24. juuli 2015

Brokolipesto (paleo)

Selle toreda retsepti idee sain ma raamatust "Mina loobun suhkrust". Teate, see brokolist valmistatud pesto maitseb lihtsalt suurepäraselt ning olen sellest viimasel ajal nii vaimustuses. Eriti veel peale pisikesi mugandusi, tänu millele sai see pesto veelgi rohkem minu maitsemeeltele sobivaks timmitud. Kus seda pestot kasutada? Kasutage sarnaselt nagu mistahes muud pestot. Mulle meeldib viimasel ajal valmistada suvikõrvitsapastat. See on hästi lihtne retsept pikkade suvikõrvitsast tõmmatud nuudlitega kus nisujahust pastale ruumi ei ole. See pesto sobib seesuguste tervislike nuudlitega kokkusegatult veelgi paremini. Lisaks sobib see omletirooga ja loomulikult võileivamäärdeks.

Selles retseptis puudub klassikalisele pestole omane juust. Selle asemel annab sarnase efekti hoopis India pähkel. Oluline on, aga eelnevalt pähkleid mõned tunnid vees leotada, et seda soovitud "juustust" efekti saavutada. 

 Rohkem pikka juttu ei tee, asugem kohe retsepti juurde...



50 g India pähkleid150 g brokoliõisikuid
50 g oliiviõli
1 väike küüslauguküüs (vastavalt maitsele võid ka rohkem/vähem panna)
ca 2 tl sidrunist pressitud mahla (lisa vastavalt maitsele)
soola, pipart


Leota pähkleid vähemalt 3 tundi vees. Seejärel nõruta. Auruta brokoliõisikud pehmeks. Pane kõik komponendid kaussi ning mikserda ühtlaseks seguks. Maitsesta.

8 kommentaari :

  1. Suur tänu väga hea retsepti eest! Brokolipesto jääb kindlasti meie pere lemmikute hulgas püsima. Hea meelega sõid nii suured kui ka väikesed. Eriti mõnus oli brokolipesto värskete keedetud kartulitega. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suurepärane. Oi, värsked kartulid sobivad selle pestoga nii hästi:)

      Kustuta
  2. Suur tänu, super hea retsept! Ma proovin maitserohelist ka lisada järgmine kord. Kaua see võiks külmkapis säilida, huvitav?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super-tore, kui meeldis:) Külmkapis see väga kaua ei säili - ca 4-5 päeva

      Kustuta
  3. Suur tänu, Ragne! Täiesti Pestooscari vääriline retsept😀 Mina blenderdasin. Seekord sidrunimahla ei lisanud, aga ikka sai ülihää👍 Pähkleid peab kindlasti eelnevalt leotama. Iga 15sek järel suunasin silikoonlabidaga pestot servadest keskele. Samuti saab blendri selle labidaga suht jäägitult puhtaks. Järgnevalt segasin pesto toortatra pudruga kahasse. Proovige😉 No ja see küüslauk, viiruste ajal täiesti must have!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Millest Sa veel oled peale tavapärase basiiliku ja karulaugu, pestot teinud ja kas india pähklite asemel ka muid variante proovinud?

      Kustuta
    2. Oi, ma olen väga palju erinevaid pestosid kokku suristanud. Kasutusel on olnud näiteks estragon, piparmünt, peet, koriander, päikesekuivatatud tomatid jne

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails