Argipäevaks igati sobiv pastaroog, kuna valmib hetkega. Selle roa krooniks on trühvlimaitseline sulatatud juust, mis kogu roale trühvlile omast maitset annab. See on Valio uudistoode, mis on minu arvates täiesti geniaalne. Mõnusalt maitserohke ja põnev, lisaboonusena saad seda kasutada kokkamisel nii paljudes erinevates toitudes.
See pastaroog on lihata, kuid selle asemel täiendavad pastat vastavalt hooajale kuldkollased kukeseened. Muul ajal kasuta endale meelepäraseid seeni.
Mitmele: kahele
Valmistamisaeg: 15 minutit
200 g pastat (farfalline)
soola, pipart
1 sl võid
õli
175 g kukeseeni
2 küüslauguküünt, peeneks hakituna
2 tl kappareid (soovi korral)
1 dl rõõska koort (35%)
125 g Alma trühvlimaitselist sulatatud juustu
2 sl Alma Forte kõvajuustu, riivituna
peoätis basiilikulehti
1 tl sidruni riivitud koort
Serveerimiseks peale:
hakitud Kreeka pähkleid, oliiviõli,
basiilikulehti, kõvajuustu
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta lohakalt.
Sulata pannil või ja pisut õli. Tõsta pannile kukeseened (suuremad seened lõika tükkideks) ja küpseta neid minutjagu. Seejärel lisa hakitud küüslauguküüned ja kapparid. Prae seente pehmenemiseni. Vala juurde rõõsk koor, lisa sulatatud juust. Sega juustu sulamiseni. Tõsta pannile eelnevalt keedetud pasta, lisa peene riiviga riivitud kõvajuust, basiilikulehed ja sidrunikoor. Sega kõik läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koheselt!
Retsept valmis koostöös Valioga!




Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar