14. märts 2010

Mustikajahuga beseeküpsised

Viimase kahe nädala jooksul olen teinud kõige juustusemat juustukooki erinevatel põhjustel vist umbes 8 korda. No ja kujutage ette, milline paras kogus munavalgeid mul seetõttu külmkapis leidub. Kõike võimaikke variante on proovitudsefiiri ja kooki ja muud head. Praegu aga beseeküpsiste retsept, millele lisatud veidike värvi andmiseks mustikajahu. Magusad, õhulisusega kroonitud õrnakesed kaunitarid, ütleks ma nende kohta.



3 munavalget2 dl tuhksuhkrut
1 sl mustikajahu


Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega omavahel tuhksuhkur ja mustikajahu ning lisa munavalgevahule ning vahusta seni, kuni moodustuvad pehmed läikivad tipud (see võtab aega ca 7 minutit). Aseta plaadile pisikesed kujakesed ning küpseta 110 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Ahjust välja võttes jahuta võimalusel restil, et küspsed saaksid ka alt hingata.


14 kommentaari :

  1. kas mustikat oli maitses ka tunda?
    kena kirju vaagna saaks, kui osad teha mustika- , osad jõhvikajahuga:)

    VastaKustuta
  2. Ma esimest korda kuulen mustikajahust ja jõhvikajahust, punastan siin. Äkki räägite lähemalt ?!

    lilleke

    VastaKustuta
  3. Lilleke, Taarapõllu talu valmistab astelpaju-, aroonia mustsõstra-, mustika-, punasesõstra-, jõhvika-, vaarika-, õuna-, pirnijahu.
    Müügil ökopoodides, vbl ka mujal.

    VastaKustuta
  4. Mina ostsin ökopoest:) Maitset tunda ei olnud, siis peaks vist rohkem mustikajahu lisama. Värvi poolest aga olid tavapärastest valgetest beseedest erinevad:)

    VastaKustuta
  5. Hmm... See võib huvitav maitsekooslus olla. Peab ka sammud selle jahu järgi seadma.

    VastaKustuta
  6. Meenus eelmise nädala Miniturniiris kuuldud küsimus: "Mida tähendab besee?"
    Prantsuse keeles SUUDLUS. Minu meelest üks tabavamaid toidunimesid. Magus magus magus.

    VastaKustuta
  7. Suudlus on see õhuline maius tõesti.

    VastaKustuta
  8. Mis võib olla põhjuseks, et munavaht suhkru lisamisega vedelaks läheb. Vahustasin alguses munavalged tugevaks vahuks, aga pärast suhkru lisamist oli paksem voolav mass. Panin need laiali valgunud lätakad ikkagi ahju, aga vaevalt sealt midagi head tuleb :) Sama probleem on mul praktiliselt iga kord, kui üritan beseega kooki teha. Ja isegi kui vaht jääb enam-vähem tugev, siis ahjust tulles on ikkagi selline pehme ja nätske.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. hmmm, kas vahustasid munavalged korralikult tugevaks vahuks eelnevalt?

      Kustuta
  9. Vastused
    1. Ma ei oska välja nuputada, mis võiks valesti minna. Ise vahustan munavalged tugevaks vahuks ning seejärel vahustamist jätkates lisan suhkru (suhkur on tavaline valge). Vahustamise käigus muutub segu lihtsasti läikivaks ja pigem paksemaks.

      Kustuta
  10. Mis hetkel oleks kõige mõistlikum toiduvärvi lisada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Umbes kui palju küpsiseid sellest kogusest materjalidest saab?

      Kustuta
    2. Toiduvärvi kasutades tuleks see lisada samal ajal, nagu retseptis on lisatud mustikajahu. Sellest kogusest tuleb üsna palju pisikesi beseeküpsiseid, täpset arvu ei oska öelda, kuna kõik oleneb, kui suured küpsised ahjuplaadile meisterdada!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails