24. märts 2010

Kodutehtud või röstitud köömnetega

/Prindi retsept/

Kui juba on omatehtud leiba, siis võib ju vahest ka ise lihtsasti võid valmistada. Jah, just vahest... Mul läheb suurtes kogustes vahukoort kasutusele kodutehtud jäätisesse. Nii, et kui võid hakkaks ma ka igapäevaselt tegema, siis eeldan, et pean isiklikult ühe vahukoore vabriku avama. Aga need erilised korrad, kui võid teen, siis seda erilisemalt see või maitseb. Kõige parem kooslus on ahjusoe leib, mis kaetud äsjavalminud võiga...ja siis veel õigepisut javatatud meresoola katteks.


2 dl vahukoort
1 tl köömneid

meresoola, peeneks jahvatatuna


Rösti mõni minut kuumal kuival pannil köömneid, nii muutuvad need aromaatsemaks. Vahusta vahukoor saumikseri või köögikombainiga nö üle, nii et eralduks vedelik. Aseta vedelikust eraldunud võine-mass paariks minutiks sõelale nõrguma ning suru vahepeal kergelt lusikaga peale, et üleliigne vedelik paremini eralduks. Seejärel pane nõrgunud mass kaussi, sega juurde röstitud köömned ning maitse järgi meresoola. Naudi leival, ikka soovitavalt omaküpsetatud.

4 kommentaari :

  1. Õigus, värske leib värske võiga on parim toit mis olla saab :)
    Teen ka ise võid, aga mitte rõõsast- vaid hapukoorest (mitte poest ostetud vaid ikka talupiimast valmistatud).

    VastaKustuta
  2. Oleks huvitav teada, kuidas see hapukoorest valmistamine käib? On väga keeruline?

    VastaKustuta
  3. mina teen nii nagu lapsepõlvest mäletan oma vanaema tegemas - panen toasooja hapukoore purki, sellele kaane peale. siis raputan kõvasti (nagu kokteili tehakse :)) seni kuni või ja vesi on erladi (see võtab mõnikord vaid 2 minutit, teinekord aga 15 min). Siis pesen või külmas vees puhtaks (pigistan korralikult).
    pean võiteost oma blogis ka kirjutama, koos piltidega :)
    Aga ma ei tee mitte poest ostetud hapukoorest!! sellega mul kogemused puuduvad!

    VastaKustuta
  4. mind hakkas see huvitama. Ei tea milline tulemus poe hapukoorega on? igastahes teen proovi!...ja blogisse pane kindlasti selline vajalik õpetus üles!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails