22. veebruar 2016

Imemaitsev šokolaadibrownie

Vahest on hea end tükikese tummise šokolaadikoogiga premeerida. Seesama brownie retsept on üks hea eeskuju tõeliselt šokolaadisest, tummisest ja parajalt niisketäidisega šokolaadiahvatlusest. Ja üllatus-üllatus - see retsept valmib nii lihtsalt, et sobib valmistamiseks ka siis, kui ootamatult magusaisu peale tuleb. Kui sul sügavkülmas leidub veel pisut jäätist, siis oleks eriti hea, sest külma vanillijäätisega on tükike seda šokolaadikooki parim. Kui jäätist aga ei leidu, siis valmista endale üks tassike head kanget kohvi:)

Retsepti ilmus ka ajakirjas Naisteleht (10.02)


150 g võid
125 g tumedat šokolaadi
2 dl suhkrut
2 muna
2 sl jahu
0,25 tl soola

Pane tükeldatud või ja šokolaaditükid kaussi ning sulata need vesivannis ühtlaseks massiks. Seejärel sega sulanud segu läbi ning lase 5 minutit jahtuda. Lisa segades juurde suhkur. Vahusta munad kergelt läbi ning lisa koos ülejäänud ainetega šokolaadimassi. Sega kergelt ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24x18 cm). Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.


7 kommentaari :

  1. Tere! Kahjuks ei küpsenud mul kook ära, ka peale 1 h ahjus olemist. Kas tegin midagi ise totaalselt valesti või kogused ei ole õiged.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen seda kooki paar korda teinud antud retseptis olevate kogustega ning kook küpseb ilusti. See kook jääb seest pisut niiske, aga see ongi selle küpsetise võlu. Vedelaks ei tohi kindlasti jääda. Kas muutsid retseptis miskit? Läksid kogused ikka nii nagu märgitud?

      Kustuta
  2. Tere! Tegin seda kooki täna ja jäi samuti täiesti vedel. Ei tea kas tegin ka midagi valesti?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui kaua kook ahjus oli? Kui see kook vedelaks jäi, siis oleks pisut rohkem küpsetamist tahtnud. See kook peab ahjust välja võttes ikka tahke olema:)

      Kustuta
  3. Tegin samuti seda browniet - maitse oli imeline, aga tõepoolest, koos ta ei seisnud ja serveerida tuli kuhjana. Huvitav oleks teada küll, mis valesti läks, aga igatahes teen seda veel, ka siis kui pean lusikaga vormist sööma :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas sõid kooki koheselt võid lasid külmkapis eelnevalt ikka taheneda? Minu sõbranna valmistas seda hiljuti sünnipäevaks ning kook püsis ilusti koos, ainult et ta mainis, et samal päeval serveerituna oleks ehk liialt pehme olnud.

      Kustuta
    2. Tõepoolest, ta oli soe, kui sööma hakkasime. Proovin varem valis teha.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails