Nagu nimest juba aru saada, siis selle koogi valmimisel on mu inspiratsiooniallikaks Dubai šokolaad. Mulle isiklikult on see maius vägagi meeltmööda ning seetõttu valmis sellest ka üks mõnus küpsetamata koogike. Mulle meeldib selle maiuse puhul ülimõnus tekstuur, kus kataifi tainas annab mõnusalt krõbedust, samas pistaatsipasta lisab kreemisust ja ülihead pähklis mekki. Kui kogu see kupatus lisada veel ühe komponendina koogi koostisesse, siis saab lõpptulemusena valmis vägagi meeldejääv koogike.
Sellel koogil on brownie moodi nätske põhi, kreemine juustutäidist ja siis veel Dubai šokolaadist inspireeritud täidis, mida katab šokolaad ja vaarikad. Mmmõõõnus! Soovitan proovida!
PS! Retsept ilmus ka minu köögirubriigis ajakirjas Naisteleht.
Valmistamisaeg:
1 tund + tahenemisaeg
Kogus:
12le
Põhi:
250 g
šokolaadiküpsiseid
75 g võid
Täidis:
400
g toasooja toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
200 g valget
šokolaadi
1 dl vahukoort
Pistaatsiatäidis:
200
g kataifi tainast
3-4 sl võid
175 g pistaatsiapastat
Kate:
2
dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi (56%)
75 g
piimašokolaadi
Peale:
pistaatsiapastat,
-pähkleid, vaarikaid
Peenesta küpsised, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (Ø24cm). Täidise valmistamiseks sega toorjuustu kausis lahti, lisa vanillisuhkur. Sulata šokolaaditükid veevannil ja sega ühtlaseks. Lisa segades toorjuustusegusse. Kõige viimasena vahusta koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustusegusse. Laota täidis vormi küpsisepõhjale.
Rebi ülessulatatud kataifi tainas väiksemateks tükkideks. Sulata pannil või ja prae kataifi selles kuldpruuniks. Tõsta pliidilt ja sega juurde pistaatsiapasta. Laota valminud segu vormi.
Katte jaoks kuumuta koor keemiseni. Lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega ühtlaseks ja nirista kate koogile. Lase koogil jahedas taheneda vähemalt 6 tundi. Vahetult enne serveerimist nirista koogile pistaatsiapasta, lisa hakitud pähklid ja vaarikad.
Tere,kus on võimalik kataifi taigent saada.Kook tundub olevat väga maitsev,tahaks proovida valmistada.
VastaKustuta