18. detsember 2025

Piparkoogitiramisu – ideaalne magustoit jõululauale!

See on Tiramisu, mis valmib Savoiard küpsiste asemel hoopis piparkoogikihtidega. Lisaks Amaretto asemel kohisegusse küpsiste immutamiseks veel pisut Vana Tallinna likööri ja ongi valmis maius, mis sobib suurepäraselt pühadelauale. Kusjuures, selle maiuse võid vabalt valmis teha 1-2 päeva enne serveerimist. Nii ühtlustuvad kihid selles maiuses veelgi paremini ja lõpptulemus jääb mõnusalt mahlane!

Ma kasutasin selle maiuse tegemisel VanKook piparkoogitainast, sest see on võiga, koosneb arusaadavatest koostisosadest, rullub hästi ja kerkib ilusti ning ei ole ülemäära magus! Seega seesuguse Tiramisu valmistamiseks suurepärane valik!

PS! Kui soovid näha selle koogi valmistamist videoretseptina, siis vaata seda kindlasti minu Instagramist SIIT! 

Vaja läheb:
450 g piparkoogitainast
naturaalset kakaopulbrit
kanget kohvi immutamiseks
Vana Tallinna likööri immutamiseks (soovitavalt espresso maitsega)

Kreem:
500 g toasooja mascarponet
300 ml vahukoort (35%)
4 munakollast
125 g tuhksuhkrut

Rulli piparkoogitainas õhemaks ja küpseta 175 kraadi juures ca 10-12 minutit. Murra seejärel tükkideks. Kreemi valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Sega ülejäänud komponendid kokku, lisa vahukoor.

Kasta piparkoogid kohvi-liköörisegusse ja laota pooled nendest vormi põhjale. Kata poole kreemikogusega. Lisa ülejäänud immutatud piparkoogid ja kata järelejäänud kreemiga. Tõsta kook külmkappi maitsestuma vähemalt 4 tunniks (parim üleöö). Enne serveerimist raputa peale kakaopulber.

*Soovi korral võid kreemi sisse riivida 1 apelsinikoore ja lisada täidisesse hapukat moosi või marju.

Retsept valmis koostöös ettevõttega Kulinaaria


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails