22. veebruar 2016

Imemaitsev šokolaadibrownie

Vahest on hea end tükikese tummise šokolaadikoogiga premeerida. Seesama brownie retsept on üks hea eeskuju tõeliselt šokolaadisest, tummisest ja parajalt niisketäidisega šokolaadiahvatlusest. Ja üllatus-üllatus - see retsept valmib nii lihtsalt, et sobib valmistamiseks ka siis, kui ootamatult magusaisu peale tuleb. Kui sul sügavkülmas leidub veel pisut jäätist, siis oleks eriti hea, sest külma vanillijäätisega on tükike seda šokolaadikooki parim. Kui jäätist aga ei leidu, siis valmista endale üks tassike head kanget kohvi:)

Retsepti ilmus ka ajakirjas Naisteleht (10.02)


150 g võid
125 g tumedat šokolaadi
2 dl suhkrut
2 muna
2 sl jahu
0,25 tl soola

Pane tükeldatud või ja šokolaaditükid kaussi ning sulata need vesivannis ühtlaseks massiks. Seejärel sega sulanud segu läbi ning lase 5 minutit jahtuda. Lisa segades juurde suhkur. Vahusta munad kergelt läbi ning lisa koos ülejäänud ainetega šokolaadimassi. Sega kergelt ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24x18 cm). Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.


29 kommentaari :

  1. Tere! Kahjuks ei küpsenud mul kook ära, ka peale 1 h ahjus olemist. Kas tegin midagi ise totaalselt valesti või kogused ei ole õiged.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen seda kooki paar korda teinud antud retseptis olevate kogustega ning kook küpseb ilusti. See kook jääb seest pisut niiske, aga see ongi selle küpsetise võlu. Vedelaks ei tohi kindlasti jääda. Kas muutsid retseptis miskit? Läksid kogused ikka nii nagu märgitud?

      Kustuta
    2. Mul küpses ka kauem ja jäi veidi liiga niiske. Korrutaksin ka kogused kahega, sest liiga õhuke jäi ikka see ruuduke. Ning jahu paneks ka kohe mitu korda rohkem. Minu tulemus oli liiga magus ja liiga lagunev kook.
      Panin jahu 40g, kuid kui vaatasin sarnaste kogustega teisi brownie retsepte, siis seal jahukogus 140-150g, seega 2sl asemel peaks olema 2dl.

      Kustuta
    3. Ma brownie puhul üldiselt just liialt palju jahu ei pane. Pigem minimaalselt, et jääks just ülimalt šokolaadine. Kui lagunes, siis muna aitab seda olukorda parandada. Magusus oleneb aga suuresti sellest, milline šokolaad kasutusel oli ja kui suure kakaosisaldusega:)

      Kustuta
  2. Tere! Tegin seda kooki täna ja jäi samuti täiesti vedel. Ei tea kas tegin ka midagi valesti?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui kaua kook ahjus oli? Kui see kook vedelaks jäi, siis oleks pisut rohkem küpsetamist tahtnud. See kook peab ahjust välja võttes ikka tahke olema:)

      Kustuta
  3. Tegin samuti seda browniet - maitse oli imeline, aga tõepoolest, koos ta ei seisnud ja serveerida tuli kuhjana. Huvitav oleks teada küll, mis valesti läks, aga igatahes teen seda veel, ka siis kui pean lusikaga vormist sööma :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas sõid kooki koheselt võid lasid külmkapis eelnevalt ikka taheneda? Minu sõbranna valmistas seda hiljuti sünnipäevaks ning kook püsis ilusti koos, ainult et ta mainis, et samal päeval serveerituna oleks ehk liialt pehme olnud.

      Kustuta
    2. Tõepoolest, ta oli soe, kui sööma hakkasime. Proovin varem valis teha.

      Kustuta
  4. Aitä suurepärase retsepti eest! Mina korrutasin kõik koostisosad kahega ja tegin suurema koogi. Kõik külalised kiitsid! Koogi tegin valmis eelneval õhtul ja konsistents jäi super! Väga soovitan proovida ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda, et välja tuli ja maitses:)

      Kustuta
  5. Nii lihtne teha ja tuli väga väga maitsev! kõik kiitsid :)
    Äkki eelnevad kommenteerijad ei pannud piisavalt jahu? Mina lisasin 2 kuhjaga supilusikatäit.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud tagasiside eest:) Ehk tõesti lisatakse jahu liialt vähe? Minul on see kenasti välja tulnud alati - jääb küll selline šokolaadiselt pehme, aga nii ongi õige~!

      Kustuta
  6. tere,
    mitmele inimesele see retsept on mõeldud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miskipärast on mulle paari kommentaari märguanne alles nüüd meilile tulnud. Aga parem hilja kui mitte kunagi:)

      Koogist jagub umbes 8-10le sööjale.

      Kustuta
  7. Eile sai just too kook järgi proovitud ja jagada oskan ainult kiidusõnu! :) lisasin küll kõiki koostisosi veidi rohkem, et kogus suurem tuleks aga minul püsis kook ilusti koos, eriti peale kerget jahtumist. Kellel kook vedel on jäänud siis tasub lisada veidi rohkem jahu ;) Aga absoluutselt supermaitsev ja lihtne kook mida kiirelt perele/tuttavatele valmistada, soovitan! :)

    VastaKustuta
  8. Aitäh, väga, väga hea brownie retsept - võiks isegi öelda et PERFECT. Olen väga kaua otsinud ja katsetanud brownie retsepti mis sarnaneks Tallinnas ühe pagari poolt tehtava brownie´ga ja woilaaaaaa siin see ongi :):) Suured tänud Ragne!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ooo, no tore kuulda:) Ma kusjuures sain ka ükspäev sedasama küpsetist ühel koosviibimisel maitsta ning mõtlesin, et pean kodus ka uuesti seda valmistama:) Šokolaadisõltlastele kohustuslik!

      Kustuta
  9. Tegin topelt koguse, et saaks suure plaaditâie aga jäi rohkem nagu kypsis. Kas suure plaadi jaoks peaksin tegema 3x koguse et jäâks paksem ja niiskem?

    VastaKustuta
  10. Mina olen teinud nii originaalkogustega, kui ka 25% suuremaga, et saaks paksem. Igat pidi on tulnud mõnusalt niiske, püsib ilusti koos ja on niiiiiiii hea :)

    VastaKustuta
  11. Väga huvitav, tegin ka täpselt retsepti järgi ja kook peale 30 minutit keskelt täiesti vedel. Panin uuesti ahju, eks näeb kas vajab lihtsalt kauem küpsemist. Näen, et ma pole ainuke, kellel probleem, ei tea mis me valesti teeme.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ahjud on oma võimsuselt erinevad ning soovitan kindlasti ka vaadata, et kui liialt vedel, siis kindlasti edasi küpsetada. Soovitan ka sellist nippi selle koogi juures - kui küpsemisaeg on täis ning kook veel pisut pehme või vedel, siis lülitada ahi välja, aga koogil lasta veel ahjus (suletud ahjuuksega) järelküpseda!

      Kustuta
  12. Kui tegin täpselt retsepti järgi ja mõõtsin mõõtelusikaga jahu, siis jäi liiga vedel ega püsinud koos ka peale jahtumist. Järgmisel korral panin jahu kaks tavalist supilusikatäit ja kuhjaga, siis tuli välja küll.

    VastaKustuta
  13. Tere, mis tekstuuriga peaks see tainas jääma? Kui paks umbes?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nagu täiesti tavaline koogitainas - mitte üleliia paks ning samas ka mitte liiga vedel:)

      Kustuta
  14. Mul jäi tainas väga paks, lisasin siis veel ühe muna, kuid ahjust valja tulnud kook on kuiv ja pole üldse pehme. Kui tumedat šokolaadi kasutasite?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas jahu läks tainasse ikka 2 sl? Kas šokolaad sulas ilusti voolavaks massiks?

      Ise olen kasutanud erinevais tumedaid šokolaadi, kui üldiselt 70% või 82%.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails