7. oktoober 2007

Sõrnikud ehk kohevad kohupiimakotletid

Need sõrnikud on kohe eriti head! Paari nippi retseptis järgides on võimalik lõpptulemusena saada mõnusalt kohupiimased ja kohevad sõrnikud. Kindlasti pea meeles seda, et need kohupiimakotletid on kõige maitsvamad koheselt pannil küpsenuna. Sõrnikuid pakutakse tavaliselt hapukoorega, kuid maiasmokad võivad pakkuda seda piimakisselli, vaniljekastme või jäätisega. Kindlasti ära unusta marjahooajal lisada ka ohtralt marju!



ca 14 sõrnikut

2 (kuhjaga) sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
2 muna
400 g ricotta kohupiima


Praadimiseks:
võid ja õli


Serveerimiseks:
piimakisselli, toormoosi, marju või muud meelepärast


Sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Lase tainal külmkapis seista vähemalt 3 tundi (kõige parem üleöö)*. Seejärel kuumuta pannil võrdses koguses võid ja õli ning pane pannile supilusika abil pisikesed kohupiimakuhjakesed**.

* Seistes muutub tainas paksemaks, tänu millele on teda mugav pannil küpsetada.
** Küpseta sõrnikuid pannil madalal kuni keskmisel kuumusel, sest nii saad kindel olla, et sõrnikud jäävad seest küpsenud ja kohevad, samas aga tekitavad küpsetades endale peale kerge kooriku. Lisa võid ja õli iga uute sõrnikute küpsetamisel!

Märkus retsepti on pisut (maitsvamaks) kohandatud (17.07.2016)! 


8 kommentaari :

  1. ei pidanud pettuma, nostalgia maitselised tulid!

    VastaKustuta
  2. Aitähh, kõht sai täis :) Väga maitsvad sõrnikud olid!

    VastaKustuta
  3. Väga ilusad sõrnikud, Ragne. Ma olen väga suur sõrnikute fänn ja mulle meeldib kui nendes on tunda ka kohupiima terakesi, aga alati kui olen ise teinud, ei ole seda sobivat tekstuuri saavutanud. Parimad sõrnikud on siiani olnud Grossi toidukauplusest ostetud, seest eriti teralised. Kas sa oskaksid soovitada kohupiima või mingit erilist tehnikat, et saavitada teralised koogikesed?

    Tervitades Nette

    VastaKustuta
  4. Kusjuures, minu arvates on see "teraline" kohupiim oma sisult muutunud viimasel ajal täiesti kreemjaks, ilma teradeta kohupiimamassiks. Soovitan aga kasutada poole kogusena ricottat.

    VastaKustuta
  5. Nii nämmad tulid. Supper pühapäeva magustoit :)

    VastaKustuta
  6. Ma kasutasin poole kogusena ricotta kohupiima ja ülejäänud kogusena vanilje kohupiima, mõlemad kandilises pakis.Sõrnikud tulid mm kui head aga nende tegemine oli paras jamps... Ma mõtlen seda voolimise osa.. see tainas tuli kuidagi liiga vedel.. hästi kehv oli neid kätega teha, määris ja ei tahtnud hästi kokku jääda. Kas on mingi nipp selle jaoks? Panin jahu juurde.. muna oli ka piisavalt.. kas asi oli kehvas kohupiimas? Täna vaatasin kaubamaja letis olid sõrnikud ilusad prisked, ma poleks oma seguga selliseid kuidagi saanud...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. erilist nippi nende valmistamiseks ei ole. Kui tainas on liiga vedel, siis tuleb lihtsalt jahu lisada, et neid hõlpsam vormida oleks.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails