15. juuli 2015

Kreemjas pudingukook suvemarjadega


Olen hetkel suvilas ning istun köögis söögilaua taga, seltsiks tassike kohvi tervitamaks uue päeva algust. Aknast välja vaadates ei saa märkamata jätta seda, kuidas päikesekiired juba hommikusi jõupingutusi teevad täites terve hoovi sooja päikesepaistega. Eilne õhtu oli sama ilus päikeseline ning seetõttu oli üsna õige otsus teha pisike jalutuskäik loodusesse. Metsas on valminud juba mustikad, mistõttu pisut neid suviseid marju hommikusele pudrule korjata ei ole üldse nii halb mõte. Sellest mõttest veidi marju korjata sai pisut suurem korjamine ning seetõttu otsustasingi esimesed mustikad ühe suviselt ergastava koogi sisse pista. Minu valikuks osutus lihtne pudingukook, mille tegin ka Farmi selleaastase kalendri tarbeks. Tõsi, pildil on tehtud see kook vaarikatega, kuid ei ole vahet, millised marjad seda kooki rikastavad. Võite proovida vaarikate, mustikate, maasikatega..... mis iganes meeldib! Minul on kook hetkel ahjus küpsemas ning tassike kanget kohvi lausa nõuab tükikest seda magusat kooki seltsiliseks kõrvale. 

See retsept on lihtne ning ei vaja eriliselt keerulisi komponente. Maitse on seevastu aga lihtsalt suurepärane. Kõige parem on kook külmkapikülmalt, aga loomulikult võib ka ahjusoojana paar tükikest ära süüa! Olen teinud seda kooki korduvalt ja olen kindel, et seegi kord ei jää viimaseks;)


Põhi:
125 g Digestive küpsiseid
25 g soolapulki
50 g võid, sulatatuna

Kate:
250g-300g marju (mustikaid või vaarikaid või maasikaid vms)
2 pk (460g) vanillipudingut (Farmi)
2 muna
100 g suhkrut

Purusta küpsised ja soolapulgad peeneks puruks, lisa juurde sulatatud või ning sega ühtlaseks. Aseta küpsisesegu võiga määritud lahtikäiva koogivormi (22-24cm) põhjale. 

Laota põhjale marjad. Sega ülejäänud katte ained omavahel ning vala vaarikatele. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit, lülita ahi välja ning lase avatud ahjuuksega koogil veel u 30 minutit seista.

6 kommentaari :

  1. Mis küpsetusrežiimiga on ahjus olnud? Mul läks kook pealt suhteliselt pruuniks. Pildil Teil tundub täitsa hele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täiesti tavaline ülevalt-alt küpsetusrežiim. Kooki küpsetasin keskmisel siinil. Kas ahi küpsetab ikka õigete temperatuuridega? Liialt suur kuumus oli ahjus, kui pruuniks küpsetis läks:)

      Kustuta
  2. Proovisin - kiidan, soovitan.
    http://liisasydameasjad.blogspot.com/2015/07/kreemjas-pudingukook-ilu-ilusa-elu-sees.html

    VastaKustuta
  3. Ma ka just proovisin. Super maitsev! Tegin rabarberi ja maasikatega. Minu jaoks oli natuke magus. Suhkrut panen järgmisel korral vähem. Minu kook läks samuti pealt pruuniks, ju siis ahi on kuumem kui peaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, seda retsepti meelde tuletamast. Teen vist isegi seda lähiajal:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails