23. juuni 2008

Ürdisaiad

Kiiresti ja lihtsalt valmivad saiapätsid, mida hea pühapäeva hommikuti teha. Maitseaineid võib lisada nii, mis maitsega saia parasjagu tahetakse. Lisan tavaliselt saiadele ka spagetimaitseainet – maitse jääb super. Kuumast ahjust võetuna on need ürdisaiad kõige paremad – mis võiks olla veel isutekitavam, kui ahjusoe saiaviil, kus või sulab peal.... kindlasti üks kindel favoriit meie pere köögis!!!


1 kogus pärmitaigent
lihamaitseainet
(küüslaugusoola – soovi korral)
spagetimaitseainet
koriandrit
ürdisegu
riivjuustu
köömneid
määrimiseks muna


Valmista pärmitaigna retsepti järgi taigen. Lihamaitseaine, spagetimaitseaine ja natuke koriandrit lisa kohe aluses, siis kui oled piima-veesegu ja pärmi omavahel kokku seganud. Pea meeles, et alguses lisa maitseaineid mõõdukalt, hiljem, kui taigen kerkinud ja seda uuesti sõtkud lisa ülejäänud maitseained ning riivjuust.

Poolita taigen kaheks ning tee nendest ümmargused pätsid. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri munaga ning raputa peale köömneid (kui kodus leidub, on supermaitse, kui raputad köömnete asemel peale lihamaitseainet ürdi-küüslauguga – seal on köömned juba sees). Küpseta ürdisaiu 175 kraadi juures seni, kuni saiad kuldpruunid.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails