27. juuli 2015

Kerge tsitruseline kanafilee

Taaskord pean ma alustama oma blogipostitust lausega: see retsept on nii-nii lihtne! Seesama lõunasöögi retsept valmis jälle sellisel kiirel ajal, kui nälg juba näpistab ning miskit (head) on vaja ruttu süüa, et siis oma tööga taas jätkata. Mulle tundub, et just sellistel aegadel sünnivadki need kõige paremad retseptid. Niisiis, saagem tuttavaks - tsitruseline kanafilee, mis pakatab mahedast tsitruse maitsest ja kergusest. Kõrvale valmistasin endale värskest salatist ja hommikusel turul saadud kraamist sellise suvise salati ... teisiti ju ei saagi, kui tuleb kasutada ära selle suve ande ning värskeid maitserikkaid tooraineid;)

PS!  Soovitavalt serveeri koos piparmündilehtedega, need sobivad selle roaga ideaalselt!


500 g broilerfileed
jahu, soola 

Kaste
1 laimi pressitud mahl
1 apelsini pressitud lahm
1 sl sojakastet
1-2 tl mett
2 sl kookospiima 

Pressi tsitrustest mahl välja ning sega kastmeained omavahel kokku. Tambi fileed lihahaamriga õhukeseks ning lõika iga filee umbes kolmeks tükiks. Püherda kanatükke jahus ning prae seejärel pannil mõlemalt poolt küpseks, vahepeal ära unusta soolaga kergelt maitsestada (kui kanatükid ühe korraga ära ei mahu, siis küpseta neid mitmes jaos). Seejärel aseta kõik küpsetatud kanatükid pannile tagasi. Vala juurde ka kaste. Alanda pliidi kuumust miinimumini ning lase kergelt podiseda paar minutit. Seejärel lülita pliit välja, kata pann kaanega ning lase roal pliidil seista veel umbes minutijagu.

1 kommentaar :

  1. Armas Ragne!
    Tahan taaskord väga kiita ja tänada sind suurepäraselt toitva ning lihtsa retsepti eest, mis mõjus värskelt ja meeli ergutavalt. Kana tuli jumalik! Kiire ja lihtne söök, mis valmis märkamatult. Serveerisin ubade ja värske salatiga ning laimi-mündi veega.
    Sirli

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails