11. märts 2010

Ülim šokolaadine Trühvlikook

/Prindi retsept/

Ausalt öeldes ma ei saa aru, mis mul viga on, pikk ja teguderohke päev on selja taga, kell on hommikul 7ks helisema pandud, mina aga istun veerand 3 öösel arvuti taga ja kirjutan šokolaadikoogist - panen isegi ennast vahel imestama. Aga koogist: tahtsin musta kanget kohvi ning šokolaadist õhkavat kõige šokolaadisemat kooki. Selle koogiga mu soovid täitusid, retsepti aluseks võtsin oma kasutusel oleva trühvliretsepti. Seda ülimat šokolaadikooki võiks kutsuda ka dessertkoogiks, sest tegemist on koogiga, mida lõikad endale imepisikese killukese kuuma tassi kange kohvi juurde - tänu šokolaadi rammususele ei tuleks lihtsalt kõne alla, et sööksid seda nagu tavalist õunakooki. Magusanõudluse vähendamiseks nii sobiv ning nagu ideaalis peakski olema, kuulusid selle koogi ja paraja kohvi annuse juurde ja sõbrannad, kellega ilmaelu arutada ja paar kiiremat arutamist vajavat juttu läbi rääkida.

Põhi:
75 g sulatatud võid

180 g šokolaadiküpsiseid


Täidis:
200 ml rõõska koort (35%)
225 g tumedat šokolaadi
1 sl rummi

Purusta küpsised peeneks, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru küpsisepõhi küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20cm läbimõõduga) põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning kuumuta seni, kuni šokolaad on sulanud. Lisa rumm ja sega kõik ühtlaseks. Vala täidis küpsisepõhja peale ning lase külmas taheneda järgmise päevani.

21 kommentaari :

  1. Arvestades eilset päeva ja kogu päeva tempot on diagnoos üks: kokkamis-sõltuvus + hull-tublidus :)))
    See šokolaadine šokolaadikook sobis hästi päevale punktipanemiseks - no ma loodan, et sa peale seda enam rohkem siis ei küpsetanud ja korraks istusid ka ;)

    VastaKustuta
  2. Sellist kooki sööks isegi hea meelega koos kange kohvitilgaga. Kokkamine on tõesti sõltuvus. Mina näiteks armastan hommikul vara ärgata, et tassikese kohvi kõrvale retseptides tuhnida, sel ajal kui teised magavad. Õhtul on ju tavaliselt söögitegemine ja päeval töö. Kunas siis veel:-)

    VastaKustuta
  3. See on vist tõesti tuulisest ilmast, sest ka mul oli hiljuti hull šokolaadi isu. Siis oleks küll seda kooki söönud :)

    VastaKustuta
  4. Diagnoos sulle on lihtne: kokkamisssõltlane:D Kannatan ise sama häda käes.
    Kook on küll väga isuäratav, samas lihtne teha. Foto ja värvid on nii hästi õnnestunud.
    Lihtsalt huvi pärast uurin, mis seal põhjaosas need heledamad tükikesed on? Põhi oli ju šokolaadiküpsistest ja võist, eks?

    VastaKustuta
  5. Kui vahukoor vahustada ja eelnevalt sulatatud šokolaadiga ära segada ja siis kook külma panna - tuleb ka päris rammus-šokolaadine amps :)

    VastaKustuta
  6. Kas sellest kattekogusest piisab tõesti, et tuleks nii kõrge kook või on pildil olev kook tehtud teiste kogustega? Milliseid šokolaadiküpsiseid sa kasutasid?
    Ja muide küsimus, kas te ise olete kunagi šokolaadiküpsiseid teinud? Ma olen viimasel ajal paanikasse sattunud või õigemini šokeeritud, et tegelikult nendes poe küpsistes pole eriti üldse ühtegi kasulikku koostisosa. Ise tehes tuleb tervislikum....

    VastaKustuta
  7. Tuuli - see mehe soovitud keeks, millest ma sulle rääkisin, läks õhtul ikka ahju:)

    Jah kokkamine on sõltuvus - tahaks muudkui teha ja teha ja katsetada:)

    Mari-Liis, sa oled väga terane - need heledad tükid on tavalise heleda küpsise tükid, mul oli paar küpsist pakki järgijäänud ja paigutasin need sellesse kooki:)

    Anonüümne - antud kook on tehtud selliste kogustega nagu retseptis ette nähtud, 20 cm läbimõõduga vormi. Kasutasin täiesti tavalisi selga šokolaadimaitsega küpsiseid. Küpsiseid olen ikka ise teinud, aga need lähevad ikka niisama söömiseks, - ei raatsi kohe kuidagi neid niisama purustada ja koogipõhjana kasutada;)

    VastaKustuta
  8. ma ei jaga matsu, sa muudkui kokkad ja teed igast häid maiustusi, aga oled lausa peenike:)
    ma söön juba pool taigent ära ja siis terve koogi:D

    VastaKustuta
  9. Ma ise ka imestan, et miskit nagu juurde ei tule, kuigi igapäevase traditsiooni kohaselt on meil mehega tavaliselt õhtul kell 6 kohvi-koogitamine ja päevamuljete arutamine:)

    VastaKustuta
  10. Oi Ragne, see on ikka super, millega Sina iga päev hakkama saad.
    Super, super, super!!!!!

    Antud trühvlikook oli jumalik, kuid üle ühe tüki korraga küll ei söö.

    Päikest!

    VastaKustuta
  11. Kuna majas rummi pole, kas siis rummiessents(või kuids see oligi?) sobib ka?

    VastaKustuta
  12. Rumm on ikka rumm, aga ka essents ajab asja ära:)

    VastaKustuta
  13. Mulle väga meeldib Su blogi! Tõesti. Lusika saates tehtud porgandikoogi tegin kohe järgi ning on nüüd ema lemmikkook. Kondenspiima ja jäätist tegin ka Sinu retseptide järgi - suurepärased tulid!
    Loodan, et see kook tuli ka väga maitsev, trühvlid viivad alati keele alla, aga mul oli oli ainult 180g rõõska koort ning tundus, et täidis tuli pisut õhuke, aga šokolaadi panin samas jälle rohkem.
    Igastahes aitäh suurepäraste retseptide eest!:)

    VastaKustuta
  14. Tore kuulda, nüüd uuendasin blogi ka, endale täitsa meeldib, loodetavasti teistele ka:)

    VastaKustuta
  15. Järjekordne kook sinu blogist sai valmis :)

    Minul 20 cm vormi polnud vaid oli hoopis 26ne, mille tõttu suurendasin koguseid sellega, mis kodus leidus - 300 ml rõõskakoort, 100 g (extra black) ning 250 (black) fazeri dessert šokolaadi ning olles kõik ära sulatanud tundus mass väga ühtlaselt paks, mille tõttu lisasin juurde veel koort. Siis aga tundus, et tekstuur muutub (ei oskagi kohe kirjeldada) ning väga palju õli tekkis pinnale. Kas see on normaalne või läks mingite asjadega nihu?
    Hetkel igatahes kook kapis ja hommikut ootamas, eks siis paistab kas valge rasvakihi päris peale tõmmanud või asi laabub :)

    NB! Jõhvika mojito on uus lemmik!

    Aitäh selle imelise blogi eest :)
    Sirli

    VastaKustuta
  16. Nii hommik algas koogi söömisega :)
    Nagu ma arvasin, siis kõik see vedelik tahkuski valgeks/kollakaks rasvaks. Šokolaadi osa aga oli väga maitsev. Kuna külalised täna tulemas siis proovin ühe korra veel, kuna väga hea maitsega :) Mis võis valesti minna?
    Loodan, et seekord õnnestub.

    Sirli

    VastaKustuta
  17. ... jauus kook läks kappi ning hoopis teine jutt - tekstuur on ilus siduv ja seda kohutavat rasvakihti ka pole :) Serveerides kasutan ka maasikatoormoosi ja/või vaniljejäätist.
    AITÄH!
    Sirli

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore,et kõik siiski lõpuks laabus. Kardan et esimese koogi puhul kuumutasid segu liiga palju.;)

      Kustuta
    2. Tore,et kõik siiski lõpuks laabus. Kardan et esimese koogi puhul kuumutasid segu liiga palju.;)

      Kustuta
    3. Tore,et kõik siiski lõpuks laabus. Kardan et esimese koogi puhul kuumutasid segu liiga palju.;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails