8. juuli 2015

Marineeritud kartulid

Selle postituse ajastus on kuidagi nii õige. Olgugi, et ilma pole olla, siis tegelikult on käes see imeline turu-aeg. See tore hooaeg, kui turulettide vahel käib vilgas sebimine ja õhus on kerge ärevus.... Mina pean nö oma turuks kodu lähedal asuvat Pärnu turgu. See on ääretult armas koht, kus võite leida rohkelt pisemaid kauplejaid, kes reaalselt oma kodus kasvatatud ja hommikul nopitud tomatid-kurgid ja muu köögiviljakraami turule müüma toovad. Siin puudub rohkelt suur-kauplejaid, nagu mitmetel pealinna turgudel. Ühesõnaga asub meil siin väike armas turuke, nagu ka Pärnugi:)

Retsepti juurde tulles võin öelda, et see on üks minu lemmikuid olnud juba aastaid ning tegelikult leidis see avaldamist ka minu teises kokaraamatus "Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini." Tegemist on sellise suvise roaga, milles saad ära kasutada värsked kartulid. Sobib see ideaalselt lisandina grillroogade kõrvale või niisama maiustamiseks:) Lisaks võib selle toidu vabalt juba eelmisel õhtul valmis teha, nii on kartuliviilud just paraja maitse omandanud.



kahele-kolmele

5 kartulit
1 väiksem punane sibul


Marinaad:
0,25 dl oliiviõli
1 sl (kuhjaga) värsket tilli, hakituna
1 sl (kuhjaga) värsket lehtpeterselli, hakituna
1 sl valgeveiniäädikat
sool, pipart, suhkrut

Lõika kartulid keskmise paksusega viiludeks ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Sega omavahel kokku marinaadi koostisosad ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa marinaadisegu koos sibulaviiludega kartulitele ning sega kergelt segamini, et kõik kartulid marinaadiga kokku saaks. Aseta jahedasse maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks.

2 kommentaari :

  1. Mis võiks selliste kartulite kõrvale sobida?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Grillhooajal kindlasti grillitud liha. Muul hooajal miks mitte kana või kala:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails