Siin on retsept ühe tõeliselt mahlase piruka valmistamiseks. Sellele pirukale on maitsvat katet ikka kuhjaga lisatud, mistõttu on see omajagu toitev amps. Loomulikult on see hea soojana, aga maitseb hästi ka jahtunult. See piruka võid valmis teha ahjus, aga veel parem, kui kasutad valmistamiseks grilli, nii saab see pirukas juurde veel ka kergelt suitsuse meki. Väga maitsev! Kui otsustad grilli kasuks, siis ma soovitan küpsetada pirukat võimalusel grilli ülemisel restil. Nii ei kõrbe pirukapõhi ära ning kate küpseb soovitult mõnusalt kuldseks.
Pirukapõhjana kasutasin ma Gruusia leiba, millel tuleb õhukese kihina ülemine osa ära lõigata. Seda ülemist saiaosa siin retseptis enam vaja ei lähe, seega võid seda poolt kasutada oma äranägemise järgi. Ma soovitan selle samuti grillil krõbedaks küpsetada ning määrida seejärel peale võid ja mett (ja lisaks pisut kaneeli). Mis puutub aga retseptis kasutatavasse alumisse ossa, siis sellele tuleb peale määrida mõnda kastet, et kate hiljem paremini haakuks. Mina lisasin peale Hellmann´s BBQ kastet, mis annab juurde kerget suitsust maitset.
Ja mis puutub täidisesse, siis see tuleb lihtsalt üleütlemata maitsev. Lisaks külmsuitsulõhele, oli siin kattes täiendavaks komponendiks ka marineeritud šampinjonid. Neid on poes konserviriiulitel ilusti olemas, isegi erinevaid versioone. Sidumiseks on vajalik hapukoor ja taaskord Helmann´si paks majonees.
Vaata kindlasti ka selle piruka valmistamivideot koos ühe mõnu loosimänguga minu instagramist: vajuta siia!
Kogus:
2-4le
Valmimisaeg: 10 minutit + küpsemisaeg
1
Gruusia leib
3-4 sl BBQ kastet (Hellmann´s)
Kate:
75
g sinihallitusjuustu
125 g külmsuitsulõhet
125 g
marineeritud šampinjone
100 g riivjuustu + peale ca 50 g
2
sl värsket tilli, hakituna
2 sl hapukoort
75 g majoneesi
(Hellmann´s)
soola, pipart
Murenda sinihallitusjuust ja tükelda lõhe ning šampinjonid. Sega katte ained omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Lõika Gruusia leival õhukese kihina ülemine osa ära. Määri alumisele poolele kaste. Selle peale laota kate. Küpseta pirukat fooliumi peal grillil (võimalusel ülaosas) kuni see on pealt kuldne.
Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmanns.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar