31. märts 2010

Jäätis maapähklikreemiga

/Prindi retsept/

Minu eilne jäätisetegu päädis täieliku õnnestumisega. Õigemini, tegin kaks erineva maitsega jäätis, üks oli kekmiselt hea, teine maapähklivõiga aga üleootuste maitsev. Minu maapähklivõiga (ehk siis ameeriklaste lemmik Peanut Butter) ettevõetud kokanduslikud tegemised on alati suutnud mind positiivselt üllatada (vt maapähkli-šokolaadiruudud ja maapähklivõi-batoonikesed) Kergelt Snickersimaitseline jäätis, kus kohati on tunda maapähklivõi soolasust. Kujutan ette, et samasugustele maapähklivõi-kummardajatele nagu mina, on see üks hea leid.


6 dl rõõska koort (35%)
1 purk (400 g) kondenspiima

150 g toasooja maapähklivõid (ehk siis Peanut Butter)

50 g india pähkleid

Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega maapähklivõi lusika abil pehmemaks, haki pähklid.

Sega jäätisesegusse sisse hakitud pähklid ning maapähklivõi. Maapähklivõi püüa jäätisesse korralikult ära segada nii, et jäätisesse jääks nii suuremaid kui ka väiksemaid maapähklivõiseid kohti. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

25 kommentaari :

  1. Nüüd ju jäätisehooaeg algab!!!!
    Laku vöi arvuti ekraani siin....

    VastaKustuta
  2. täiesti nõus Mardikaga:) ma ikka pean ka selle jäätise tegemise ära proovima...nii ahvatlev näeb välja lihtsalt...

    VastaKustuta
  3. just.... suurem jäätiseralli ja grillimine koputavad juba ukse taga. Kodu-tehtud jäätis soovitan kahe-käega;)

    VastaKustuta
  4. Ragne, kas sa teed suhkruga või suhkruta kondentspiimast jäätist? Või hoopis sellest isetehtud kondentspiimast (selle koostist tean;)).

    VastaKustuta
  5. Ikka suhkruga kondenspiimast, nii poe omast kui ka omatehtust. See viimane oleneb sellest, kas olen seda nõus jäätisesse loovutama:)

    VastaKustuta
  6. no ma olen suur sinu jäätiste kummardaja- nüüd on kogu aeg sügavkülmas suur potskatäis jäätist...

    VastaKustuta
  7. mul ka ihaks juhuks külma alati kodu-tehtud jäätis varutud

    VastaKustuta
  8. Kas isetehtud jäätise sisse sobiks panna Monini Mojito Mint siirupit? Tahaksin teha piparmündi ja šokolaaditükkidega jäätist aga paksu piparmündi siirupit pole kuskilt leidnud.

    VastaKustuta
  9. Kardan, et need maitsesiirupid tekitavad jäätisesse kristalle. Hiljuti tegin šokolaadisiirupiga jäätist ning isegi see tekitas kristalle - oli nii pettunud:(

    Mina olen teinud jäätist After-Eight šokolaadiga. Seal täidis piparmünt ning ümber šokolaad - see jääb mõnus.

    Piparmündisemat mekki saad ka Marianne-kommide ning piparmündimaitseliste Domino küpsistega. Mõlemad variandid järi proovitud ja midagi halba ei saa ette heita:)

    VastaKustuta
  10. Tegin ka seda maapähklikreemi oma...väga hea tuli, aga ma lisasin ka veidi pohlamoosi oma lapse soovil (ta testis enne külma panekut ja soov oli tegelikult maasikamoos, mida hetkel polnud)...igatahes kõik jäid väga rahule:)

    VastaKustuta
  11. minu esimene jäätis läks ka nüüd sügavkülma:) põnevusega ootan tulemust igatahes...ise panin täidiseks mandli pralineesid:)

    VastaKustuta
  12. Ma loodan, et jääd oma esimese endavalmistatud jäätisega rahule;)

    VastaKustuta
  13. Aitäh kõige parema jäätisepõhja retsepti eest! :)
    Ja see maapähklivõiga.... Suveks saledaks ei saa:D:D:D

    VastaKustuta
  14. Väga hea jäätis. Eriti mõnusad olid need pähklitükikesed seal sees. Rohkem ja vähem maapähkliste kohtade tegemine mul ei õnnestunud. Ei kujuta eriti ette, et kuidas seda saavutada (ma olin suht kannatamatu ka ja segasin saumikseriga seda asja).

    VastaKustuta
  15. Mina lasin maapähklivõil toatemperatuuril seista, et see korralikult pehmeks läheks ning siis segasin jäätisesse minevat maapäklivõid korralikult...ja siis segasingi vahukoore-kondenspiimamassi sisse:)

    VastaKustuta
  16. Väga super retsept ja jäätis tuli ülimaitsev! Ainuke häda oli see, et minu maitse jaoks tuli tiba liiga magus...Sellest ka küsimus, ega jäätise tekstuur ei muutu kui kondenspiima veidi vähem lisada?

    VastaKustuta
  17. Vastavalt oma maitsele võib vahukoorekogust suurendada või siis kondenspiimakogust vähendada. Kui Kondenspiimakogust täiesti olematuks ei muuda, siis lõpptulemus tekstuurilt väga ei muutu, lihtsalt magusus.

    VastaKustuta
  18. Tõesti väga hea (põhi)retsept, mida saab vastavalt oma soovile ja tujudele erinevate maitsetega muuta. Tegin Kreeka pähklitega, sest olen poest ostetud Kreeka pähkli jäätise suur austaja ja ei pidanud ka selle retsepti järgi tehtus pettuma. Tõesti väga maitsev ja mõnus. Tänan supper hea ja lihtsa retsepti eest!
    Edu sulle sinu tegemistes!

    VastaKustuta
  19. Marks&Spenceri poes on kahte sorti maapähklivõid. Üks on tavaline ja teine pähklitükkidega...seda kasutades saaks vist india pähklid ära jätta, aga muidugi mida rohkem seda uhkem:)

    VastaKustuta
  20. Vat mina olen ostnud seda tavalis, pole teise peale sattunudki, aga jah, siis vist mõtekas pähklid ära jätta..

    VastaKustuta
  21. ma ei ole seda jäätist proovinud teha sel põhjusel, et mulle ei maitse kondentspiim üldse. Aga saan aru, et see annaks konsistentsile mõnusat "libedust". Siit küsimus, kas kondentspima kannataks millegagi asendada? ma olen teinud mangopüree ja vahukoorega, aga seda peab enne söömist tavakülmikus sulatama, kuna justnimelt see kuri jää.

    VastaKustuta
  22. vahukoor+püree annavad ikka tunduvalt teise tulemuse mis vahukoor+kondenspiim+mingi lisand. Väga asendada vist ei saa, kuid kui kondenspiim ei maitse, siis proovi panna seda vähem näiteks 6 dl vahukoore kohta 300 grammi...:)

    VastaKustuta
  23. kust küll leida see maapähklivõid?Pärnust näiteks.

    VastaKustuta
  24. Pärnus on see täiesti olemas Selverites. Leiab sealt riiulist, kus asuvad ka šokolaadivõid ning moosid:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails