30. juuni 2008

Keefiri-purukook

/Prindi retsept/

See retsept on võetud 2003 aasta ühest Mumuu retseptikalendrist. Tohutult hea koduse maitsega kook. Kui külmkapis leidub seisnud piima või keefirit (nagu meie peres tihti) siis on see kook heaks võimaluseks need ära kasutada. Vahele saab panna marju vastavalt enda soovile. Mina olen valmistanud kooki peamiselt punastest sõstardest. NB! Antud kogusest saab suure plaaditäie, seetõttu soovitan koguseid poolitada ümmarguse koogivormi tarvis.


Puru:
200 g margariini

4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

6 muna
2 dl suhkrut
7 dl keefiri
vanillisuhkrut
kaneeli

Vahele:
(külmutatud) punaseid sõstraid, jõhvikaid vm marju

Töötle jahuga segatud küpsetuspulber ja margariinitükikesed taignakonksudega sõmeraks ja pane külma. Mikserda toasoojad munad suhkruga väga tihedaks ja heledaks vahuks, sega õrnalt juurde keefir ja maitseained. Pane suurde küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi kordamisi taignapuru, täidis ja marju. Väga hapudele marjadele lisa ka suhkrut. Pealmiseks kihiks pane puru. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit ja lase restil jahtuda. Tõsta seejärel küpsetuspaberi abil vormist välja. Eriti hästi maitseb kook järgmisel päeval, siis on see ka paremini lõigatav.

9 kommentaari :

  1. maitse on hea, aga mul ei õnnestunud ka teisel päeval koogi tükki kätte saada, lagunes laiali, sai ainult lusikaga süüa, mulle tundub, et puru kogus peaks ka suurem olema, jäi seda peale väga vähe ja alla ka, kuigi sinu pilt näeb küll rohke puruga välja ja ilus tükk ka, ei tea miks mul ei õnnestunud väljanägemine, muidu mõnus!

    VastaKustuta
  2. Kurb kuulda, et sul see kook välja ei tulnud. Retseptis viga ei ole - ise olen alati selliste kogustega teinud. Kipun arvama, et kook oleks tahtnud sul ahjus pisut rohkem küpseda (ahju küpsemisaeg võib erinev olla). Puru kohta niipalju, et seda ei ole ma samuti retseptis olevast kogusest rohkem teinud. Põhjaks asetan tavaliselt suuremad taignapurutükid ning peale peene puru (see on kergem ning ei vaju täidise sisse.

    VastaKustuta
  3. Millist puru, mis mõttes, kuidas seda tehakse?

    VastaKustuta
  4. Siin retseptis on mõeldud sedasama puru, mille paned ka koogile põhjaks ehk siis see, mis koosneb võist (kasutan margariini asemel), jahust ja suhkrust.

    VastaKustuta
  5. Mis mõõtudega koogivormi selle suure koogi valmistamiseks kasutanud oled?

    VastaKustuta
  6. 25x17 cm või siis 24 cm läbimõõduga ringiline vorm.

    VastaKustuta
  7. Ragne, täna seda kooki tegema hakates märkasin, et retseptis puudub puru tegemisel suhkur :)

    VastaKustuta
  8. isver, kuidas see nüüd nii juhtunud on. Teen seda kooki automaatselt ning polegi seda viga näinud. Tänud Sulle! Suhkrut lisa 3 sl:)

    VastaKustuta
  9. Purule polegi suhkrut vaja, aga näpuotsatäis soola annaks kärtsu juurde :-)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails