25. märts 2010

Šoklaaditükilised apelsinimuffinid

/Prindi retsept/

Tahtsin postitada täna imelihtsat retsepti, kuidas kiiresti valmistada kodutehtud sefiiri. Kui aga olin täna neist muffinitest ampsu võtnud, siis oli koheselt kindel, et ma lihtsalt pean selle õnnestunud muffiniküpsetamise ka siia blogisse üles kirjutama. Need muffinid on nüüd kohe kindlasti sarjast "minu viimase aja kõige-kõige" lemmikud, mis sisaldavad pisikesi šokolaaditükke ning apelsiniõli. Viimast saab soetada näiteks Tallinnas asuvast herne tänava ökopoest, kuid nägin seda üleeile ka Pärnu portaka toidukaupluse.

200 g jahu
175 g suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsatäis soola

150 g hapupiima
2 muna

0,5 tl apelsiniõli

100 g sulatatud võid
75 g peeneks hakitud šokolaaditükke (panin võrdses koguses piima- ja mõrudat šokolaadi)

Sega omavahel kuivained. Klopi kokku hapupiim, munad ja apelsiniõli ning lisa kuivaine tele Sega taignasse ka sulatatud või. Kõige viimasena lisa peeneks hakitud šokolaaditükid.

Täida ettevalmistatud muffinipanniaugud taignaga 2/3 ulatuses, Küpseta 190 kraadi juures 12-20 min. Enne söömaasumist lase muffinitel jahtuda (mina kasutasin suuri muffinivorme, mis olid ahjus 20 minutit. Tava-suuruses vormiga muffineid küpsetades piisab aga 12-15 minutist).

7 kommentaari :

  1. Mmm, tunduvad väga isuäratavad. Kahjuks on apelsiniõli saadavus Viljandis küll suure küsimärgiga, aga eks pean luurele minema:)

    VastaKustuta
  2. tuttav tunne seoses toiduainete kättesaamisega väiksemas linnas:) Aga võid vabalt proovida ka värskelt pressitud apelsinimalaga

    VastaKustuta
  3. Kuhu jäi kodutehtud sefiir? :)

    VastaKustuta
  4. Homme on postitus üleval:) - see nii lihtne retsept, et nagu ei olegi pikka õpetust tarvis üles kirjutada.

    VastaKustuta
  5. Aga kui proovida seda värskelt pressitud apelsinimahlaga, siis mis koguses seda kasutada?

    VastaKustuta
  6. Tunduvad väga isuäratavad. Kas peab olema kindlasti apelsiniõli või sobib ka essents?

    VastaKustuta
  7. Ehk piisab umbes 3st supilusikatäiest. Taignale peab jääma juurde õrn apelsinine maitse.

    Essents sobib ka, kuid seda soovitan veidi vähem lisada.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails