/Prindi retsept/
See retsept on võetud 2003 aasta ühest Mumuu retseptikalendrist. Tohutult hea koduse maitsega kook. Kui külmkapis leidub seisnud piima või keefirit (nagu meie peres tihti) siis on see kook heaks võimaluseks need ära kasutada. Vahele saab panna marju vastavalt enda soovile. Mina olen valmistanud kooki peamiselt punastest sõstardest. NB! Antud kogusest saab suure plaaditäie, seetõttu soovitan koguseid poolitada ümmarguse koogivormi tarvis.
See retsept on võetud 2003 aasta ühest Mumuu retseptikalendrist. Tohutult hea koduse maitsega kook. Kui külmkapis leidub seisnud piima või keefirit (nagu meie peres tihti) siis on see kook heaks võimaluseks need ära kasutada. Vahele saab panna marju vastavalt enda soovile. Mina olen valmistanud kooki peamiselt punastest sõstardest. NB! Antud kogusest saab suure plaaditäie, seetõttu soovitan koguseid poolitada ümmarguse koogivormi tarvis.
Puru:
200 g margariini
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
6 muna
2 dl suhkrut
7 dl keefiri
vanillisuhkrut
kaneeli
Vahele:
(külmutatud) punaseid sõstraid, jõhvikaid vm marju
Töötle jahuga segatud küpsetuspulber ja margariinitükikesed taignakonksudega sõmeraks ja pane külma. Mikserda toasoojad munad suhkruga väga tihedaks ja heledaks vahuks, sega õrnalt juurde keefir ja maitseained. Pane suurde küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi kordamisi taignapuru, täidis ja marju. Väga hapudele marjadele lisa ka suhkrut. Pealmiseks kihiks pane puru. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit ja lase restil jahtuda. Tõsta seejärel küpsetuspaberi abil vormist välja. Eriti hästi maitseb kook järgmisel päeval, siis on see ka paremini lõigatav.
200 g margariini
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
6 muna
2 dl suhkrut
7 dl keefiri
vanillisuhkrut
kaneeli
Vahele:
(külmutatud) punaseid sõstraid, jõhvikaid vm marju
Töötle jahuga segatud küpsetuspulber ja margariinitükikesed taignakonksudega sõmeraks ja pane külma. Mikserda toasoojad munad suhkruga väga tihedaks ja heledaks vahuks, sega õrnalt juurde keefir ja maitseained. Pane suurde küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi kordamisi taignapuru, täidis ja marju. Väga hapudele marjadele lisa ka suhkrut. Pealmiseks kihiks pane puru. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit ja lase restil jahtuda. Tõsta seejärel küpsetuspaberi abil vormist välja. Eriti hästi maitseb kook järgmisel päeval, siis on see ka paremini lõigatav.
maitse on hea, aga mul ei õnnestunud ka teisel päeval koogi tükki kätte saada, lagunes laiali, sai ainult lusikaga süüa, mulle tundub, et puru kogus peaks ka suurem olema, jäi seda peale väga vähe ja alla ka, kuigi sinu pilt näeb küll rohke puruga välja ja ilus tükk ka, ei tea miks mul ei õnnestunud väljanägemine, muidu mõnus!
VastaKustutaKurb kuulda, et sul see kook välja ei tulnud. Retseptis viga ei ole - ise olen alati selliste kogustega teinud. Kipun arvama, et kook oleks tahtnud sul ahjus pisut rohkem küpseda (ahju küpsemisaeg võib erinev olla). Puru kohta niipalju, et seda ei ole ma samuti retseptis olevast kogusest rohkem teinud. Põhjaks asetan tavaliselt suuremad taignapurutükid ning peale peene puru (see on kergem ning ei vaju täidise sisse.
VastaKustutaMillist puru, mis mõttes, kuidas seda tehakse?
VastaKustutaSiin retseptis on mõeldud sedasama puru, mille paned ka koogile põhjaks ehk siis see, mis koosneb võist (kasutan margariini asemel), jahust ja suhkrust.
VastaKustutaMis mõõtudega koogivormi selle suure koogi valmistamiseks kasutanud oled?
VastaKustuta25x17 cm või siis 24 cm läbimõõduga ringiline vorm.
VastaKustutaRagne, täna seda kooki tegema hakates märkasin, et retseptis puudub puru tegemisel suhkur :)
VastaKustutaisver, kuidas see nüüd nii juhtunud on. Teen seda kooki automaatselt ning polegi seda viga näinud. Tänud Sulle! Suhkrut lisa 3 sl:)
VastaKustutaPurule polegi suhkrut vaja, aga näpuotsatäis soola annaks kärtsu juurde :-)
VastaKustutano jätsin purusse suhkru lisamata ja väga maitsev tuli! soola, muide, lisasin :)
VastaKustutaMinul see kogus ei tahtnud kuidagi 24cm vormi ära mahtuda :( isegi palju suuremaga tuli triiki vormiga. Ei mõista,mis nii teisiti tegin.
VastaKustutaTere,
KustutaEi oska kommenteerida seda kahjuks. Kas kook valmis marjadega?
Tehin mustsõstardega ja sai üli maitsev! Tuli ahjuplaadi täis
VastaKustutaVäga tore! Pean ka ise sel aastal selle koogiteo ette võtma:)
KustutaMnjaa, mina ütleks ka, et puru koguses on midagi môöda - äkki peab jahu olema 400 g, mitte ml. Puru tuleb niimoodi väga vähene kogus. Täidist tuli üüratult, mis muidugi ahjus kokku vajus, aga puru aja luubiga taga. Ei jätkunud peale ega alla.
VastaKustutaMa pean selle uuesti läbikatsetama, ise teen purukatte tunde järgi ning ei kaalu koguseid, aga 400 g on pisut liiast, kuna nii jääb pisut jahune.
KustutaVäga maitsev ja selle koogi retsept läks ka minu retsepti sahvrisse kirja!
VastaKustutaTegin koogi 28 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Puru koguse jätsin samaks, kuid täidise koguse tegin pooleks ja keefiri asemele panin 500g hapukoort ning täidiseks 1pk külmutatuid mureleid. Ma ütleks, et selline koguste vahekord oli ideaalne!
Rõõm kuulda, et meeldis. Kusjuures, seda kooki on väga hea valmistada ka kevadel, kui sügavkülm vaja marjadest tühjemaks teha:)
Kustuta