

  1. Tundub maitsev! Ja eriti kiidaks seda taamal paistvat pokaalil millegi roosa ja (tundub, et väga) heaga! ;) Rabarberimahl? Rosé?

    Tahtsin küsida, et kui maisitärklis kartuli omaga asendada, siis peaks seda natuke vähem võtma, jah? Nii 4/5 algsest kogusest? Kusagilt on meelde jäänud, et nende kahe suhe läks umbes nii.

    Kristi

    http://jazzinokitchen.blogspot.com/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, see on isetehtud rabarberimahl:)

      Mina olen selle retsepti puhul kasutanud vahel kartulitärklist, vahel maisitärklist. Oleneb, mida kodus parasjagu leidub;) Lisanud olen neid täpselt samas koguses ning biskviit on alati õnnestunud;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails