21. juuni 2008

Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine

See on vast kõige klassikalisem prantsuse koorepiruka retsept. Sellel pirukat on võimalik teha miljoni eri lisandiga- tuunikala, lõhe, kana, juurviljadega. Mõttes mõlgub juba hiljuti ühest vanemast Oma Maitse ajakirjast leitud lillkapsa- juustu-Quiche.


Põhi:
4 dl jahu
0,75 tl soola
175 g võid
3 sl vett


Kate:
1 suurem sibul
300 g sinki
3 muna
1 dl rõõska koort (10%)
1 dl hapukoort
soola, pipart
3 dl riivjuustu

Sega jahu ja sool, haki jurde külm või. Lisa vesi ja sõtku kiiresti tainaks. Suru tainas lahtikäiva 22cm läbimõõduga koogivormi. põhja ja äärtele ning aseta 10 minutiks külma. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud ning eelküpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

Haki sibul peeneks ning sink väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka singikuubikud. Aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi kokku kõik ülejäänud ained, maitsesta ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

4 kommentaari :

  1. Täna tegin oma elu esimese quiche ja tuli ülihea :)

    VastaKustuta
  2. Seda lahtist pirukat teen juba 20 aastat, hiljem sain nime teada. Väga hea suutäis, kõlbab ka ainult sibulaga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Absoluutselt! Vaid sibulaga variant on samuti imehea!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails